overskrift.gif (4992 bytes)

Cirkus i Danmark

Cirkusnyt og Cirkuskalenderen

Siden er sidst opdateret 12. juli 2024

cirkusbygning1953.JPG (35859 bytes)

Cirkussæsonen i Danmark begynder normalt i marts og april og slutter i august eller september. Nogle cirkus plejer også at være aktive med indendørsforestillinger i vinterhalvåret, herunder i efterårsferien, op mod jul og i vinterferien.

I 2024 er syv danske cirkus på turne: Et stort: Cirkus Arena, et mellemstort: Cirkus Baldoni, tre små: Cirkus Arli, Cirkus Mascot og Cirkus Trapez samt Søren Østergaards Zirkus Nemo.  Hertil kommer det lille jyske Cirkus Krone, som ikke har turneret siden 2018, men i år turnerer i Jylland og på Fyn og Ærø med knap 1 time lange forestillinger.

Ud over de nævnte cirkus findes en række mindre cirkus m.v., som optræder mere eller mindre regelmæssigt. Blandt andet giver klovnen og multiartisten Benny Schumann en række forestillinger landet over, enten alene eller sammen med andre artister. Blandt andre af de helt små cirkus kan nævnes Cirkus Solvej (Zora Nikodemova og Victor Høeg Abrahamsen), Cirkus Bella Donna (Karsten Mathiasen), Cirkus Big (Benjamin Breith), Cirkus Fyr og Flamme (Jens Salomonsen), Cirkus Panik (Poul og Tatiana Steen) og Det flyvende kuffertcirkus (Søren Visby og Jørgen Mortensen).

En række ungdomsorganisationer og ungdomsklubber producerer cirkusforestillinger med børn som optrædende. Blandt disse kan nævnes Cirkus Arcus, Cirkus Flik-Flak, Salling Cirkus Kids og Cirkus Tværs.

En række udenlandske nycirkus har de senere år besøgt Danmark. Det canadiske Cirque du Soleil besøgte København i juli/august 2001 og har senere flere gange været tilbage i Danmark med haludgaver af deres forestillinger.

Cirkusbygningen i København bruges i dag ikke længere til det formål, den blev bygget til i 1886. Seneste sæson, hvor der var cirkus i sommerhalvåret, var i 1990. I 2003 blev lejemålet af den fredede bygning overtaget af den svenske restaurationskæde Wallmans Nöjen, der bruger lokalerne til dinnershows med optræden af sangere, dansere og enkelte artister.

Danmark har 2 fine cirkusmuseer. I Københavnsområdet findes Cirkusmuseet i Hvidovre med en af Europas største samlinger. Cirkusmuseet i Rold ligger ca. 15 km. nord for Hobro i tilknytning til det ridehus, som Cirkus Miehe byggede i 1912.

Fotografiet øverst på siden viser Cirkusbygningen i København i 1953, hvor Charlie Rivel optrådte i Cirkus Schumann. (Foto udlånt fra Benny Schumanns private samling).

Du finder fotos af de enkelte cirkus ved at klikke på undersiden Fakta om (navn på cirkus).

I oversigten nedenfor kan du se, hvad du kan finde på denne side. Nyheder fra den danske cirkusverden opdateres normalt hver lørdag. Cirkuskalenderen opdateres løbende. De andre sider opdateres efter behov

Nyheder fra den danske cirkusverden
Kalender med turneplaner
Navneregister til nyhedssiden 2000 -
Fakta om cirkus Arena
Fakta om cirkus Arli
Fakta om Cirkus Baldoni
Fakta om cirkus Mascot
Fakta om cirkus Nemo
Fakta om cirkus Trapez
Fakta om danske småcirkus
Fakta om Cirkusbygningen i København
Fakta om udenlandske cirkus i Danmark 
Fakta om børne- og ungdomscirkus  
Fakta om cirkussamlinger og museer
Fakta om danske cirkusfamilier 
Fakta om cirkuslitteratur
Fakta om Foreninger for cirkusinteresserede  
Links med beskrivelse af indhold
Artikler om cirkus og artister
Fakta om denne side

Jeg modtager gerne kommentarer til siden, herunder rettelser og forslag til tilføjelser. Skriv til mig på email-adressen
cirkus-dk@mail.tele.dk

Redigeret af Ole Simonsen

Webmaster : Lars Simonsen