nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 13. August 2022

Opdateringerne dækker denne gang periode 30. juli til 12. august.. Næste opdatering lørdag 20. august. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 12. august 2022. Navne på vinderne af årets cirkuspriser vil kunne ses 15. august sidst på dagen

12. august 2022

Nu igen opdateringer hver lørdag. De seneste uger har der på grund af ferie været 14 dage mellem opdateringerne. Men nu er ferien slut – SUK – og nyhedssiden opdateres igen hver uge.

klovn.gif (1460 bytes)

12. august 2022

Cirkus Arena præsenterer Halloweencirkus. Cirkus Arena skriver:

Fra 13. til 31. oktober kan du opleve et storslået, unikt Halloweenshow, som du aldrig har set magen til på Bellahøj cirkusplads.

Med hele Danmarks Szhirley, Clemens og Patrick Spiegelberg i front og verdens skrækkeligste cirkusartister. Clemens er forfatter og iscenesætter og Patrick Spiegelberg, der har skabt halloweenmonstre for Tivoli og Halloweensuccesen Horror Drive Thru, sørger for at det bliver en uhyggelig flot oplevelse.

Showet er for hele familien og blander suset fra cirkus med fortællekunsten fra teatret tilsat ny musik. En totaloplevelse med de bedste cirkusartister og en spændende historie i børnehøjde.

Gys for hele familien & Hikken fra Helvede!

Årets spektakulære Halloween Cirkus handler om cirkusdirektøren Owen Hall (Patrick Spiegelberg), som har samlet en gruppe af cirkusverdenens største freaks for at skabe det største Halloween-show nogensinde.

Owen, der er tidligere mobbeoffer, ønsker nemlig at give dem der mobber en lærestreg ved at bevise, at skæve eksistenser i virkeligheden har det sjovere end dem, som peger fingre ad andre. Til Owens store skræk bliver hans show dog ødelagt, da hans artister én for én pludselig forsvinder ind i underverdenen med en klovn (Clemens). Klovnen håber, at artisterne med deres imponerende vovestykker forhåbentlig kan give hans gruopvækkende gemalinde (Szhirley) så stort et chok, at hendes hikke fra helvede bliver kureret.

Et humoristisk og gruopvækkende Halloweenshow, hvor alle væsner har noget at lære. Men hvad dét går ud på, bliver først afsløret til Halloween.

Forestillingen er en co-produktion mellem Clemens og Cirkus Arena.

Forestillingen anbefales til børnefamilier fra 5 år.

Alle inviteres til at dukke op i Halloweenudklædning, da der uddeles uhyggeligt gode præmier til dagens bedste og værste udklædning.

Billetpriserne er fra 210 kr. til 400 kr.       

Szhirley Nova Bianca Rokahaim, blot kendt som Szhirley, er en dansk sangerinde, korsanger og skuespiller. Hun er også smykkedesigner og stifter af smykkebrandet Dropps By Szhirley, hvor hun sælger sine egne designs.

Clemens Telling, bedre kendt under sit kunstnernavn MC Clemens eller blot Clemens, er en dansk rapper, sanger, producer, teaterinstruktør og tekstforfatter. I 2018 turnerede han med Cirkus Arena, hvor han var med til at præsentere forestillingen.

Patrick Spiegelberg er en dansk sanger, sangskriver, danser, koreograf og showproducer.

Ideen med at vise cirkus som horrorshow i stedet for som hyggelige cirkusforestillinger er ikke ny. Fx har det engelske Circus of Horrors i adskillige år haft succes med den slags forestillinger. Det blev grundlagt i 1995 af rocksangeren Dr Haze og cirkusproducenterne Gerry Cottle og Brian Austen. Også i Holland og Tyskland har man kunnet se horrorcirkus.

Sidste efterår gav Cirkus Dystopia forestillinger i Marselisborghallen i Aarhus med levende gespenster. Og Odenses børne- og ungdomcirkus Cirkus Flik-Flak har i mange i oktober vist Halloween-forestillinger.

Der er dog ingen tvivl om, at Cirkus Arenas kommende Halloween-forestilling bliver Danmarks hidtil største Halloween-produktion.

klovn.gif (1460 bytes)

10. august 2022

Alan Sulc til Cirkus Trapez. Alan Sulc, som er en af de artister, som fik allermest applaus i årets forestilling i Cirkus Arena, kan i de kommende uger opleves i Cirkus Trapez, hvor Alans søster Edita Sulc i forvejen optræder, både solo som fodjonglør og sammen med sin ægtefælle som Duo Mamchych.

Alan Sulc fotograferet ved premieren på årets Arena-forestilling. Foto: Jacob Boas Leitisstein                                                              

klovn.gif (1460 bytes)

10. august 2022

Cirkus Arena havde sæsonpremiere 4. april og sluttede sæsonen 7. august. Dvs. en sæson, der var ca. 1 måned kortere end i 2019. Men de er tilfredse med tilskuerantallet og skriver: ”Sæsonens sidste forestilling er spillet. Det har været en fantastisk rejse gennem Danmark og en fornøjelse at spille for jer alle. 110.000 publikummer var med til at fejre vores 65 års jubilæum i år – og hvilken fest vi har haft. Tak til jer alle – hver og en”.

klovn.gif (1460 bytes)

8. august 2022

Lido de Paris lukker. Den berømte parisiske kabaret lukkede dørene for altid den 30. juli 2022.

Mange berømtheder har optrådt på scenen i den parisiske kabaret: Edith Piaf, Marlene Dietrich, Josephine Baker, Laurel og Hardy, Dalida, Shirley MacLaine, Elton John og mange andre. Den sidste af de 27 revyer i Lido de Paris' historie - Paris Merveilles, skabt af Franco Dragone - er blevet opført hver aften siden 2015 (bortset fra perioden med corona-nedlukninger). Der har også været fremragende artister på scenen som fx diabolomesteren Piere Marchand (kendt fra Cirkus Arena) og duetrylleren Marko Karvo (kendt fra Zirkus Nemo).

   

Fra Paris skriver min gamle ven Zarro Zarro:

LIDO DE PARIS stänger /slukker og lukker/ !!!

Icke minst ett stort antal skandinaver har bevistat denna super show, vilken fungerat i 76 säsonger.

Det kan därför vara av intresse att se detaljer.

Den stora hotell kedjan ACCOR har köpt det hela, de vill producera - MUSICALS.

En PARIS ikon försvinner.

LIDO hade under flera säsonger lidit förluster och därför försäljning.

Märkligt egentligen eftersom WINTERGARTEN VARIETE, BERLIN verkar att klara sig.

PARIS har ännu: MOULIN ROUGE/ PARADIS LATIN/ som enligt obekräftad uppgift arbetar främst med holländska turist-bussar: CASINO DE PARIS producerar diverse shows, inte revyer/ CRAZY HORSE med classy striptease/.

FOLIES BERGERE har icke mer revyer, men - oregelbundet - diverse shows.

De mindre cabareterna är stängda sedan länge.

CIRKUS har en nedtur, även i PARIS.

Artistagenten m.v. Jörgen Börsch skriver:

LIDO er slut. Og det er trist, føler jeg. Men ikke uforståeligt ... for mig !

Seneste show var r..-sygt !  Merveilles, hed det. Jeg så det for vel 4 år siden. Og det var - efter min smag -  absolut ikke "vidunderligt" ! Trist, melankolsk, blåt, mørkt, ensformigt. Mærkelig musik. Kulisserne var flader af LED-lys, som gav en flad atmosfære - omend meget afvekslende og for så vidt levende. Meeeeeen . . . . ?   "Sat op" af Franco Dragone, ex-Cirque de Soleil !  Det var ex  ! ! !

klovn.gif (1460 bytes)

29. juli 2022

Martin Maiböll (Texas Jack) 40 år. Søndag den 31. juli fylder Martin Maiböll, Rødby, 40 år. Martin stod første gang på scenen som 3-årig. I en alder af 8 begyndte han at gå til cirkus i DUI-LEG og VIRKES Cirkus Regnbuebørn/Arcus i Hvidovre, hvor han blev til han var 22 år. I de 14 år, han var med, lavede han et væld af numre som klovn, jonglør, tryllekunstner, fakir og akrobat. Siden blev han uddannet i performance, teater og akrobatik på Gøglerskolen og Artistlinien i København (AFUK).

Martin har turneret med juleforestillingen "Cirkus Nissesjov" for Cirkus Teatret, der senere blev til Cirkus Baldoni. Han har også spillet hovedrollen i en række af Cirkusteatrets andre forestillinger. Samarbejdet med Cirkus Baldoni fortsatte, og i 2007 og 2008 optrådte han hos dem som den piskesvingende Texas Jack. I vinter- og efterårsferien 2017 og 2018 optrådte han i Cirkus Arenas Cirkusland sammen med topartister fra ind- og udland.

Texas Jack alia Martin Maiböll

Interessen for cowboys og det vilde vesten har altid været stor. Gennem de sidste 20 år har Martin samlet en stor viden og erfaring inden for cowboylivet og ikke mindst tilegnet sig færdigheder med revolvere, pisk og lasso. De indgår som en stor del af hans cowboyshow, som er det eneste af sin slags i Danmark. I foråret 2017 var han på en inspirationstur i USA og oplevede både Colorado, Utah, Arizona og New Mexico.

Siden 2014 har han været fast entertainer, musiker, maskot og dekoratør på Western Camp ved Rødby. Derudover arbejder han fuldtid som entertainer overalt i Danmark til offentlige og private arrangementer med sine forskellige figurer, både som walk-around og shows. Han turnerer med Texas Jacks cowboyshow, Kloven Ibber, Sofus Sæbeboble, Mr. Hollow, Nissen Niller og Julemand. De fleste kostumer og rekvisitter opfinder han fra bunden og kreerer i sit værksted på Lolland. Udover artisteriet er han også forsanger i bandet Moonlight Rangers Country Band og spiller duo med sin far i Texas Jack og Hans Far. Han optræder også som solo sanger under navnet Texas Jack.

Sangeren Texas Jack

Den runde dag fejres selvfølgelig i Western Camp, hvor han på dagen både spiller med bandet og laver sit cowboy show. Arbejdet skal jo passes selvom man fylder rundt. There's No Business Like Show Business.

klovn.gif (1460 bytes)

28. juli 2022

Cirkus i Skåne, Flensborg og Hamborg. Det store svenske Cirkus Brazil Jack havde premiere i Malmø den 15. april. ”Cirkus, når det er allerbedst” skrev vi her på siden i omtalen 18.april af årets forestilling. Fra 12. til 14. august er Cirkus Brazil Jack tilbage i Malmø.

Cirkus Brazil Jack på Møllepladsen i Malmø

Forestillingen i Cirkus Olympia, der er kendt for sine mange velplejede dyr, var omtalt af Martin Lasson Berglund her på siden 11. april. På turneen er de nu nået til Skåne, hvor der er forestillinger 11. og 12. august i Landskrona og 13. august i Helsingborg.

Flensborg får i dagene 19. til 21. august besøg af Cirkus Probst, som er et af Tysklands store cirkus.

Det var i lang tid usikkert, om Europas største cirkus, det tyske Cirkus Krone, kom på teltturne i år. Men nu har de besluttet at have en sensommertur under titlen Stars in der Manege. Der er premiere 18. august i Hannover, hvor de bliver til 4. september. Fra 8. september til 23. oktober er de i Hamborg, først på pladsen på Heiligengeistfeld (til 16. oktober) og siden på pladsen Auf der Horner Rennbahn (19. til 23. oktober). Efter Hamborg besøger de Apolda og Coburg, hvor sæsonen slutter 6. november.

klovn.gif (1460 bytes)

26. juli 2022

Et dødsfald: Gert Rasmussen, Allerød. Den 20. juli blev Gert fundet død i sit hjem. Han blev 78 år. Hans helbred havde ikke været det bedste, siden han for nogle år siden blev ramt af en blodprop. Indtil han gik på pension var han biblioteksmedhjælper på Allerød Bibliotek. Hans store interesse var cirkus og fodbold. For så vidt angår cirkus bankede hans hjerte allermest for Cirkus Arena. Indtil blodproppen var han altid på cirkuspladsen hele dagen, når Arena kom til byen. Han hjalp dem også med en række praktiske ting i forbindelse med pladsleje og klargøring af pladsen. Han arrangerede også år tilbage en cirkusudstilling på Allerød Bibliotek. Ud over cirkus var hans store interesse som nævnt fodbold. Her bankede hjertet først og fremmest for Allerød Fodbold Klub, som han hjalp med en lang række praktiske opgaver.

Bisættelsen finder sted onsdag den 3. august kl 13 fra Lillerød Kirke.

Benny Berdino og Gert Rasmussen. Foto fra 2004, hvor Gert havde hjulpet med at finde en ny plads i Allerød

klovn.gif (1460 bytes)

23. juli 2022

Cirque du Soleil i København. Den engelske cirkusven John Cooper skriver (min oversættelse):

Som mange af jer ved, besøger Cirque du Soleils forestilling Corteo København til november, hvorefter den vender tilbage til Nordamerika. Efter for nylig at have set showet i Londons O2 Arena kan jeg fortælle lidt om forestillingen.

Corteo er beregnet til at blive vist i en arena og ikke i et telt, selvom jeg tror, ​​at det startede sit liv som en teltforestilling. Det tog mig et stykke tid at indse, hvorfor der skulle bruges så meget plads uden for scenen. Det skyldtes en hel del rigning fra luften plus det faktum, at det ville ødelægge oplevelsen for publikum at se forberedelserne til et nummer før optræden.

Som sædvanligt i Soleil adskiller cirkusfærdigheder sig sjældent fra normen, selvom de ofte bliver fremført på en usædvanlig måde og altid udført til en meget høj standard. For mig var det bedste jongleringsnummeret og en luftoptræden med kæmpe balloner, som hver gang skulle holde "så længe det tager".

Komiske indslag er ikke den stærkeste side i ​​Cirque du Soleils forestillinger. Men i Corteo er de komiske indslag effektive og morsomme, (selvom comedy altid er en smagssag) og er en del af historien i showet. Personligt har jeg ikke brug for at der skal være en historie eller et tema i et cirkus-show, og jeg vil ikke lede efter en. Hellere ignorerer den. Jeg søger heller ikke efter noget, jeg bliver klogere af. Det eneste, jeg ønsker, er at blive underholdt. Og det lykkes på allerbedste vis med forestillingen Corteo.

Her er den danske tekst, som Cirque de Soleil bruger om handlingen i forestillingen:

Corteo, som betyder cortege på italiensk, er en klovns forestilling om en festlig parade. Showet bringer passionen fra skuespillet sammen med kraften og energien fra akrobatikken. Publikum kastes ud i en teaterverden fuld af sjov, komedie og spontanitet i et rum mellem himlen og jorden. 

Klovnen forestiller sig sin egen begravelse, som foregår midt i et karneval, imens stille og omsorgsfulde engle ser til. Når man forestiller sig det store i sammenspil med det mindre, det latterlige imod det tragiske og magien ved det perfekte i forhold til charmen ved ufuldkommenhed, så fremhæver showet styrkerne og skrøbeligheden ved klovnen, såvel som hans visdom og venlighed – den menneskelighed som er i os alle. Musikken er lyrisk og legende og bærer Corteo igennem en tidløs fest hvor illusionen driller virkeligheden.    

Scenens udformning bringer publikum ind i en teaterverden, som ikke tidligere er set i en Cirque du Soleil forestilling. Teatertæppet er inspireret af Eiffel tårnet og andre tæpper er håndmalet for at skabe den helt rigtige poetiske stemning i Corteo.

Castet består af 51 akrobater, musikere, sangere og skuespillere fra hele verden.

klovn.gif (1460 bytes)

17.juli 2022

Nominerede til årets cirkuspriser. Pressemeddelelse fra Den Danske Cirkuspris.

Medlemmer af prisjuryen har i år set mere end 50 artister/artistnumre.

Juryen har nu besluttet, hvem af disse der skal nomineres til priserne for årets bedste nummer og årets talentpris.

Til årets talentpris er nomineret:        

Francesco Fratellini, Cirkus Arli

Karel ”Kaya” Janacek, Cirkus Baldoni

Duo Vilja, Zirkus Nemo

Til prisen for årets bedste nummer er nomineret:

Line Carol, Cirkus Baldoni

Duo Costache, Cirkus Arena

Leosvel og Diosmani, Zirkus Nemo

Prisoverrækkelsen finder sted mandag den 15. august kl. 12:30 i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre under medvirken af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og Hvidovres borgmester Anders Wolf. 

Der uddeles 4 priser:

Hædersprisen ”Den danske Cirkuspris”

Talentprisen

Årets bedste nummer

Indsatsprisen

Der foretages ikke nominering til hædersprisen og indsatsprisen.

Om priserne

Bestyrelsen for Den danske Cirkuspris vælger hvert år de nominerede og prismodtagerne ud fra følgende kriterier:

Hædersprisen uddeles til en person som anerkendelse af dennes særlig fortjenstfulde indsats til fremme af cirkuskunsten i Danmark. Hædersprisen kan kun modtages en gang. Der foretages ikke nomineringer til denne pris. Hædersprisen består af et maleri af ”klovnens mester”, maleren Viggo Salting.

Prisen til årets bedste nummer uddeles til det artistnummer, som efter bestyrelsens opfattelse er årets bedste.  Prisen består af et diplom samt et engangsbeløb på 500 Euro.

Talentprisen uddeles fortrinsvis til en yngre artist. Prisen består af et diplom samt et engangsbeløb på 10.000 kr.

Indsatsprisen går til den politiker eller offentlige person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år. Indsatsprisen består af et lille maleri af Viggo Salting.

Om de nominerede

LINE CAROL er så at sige opvokset i Cirkusbygningen i København, hvor hendes forældre Toto og Norah Chabri i mange år optrådte med deres klovneentreer. Sin egen artistdebut fik hun i 1984, hvor hun ganske som hos Baldoni i år indledte sin jonglørnummer med en formidabel trommesolo. Siden har hun udviklet nummeret, som hun i dag viser med bistand af ægtefællen Stefan Platskov. Hun har en formidabel udstråling, og der er aften efter aften kæmpe bifald, når hun slutter sin entre med ved hjælp af bolde at spille på klaver.

Line Carol. Foto: Jacob Boas Leitisstein

DUO COSTACHE består af ægteparret Vita og Leonardo Costache. Han er fra Rumænien, hun er fra Ukraine. De er alsidige artister, der både mestrer luftnumre, hvor de bærer hinanden i mundbid, eller som i år i Cirkus Arena demonstrerer ekstrem muskelkraft og balancerer i luften på deres perch-stang. Perch-numre er i dag lidt af en sjældenhed. Til sidst i entreen optræder Leonardo med en skulderbåren perch, der rummer et ’dødshjul’ for enden, som Vita kører dødsdrom i.

Duo Costache. Foto: Jacob Boas Leitisstein

FRANCESCO FRATELLINI er 8. generation af en berømt fransk artistfamilie. Han har i flere år arbejdet i det store franske Cirque Alexis Gruss, og direktørfruen Gipsy Gruss er hans gudmor. Der har han fået en allround artistsuddannelse, som gør at han med talent og dygtighed kan optræde med mange forskellige ting, herunder som klovn. Han har også optrådt i Schweiz i det berømte Cirkus Knie. Han fik sin danske debut i Cirkus Arli i 2016, og hans talent og udstråling gjorde, at han i år for 6. gang er med i forestillingen i Cirkus Arli.

Francesco Fratellini. Foto: Jacob Boas Leitisstein

KAREL ’KAYA’ JANACEK er 8. generation af en kendt tjekkisk artistfamilie. I 2018, hvor han kun var 11 år gammel, blev han nomineret til talentprisen for et imponerende rola rola-nummer, hvor han kappedes med sin far Eddie Janecek om, hvem der var bedst. Sidste år viste han sit rola-rola-nummer, som var blevet endnu bedre end i 2018, i Cirkus Baldonis sommerforestillinger, og i februar i år var han med i deres vintercirkus i Ishøj Bycenter. I årets Baldoni-forestilling viser han med ungdommens charme og udstråling sammen med sin far og lillebror et kaskadørnummer, men har dog også flere gange i sæsonens løb vist rola-rola nummeret, når andre artister har været forhindret i at optræde.

Kaya Janacek. Foto: Jacob Boas Leitisstein

LEOSVEL & DIOSMANI kommer fra Cuba og optræder i kinesisk mast (pole). De fik en sølvklovn i Monte Carli i 2013 og optrådte året efter i svenske Cirkus Brazil Jack. Den gang viste de det flotteste nummer i pole, som vi har set i Skandinavien, og det gør de stadig! Deres sluttrick, hvor den ene artist står i vandret håndstand på masten, medens den anden står på hænder på hans overkrop, er helt fantastisk. Det er første gang vi oplever dem i Danmark.

Leosvel & Diosmani. Foto: Ole Simonsen

Under navnet DUO VILJA viser de svenske tvillingesøstre Jenny og Sara et imponerende akrobat- og contortion-nummer, dvs. optræder som det, man i gamle dage kaldte slangemennesker. Kun 13 år gamle blev de grebet af cirkusbacillen og kom med i et børne- og ungdomscirkus, hvor de optrådte som klovne med en lille gris. Senere kom de på cirkusskole. Først i Sverige, siden i Montreal. Siden har de taget hele verden med storm og optrådt på en lang række førende varieteer og cirkus. I år har du kunnet opleve dem i Zirkus Nemo.

Duo Vilja. Foto: Ole Simonsen

 klovn.gif (1460 bytes)

15. juli 2022

Den Danske Cirkuspris – nomineringer. Der uddeles 4 priser: hædersprisen, talentprisen, prisen til årets bedste nummer og indsatsprisen. Til talentprisen og prisen til bedste nummer nomineres 3 artister/numre. Prisjuryen oplyser, at navne på de 2 x 3 nominerede offentliggøres søndag 17. juli kl. 10. Navnene vil fra det tidspunkt kunne ses sidste nyt-siden.

Der sker ikke nomineringer til hædersprisen og indsatsprisen.

Prisuddelingen finder sted mandag den 15. august i Fægtesalen på Cirkusmuseet i Hvidovre. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen samt Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen medvirker ved prisuddelingen. Dørene til Fægtesalen åbnes kl. 12:00, hvor Cirkusmuseet byder på et glas. Alle er velkomne.

Du kan læse mere om cirkusprisen på www.danskecirkuspris.dk

Fra prisuddelingen i 2019. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

15. juli 2022

Besøg Cirkus Probst i Flensborg. Martin Lasson Berglund skriver:

Följ med till Flensburg lördagen den 20/8 och se tyska Cirkus Probst som nu besöker norra delen av Tyskland med sitt nya program "Surprise"!

Cirkus Probst, Arkivfoto fra 2016

Cirkus Probst är en av de sista stora cirkusarna i Tyskland som fortfarande är ganska traditionella men som ändå har moderna inslag i sin show. I år har man bl.a. truppen Suba från Mongoliet som visar upp styrka och smidighet. Dessa nummer finns knappt kvar längre så man får se det som en sensation att 2022 få uppleva ett sådant nummer. Delar av truppen uppträdde på Cirkus Krone i Tyskland för ett par år sedan. Stephanie Probst framför cirkusens arabhästar och cirkusens mindre exotiska tablå så består av kamel, watussi och hästar. Tempojonglören Rico Brukson som jonglerar med tennisrack är också värd att nämna då det är ett fartfyllt och bra nummer. Den unga Tsas skjuter pilbåge med fötterna och i dödsgloben kan man uppleva motorcykelgruppen Torres. Cirkus Probst är också en av få cirkusar som i år har kvar sin orkester! Cirkusen har gjort en hjälteinsats och har lyckats få ut delar av sin orkester från Ukraina och även musikernas familjer har fått komma till cirkusen.

Avfärd ca kl 08.00 från Lund via Malmö och Kastrup! Möjlighet för danska cirkusvänner att gå på vid fd Hilton på Kastrup. Åter i Sverige sen lördag kväll! Självklart stannar vi för lite handling i en av de affärer som säljer dryck/godis mm till bättre priser. Ni behöver giltigt pass eller nationellt id samt ha tagit ut kontanter (Euro) i förväg då cirkusen endast tar kontanter.

Ett nytt souvenirprogram har kommit ut för 5 euro för er som vill ta ett minne med er hem!

Anmälan senast den 7 augusti! Betalning för resan ska ske senast veckan efter. Begränsat antal platser! Först till kvarn! För anmälan och info, vänligen skriv till antilop80@hotmail.com

 klovn.gif (1460 bytes)

14. juli 2022

Cirkus Flik-Flaks sommerforestilling. Det store børne- og ungdomscirkus i Odense skriver:

Så er billetsalget åben til årets forestilling i Cirkus Flik-Flak.

Klovne, tryllekunstnere og akrobater i farvestrålende dragter. Cirkus Flik-Flak kan igen i år byde velkommen til en forrygende forestillinger udført af de mange medvirkende børn og unge.

Manegen er fyldt med glade børn der stråler, alt imens de skråler "Verdens bedste cirkus, det kan I tro - mik-mak, tik-tak, lakridskonfekt og zig-zag, ja tak! Her er Cirkus Flik-Flak". Teltet er tæt pakket med et oplagt publikum forsynet med popcorn og candyfloss. Stemningen er i top, når Cirkus Flik-Flak er klar med forestilling i vores flotte cirkustelt.

Billetter købes på vores hjemmeside

 klovn.gif (1460 bytes)

14. juli 2022

Cirkus Trapez i Madsby Legepark i Fredericia. Som tidligere omtalt har Cirkus Trapez i sidste 3 uger af juli slået teltpælen op i Madsby Legepark Fredericia, hvor de daglig viser 2 eller 3 forestillinger af en times varighed. Det er deres normale fortelt, de har ombygget til et lille cirkustelt. Billetpriserne er familievenlige: 95 kr. på bænke og 120 kr. for en logeplads.

   

Teltet i Madsby Legepark                     

Der er to rækker logepladser samt gradin med fem bænkerækker

Cirkus Trapez’ 2020-forestilling startede som halforestillinger og var omtalt her på siden den 13. april. Senere har de spillet open air og nu altså nogle uger i telt. I løbet af sæsonen er der sket lidt på forhånd planlagte udskiftninger blandt de optrædende. Nedenfor lidt fotos fra forestillingen 12. juli.

Isabella Enoch Sosman bød velkommen og var forestillingens veloplagte sprechstallmeister.

Isabellas sambo og meddirektør Bernhard Kaselowsky præsenterede araberhingsten Sitan.

Duo Mamchych havde entre, som kombinerede parterreakrobtik med strapater og tissue. Sjællænderne oplevede parret i Cirkus Arli i 2019.               

Bernhard Kaselowskys geder blev fremført af Lasse Hasager og Stine Marie Greisen

Den unge springakrobat Gabriel Pedersen fra Skive havde en kort entre

Også et sødt lille gedekid var en kort tur i manegen

Flere geder, fremført at Stine Marie Greisen

Stine Marie Greisens søn Nikolaj på 4 år optrådte med ponyen Bonoti

Edita Sulc jonglerede med tørklæder ved hjælp af fødderne. Hun er den kvindelige partner i Duo Mamchych. Hun er fra Tjekkiet og søster til jongløren Alan Sulc, som i denne sæson optræder i Cirkus Arena. Hendes mand Yuriy kommer fra Poltave i Ukraine.

Lasse Hasager jonglerede med diaboloer og senere i forestillingen med bolde og knive  

Rasmine Tomasevic-Olsen arbejder i trapez. Hun har været tilknyttet Cirkusmuseets cirkusskole, været både træner og elev på Cirkusfabrikken på Mors og optræder nu i Cirkus Trapez. Hun har lovet at optræde i forbindelse med uddeling af årets Cirkuspriser den 15. august.

Duo Mamchych anden entre var et såkaldt adagio-nummer     

Forestillings sidste nummer var ”Mini og maxi” med en stor araberhest og en lille pony. Til sidst i nummeret står ponyen på bagbenene.

Grand finale. Forestillingen varede ca. 1 time, og der var ingen pause

 klovn.gif (1460 bytes)

13. juli 2022

RIPPLES - det sejlende cirkusshow. 15., 16. og 17. juli kan du i Holbæk opleve "RIPPLES - det sejlende cirkusshow" udført af internationale artister om bord på skibet "S/V Swallow", som holdet krydser Østersøen med for at inspirere os alle til en mere bæredygtig fremtid! De skriver:

Den sejlende cirkusforestilling RIPPLES krydser Østersøen for at inspirere folk til at være aktive i kampen for en mere bæredygtig fremtid. Vi vil kombinere 'performing arts' og miljø-aktivisme. Vi sætter sejl for håb, for handling og for forandring.

"Hvis handling giver forvandling - kan vores kunstneriske udfoldelser så skabe en 'bølgeeffekt' som spredes tværs over havet - og som kan forårsage Climate Action?"

Acting for Climate (NO) sejler og optræder i det baltiske hav i sommeren 2022 i samarbejde med Festival Norpas (FI) og Hawila Project (DK). RIPPLES sejler med sejlskibet "S/V Swallow" og udfordrer på alle måder bæredygtigheds -standarder inden for underholdningsindustrien. Det tomastede træ-sejlskib fra 1926 agerer både som scene, hjem og som transportmiddel.

Med extrem-akrobatik hele vejen op til toppen af de 20 meter høje master, med et skib som scenen for et internationalt team af verdensklasse artister, med et lydbillede, der blander stemmer fra klimaaktivister fra hele verden, er RIPPLES en enestående forestilling.

Projektet er finansieret af European Union | Erasmus + programme, KONE Foundation, Nordic Culture Point og Norwegian Culture Fund.

Se nærmere om spilletidspunkter under ”Andet” i Cirkuskalenderen.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. juli 2022

Sensommer Cirkus Dage i Odense. Dynamo, Workspace for circus and Performing arts

Workspace for circus and Performing arts, skriver:

Den 5.-7. august afholder vi Sensommer Circus Dage på Byens Ø, hvor vi får fornemt og hjemligt besøg af italienske Teateri Mobili, der spreder magisk cirkusstemning, når de kommer til byen med cirkuslastbiler og teatre på hjul. Det er en cirkusfamilie i 3 generationer, der rejser sammen rundt i Europa og til august går turen altså til Odense. Det bliver simpelthen en slags minifestival for hele familien med forestillinger, koncert, udstilling, cirkuslegeplads, dukketeaterbibliotek og ikke mindst SOMMERSCENEN ER DIN, hvor du selv kan bidrage med noget du har på hjerte. Vi ruller selvfølgelig Campingbaren ud, som spreder lidt ekstra festivalstemning på havnen.

 klovn.gif (1460 bytes)

9.juli 2022

Flere har spurgt hvor gammel Kenneth Severinsen, som 6. juli sov stille ind efter længere tids sygdom, blev. Han ville være blevet 64 år den 16. juli. Så han blev kun 63 år.

klovn.gif (1460 bytes)

8. juli 2022

Cirkus Trapez i telt. I den seneste tid har alle forestillinger i Cirkus Trapez været open air. Men når de fra 8. til 31. juli ligger i Madsbyparken i Fredericia, har de slået teltet op, således at forestillingerne også kan gennemføres i tilfælde af regnvejr. Der er 2 eller 3 daglige forestillinger, alle af ca. 1 times varighed. Se nærmere i Cirkuskalenderen.

Arkivfoto fra 2014, som var første år Cirkus Trapez havde forestillinger i Madsbyparken

 klovn.gif (1460 bytes)

8. juli 2022

Et dødsfald: Kenneth Severinsen. Camilla Frimann og René Mønster skriver:

Et fantastisk menneske er gået bort. Onsdag den 6/7 mistede den danske cirkusverden en passioneret ven. Kenneth Severinsen er ikke længere iblandt os. Han sov stille ind omgivet af hele sin kærlige familie.

De fleste kender Kenneth fra den danske cirkusverden, hvor han kom hos stort set alle de danske cirkus. Han havde altid en kvik bemærkning eller en ide han altid gerne lige ville drøfte. Mange artister og direktører har nydt godt af Kenneths evner med et kamera, for han tog blændende billeder. I mange år drev han Cirkus siden ” Cirkus Skandinavia ” her bragte han billeder og historier fra Cirkus, ikke kun i Danmark, men også fra Cirkus rundt om i Europa.

Især Cirkus Baldoni og Cirkus Merano i Norge har haft glæde af Kenneth evner med et kamera, han lavede i mange år en dvd med hele deres forestilling.

Kenneth rejste meget og på sine rejser fik han altid ”sneget” et besøg i Cirkus ind. Om det var i Norge, Italien, Sverige eller andre steder, det betød ikke så meget, Kenneth elskede bare Cirkus.

Ved siden af sit Cirkus arrangement var Kenneth i mere 30 år ansat som leder i en ungdomsklub i Hellerup. Han elskede sit arbejde med børnene og her fik han også draget Cirkus ind i sin hverdag med børnene. Han arrangerede besøg for børnene i de danske cirkus, ligesom han sørgede for, at få artist og Cirkus besøg til klubben i Hellerup.

Kenneth var et familiemenneske. Han vidste ikke noget bedre end at samle sin familie omkring sig. Igennem en lang årrække tog han og Lene ned til ”deres” elskede hus i Spanien, hvortil familien kom og besøgte dem, i den måned de var der. Kenneth har tre børn og han nåede at få fire skønne børnebørn, hvor især den ældste Birk, stod ham meget nær. Men ingen overgik Lene. Hans hustru igennem hele livet som han elskede mere end nogen anden.

Hos os i Cirkus Baldoni var Kenneth ikke kun en cirkusven, han var vores private ven igennem mange år. Vi har haft så mange dejlige dage og aftener sammen med ham og Lene. Vi savner Kenneth smerteligt.

Man kunne altid få en god diskussion med Kenneth om alt imellem himmel og jord. I ethvert selskab havde han altid noget at bidrage med. Han havde skarpe meninger og han stod ved dem.

Kenneth skal bisættes fredag den 15. juli kl. 11.00 fra Sorgenfri kirke, herefter vil der være gravøl på Frilandsmuseet. Hans Hustru Lene siger, at alle der har lyst til at deltage er meget velkommen.

Hvil i fred Kenneth

Ære være Kenneths minde.

Kærligst Camilla og René.

klovn.gif (1460 bytes)

6. juli 2022

Nyt dinnershow hos Wallmans. Den 21. september har Wallmans gallapremiere på deres nye show i Cirkusbygningen. Men der er forpremierer allerede fra 26. august og som sædvanligt med forestillinger torsdag, fredag og lørdag. 

Det nye show hedder Viva og byder på en vitaminindsprøjtning af fest, farver og sprudlende energi. Gør dig klar til at opleve de største hits af Elvis og Abba, et heftigt live-band, humor, dans og akrobatik i verdensklasse. Det hele ledsages af en lækker 4-retters menu.

Lige som i sidse sæson er Thomas Rosendal alias den danske drag queen Megan More aftenens konferencier.

Johan Espeland, som er Creative Director hos Wallmans, fortæller at sæsonens cirkusartister er:

Jamie & Beata. Jamie Swan kommer fra Skotland og Beata Surmiak fra Polen

De optræder bl.a. med et fantastisk Hand to Hand nummer.

Jonathan Young, som kommer fra England. Han laver et nummer på Vertical Pole/Chinese Pole

Wallmans markedsafdeling præsenterer artisterne således:

På artistsiden kan gæsterne se frem til de internationale akrobater Jamie & Beata med deres imponerende og vovede “hand-to-hand”-nummer. Jamie optræder også med et fænomenalt, internationalt anerkendt badekarsnummer. Publikum får desuden glæden af at opleve Jonathan Young, der brillierer med sit komiske “Chinese Pole”-nummer på en seks meter høj polestang.

Jonathan Young har tidligere optrådt i bl.a. det tyske Cirkus Flic-Flac og på Roncalli’s Apollo Variety.

Beata Surmiak i badekarret. Pressefoto fra Wallmans. Fotograf: John Resborn

 klovn.gif (1460 bytes)

5. juli 2022

Vintercirkus i Malmø og Helsingborg. I 2013 arrangerede Albin Ganovic julecirkus i Helsingborg med flotte besøgstal. Men året efter, hvor man havde fået anvist en plads i byens udkant, var besøget skuffende. I januar og februar 2019 prøvede Gabin lykken igen, denne gang med vintercirkus først i Malmø og siden i Helsingborg.

I år har Albin tænkt sig endnu engang af lave vintercirkus. Først i Malmø med premiere 25. november og sidste forestilling 4. december. Og siden i Helsingborg med premiere 9. december og sidste forestilling 18. december.

Den centrale figur i forestillingen er den svenske sanger og entertainer Pidde P (Petter Hedwaller), som især kendt og populær blandt børn. I foromtalen skriver Albin:

Pidde P rymmer med cirkus!

Helsingborg Vintercirkus är äntligen tillbaka och i år har vi sällskap av barnens favorit, artisten Pidde P. Årets föreställning är en musikalisk och sprudlande upplevelse i de stora, väl uppvärmda cirkustältet.

Doften av nypoppade popcorn med Skånes favoritclown Clownen Cito, våra världsberömda akrobater i ett färgsprakande samspel med den stora ensemblen, cirkusorkester och hela Sveriges Pidde P är en garanti för cirkussuccé!

Trendsättaren Pidde P har åkt land och rike runt och skapat bra stämning i hela landet. Med energi och utstrålning ger han alltid 100% på scen vilket får både barnen och vuxna att gunga med men nu rymmer han med cirkus! Med låtar som ”Padelmi”, ”Tiktok”, ”kickar du så flippar jag” och hitten “Ba da boom” fyller Pidde P och cirkusartisterna manegen med kärlek och energi.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. juli 2022

Kim Kenneth i Friheden. Som tidligere nævnt har Kim Kenneth i år afløst Hasse Hjort som Pjerrot i Tivoli Friheden i Aarhus. Kim viser dels et trylleshow, dels to daglige Pjerrot-forestillinger. En gruppe fra Danske Cirkusvenner så hans forestillinger mandag den 27. juni. Desværre i regnvejr. Men scenen foran Pjerrots hus er overdækket, så derfor gennemfører Kim også i tilfælde af regn forestillingerne på den lille scene i Pjerrots Have.

Hvor vi måske mest kender ham fra flotte illusionsshow med piger, der trylles ind og ud af kasser, er både trylle- og pjerrotshowet i Friheden soloshows. Scenen er simpelthen ikke stor nok til illusionsnumre. Men Kim klarer bestemt også sit solo trylleshow og sit Pjerrotforestilling med den dygtighed, charme og elegance, han er kendt for. Nedenfor lidt fotos fra forestillingen, hvor der pga. vejret kun var få tilskuere.

Nogle af cirkusvennerne foran Pjerrots hus. Scenen er overdækket, men det er tilskuerpladserne ikke.

Man har 6 store spillekort og smider så 3 ned i en hat. Hvor mange er der så tilbage? En matematiker vil sige 3, men for tryllekunstneren er svaret 6. Også efter at han endnu et par gange har smidt 3 kort ned i hatten!

   

Man hælder vandet ud af et glas, fylder det igen og vender det om uden at vandet løber ud!

   

Et tørklæde trylles ind i et trylleæg, dvs. et plastikæg med hul til tørklædet. Men pludselig er ægget blevet til et rigtigt æg, som slås ud i et glas!

Pjerrot byder velkommen 

En drilagtig bamse

Terningen skifter hele tiden farve

Finale, hvor Pjerrot plejer at få hjælp af et barn blandt tilskuerne. Men dem var der pga. regnvejret ikke mange af, så i stedet fik han hjælp af Jenny Abelgren, som var blandt deltagerne i cirkusvennernes besøg.

Ud over at trylle har Kim tidligere arbejdet med et droneprojekt, som du måske har set omtalt i medierene: dronerne flyver nu med blodprøver fra Ærø til Svendborg, så læger og patienterne langt hurtigere end tidligere kan få svar på prøverne. Det job er nu afsluttet, og Kim er i stedet ud over Pjerrotjobbet blevet ansat som leder af Kalundborgs Børne- og ungdomscirkus Cirkus O’laiski, hvor hans kone Jessica Caveagna i nogen tid har arbejdet som instruktør. Parret bor i en lille landsby ikke langt fra Kalundborg. I sæsonen med daglige Pjerrotforestillinger bor de dog i deres campingvogn, som er opstillet hos deres gode ven Jan Allan (Klovnen Allando) i Cirkus Krones tidligere vinterkvarter.

klovn.gif (1460 bytes)

1. juli 2022

VIGGO SALTING cirkuskunstner Kerteminde fylder 70 år 3. juli.

VIGGO SALTING har gennem sit lange kunstnerliv arbejdet som professionel kunstner med træsnit, litografi og maleri. Værkerne har været udstillet rundt i Danmark og udlandet. Siden 2009 har Viggo Salting været godt modtaget i New York med fast galleri. Basak Malone udgav i 2012 “The Smile That Last a Mile”.

Herhjemme skrev Viggo Salting sammen med sin hustru Helle Abildgaard “KOM KLOVN”. Bogen blev udgivet 2019 med støtte fra bl.a. Danmarks store cirkusskribent Anders Enevigs Fond.

Bogen er en krønike der humoristisk fortæller om Saltings fascination til cirkus, som opstod i en prøvesæson i Cirkus Benneweis i 1985. Arbejdsopholdet med lærred og pensler i det omrejsende cirkus ændrede Viggo Saltings kunst og liv. Den Danske Cirkuspris blev i 2016 genoplivet, og ved stor festlighed på Cirkusmuseet i Hvidovre overrækkes prisen årligt under medvirken af Kulturministeren sammen med bl.a. en ny pris: Indsatsprisen. Viggo Salting er kunstneren bag begge priser, som består af et maleri. Klovnens Mester er stolt over med sin kunst at være med til at udbrede kendskab til cirkus og Klovnen.

Den runde dag fejres privat med familien.

 klovn.gif (1460 bytes)

30. juni 2022

Zirkus Nemo 2022. Afdøde Rud Kofoed ville utvivlsomt have givet årets forestilling topkarakteren 6 stjerner og ærgret sig over, at stjernesystemet ikke tillod ham at give Søren Østergaard & co. en ekstra syvende stjerne. Og de mange, som holder af Søren Østergaards figurer, bliver bestemt ikke snydt: de møder Planetmanden, Ballonmanden Lesley Bøje Møller, Bager Jørgen, Kim Tim, Smadremanden – som i disse ligestillingstider måske skal kaldes smadrepersonen – og Målermanden. Med sig i manegen har Søren sin gamle ven Tommy Kenter, som blandt andet tryller hovedet af en kvinde og spiller på forstemt klaver.

   

   

Bager Jørgen. Ballonmanden, Planetmanden og Smadremanden. Sidstnævnte sammen med Søren Østergaards PA Laura Kvist Poulsen, som åbenbart også har opgaven som PA for Smadremanden …

Men ud over disse elskede figurer byder forestillingen på artister i verdensklasse:

Mario Berousek er kendt som verdens hurtigste jonglør. Han var hos Benneweis i 2007, hos Arena i 2016 og hos Nemo i 2018. Han imponerer stadig, ikke mindst når han lægger sig på knæ og jonglere med 3 kegler med ufattelig hastighed.

Mario Berousek er optaget i Guiness rekordbog med flere rekorder, bl.a. 735 rotationer på et minut!

Hector, som er den ene halvdel af Duo Solys, har en humørfuldt entre, hvor han ”omdannes” til en pige, når han går på hænder.

Hector Yzquierdo er af gammel cubansk cirkusfamilie og uddannet på Circuba, som er Cubas nationale cirkusskole

Nye i Zirkus Nemo er de svenske tvillingesøstre Jenny og Sara, der som Duo Vilja viser et imponerende flot contortion-nummer.

Jenny og Sara er født i 1984. 13 år gamle blev de grebet af cirkusbacillen og kom med i et børne- og ungdomscirkus. Senere kom de på cirkusskole. Først i Sverige, siden i Montreal. Siden har de optrådt på en lang række varieteer og cirkus. Det er deres første sæson med et dansk cirkus.

Professor Wackos trampolinentré er den kendte med trampolinen maskeret som et svømmebassin med udspringsvippe. Ofte optræder artisten i den slags numre med en fuldemandsentre, men Wacko vælger i stedet at være en distræt professortype.

Professor Wacko har ikke tidligere vist sin nuværende entre i Danmark. Men i 1993 turnerede han med Cirkus Fantastico, hvor han var en af de 4 artister i truppen Trampolino Veneziano.

I 2018 kårede Den Danske Cirkuspris Duo Solys som årets bedste nummer. De er det smukkeste eksempel at krop og kærlighed kan gå op i en højere, artistisk helhed. Den cubanske Hector Yzquierdo fik under en turne til Ny Caledonien midt i sit komplicerede håndstandsnummer øjenkontakt med en smuk pige blandt publikum. Han havde svært ved at koncentrere sig, men slap dog helskindet igennem forestillingen. Da han bagefter kikkede efter pigen, var hun væk – indtil han skulle forlade stedet. Hun ventede ved udgangen. Kort efter forlod Tatania sin familie og sit kontorjob og blev verdensomrejsende cirkusartist. I dag er parret gift og har sammen datteren Freya. De er en akrobatisk nydelse. De var også hos Nemo i 2016 og 2018. Men nummeret et bestemt ikke blevet ringere!

I 2019 blev Duo Solys kåret som årets bedste nummer

Forestillingens sidste artistpar kommer også fra Cuba. Leosvel & Diosmani optræder i kinesisk mast (pole). De fik en søvlklovn i Monte Carli i 2013 og optrådte året efter i svenske svenske Cirkus Brazil Jack. Den gang viste de det flotteste nummer i pole, som jeg nogensinde har set, og det gør de stadig! Deres sluttrick, hvor den ene artist står i vandret håndstand på masten, medens den anden står på hænder på hans overkrop, er helt fantastisk.

Leosvel & Diosmani – måske verdens beste nummer i Chinese Pole.

Publikum elsker Zirkus Nemo, både de komiske indslag og artisterne. En helt speciel Nemo-ven er Dronning Margrethe, der var blandt de besøgende til forestillingen 29. juni i Aarhus.

HM Dronningen er ikke den eneste Nemo-fan. 26. juni besøgte en gruppe fra Danske Cirkusvenner Zirkus Nemo i Aarhus, hvor Søren Østergaard inden forestillingen viste rundt og bla. tog gæsterne backstage. Her ses Søren foran sin «garderobe», hvor Laura Kvist Poulsen under forestillingen hjælper ham med de mange omklædninger. Cirkusvennerne var begejstrede for forestillingen og den fornemme modtagelser!

 klovn.gif (1460 bytes)

30. juni 2022

En gruppe fra Danske Cirkusvenner besøgte mandag 27. juni Tivoli Friheden i Aarhus, hvor de kl. 13:30 så Kim Kenneths trylleshow og kl. 15 hans Pjerrot-forestilling. Desværre var vejret ikke det bedste: en del, undertiden kraftige, byger. Nærmere omtale og flere fotos fra forestillingerne ved opdateringen 9. juli.

klovn.gif (1460 bytes)

24. juni 2022

Solveig Enoch 85 år. Lørdag den 25. juni kan den tidligere ejer af Cirkus Dannebrog, Solveig Enoch, Hejls, fejre sin 85-års fødselsdag. Solveig Enoch drømte allerede som lille pige om at blive cirkusartist. Drømmen gik i opfyldelse, da hun i sit barndomshjem mødte cykelartisten Haddy Enoch. I 1951 dannede Solveig og Haddy en cykeltrio sammen med Solveigs søster Grete. Grete valgte siden en karriere som luftartist, og Solveig og Haddy fortsatte alene som 2 Haddies. Gennembruddet kom i december 1951, da de vandt førstepris ved en talentkonkurrence på National Scala og 2. prisen ved en tilsvarende konkurrence i Lorry. Det førte til et engagement i Cirkus Moreno i sæsonen 1952. I 1953 arbejdede the Haddies i Alhambra-varieteen på Bakken og senere samme sæson i Cirkus Brdr. Schmidt, inden det blev til et nyt engagement i Cirkus Moreno i 1954.

Derefter gik turen til udlandet, hvor the Haddies i sæsonen 1955 blev engageret i Cirkus Löwe i Norge. Samme år blev Haddy og Solveig gift. Og nu begyndte en rejse jorden rundt, hvor Solveig og Haddy arbejdede i cirkus, i varieteer, i is-shows og på TV. Det blev i alt til kontrakter og engagementer i 32 lande. Yndlingsstedet var Hansa-Theater i Hamborg, hvor the Haddies optrådte 18 gange. Da de 4 børn Dennie, Agnete, Isabella og Katja voksede op, indgik de i cykelnummeret, som blev til 4 Haddies. I 1977 genstartede familien Enoch Cirkus Dannebrog, som altid havde tilhørt Enoch-slægten. Cirkus var gået ind i 1928, men blev altså genoplivet af Solveig og Haddy Enoch. Efter Haddy Enochs død i november 2009 overtog først Solveig og siden de 4 børn cirkus. Efter en vanskelig 2016-sæson valgte de at lade Cirkus Dannebrog holde pause.

Familien betyder meget for Solveig, og hun er allerlykkeligst, når hun har børn, børnebørn og oldebørn omkring sig.

klovn.gif (1460 bytes)

23. juni 2022

Cirkus Elvira i Sundsvall. Det svenske cirkus skriver:

För 14 .e året i rad finns vi på Sundsvalls norra stadsberg. I år ser allt ut som det brukar med cirkustält och föreställningar.

Nytt för i år är en alldeles egen magishow! Jonathan Seing som Mr Zing ger en close-up magishow. Premiär 27 juni. 

Förutom det bjuder vi in till en för- och eftersäsong med TA-DA! En riktig publikfavorit. Cirkus Elviras egen clownen Daff-Daff tillsammans med luftakrobaten Miranda Hedman ger en 40 min lång och välfylld cirkusföreställning med bland annat cykling på lina, arial hoop, hoola hoop och förtrollande clownnummer.

Den 2 juli är det så PREMIÄR för sommaren stora CIRKUSSHOW. Medverkande i årets upplaga är Clownen Daff-Daff, Miranda Hedman, arial hoop och arial silk, Matilda Wiklund, swinging pole och arial silk, Bobbo Jäderfeldt jongglör med kägelakt och Emma Hörnfeld, jonglör med hoola hoops ringar.

Vi hoppas att ni har vägarna förbi Sundsvall - Norrlands Cirkushuvustad.

Alla tider och datum hittar ni på hemsidan www.sommarskoj.nu

klovn.gif (1460 bytes)

22. juni 2022

Cirkusmuseet i Rold kan du både opleve en fantastisk cirkusforestilling eller selv prøve kræfter som artist. Tirsdag 5. juli får museet besøg af gøgleren Kasper Jensen, og 12. juli kan du komme i lære som artist hos cirkuslegenden Benny Schumann. 6. juli er der rundvisning i museets nye særudstilling om Cirkus Miehe.

Museet skriver:

5. juli kl. 12:30: Gøglershow med Kasper Jensen

Der er forrygende underholdning for hele familien, når multikunstneren Kasper Jensen tirsdag 5. juli udfolder sine mange talenter på Cirkusmuseet. Denne eftermiddag kan du sammen med familien opleve Kasper Jensens utrolige gøglershow med vilde cirkustricks, klovnede krumspring og gakkede gangarter. Kort sagt: Der er masser af morskab for børn og voksne.

Med humor og snak præsenteres en lang række fantastiske tricks, som udføres med største behændighed. En bred vifte af mime, jonglering, akrobatik og multiartisteri i verdensklasse, som kan nydes af absolut alle.

En billet til gøglershowet giver desuden gratis adgang til udstillingerne på Cirkusmuseet denne tirsdag.

5. juli kl. 14: Cirkusworkshop: Lær af jonglere og mime

Nu har du chancen for at slippe din indre cirkusartist løs. Tirsdag 5. juli kan du sammen med resten af familien blive udlært som artist i museets cirkusworkshop. Her kan I sammen lære at jonglere med tallerkener og bolde, lave skøre grimasser, mime og meget mere. Denne eftermiddag er der sjov og spas med robotbevægelser, skøre gangarter, balancekunst og anden kropskontrol på programmet, og det bliver en familieoplevelse, der huskes.

Workshoppen – hvor alle kan være med – afholdes af den professionelle superjonglør og artist Kasper Jensen, og den er tilrettelagt, så hele familien kan være med og have en super oplevelse sammen.

6. juli kl. 14: Rundvisning på Cirkusmuseet: Historien om Cirkus Miehe

Cirkus Miehe blev grundlagt i 1871 og udviklede sig til at være et af de største og mest anerkendte cirkus i Danmark i første halvdel af 1900-tallet. Samtidig gjorde den tyske indvandrerfamilie Miehe, hvad den kunne for at blive accepteret som danske – i en tid, hvor Danmark slikkede sårene efter nederlaget til Preussen i 1864.

6. juli kan du komme med på en rundvisning i en ny særudstilling med navnet ”Cirkus Miehes kamp for at blive dansk”, som denne sommer nu kan ses på Cirkusmuseet i Rold. Her kommer du tæt på Cirkus Miehe, samt grundlæggeren Heinrich Miehe og datteren Dora Miehe, og deres kamp for at blive danske – hvilket ikke var nemt i kølvandet efter nederlaget i 1864 og senere 1. og 2. verdenskrig.

Heinrich Miehe fik dansk indfødsret i 1893, købte en gård i Thy og senere også Rold Kro, hvor han i 1913 opførte en stadig eksisterende cirkusbygning – en bygning, der i dag indgår som en del af Cirkusmuseet i Rold.

Da datteren Dora Miehe senere overtog cirkusset, gav hun mange interviews om livet som cirkusdirektrice, om farens formodede deltagelse på dansk side i krigen i 1864 og deres troskab mod Danmark. Hun fortalte blandt andet vidt og bredt om sin egen debut som treårig i Cirkus Miehe, hvor hun råbte ”Leve Danmark” til publikum. I 1940 satte hun Dannebrog på Cirkus Miehes cirkusprogram. Alt sammen med til at understrege sin og Cirkus Miehes tilknytning til Danmark.

Og deres kamp bar frugt. Dora og Cirkus Miehe blev hyldet af publikum og kritikere, og hun modtog sågar en særlig broche af kong Christian 10. Men da hun døde i 1945, blev det også begyndelsen på enden for Cirkus Miehe, der måtte lukke og slukke i 1958.

Plakat fra 1938

Rundvisningen på Cirkusmuseet bringer dig også rundt i resten af udstillingen, hvor du kan opleve historien om dansk cirkus fra 1700-tallet frem til 1900-tallet samt to tivolivogne, der gemmer på historien om livet som tivolidirektør i 1900-tallet.

Det hele afsluttes med kaffe og småkager, som nydes på bænke udenfor museet.

12. juli kl. 9: Optræd med Benny Schumann: Bliv artist for en dag med en ægte cirkusklovn

Har du en indre klovn, tryllekunstner, akrobat, trapez-kunstner eller jonglør i maven, så kan den få frit spil tirsdag 12. juli. Her inviterer Cirkusmuseet i Rold til cirkusworkshop for børn og unge (ca. 5-17 år) med cirkuslegenden Benny Schumann. Workshoppen afsluttes med en forestilling, hvor forældre, bedsteforældre og andre kan se de dygtige artister optræde i den store cirkusmanege i Ridehuset ved museet.

Workshoppen begynder kl. 9, hvor den legendariske cirkusartist Benny Schumann med kyndig hånd træner deltagerne i alt fra klovnerier, tryllenumre, at spinne tallerkener på pind til akrobatik og hula-hop.

Alle får lov til at prøve lidt af hvert, og efterfølgende bliver numrene i forestillingen fordelt sådan, at den enkelte arbejder videre med det, som han/hun føler sig bedst til og tryg ved. Når Schumann og deltagerne har øvet sig og haft det sjovt sammen i tre timer om formiddagen, spiser de frokost sammen inden den store afsluttende forestilling kl. 13.

Undervejs har vi også brug for nogle, som har lyst til at være cirkustjenere og medhjælpere, da de også er meget vigtige for en cirkusforestilling. Så kan man lide cirkus, men ikke har lyst til at optræde, så er tjansen som cirkustjener også en mulighed.

Link til billetbestilling til de nævnte events.

klovn.gif (1460 bytes)

22. juni 2022

Et dødsfald: Don Martinez. Den amerikanske artist Don Martinez er afgået ved døden. I 1997 oplevede danskerne hans formidable komiske trampolinnummer i Cirkus Arena. I 2000 oplevede svenskerne ham i Cirkus Scott. Hans trampolinentré var et af de allerbedste af den slags numre, hvor komikeren hopper op og ned i en trampolin maskeret som svømmebassin. Don Martinez startede sin karriere som trapez-akrobat og var blandt andet medlem af truppen Flying Farfans, hvor han som den første flyver nogensinde udførte en 3 ½ dobbelt salto. Han efterlader sig datteren Shirley Dean, dersom jonglør lavede og måske fortsat laver en formidabel entré i stil med Kris Kremo. Shirley Dean optrådte hos Arena og Scott samme år som sin nu afdøde far.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. juni 2022

Sirkus Jesper 2022. Igen i år kan du opleve Sirkus Jesper i Kristiansand Dyrepark i Norge. Der var premiere 19. juni, og de spiller til og med 14. august. Som tidligere år er det en temaforestilling, bygget over historien om røveren Jesper fra Folk og røvere i Kardemomme by, som ender med at blive cirkusdirektør.

Forestillingens instruktør Lasse Nørager, også kendt som klovnen Bonbon, fortæller:

Årets Sirkus Jesper er en finjustering af forestillingen fra i fjor. Spændende at kunne arbejde

med de helt små detaljer under prøverne, som gør at noget kan gå fra godt til sublimt.

Helt nyt er 4 akrobater fra Ukraine som i et forrygende tempo laver håndvoltige, 3 1/2 mand høje pyramider med enkelt-håndstand på toppen m.m. De hører til en større gruppe som går under navnet Crazy Flight. Et andet hold fra Crazy Flight har flere gange været med Zirkus Nemo med forskellige numre.

De medvirkende i årets forestilling. Alle fotos stillet til rådighed af Lasse Nørager

Running order Sirkus Jesper 2022:            

Opvarmning (preshow) v. Joakim, Captain Frodo og Freddi Steckel.

Åbning (Politimester Bastian, Lille Kamomilla og Jesper samt alle artister)

Captain Frodo, Bøttebalance

Det store cykelnummer med Julia, Joakim, Nelma (Pietala) og Freddi Steckel.

Det store cykelnummer

Bonbon, levende kanonkugle.

Bonbon som kanonkonge

Løvemand præsenteret af Jesper og Kamomilla.

Den farlige løve

Udbrydernummer (substitution trunk) v. Røver Jesper og Politimester Bastian.

Julia & Joakim Bordnummer.

Julia og Joakim som kaskadører – et nummer de har lært af Freddi Steckel

Bonbon & Tiina Badminton.

Den intelligente babyelefant Mimo med Kamomilla.

Captain Frodo og elefanten

The Godfathers (Crazy Flight) Handvoltige.

Bonbon med Loppen.

Captain Frodo Tennisact.

Captain Frodo på vej gennem en tennisketcher

Finale

De fleste cirkusvenner ved det, men for en sikkerheds skyld: finskfødte Tiina Myllykangas er Lasses kone. Sammen har de børnene Julia og Joakim.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. juni 2022

Cirkuslastbil kørte galt. Søndag kørte en af Cirkus Arenas sættevognstrækkere med sættevogn galt på vej fra Cirkuspladsen i Nakskov til cirkuspladsen ved Maribo-hallerne. Uvist af hvilken grund gled bilen af vejen og kørte ind i et hus. Trækkeren blev vist nok totalskadet, og også husets gavl blev skadet. Heldigvis sket der ingen personskade, og sættevognen – en af Cirkus Arenas mandskabsvogne – slap vist også uden nævneværdige skader.

Det er svært at få aviser til at skrive om cirkus, herunder omtale forestillingerne. Men når der sker uheld bringer de gerne omtale! Gid de i større omfang ville omtale forestillingerne og cirkuslivet og ikke bare negative ting som uheld. Tankevækkende at kulturredaktionerne får plads til omtale af mange ”smalle” forestillinger, men ikke af cirkus, som har langt flere tilskuere end de fleste teatre.

klovn.gif (1460 bytes)

16. juni 2022

Cirkus Trapez - 35 minutters frilufts-version, som blev vist ved Mergeltoften Plejehjem i Nivå for vel 75 beboere og 40 børn fra omliggende børnehaver.

Rundt danner plastic-tæppe manege, røde tæpper med Trapez-navn på stativ, samt højttalere er den enkle "cirkus-opstilling".

Bernhard Kaselowsky, der i øvrigt agerer effektiv rekvisitør, hygger og deler også popcorn ud til plejehjemsbeboerne.

Efter sin velkomst som formiddagens sprechstallmeister, præsenterer Lasse Hasager Trapez' langhornede geder, som både kan springe fra podest til podest og trippe på bagbenene. Som indledning føres én af gederne manegen rundt, så beboere og børn kan klappe den.

Edita Sulc viser sit antipode-nummer med - ind mellem kunsterne - "stående spagat" og andre gymnastiske positurer.

Mini-hunden Molly, en chiquita, bliver præsenteret med et "nu kommer et meget farligt rovdyr fra Mexico" af en entusiastisk Lasse. Og en tilskuer får Molly til at hoppe (!) gennem en ring.

Ukrainske Yuriy Mamchych viser sit kube-nummer meget rutineret og med et godt flow.

Lasse holder forestillingens tempo med sin jonglering med stadig flere bolde (op til 8 ?) og sågar daggerter.

Edita & Yuriy imponerer med deres ekvilibrist-nummer med usædvanlige kunster - også "nakke-balance", hvor Edita balancerer "omvendt", med benene i vejret, på sin nakke mod Yuriys nakke.

Og til sidst kommer Bernhard Kaselowsky i manegen med én af sine ponyer i vanlig afslappet stil.

Til allersidst, efter 35 min., "la grande finale", hvor Lasse livligt præsenterer samtlige artister: Yuriy, Edita, sig selv og diskret i baggrunden, Bernhard.

2 lastbiler rummer materiel, rekvisitter, dyr og artister - ganske rationelt !

(Referent og smartphone-fotos: Jörgen Börsch)

Isabella Enoch Sosman fortæller, at Bernhard, hvor det er indkørselsmæssigt er muligt, tillige har en stor hest med i slutnummeret på plejehjemsforestillingerne, så det er Mini og Maxi.

Isabella fortæller samtidig, at programmet i de 55 minutter lange offentlige Open Air forestillinger, som vises på en række campingpladser og i en stor den af juli i Madsbyparken i Fredericia, ser således ud:

Isabella byder velkommen

Opening med Lasse Hasager, som tryller Stine Marie Greisen frem fra et lille løvebur. Derefter de fem geder. Lasse og Stine fremfører dem lidt moderne og frækt.

Antipode med Edita Sulc

Den kun 4 årige Nicolaj Greisen optræder med ponyen Bonito. Derefter hans mor Stine Marie med araberhingsten Sitan.

Lasse Hasager diabolo i komisk skotsk stil. Joseph, Katja Enochs søn, er normalt er med i alle weekender og sommerferien. Men han har desværre lige brækket sin arm, og fået opereret skruer ind, så det går nok ikke, at han optræder.

Contortion i straps, meget smukt nummer udført med klassisk musik af Yuriy Mamchych.

Lasse Hasager med Chiquita Molly (den lille mini hund). Mens Molly er inde, kommer vores store nye geder og alpakaer ind.

Gabriel Pedersen, spring akrobaten fra Skive.

Duo Mamchych adagio

Tempo jongløren Lasse Hasager

Ballet i luften af Rasmine Tomasevic-Olsen

Mini og Maxi præsenteret af Bernhard Kaselowsky

Finale

 klovn.gif (1460 bytes)

15. juni 2022

Motivationsshow hos Cirkus Baldoni. De skriver:

Kom til et inspirerende motivationsshow i Cirkus Baldoni´s telt i selskab med cirkusdirektør, forfatter og coach René Baldoni.

Renés vej til at blive cirkusdirektør var brolagt med op- og nedture, men med motivation og tro på at umulige drømme kan blive til virkelighed, viser han, hvorledes alle kan udleve deres vildeste drømme, hvis man tør tage skridtet og beslutningen om at føre dem ud i livet.

I fortællingen illustrerer artister fra årets forestilling hvordan man præsterer det maksimale hver dag, selvom man har alle odds imod sig eller bare har en dårlig dag. Således fortæller balanceartisten om, hvordan enhver succes, starter med et fald – mange fald. Jongløren fortæller om hvordan han primer sin bevidsthed til at yde den bedste præstation hver aften. I år har Cirkus Baldoni en hel speciel artist på programmet, som lever med en uhelbredelig sygdom og alligevel udfører en artistpræstation i verdensklasse. Ordsproget ”the show must go on” er for alle artister, den altoverskyggende regel nr. 1.

Varighed 2½ time m. pause og forbeholdt et voksent publikum. Showene afholdes den 29. august kl. 19 i Brøndby og den 2. september i Solrød Strand.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. juni 2022

Sommerens nyhed: DINOSAUR-WORLD. Cirkusland i Slagelse skriver:

Raawr! Vi har glædet os enormt til at løfte sløret for sommerferie-temaet i Cirkusland – dinosaurerne har indtaget parken fra 25. juni – 7. august

Glæd jer til at opleve nordens største dinosaur-udstilling med kæmpe kødædere, langhalse og planteædere. Oplev 30 mekaniske dinosaurer i naturtro dekorationer.

Flere af dinosaurerne GÅR rundt i parken blandt gæsterne, så kom med på en spændende og vild tidsrejse, udforsk fossiler og stå helt tæt på bl.a. en tyrannosaurus rex – hvis du altså tør!

Oplev også et dinosaur-show med to kæmpende dinosaurer – en raptor og en tyrannosaurus rex – samt Det Store Trylleshow og en vaskeægte cirkusforestilling. Slå dig løs i Cirkuslands legeland, karruseller og den nye forlystelse DRAGEN – det bliver vildt!

I sommer- og efterårsferien 2012 var der også dinosaurer i Cirkusland, nemlig udstillingen Days of the Dinosaur med 44 "live" dinosaurer i naturlig størrelse.

Cirkusland er ikke det eneste sted, hvor du i år kan opleve ”levende dinosaurer”. Zoo i København har nemlig siden 9. april haft nogle af de største, hurtigste og mest frådende dinosaurer blandt søløver, pingviner og kænguruer i det nye Dinozoo. Og Givskud Zoo fortæller, at de har den største dinosaurudstilling nogensinde i Danmark, hvor man kan se mere end 50 dinosaurer i naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 80 tons til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex.

Filmen Jurassic Park fra 1993 og dens efterfølgere gjorde dinosaurer ”populære”. Siden har man verden over oplevet en række udstillinger med levende, dvs. mekaniske, dinosaurer. Disse 2 er fotograferet i den botaniske have i Naples Florida i 2015

 klovn.gif (1460 bytes)

12. juni 2022

ABBA hos Cirkus Baldoni. Nej, der er ikke tale om, at du kan opleve Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad i Cirkus Baldonis telt. Men du kan opleve alle de kendte Abbasange med ABBATARS med to strålende sangerinder og et velklingende band, der får gang i hele teltet. Der er unummererede pladser på tribunen, og foran scenen er de mulighed for en svingom til de populære rytmer.

Koncerten foregår på udvalgte steder i Cirkus Baldonis telt:

2. juli kl 20:00:Hornbæk, Vestre Stejlebakke

12. juli kl. 20:00: Nykøbing Sj. Havnevej

16. juli kl. 20:00: Karrebæksminde, Enø Kystvej

24. juli kl. 20:00: Marielyst, bag OK-tanken

Billetterne koster 230 kr.

Sangerinderne hedder Susan Torres Engelin og Carolina Lybeck-Nørgaard. Sidstnævnte er gift med skuespilleren og bugtalen Peter Nørgaard, som i år er sprechstallmeister i Cirkus Baldoni og tillige har iscenesat årets forestilling.

Kapelmesteren Christian Dahlberg er uddannet musikleder fra Københavns Musikkonservatorium i 1986 og har siden arbejdet som kapelmester, dirigent og musiker bl.a. som keyboardspiller for den britiske rocksanger James Thomas. Han har også været spillende kapelmester på Crazy Christmas Cabaret i Glassalen i Tivoli.

Cirkus Baldoni har tidligere i samarbejde med Peter Nørgaard lagt telt til andet end cirkus. Sidste år med et Rasmus Klump show for mindre børn og i år med et børneshow med Arne Alligator. 

klovn.gif (1460 bytes)

10. juni 2022

Diana Benneweis fylder 75. Den 12. juni fylder Diana Benneweis 75. Hun har for længst trukket sig væk fra manegens lys og lever et fredeligt liv i henholdsvis Danmark og Sverige. Hun bor i Sverige, hvor hun kan få det pusterum og den fred og ro, der gennem 25 år har været vigtig for hende. Her lever hun i tæt kontakt med den skønne natur og dyrene, som giver fornyet energi og lader batterierne op.

De opladede batterier bruges i høj grad sammen med familien. Derfor valgte Diana efter flere år i Schweiz, hvor hun har levet i og af den friske og sunde bjergluft, at finde et sommerhus tæt på børn, barnebarn og gamle venner i Danmark. Som den tidligere cirkusdronning med et glimt i øjet selv udtaler: ”Hvem skulle have troet, at jeg gik hen og blev helt social på mine gamle dage”. 75-års dagen holdes i familiens skød.

Diana Benneweis. Foto: Anne Kring

 klovn.gif (1460 bytes)

9. juni 2022

Cirkus Trapez 2022. De fleste cirkus bruger en model, hvor artisterne er engageret for en hel sæson, som varer mellem 4 og 6 måneder. Artistmæssigt set er forestillingerne derfor ens hele sæsonen igennem, med mindre der er numre, der fx pga. skade må udgå.

Cirkus Trapez har i år valgt en anden model. Ved sæsonstart var der mange forestillinger i haller af en varighed på omkring 2 timer. Men siden 15. maj har de lige som sidste år haft Open Air-forestillinger af en varighed på 50-55 minutter. Siden sæsonstart har Trapez tillige haft en række forestillinger på plejehjem af ca. 35 minutters varighed. Hvor hal-forestillinger kun var i Jylland, har plejehjemsforestillinger også været vist på Sjælland. Eksempelvis fortalte Frederiksborg Amts avis for et par dage siden om en forestilling 15. juni på plejehjemmet Mergeltoften i Nivå, hvor Cirkus Trapez kommer forbi med Open Air Cirkus med 4 artister og dyr, magi og alt, hvad der hører cirkus til. Cirkus Trapez besøgte også Mergeltoften sidste år.

At man nu har forestillinger med en varighed på 35 eller 50-55 minutter betyder, at der er sket ændring i artiststaben. I de lange forestillinger møder publikum ud over artister og dyr fra plejehjemsforestillingerne Stine Marie Greisen, som fremfører en araber, hendes 4 årige søn Nikolaj, som optræder med en pony og Rasmine Tomasevic-Olsen, som laver solo trapez. Desuden er Cirkus Trapez alpakaer og walisiske geder i manegen.

Cirkus Trapez Open Air

Fra 9. til 31. juli ligger Cirkus Trapez i Madsbyparken i Fredericia, hvor der hver dag er 2 eller 3 forestillingen af knap en times varighed. Madsbyparken er et stort grønt areal i det vestlige Fredericia på ca. 80 ha., indeholdende Madsby Legepark, Fredericia Idrætscenter, Den Historiske Miniby og Monjasa Park.

 klovn.gif (1460 bytes)

6. juni 2022

Cirkus Mascot. Til sommersæsonen i år havde Cirkus Mascot engageret klovnen Gulio, hans ægtefælle Tatyana og deres søn Husik. Familien har været knyttet til Cirkus Mascot siden 2003. Når de ikke er på turne, bor de i Kyiv i Ukraine. Det lykkedes dem trods krigen at slippe ud af landet, selv om der faldt bomber kun et par kilometer fra deres lejlighed. Gulio er født i Usbekistan og Tatyana i Ukraine. Cirkus Mascot havde også engageret artistparret Oleksii Trunov og Gege Ganbold (artistnavn Geege), som også bor i Ukraine. De var hos Mascot i 2014. Han er fra Ukraine, hun er fra Mongoliet. Krigen betød, at Oleksii ikke kunne forlade Ukraine, så det er kun Gege, der er med i årets Mascot-forestilling. Hun laver dels et slinky-nummer sammen med Guilo og dels et solonummer med contortion (slangemenneske), hvor hun slutter med at skyde med bue og pil, som holdes med fødderne, mens hun balancerer på underarmene.

Geege som hhv. Slinky og slangemenneske. Smartphonefoto

Cirkus Mascot startede årets turne den 2. april og har i år valgt at turnere i haller. Indtil nu har de kun turneret i Jylland. De holder sommerpause 24. juni til 7. august. Efter denne pause kan også fynboerne glæde sig til at Mascot kommer til byen. Konceptet med at spille i haller er blevet vel modtaget – til de fleste forestillinger har de haft flere tilskuere end der ville være plads til i teltet. De kan samtidig klare sig med lidt færre lastbiler og færre teltarbejdere/rekvisitører end på en teltturne. De danske cirkus fortæller, at det i år er svært at få fat i det antal arbejdere, de gerne vil have. Især er der mangel på arbejdere med stort kørekort.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. juni 2022

Bettina Arli fylder 60 år søndag den 5. juni. Bettina Storgaard er født i Hørsholm. Hendes far var advokat og hendes mor sygehjælper. Efter skolen kom Bettina i lære som frisør, og alt tydede på, at den søde unge pige ville finde en god borgerlig mand og få en god borgerlig tilværelse. Så hvis Bettina ikke havde mødte Martin Arli ved en privat fest i 1981, ville man utvivlsomt i dag i en af de københavnske sovebyer have haft en ”Salon Bettina”, hvor damefrisøren Bettina og hendes medarbejdere havde klippet, farvet og ordnet de lokale fruers hårpragt, og mændene var kommet, fordi frisøren havde sådan et sødt smil. ”Værsgo,” havde Bettina sagt, hver gang hun var færdig med en kunde.

Men nu mødte den 19-årige Bettina altså Martin, og der opstod sød musik. Det første år fortsatte hun med at klippe, men besøgte cirkussæsonen igennem Martin hver weekend. Efter sæsonslut flyttede parret sammen, og i sæson 1983 fik Bettina sin cirkusdebut som ”skydeskive” i et knivkasternummer, hvor det var Martin, der med stort held placerede knivene uden om sin hjerter dame.

Efter afslutningen af sæson 1983 blev Bettina og Martin den 11. september 1983 gift i Grøndalskirken på Hulgaardvej, hvor familien Arli har deres permanente adresse.

Efter skiftet fra damefrisør til cirkusprinsesse har publikum mødt Bettina i en lang række roller. Hun har fremvist duer. Hun har fremvist gedebukke. Hun har tryllet. Hun har hængt i håret. Hun har optrådt i vertikal sejl. Hun har optrådt i trapez. Hun har været klovn.

I 1987 fik Bettina og Martin sønnen Alexander. I dag er de også de stolte bedsteforældre til Noah på næsten 1½ år og Jamie på 3 måneder.

I 2004 fik Bettina en helt ny rolle: Hun blev den elegante sprechstallmeister, som med charme og elegance leder publikum gennem forestillingen. Når hun myndigt siger ”værsgo” ved vi, at vi er nået til højdepunktet i et nummer. Som sprechstallmeister blev hun samtidig den naturlige modspiller for de to auguster fra klovnetrupperne Martino & co. og Alejandros.

På den runde dag befinder fødselaren og hendes familie sig i Lyngby, hvor Cirkus Arli har forestilling kl. 15. Man kan jo ikke aflyse en forestilling, blot fordi der er en rund dag.

klovn.gif (1460 bytes)

1. juni 2022

Trylleshow i Cirkusland. Sidste år var det Danmarks store internationale illusionist Kim Kenneth og hans assistenter, som stod for trylleshowet i Cirkusland. Men i år arbejder Kim Kenneth i Tivoli Friheden i Aarhus. Dels som Pjerrot, dels med et trylleshow. I stedet har Cirkusland engageret den italienske illusionist Jimmy Seylon til at stå for årets trylleshow. Klik her for at se et videoklip med ham – der er dog ikke sikkert, at det er de samme tricks han viser i Cirkusland.

klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2022

Link til nyheder fra 2021

Link til nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden