nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 31. Juli 2020

Opdateringerne dækker denne gang perioden 25. til 31. juli. Næste opdatering lørdag 8. august. sidste nyt-siden kan du finde nyheder, som er modtaget efter 31. juli

31. juli 2020

Cirkus Arena 2021. Coronaen tvang som bekendt Cirkus Arena til at aflyse deres 2020-turne. Den skulle have markeret deres 65 års jubilæum. Det fejrer de i stedet for i 2021.

De skriver: ”Som konsekvens af COVID-19 og myndighedernes forbud mod forsamlinger på over 500 mennesker frem til den 31. august, har vi ikke mulighed for at spille nogen af vores planlagte cirkusforestillinger for jer i 2020. Derfor vil Cirkus Arenas 65 års jubilæum blive fejret i 2021 med Bubber, Julie Berthelsen, Alex Porsing og resten af stjerneholdet af artister, som skulle have medvirket i 2020.”

Cirkus Arena har allerede offentliggjort turneplanen og åbnet for billetsalg via Ticketmaster.

Premieren bliver 24. marts på Bellahøj. De bliver på Bellahøj til 11.april. Derefter går turen efter stop i Holbæk og Kalundborg som sædvanligt til Jylland og Fyn. Derfra via Langeland til Lolland og Falster, inden de 26. juni er tilbage på Sjælland, hvor sæsonen slutter 14. august i Slagelse. De svigter selvfølgelig ikke Bornholm, hvor de er 12. til 18. juli.

Som det ser ud nu, er de medvirkende artister de samme, som var engageret til sæson 2020:

Sprehstallmeisters Bubber og Julie Berthelsen

Alex Porsing og hans motocross-team FMX Danmark

Danguir-truppen på tårnline. (Mustafa Danguir-truppen).

Danguir-truppen viser blandt andet den berømte 7-mands-pyramide. Det er aldrig før vist i Danmark. De har blandt andet optrådt hos Ringling i USA og i det tyske Cirkus Krone. Billedet viser en anden trup, Gerlings, med 7-mands pyramiden. Wallenda-familien med Karl Wallenda i spidsen var de første, som udførte dette svære og farlige trick. I 1962 skete der en frygtelig ulykke: den forreste mand i pyramiden snublede og 3 af artisterne styrtede ned. To blev dræbt.

Rola-rola akrobaten Paulo Kaiser

       

Rola-rola akrobaten Paulo Kaiser var hos Arena i 2016. I 2019 optrådte han i Cirkusland. Hans speciale er spring fra bræt til bræt

Wolfgang Lauenburger og hans hunde

Wolfgang Lauenburger var hos Arena i 2010 og 2015. Pressefoto fra Cirkus Arena 2010. I 2008 optrådte han i Benny Schumanns efterårsforestilling.

Akrobaterne Tumbling Troupe

Laura Berdino med heste i frihedsdressur

Duo Costace

   

Duo Costache var også hos Arena i 2017 og 2019 med hhv. et perchnummer og et luftnummer. Foto: Rud Kofoed /Ajour Press

Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco

Med et par enkelte undtagelser har Jimmy Folco været med i Arenas forestillinger siden 1997. Her ses han i den kendte entre med hajen i badekarren. Entreen er vist nok opfundet af den schweiziske klovn André Broger, men med større eller mindre talent kopieret af mange andre.

Cirkus Arenas dansere

klovn.gif (1460 bytes)

30. juli 2020

Cirkus Open Air har haft så stor succes med deres ca. 45 minutter lange forestillinger i Madsby Legepark i Fredericia, at de fortsætter med at spille alle fredage, lørdage og søndage i august og september. Se nærmere i Cirkuskalenderen om spilletidspunkter. De har yderligere et antal forestillinger på plejehjem og diverse torve. Det er Isabella Enoch Sosman fra Cirkus Trapez, som står bag forestillingerne. Klik her for at se et knap 10 minutter langt indslag med Isabella fra TV Syd. Og her for at se et kort indslag med hendes søn David, som også medvirker i forestillingerne.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. juli 2020

27. juli havde Cirkus Arli besøg af deres kolleger fra det svenske Cirkus Brazil Jack, som på grund af coronaen ikke er på turne i år. På billeder set Trolle Rhodin III, hans kæreste Susan Jasters, hans mor Carmen Lupasco Rhodin samt Martin og Bettina Arli. Susan er ældste datter af The Jasters (Elena Busnelli & Giacomo Sterza), hvis flotte nummer med knivkast og armbrøst danskerne oplevede hos Benneweis i 2011 og svenskerne i Brazil Jack i 2016. Hos Brazil Jack oplevede publikum også Susans lillesøster Jessyka Jasters med antipode. Susan selv har været med i Cirque de Soleil-forestillingen TOTEM, hvor hun sammen med en partner viste et rulleskøjtenummer.

 klovn.gif (1460 bytes)

28. juli 2020

Cirkus Baldoni udvider turnéen til Fyn og Jylland. På facebook skriver Cirkus Baldoni:

En sæson som vi havde forberedt os på kunne blive den sværeste og hårdeste nogensinde er blevet til den sæson med flest besøgende, det mest smilende, klappende og grinene publikum nogensinde!!!

Som I alle ved er vi startet 3 måneder senere end vi plejer, og derfor har vi valgt at udvide vores turné en lille smule. Vi kommer nemlig til Fyn og Jylland. Forestillingerne på Fyn bliver i vores telt (Der kan allerede nu købes billetter til nogle af forestillingerne på www.baldoni.dk), mens vores besøg til Jylland bliver indendørs i sportshaller. Vi håber I vil tage godt imod os, da vi jo normalt kun er på Sjælland og øerne, så kender I nogle på Fyn og Jylland, som I synes skal opleve vores POWER forestilling, så del meget gerne med dem at vi kommer senere på sæsonen.

Besøget på Fyn ligger i første halvdel af september. Cirkus Baldoni besøgte Fyn i årene 2002 til 2006. Besøgstallene var dog lidt skuffende, hvorfor de siden har holdt sig til Sjælland. Men i år, hvor ingen andre cirkus har besøgt Fyn eller Jylland, har de besluttet at prøve lykken på den anden side af Storebælt. Hal-besøgene i Jylland bliver vist nok i fortsættelse af de hal-forestillinger, de viser på Færøerne når teltturneen er afsluttet. Artisterne i halforestillingerne kan være lidt forskellige fra dem, der har været med i teltturneen.

 klovn.gif (1460 bytes)

28. juli 2020

Cirkus Finlandia 2020. Det finske Cirkus Finlandia, som i denne sæson kan kalde sig Nordens største, har premiere 6. august i Karis (Karjaa). Sæsonen slutter 1.november i Helsinki. I en normal sæson ville de have haft premiere i april og sæsonslut i midten af oktober.

De medvirkende er

Fumagalli og hans bror Darix

Danskerne oplevede Fumagalli og Darix i Cirkus Benneweis i 2003 og 2006. Svenskerne i Cirkus Scott i 2002 og 2012. Parrets kendteste entre er Fumagallis fuldemandsversion af den klassiske Lille bi, giv mig honning. Billedet er fra tyske Cirkus Krone i München 2018.

Vlad Olander og hans katte

Vlad Olander og en af hans katte. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press. Vladislav Olander var hos Benneweis i 2009 og 2013 og hos Arli i 2018. Svenskerne mødte ham i Cirkus Maximum i 2008 og i Cirkus Brazil Jack i 2011. I 2012 oplevede det finske publikum ham for første gang i Cirkus Finlandia. Hans kattenummer regnes for et af markedets allerbedste. I 2018 var det nomineret til prisen for årets bedste nummer af Den Danske Cirkuspris.

Oleg Izossimov

Oleg Izossimov optrådte på Plænen i Tivoli i 1996 og hos Cirkus Arena i 2019. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Allan Sulc

Kun 12 år gammel vandt Allan Sulc guld ved European Youth Circus festivalen i Wiesbaden. I januar 2004 fik han som en af de yngste artister nogensinde en bronzeklovn i Monte Carlo. Senere samme år var han i Cirkus Benneweis, hvor han til tonerne af Safri Duos musik bouncede boldene ned i sit podie med ufattelig hast og sikkerhed og blev årets topnummer. I 2019 var han hos Cirkus Arli og blev blandt de nominerede til Den Danske Cirkuspris’ pris for årets bedste nummer.

Lucky Hell, sabelsluger

Sokolov-trupppen, springbræt

Den rokokoklædte Sokolov-truppen gennemfører vilde spring med stor sikkerhed. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press. Billedet er fra Monte Carlo-festivalen i 2014, hvor de fik en guldklovn. Klik her for at se et klip fra deres optræden ved Monte Carlo-festivalen i 2016 (Golden-festvallen)

Alexander Batuev contortion

Alexander Batuev har flere gange optrådt i det tyske Cirkus Krone. Foto: Lise Kokholm fra Krones 2019-forestilling

Maria Cordwell-Ignatova & Ignat Ignatov. Ignat Ignatov kommer fra den kendte rytterfamilie og har i flere sæsoner arbejdet for Cirkus Finlandia. Maria er hans datter.

Forestillingen præsenteres af sprechstallmeisteren Sebastian.

 klovn.gif (1460 bytes)

26. juli 2020

Monte Carlo festival fra 2019 i TV. Den tyske tv-kanal NDR sender søndag den 2. august kl. 20.15 - kl. 22.00 et sammendrag fra den 43. internationale cirkusfestival i Monte Carlo 2019. Festivallen, som af mange regnes for en af de allerbedste Monte Carlo-festivaller, bød blandt andet på en verdensproduktion af største format: Des Royal Circus af Gia Eradze. De bidrog med 68 artister, 24 balletdansere og 13 heste. Derudover var der artister fra det Kinesiske Statscirkus og Europa. I alt ca. 200 medvirkende. ”Denne gang var det en begivenhed større end hvad jeg nogensinde hidtil har oplevet i hele mit lange liv som artist og blæksprutte i Cirkus Dannebrog i de 40 sæsoner fra 1977 – 2016,” skrev cirkusdronningen Agnete Louise Enoch om festivalen.

klovn.gif (1460 bytes)

24. juli 2020

Cirkus Hjemve. Jørgen Lorenzen så forestillingen på havnen i Ebeltoft, 22. juli kl. 17. Jørgen skriver:

Der kom så alligevel cirkus i Jylland i denne corona-sommer. Cirkus Krone og Tonny Trifolikom (cirkus Mongo) var gået sammen om at afvikle et antal forestillinger i Ebeltoft i løbet af juli måned – på en plads, som Syddjurs kommune havde stillet til rådighed på Lystbådehavnen i Ebeltoft.

Materiellet og teltet kom fra cirkus Krone, og professor Trifolikom stod for størstedelen af programmet. Der var gratis adgang, og ved udgangen lod man hatten gå rundt – og meddelte nummeret til MobilePay. På den måde kunne publikum kvittere for en god oplevelse.

Tonny Trifolikom er – stadig – en kraftkilde for humor, gakkede og underfundige tænke- og talemåder, brandere og skøre ind- og udfald. Det hele er båret af en hjertelighed, varme og et smittende humør. Aldrig ironisk, sarkastisk eller vrængende. Men altid med et klovnesind, hvor tingene vendes på hovedet og verden ses fra en skæv vinkel – ofte barnets, det lille legebarn, der oplever det hele fra neden (eller fra oven?), så den alvorlige, sterile og regelrette virkelighed får sig en rystetur og en grinetur.

Her er f.eks. hans opvarmningsreplikker: ”De, der ikke er kommet ind – vil de række en hånd op? De, der ikke har nogle hænder, lader dem blive nede”. Og han går rundt og smører publikum med et eller andet fluidum i en krukke: ”Det er klapsalve. Lavet af elefantsnot.”

Og ser man nærmere efter, kan man se, at hans statur minder mere og mere om Dirch Passers. Stemmeføring, kropsholdning og fagter minder om Dirch – ikke kun, da Dirch var klovn i cirkus Benneweis i 1975, men også fra hans mange roller i Cirkusrevyen. De to er på en eller anden måde åndsbeslægtede.

Frank Thierry var kapelmester og annoncerede løbende programmet.

Tonny Trifolikom startede forestillingen med et – nyt – nummer, som var inspireret af George Carls rablende slagsmål med mikrofonstativet. Det går over i et kikset trylleri med ænder – som børnene jo gennemskuer og højlydt kommenterer med gode forslag og hjælpende bemærkninger, mens de højlydt græmmes over, at han kan være så tosset.

Andreas følger efter – med et jonglørnummer med kegler – op til 5. Andreas startede sin karriere i Flik-Flak, fik uddannelse på AFUK og har rejst med cirkus Krone. Og han er – sammen med sin søde kæreste Astrid, der var rekvisitør i forestillingen – bidt af cirkus. Jeg kunne som den gamle mand, jeg er, fortælle ham, at når man først er det, er der ikke noget at gøre. Den bacille varer hele livet, og man kan vist ikke blive kureret for den – heldigvis!

Jongløren Andreas

Tonny har næste nummer, hvor han vil gøre rent med en gulvmoppe, som bliver næsten levende og lever sit eget liv. Der er mindelser om Jose Michel, der jo pryder sig med en gulvmåtte, mens han synger: Save my love. Til sidst opgiver Tonny den ulige kamp og giver sig til at drikke af en flaske, hvorpå der står: sprit.

Tonny Trifolikom

Så er det igen Andreas´ tur. Denne gang med en russerstav/balancestav. Franks kommentar: ”Den er købt i jem & fix. Vi har sat Tonnys røde sokker i hver ende af stangen, og det kan I lugte om lidt.”

Og så kommer klimax: Tonny Trifolikom forklædt som Spiderman, der vil lave et kanonnummer – et kanon nummer. Han får en dreng til at hjælpe sig. Drengen bliver gjort klar til afskydning. ”Der sker ikke noget – med mig”, trøster Tonny ham. Ild har de dog ikke, så Tonny må ud til publikum: ”Er der en lighter til stede?” Og endelig lykkes det at få sat ild til en lynkineser i enden – drengens. Og dermed er det enden på forestillingen, og alle 4 medvirkende præsenteres, inden folk drager hjem til aftensmaden.

Finale

For år tilbage lå cirkus Zalmov fast på en plads i Vejers Strand i juli og august. Nu er der – forhåbentlig – skabt tradition for et stationært sommercirkus i Ebeltoft. Øjnes der en ny mulighed for det betrængte cirkuserhverv?

Tonny Trifolikom sammen med den ”gamle” Krone-direktør Irene Thierry, som havde håbet på i år at kunne fejre sig 70 års artistjubilæum i en cirkusmanege

Der er lidt forlystelser på cirkuspladsen. Alle fotos er smartphonefotos taget af Jørgen Lorenzen

klovn.gif (1460 bytes)

23. juli 2020

Cirque du Soleil i TV. Den fransk-tyske tv-kanal ARTE sender søndag den 26. juli 2020, kl. 22.50 Cirque du Soleil-forestillingen Luzia, som er fra 2016.

klovn.gif (1460 bytes)

22. juli 2020

TV2 Lorry havde 21. juli kl. 19:30 et indslag fra Cirkus Arli i Liseleje. Klik her for at se et 2½ minutter langt portræt af Cirkus Arli eller her for at se hele udsendelsen, som indeholder flere klip med Martin Arli.

Martin Arli. Foto: Jacob Boas Leitisstein

klovn.gif (1460 bytes)

20. juli 2020

Motorcross-show i Cirkusland. Cirkusland i Slagelse var 18. juli vært for hvad de kaldte verdens første freestyle motocross-show siden coronavirus. Her fremførte 25-årige Alex Porsing i selskab med den 23-årige motocross-kører Christian Westh fra Roskilde vilde, hæsblæsende tricks i luften.

I 30 hæsblæsende minutter kunne gæster opleve den 25-årige vovehals Alex Porsing presse grænsen for, hvad der er muligt. Han kørte op ad en rampe og lavede tricks i luften, mens han både hang på hovedet - eller helt slap grebet på motorcyklen.

Trods sin unge alder er Alex Porsing blandt verdens 20 bedste til FMX (freestyle motocross), og siden han vandt TV2's populære talentprogram »Danmark har talent«, er han blevet kendt i hele Danmark.

Alex Porsing. PR-foto

De næste tre lørdage vil Alex Porsing igen kunne opleves i Cirkusland, hvor han hver gang vil fremvise nye tricks. Til det sidste show lørdag den 8. august vil han desuden forsøge at slå en verdensrekord ved at lave backflip over en masse lastbiler. Klik her for at se et videoklip fra TV2 Øst fra showet 18. juli. – Alex Porsing og hans trup skulle i år have turneret med Cirkus Arena. Men coronaen tvang som bekendt Arena til at droppe sæsonen, som eller ville have været deres 65 år jubilæum. Alex Porsing og truppen er i stedet engageret til Arenas sæson 2021 med premiere på Bellahøj 24. marts.

(Kilde: Cirkusland, Sjællandske Medier og TV2 Øst)

klovn.gif (1460 bytes)

19. juli 2020

Det historiske hjørne

La Norma. Agnete Louise Enoch har sendt mig et videoklip med bl.a. La Norma fra amerikanske Circus Cole Bros. forestilling i 1961. Klik her for at se videoklippet.

La Norma (Norma Fox) er en af de danskfødte trapezakrobater, som fik stor succes i USA. Hun blev født i Randers i 1926 som barn nr. 5 ud af en børneflok, som endte med at blive på 13 børn. I foråret 1940 fik Varieté Maxim i Randers besøg af artistparret Florita Sisters. De var nu ikke søstre, men mor og datter. Moderen, Emilie Altenburg, var på udkig efter et ungt talent, som kunne oplæres til at indgå i nummeret. På en danseskole fik Emilie Altenburg øje på den 14-årige Norma. Uden at involvere Norma selv aftalte hun med Normas forældre, at hun skulle tage Norma som elev. Derefter blev Norma med ganske kort varsel beordret til at rejse med Florita Sisters til København, hvor hun skulle have kost og logi samt oplæring.

Sandsynligvis har forældrene troet, at Emilie Altenburg ville tage sig godt af deres datter. Virkeligheden var dog en anden: Norma blev nærmest holdt som slave og fik prygl, hvis hun ikke makkede ret eller lavede fejl under træningen.

De barske forhold fortsatte de følgende år. I efteråret 1941 fik Norma sin debut på Variete Maxim i Randers. Knap 16 år gammel fik hun under navnet La Norma sin internationale debut på National Scala i København. Senere under krigen tog fru Altenburg sin elev med først til Norge og siden til Sverige, hvor La Norma optrådte såvel i Cirkus Altenburg som i Cirkus Scott. Efter krigen kom de til Danmark og turnerede i 1946 med Cirkus Belli. Her mødte Norma sin senere ægtefælle André Fox, og han gav hende mod til at bryde ud fra det slavelignende forhold.

Senere kom Norma og André til Frankrig, hvor La Norma blandt andet optrådte i en trapez ophængt under Eiffeltårnet. Showet blev set af John Ringling North. Det førte til, at Norma og André Fox fik kontrakt med Ringling Bros and Barnum & Bailey. I 1949 fik La Norma sin amerikanske debut, og hun og André Fox blev hos Ringling til og med 1951. I den Oscarbelønnede film ”The Greatest Show on Earth”, som er optaget i Ringling Bros and Barnum & Bailey, var hun stand-in for den kvindelige hovedrolleindehaver Betty Hutton i trapez-scenerne.

På St Armands Circle ved Sarasota Beach finder du The Circus Ring of Fame med mindeplader for en lang række berømte artister, nulevende som afdøde. Blandt disse er La Norma

Fra 1952 og frem til hun stoppede sin artistkarriere optrådte hun i en række andre amerikanske cirkus. I dag bor hun som så mange tidligere artister i Sarasota i Florida, hvor hun blandt andet træner unge trapezelever. Men på en helt anderledes menneskelig måde, end den træning hun selv oplevede.

Hendes liv er beskrevet af forfatteren Aase Thomassen i bogen La Norma – Sorg, savn og succes – en dansk trapezstjernes vej til international berømmelse. Bogen kan bestilles på www.aasethomassen.dk/. Aase Thomassen håber på at få lavet en dokumentarfilm om den nu 94 år gamle La Norma.

La Norma, fotograferet i Sarasota. Foto: Aase Thomassen

Greta Frisk. La Norma er ikke den eneste danskfødte trapezartist, som fik succes i amerikanske cirkus. Bland de andre kan nævnes Greta Frisk (1927-2000). I slutningen af 1940’erne trænede hun sammen med Solvej Enochs søster Grethe Bolin hos fru Knudsen på Artistskolen på Vesterbro. Grethe Bolin har fortalt Agnete Louise Enoch, at Greta Frisk var et super talent. Greta Frisk fik sit gennembrug i Cirkus Moreno i 1951 og kom året efter til Ringling i USA, hvor hun erstattede La Norma, som stoppede hos Ringling efter sæson 1951. Fra 1964 til 1968 optrådte Gretha Frisk i det store amerikanske teltcirkus Clyde Beatty Cole Bros, dvs. samme cirkus som La Norma i 1961 optrådte i. Ud over trapeznummeret var Greta Frisk og hendes mand med i cykelnummeret Six Frielanis.

   

Avisfotos fra 1952 af Greta Frisk

Således blev Greta Frisk præsenteret i 1968-programmet fra Clyde Beatty Cole Bros

Hanne Waever. En tredje dansk luftakrobat med succes i USA er Hanne Waever (Hanne Wæver). Lige som La Norma og Greta Frisk optrådte hun hos Ringling Bros and Barnum & Bailey i USA, endda i hele 10 sæsoner. Hanne Waever er født i 1941. Hun startede sin cirkuskarriere i TV-serien Cirkus Buster sidst i 1950'erne med truppen Gurli Sisters. I 1960 optrådte de i Cirkus Louis.

Gurli Sisters bestod af Gurli Johansen, hendes søster Anita samt Hanne Waever. I en avisanmeldelse stod der: ”Det er langt fra ufarligt, det de tre foretager sig. Uden overdrivelse sætter de hver aften liv og lemmer på spil. Ingen af dem ville slippe godt fra et styrt. Dertil er der for langt fra teltloftet til manegens savsmuld. Den farligste detalje er, når Hanne som sluteffekt hvirvler rundt med Gurli, der har en slynge om nakken.” – Du kunne læse historien om Gurli Sisters i Cirkusbladet fra 2013.

Senere kom Hanne Waever til Ringling i USA, hvor hun fra 1961 til 1970 arbejdede med truppen Waever Sisters, som senere skiftede navn til Melba Sisters/The Three Melbas.

 waever_low.JPG (46447 bytes)    waever_melba.JPG (33701 bytes)

Tv: Hanne Waever. Th: The Three Melbas. Begge fotos er fra Ringling-tiden

En periode var hun også kanondronning, som lod sig skyde ud af en kanon.

Hanne Waever på vej ud af sin kanon.

Efter Ringling har hun arbejdet som Miss Luna i Norge og Sverige. I 1979 prøvede hun lykken med et vintercirkus i nogle haller i Danmark, Cirkus Wæver.

Gennem 1980'erne og 1990'erne arbejdede Hanne Waever som single trapez artist og med stuntnumre i trapez hængende på teatre, i brandbilskraner og under broer. Hun optrådte også med klovneri og trylleri og holdt foredrag for børn om cirkusliv osv. i biblioteker og børnehaver rundt omkring i Danmark og Sverige. En periode arbejdede hun for Norrköping Statsteater. Hun har også på et tidspunkt drevet egen cirkusskole i Norra Skrävlinge i Sverige, samtidig med at hun arbejdede som freelance artist. Da Hanne Waever var omkring 48-49 år stoppede hun med trapeznummeret og begyndte at arbejde som gymnastiklærerinde hos AOF. I de seneste mange år har hun og datteren Christina boet på De canariske øer. ”Selvom mor bliver 80 både løber og springer hun rundt. Der er krudt i kanondronningen,” fortæller Christina.

Hanne Waever som Miss Luna. Foto taget i Sverige i 1970-erne. Alle fotos venligst udlånt af Hanne Waever

klovn.gif (1460 bytes)

17. juli 2020

Tonny Trifolikom (Cirkus Mongo) og Frank Thierry (Cirkus Krone) skriver: Cirkus med hjemve. I år må vi stort set ikke rejse, så vi er 2 små cirkusfamilier, der har slået pjalterne sammen og sat hinanden i stævne i Ebeltoft på havnen i vores telt med masser af plads og med et 50 min. program for familier. I vil opleve en alsidig forestilling med overraskelse fra nær og fjern. Vi har valgt at sige fri entre, men vi håber i støtter os i hatten. Der vil være salgsvogn, karrusel og kaffe og kage, så kom i god tid. - Cirkus Hjemve har forestillinger 19. til 26. juli kl 17.

klovn.gif (1460 bytes)

15. juli 2020

Motocross-show i Cirkusland. På lørdag den 18. juli kl. 15.30 slår Alex Rune Porsing sig løs på sin motocross i Cirkusland, hvor han laver sit FMX-show, der byder på de mest fantastiske stunts. FMX er en forkortelse af Freestyle Motocross, som er en ekstremsport, der for det meste foregår i luften.

Alex Porsing er en af verdens bedste freestyle motocross-akrobater, og hans show byder på vilde backflips og masser af fantastiske stunts. Alex blev landskendt, da han vandt 'Danmark Har Talent' på TV2 sidste år.

I år skulle Alex Porsing og hans FMX-team have rejst rundt med Cirkus Arena, men på grund af udbruddet af coronavirus bliver det først til næste år i 2021, at teamet skal prøve kræfter med cirkuslivet.

Til gengæld er det blevet muligt i samarbejde med Cirkusland i Slagelse at præsentere Alex Porsing i det første FMX-show i verden, siden coronakrisen startede. Fra scenen - og i luften - vil Alex Porsing derfor kunne opleves udføre rampe-stunts og backflips på sin flyvende motocross.

Alex Porsing. PR-foto

klovn.gif (1460 bytes)

15. juli 2020

International Natcabaret: Together Into the Unknown.

Aarhus Festuges Internationale Natcabaret er en af de tilbagevendende succeser ved Festugen, som man regner med at kunne gennemføre i dagene 28. august til 6. september trods coronaen. Festugen skriver:

’Together Into the Unknown’ er titlen på årets natcabaret, og som titlen antyder, bliver det en aften, hvor vi i fællesskab udforsker en verden af mystik. Sammen tages publikum med på en fælles rejse til en anden verden. En verden, hvor alt kan ske.

Pressefoto fra Aarhus Festuge. Fotograf: Martin Dam Kristensen

Til årets Natcabaret kan du blandt andet opleve:

Alex Mihajlovski. Makedonsk dukkefører, der med sin fingersnilde får liv i den store marionetdukke Mr. Barti. Dukken styres ned til mindste bevægelse og er levende, sjov, fræk og utrolig charmerende, når han synger og spiller klaver og guitar.

Mikhail Usov. Ukrainsk klovn og komiker, der de seneste ni år har optrådt i det verdensberømte Cirque du Soleil. Han er i stand til både at få publikum til at le og blive rørt gennem sine numre.

Duo Vilja. Svensk tvillingepar, som optræder sammen i det smukkeste, akrobatiske nummer. De har fuldstændig kontrol over deres kroppe og kan hver for sig og sammen lave fantastiske, kropslige formationer.

Elan Koszuk. Amerikansk komiker og mimer, som har optrådt over det meste af kloden med kombinationen af excentrisk dans, elastiske bevægelser og fantasifuld humor.

The Juju´s. Franske Julia og Julien udfører deres unikke linenummer, hvor de både skal holde balancen, danse og springe over hinanden, imens de drikker champagne. Det er et flot, romantisk og sensuelt nummer, hvor du som tilskuer skal holde tungen lige i munden. Klik her for at se et videoklip.

Jérome Murat. Fransk magiker, der optræder med sit usædvanlige nummer, hvor han optræder som en statue, der bliver levende i et sjovt, poetisk og spændende nummer med en meget overraskende slutning.

Hans Davis. Belgisk ”skyggeograf”, der er kendt for sin eminente evne til at lave håndskygger. Hans Davis kan lave flere hundrede figurer med sine egne hænder – alt fra dyr til politikere og andre kendte personligheder.

Tyrone Laner og Coral Cabanäs. Den spanske duo optræder med et dramatisk knivkaster nummer kombineret med passioneret dans. Publikum sidder med nerverne uden på tøjet, når knive og økser flyver igennem luften tæt på den kvindelige del af parret.

Under Natcabareten spiller Marc Thierrys trio, som udover Marc Thierry består af Jesper Daus og Eskild Dohn.

Se i Cirkuskalenderen om spilletidspunkter og billetbestilling.

klovn.gif (1460 bytes)

15. juli 2020

Spændende artistforestillinger i Spejteltet Paradiso Aalborg. Skraaen i Aalborg byder i slutningen af august på to spændende forestillinger.

Skaberne af den legendariske whisky-gennemvædede cirkusfest SCOTCH & SODA er 20. til 23. august tilbage med deres nye show LE COUP. Skraaen skriver:

Glæd dig over de vovede akrobater og musikere fra Australien - du er inviteret til deres voldsomme kampnat i bokseringen! Vild showmanship møder Neo-Vaudeville, når LE COUPs dristige kombattanter præsenterer deres færdigheder, som hånd-til-hånd akrobatik, dristig trapes, fald i stropper, hængende i håret, jonglering med bowlingkugler.

Og hertil original live musik med det frygtindgydende bluegrass band Father Grant & The Blunt Objects og sangerinden Mary Murderess. Et band der understøtter og fyrer kunstnerne op til det højeste niveau af vilde tricks.

LE COUP er en hyldest til de gamle markeder og tivolier, de rejsende folk, showmændene og akrobaterne, der appellerede til publikums gunst og opbakning. Så glæd dig til at opleve The Boss, Ugly, Sally The Alley Cat, Sister, Barry og The King, når de alle træder ind i ringen for at vinde sejren.

I LE COUP er det ikke muligt kun at læne sig tilbage og slappe af. Du medrives og opfordres højlydt til at heppe på din favorit og placere væddemål.

Direkte fra Montréal kommer i dagene 26. til 30. august den nyeste skat inden for Cirkus Cabaret i 2020 til Spejlteltet Paradiso lige her i Aalborg: MAJESTIQUE!  

Fra det kreative team, der stod bag sidste simmers internationalehit La Soirée, kommer i år deres nye skabelse, MAJESTIQUE, som inviterer indenfor til en fortryllende aften med sensualitet og betagende optrædener.

Majestique er en hyldest til det oprindelige cirkus-cabaret bestående af international artister i absolut topklasse. Majestique er unikt, friskt, hurtigt, imponerende og morsomt charmerende – og det er et show, der vil stjæle dit hjerte. 

Efterlad hverdagens grubler bag dig – nu er det nemlig tid til at gribe dine venner og familie, komme ud af huset og flygte direkte ind i Spejlteltet Paradiso til en aften med ren glæde, underholdning og fascinerende oplevelser, som du bare ikke kan (eller vil!) gå glip af.

Se i Cirkuskalenderen om spilletidspunkter og billetbestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. juli 2020

Cirkus Open Air. Under navnet Cirkus Open viser Isabella Enoch Sosman ca. 40 minutter lange forestillinger i Madsby Legepark i Fredericia. Isabella skriver: Det er ikke med Cirkus Trapez, vi kalder det bare Cirkus Open Air, fordi det kun er en lille forestilling, faktisk kun med os selv og Heidi Mary. Vi skulle ikke være tildækket af telt, men da vejrudsigten sagde regn, besluttede vi os alligevel at sætte vores fortelt op uden rund sejl, og det fungerer super. Vi har ingen gradin oppe, kun loge stolene, som vi kan rykke langt fra hinanden og løse bænke.

Forestillingen vises på pladsen ved scenen, og du sidder overdækket. Billetter a 60,- kr. kan kun købes indgangen. Se i Cirkuskalenderen om spilletidspunkter

Fotos: Søren Kastoft

Isabella Enoch Sosman har før lavet cirkus på Madsby Legepark: Fra 22. juni til 3. august 2014 præsenterede Isabellas søn David Enoch Sosman Cirkus Trapez i et telt, der var slået op i Madsby Legepark, Fredericia.

klovn.gif (1460 bytes)

12. juli 2020

MANEGE FREI  -  TROLLERI och  ILLUSIONER I CIRKUSMANEGEN  5 del

Nu ytterligare en rad av trolleri-artister vilka delvis uppträtt i cirkus- cirkeln - manegen ! Detta är fortsättningen av tidigare write ups, samma ämne, icke uttömmande, men - hoppas jag - intressant.

ARNARDO /1912 - 1995/, stor cirkusman och trolleriartist i NORGE, visade THE LADY CUT IN HALVES, denna anekdot cirkulerar:  2 damer placerades i varsin kasse, de bar respektive röd och grön klädsel, vilka färger matchade varje kasse. Operationen skedde, de 2 bitarna skildes och sattes samman med fel färg, damerna kom ut ....  nu med röd/grön klädsel, ARNARDO replikerade: "Undskyld, vi har satt dem forkert sammen, men det greier vi i näste forestilling !" Opretentiöst, muntert och festligt - eller hur ?

Det store norske cirkus Arnardo blev startet i 1949 af Arne Arnardo. Det videreføres nu af sønnen Arild Arnardo. Arilds søn og svigerdatter Are & Paolina Arnardo viser hvert eneste år flotte illusionsnummer. Foto fra ca. 1970. Fotograf: Jarl Morten Andersen

DIANA RHODIN presenterar vid olika tillfällen en del av sin papa TROLLE RHODIN's illusioner, vilka gör sig fint i manegen.

I forestillingen Hästpalatset fra 2006 viste Diana Rhodin DAM OCH SVÄRD-ILLUSIONEN: En flicka/pige blir lagd över ett svärd vilket är fixerat vid en sockel.Ett ljud höres och -- hon faller ner över svärdet, vilket nu synligen sticker upp genom hennes mage/mave. Hon är givetvis oskadd efter seancen

VIGGO JAHN /1908 - 2004/, med sin eleganta manipulations-akt, kunde ses i CIRKUS LOUIS, 1945, succé trots att en manipulations-akt har besvärliga villkor i en manege.

Viggo Jahn - ”Manden med de sorte handsker”. Et unikt begreb, en ægte legende og  æresmedlem af Magisk Cirkel Danmark.Klik her for at læse gentlemantyven Kenny Quinns beretning om Viggo Jahn.

TRUXA /1919- 1996/, var hos CIRKUS BELLI, DK, 1954. TRUXA var säkert den mest kände illusionisten i Skandinavien, faktiskt mest i SVERIGE, med sin hustru och partner  GULLI när de presenterade sin berömda tankeläsnings-akt. De var hos BENKENNYS JULECIRKUS, 1973. Tilføjelse. Hans liv er beskrevet i Michael Frederiksens bog Truxa - en biografi som udkom tidligere i år.

Truxa og Gulli

TERGOVAS/JENS PREBEN TERSKOV (1930-2003)/, var hos CIRKUS ARENA, 1974 - 1984, dels som administratör, dels som illusionist.

   

Det mest populære af tryllenumrene i de 11 år i Arena var måske nummeret den fortryllede bondegård, som blev vist i flere sæsoner. Allerede fra 1963 til 1966 var Jens Preben Tersgov knyttet til cirkus: han arbejde med at sætte plakater op m.v. for det tyske Cirkus Barum, som den gang var ejet af Eli Benneweis. Fra 1968 var J.P. Tersgov forretningsfører i Cirkus Benneweis. Siden skiftede han som nævnt til Cirkus Arena. I 1985 vendte han tilbage til Cirkus Benneweis, hvor han dog ikke optrådte. 5 år senere valgte han at gå på pension. Ud over at optræde var Jens Preben Tersgov samler – hans enorme samling rummede således mere end 4.000 plakater foruden udklip, fotos og programmer

HANS ULRIK (Hans Ulrik Jensen) med sin flotta duv/due/akt kunde ses hos den lilla danska CIRKUS KRONE, 1999, 2008, 2013, samt hos CIRKUS ARENA 2015.

Hans Ulrik

SOLMU MÄKELÄ / 1922 - 2018/, finsk trolleriartist och jonglör, hade talrika engagemang under en betydande karriär vid flera tivoli och cirkusar. SOLMU MÄKELE var en stor artist och en fin människa, uppskattad och omtyckt av alla. Jag hade lyckan att känna honom tämligen väl, han talade bl a tyska, och vi kommunikerade lätt. Han engagerade mig, 1973 till en show i HELSINKI till ära för finska krigs-invalider , vinterkriget 1939, det var en upplevelse att glädja dessa gentlemen. Sedan möttes vi i  BRUXELLES, kongressen 1968. Vänskapen varade livet ut.

SOLMU MÄKELÄ

Trolleri och Illusions-akter kan anpassas till cirkus- cirkeln   --- MANEGEN !! 

Zarro Zarro har nu i 5 afsnit omtalt en række af de tryllekunstnere, som har optrådt i cirkus. Der er sikkert andre, som også kunne fortjene omtale. Savner du omtale af nogen, så send en mail til cirkus-dk@mail.tele.dk

--------------------------------------sammanställt utan pretentioner av  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. juli 2020

Cirkusland sommer 2020. Trods coronaen har Cirkusland i Cirkus Arenas vinterkvarter i Årslev ved Slagelse valgt at holde åbent i størstedelen af skoleferien. Ud over de mange shows har de i år anskaffet lidt flere mekaniske forlystelser, som vist nok kommer fra Kjeld Christensens omkringrejsende tivoli Tivoliland. Blandt de nye ting er et par karruseller og en radiobilbane. Der skulle også være planer om et pariserhjul.

For cirkusinteresserede er det dog først og fremmest den levende underholdning i form af shows, der er af interesse:

·         Dyrenes ABC, hvor du ser hvordan dyr trænes.

·         Et jungleshow i den gamle søløvehal, hvor der nu er rejst en stor scene over det gamle bassin.

·         Mester Tik Taks Ballonskole

·         Cirkus Landino

·         Mester Tik Taks børneshow

Ingen andre forlystelsesparker har et tilsvarende underholdningsprogram. Sommerland Sjælland, der normalt i juli har budt på Cirkus Mascot, tolker corona-reglerne således, at det ikke er muligt i år. Hvis du normalt har besøgt sommerlandet ved Nykøbing Sjælland er der grund til at overveje i år at henlægge besøget til Cirkusland i Årslev ved Slagelse, hvor der som nævnt også er kommet lidt flere mekaniske forlystelser.

I dyrenes ABC viser Charmaine Berdino hvordan man træner en pony. Hendes mor Suzanne viser, hvordan man træner en minigris. Til sidst viser Pat Harrison, hvordan han træner en af sine hunde.

Charmaine Berdino. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Jungleshowet er et lille stykke eventyrteater med safariguiden Suzanne Berdino som veloplagt fortæller.

Suzanne Berdino guider. Foto: Ole Simonsen

Blandt de optrædende artister er Charmaine Berdino med hula hop, Sylvana Biasini og hendes søn med fodjonglering (antipode) og Robert Berousek med stigebalance. Derudover et enkelt illusionsnummer præsenteret af Claude Biasini. Der er også ”dyr” med i det underholdene show: Pat Harrison som tiger og elefant og hans kæreste Pip som gorilla.

Søn og mor med antipode. Foto: Ole Simonsen

Mester Tik Taks ballonskole var et underholdende show med Brian ”Briano” Behrendt.

Mester Tik Tak og hans ballonner. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Hovedshowet er den knapt 50 minutter lange forestilling i Cirkus Landino. Den blev indledt af Benny Berdinos yngste barnebarn, den 9 år gamle Scarlet Berdino, med ikke mindre end 12 ponyer. En sød og charmerende entre.

Scarlet Berdino. Foto: Ole Simonsen

Hun blev afløst af Robert Berousek, som denne gang jonglerede med tennisketchere.

Pat Harrison, også kaldet Pat Clarrison, og hans Hot Dogs skulle egentlig have optrådt i det norske Cirkus Agora. Men som så mange andre cirkus måtte Agora på grund af coronaen opgive årets turne. Pat og han kæreste Pip har så i stedet fået sommerjob i Cirkusland med deres sjove og frække hunde.

Pat og Pip og deres hot dogs. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Arenas kapelmester har i mange år heddet Alex Bozic. Men i år er der ingen Arena-turne. Han har i stedet fået sommerjob som klovn m.v. i Cirkusland. I sin første entre viste han sammen med Briano og Claude Biasini den gamle Fumagalli-entre med den svævende mand.

Klovnerne blev afløst af Claude og Sylvana Biasini med et par illusionsnumre.

Claude har tryllet sin kone væk. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Nu kom Charmaine Berdino i manegen. Først med elegant spansk skoleridt, assisteret af danseren Pip (Pat Harrisons kæreste – hun er professionel danser), og senere frihedsdressur med en af sine spanske heste. Elegant!

Charmaine og en af hendes heste. Charmaine modtog i 2018 Den Danske Cirkuspris’ talentpris. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Hun blev afløst af Pat Harrison og Alec Bozic med malerentreen. Den er måske bedst kendt i Les Brizions version, som danskerne har oplevet hos Benneweis, både i teltet og bygningen. Pat fortæller, at hans far Peter Harrison også har lavet entreen, enkelte gange sammen med Pat. Peter var i flere sæsoner repriceklovn hos Benneweis i Cirkusbygningen, hvor han mødte Pats mor Claire. Herligt at gense den gamle entre – Pat synes også selv at det er sjovt!

Pat, Alex and Pip i malerentreen. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Sidste nummer i forestillingen var flotte dromedarer, fremført af Benny Berdinos svigerdatter Laura.

Laura Berdino. Foto: Jacob Boas Leitisstein. Klik her for at se flere af Jacobs fotos fra Cirkusland

Dagens sidste show, Mester Tik Taks børneshow, bød på trylleri og ballonfiguger.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. juli 2020

Hundedressøren Patrick Harrison fejrede 8. juli sin 40 år fødselsdag i Cirkusland, hvor han har sommerjob efter at hans engagement med norske Cirkus Agora blev aflyst som følge af coronaen. Han er mest kendt for sine Hot Dogs, et nummer han overtog fra sin far Peter Harrison.

 klovn.gif (1460 bytes)

7. juli 2020

Fra kapelmester til klovn. I mange år har Alex Bozic ledet Cirkus Arenas 4 mand store orkester. Men i år er Arena ikke på turne og har derfor ikke haft job til Alex i det turnerende cirkus. I stedet arbejder den 39-årige englænder her i sommersæsonen som klovn i Cirkusland i Slagelse.

Når eventyrfolket fra Esdelot marcherer gennem parken og varmer op til Cirkus Landino spiller Alex trombone.

 klovn.gif (1460 bytes)

6. juli 2020

Underholdning i Lalandia. De senere år har Lalandia i Rødby i sommerferien ud over showene med Hr. Plys budt på artistunderholdning. Men coronaen har ændret mange ting, og artisterne er her i sommer afløst at 2 søde ponyer, der gør de mindste glade med ponytrækning i det fri med afstand.

Herudover er der optræden af Lalandias mangeårige entertainer Hr. Plys. Han er på scenen kl. 19.00 tirsdag, torsdag og lørdag i Lalandia Rødby og onsdag og søndag kl 19.00 i Lalandia Billund. Samt hver mandag formiddag på gågaden i Nykøbing F og hver onsdag på gågaden i Maribo for handelstandsforeningen. ”Jeg spritter hænder inden showene på publikum på en sjov måde og siger de skal passe på sig selv og holde afstand. Juli måned er rigtig god for mig, næsten som december,” fortæller Hr. Plys.

Hr. Plys på scenen i Lalandia Rødby. Arkivfoto fra 2019

 klovn.gif (1460 bytes)

5. juli 2020

MANEGE FREI ----  trolleri-artister i cirkus-manegen : 4 del:

Jag riskerar pälsen och kommer nedan med en del info, av intresse för alla som älskar visuell entertainment !

JIDINIS (Frederich Schulz) - stor illusions-show , särskilt av intresse eftersom Jidinis alltid engagerar chorus girls vilka med sitt dynamiska och festliga uppträdande - ger en vitamin-insprutning ! Denna show gör sig fint i varje cirkus-manege, kräver en större scen, jag upplevde den i Köpenhamns TIVOLI, friluftsscenen PLAENEN - flott ! Förutom i Tivoli har vi i Skandinavian sett honom Cirkus Arena, Cirkus Benneweis och Cirkus Scott. Klicka här för att se videoklipp med honom.

Jidinis med den oversavede dame

MARTIN ARLI - alltid lever han upp till löftet: HYGGE - TRYLLERI, klassiska effekter som serveras enligt deras sätt -  THEY DO IT THEIR WAY , det lilla intima BIG TOP bidrager till att understryka karaktären av FESTLIGT-FOLKELIGT-FORNÖJELIGT - det vill den allmänna publiken ha !

Martin tryller guldfisk frem. Foto: Ole Simonsen

Martin og en af hans duer. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

MARKO KARVO världsmästare i trolleri med flygande duvor och papegojor, super teknik men ingen komik, han var 6 säsonger hos LIDO DE PARIS , hittills oslagbart rekord, jag intervjuade honom och hans partner: han gjorde det som LIDO DE PARIS ville ha - en perfekt akt utan komik ---  ty publiken hos LIDO är mest amerikaner och japaner - och de har /sannerligen/ icke samma humor. Han har också uppträdat flera säsonger i danska Zirkus Nemo. Dessvärre gik akten i pension vid året 2019’s slut.

Den elegante finske fuglekonge Marko Karvo gør sin magiske entre. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

SPINOZA, egentligen JOHANNES RØNDE KRISTENSEN, grand old man i danskt trolleri, uppträdde - överallt- scen och manege mottog entusiastiskt hans fina humor, han var PHD i matematik, men valde att glädja folk med sina akter, även i FINLAND, varest han uppträdde i cirkus. Trolleri-kongressen i Köpenhamn 1968 var med hans medverkan - oförglömlig!

Spinoza (1914 – 1999) optrådte også i danske cirkus: Bruno Bruun 1948, Vivi 1967 og Dannebrog 1980. Undertiden havde Spinoza både sin kone og 2 piger Karina & Ulla med på scenen. Datteren Ulla drev i flere år sammen med sin ægtefælle, artisten Jacki Steckel, det finske Sirkus Stella Nova. Senere arbejdede hun ved reklamen i Cirkus Arena. Jackie var i flere sæsoner turnechef i det svenske Cirkus Skratt og en enkelt sæson teltmester i Zirkus Nemo. – Klik her for at se Spinoza vise et behændighedsnummer i udsendelsen Hokus Pokus Pilmark. Omkring bordet ses værten Søren Pilmark, tryllekunstneren Paul Arland og tryllefabrikanten Leo Topp

Sådan blev Spinoza præsenteret i Cirkus Dannebrogs 1980-program

Ett antal clowner har använt ett antal tricks/stunts/effekter vilka tillhör magiens fält, det är OK - när de icke avslöjar modus operandi - för folk vilka icke ha uttryckt önskan att veta, BELLINI är en dylik super-clown, gags, make up, klädsel - allt är perfekt: han var med de italienska clownerna RASTELLI /mig veterligt/, upppträder ofta i Paris hos BOUGLIONE och ARLETTE GRUSS med flera.

--------------------  festliga upplevelser av ZARRO ZARRO.

klovn.gif (1460 bytes)

3. juli 2020

Støtte norske og svenske cirkus. 1. maj kunne jeg fortælle, at Norsk Kulturråd havde ydet støtte til de to norske cirkus, der som følge af coronaen havde droppet årets turne. Cirkus Agora havde fået 1.897.901 norske kroner og Cirkus Arnardo 4.767.056 norske kroner.

Den svenske stats kulturåd har nu givet Cirkus Brazil Jack corona støtte på 1.610.800 svenske kroner. Cirkus Olympia fik 1.153.200 svenske kroner. Det skal dække de to cirkus’ omkostninger siden 1. januar. De skal indsende dokumentation for størrelsen af omkostningerne, og der må ikke være overskud til ejerne, kun dækning af omkostninger.

Det svenske Cirkus Brazil Jack har fået 1.610.800 svenske kroner i støtte. Billedet viser deres telt på Møllebakken i Malmø i 2019. Til sæsonen i år havde de anskaffet et helt nyt telt, som de havde glæder sig til at tage i brug. Men det har coronaen forhindret.

I Danmark findes der et virvar af støtteordninger. Det er derfor ikke let at se hvilken støtte de enkelte cirkus har fået.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. juli 2020

Årets yngste artist i en dansk cirkusmanege er 4 år gamle Charlotte Chabry, datter af Martyn Chabry og barnebarn af den berømte klovn Toto Chabri. Hun er med i slutningen af Martyns forrygende entre med musik og quick-change, som helt klart er topnummeret i årets Baldoni-forestilling. Martyn har flere gange tidligere væres hos Benneweis.

klovn.gif (1460 bytes) 

2. juli 2020

Mange ældre cirkusvenner var kede af det, da Cirkusmuseet i Hvidovre tidligere på året rømmede ”Barlys værelse” til fordel for en udstilling om Cirkus Arena i 65 år. En meget stor del af museets effekter stammer nemlig fra Barlys samling. Det eneste minde der herefter var om Barly på museet var hans kostume og lidt rekvisitter.

For at råde bod på det har museet lavet en lille udstilling på 2. sal, hvor de på et par plancher ”Fra samling til museum” og ”En gal samler” kort fortæller om Barly og museets historie. Barly overdrog sin enorme samling til en fond, der var administreret af den forening, som i dag hedder Danske Cirkusvenner. Tidligere hed foreningen Barlys Venner. Foreningen og dens daværende formand Jens Frobenius gjorde et enormt stykke arbejde for at få etableret et cirkusmuseum. I forbindelse med at museet i Hvidovre blev etableret, blev samlingen overdraget til Hvidovre Kommune.

klovn.gif (1460 bytes)

1. juli 2020

Cirque du Soleil i vanskeligheder. Efter mange succesfulde år var det allerede inden coronakrisen begyndt at gå mindre godt for det verdenskendte cirkus, som flere gange gæsted Danmark. Coronakrisen har sendt dem helt i knæ, og cirkusset søger nu om konkursbeskyttelse ved en canadisk domstol og ved en domstol i USA. Det svarer nærmest til en dansk betalingsstandsning. Cirkusset har lavet en redningsplan og ifølge mediet Finans står 3.500 mennesker til at miste jobbet, hvis det lykkes for cirkusset at overleve i en ny konstruktion.

Cirque du Soleil skulle i april og maj have gæstet København og Herning med forestillingen Corteo. Gæstespillet blev aflyst på grund af coronaen. De planlægger nu at vise Corteo i København i dagene 18.-21. februar. Hvis de altså overlever krisen.

klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden