nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 19. Juni 2021

Opdateringerne dækker denne gang perioden 12. til 18. juni. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 18. juni.

18. juni 2021

Flying Superkids kommer til København til august. Som så mange andre shows har Flying Superkids ligget underdrejet siden coronaen ramte Danmark sidste forår. Men i august 2021 kan publikum igen opleve gymnastik i verdensklasse, fortryllende akrobatik og skøn underholdning for hele familien, når Flying Superkids kommer til København med årets nye show! De optræder i København fra søndag 1. august til og med søndag 8. august. De skriver:

Årets show bliver endnu vildere end normalt. Vi har brugt hele corona-pausen på at udvikle et nyt show til 2021 og øve os på vores vildeste tricks. Resultatet er et gennemført, underholdende og hæsblæsende show, og vi kan ikke vente med at vise jer det! Det bliver et brag af en fest!

 klovn.gif (1460 bytes)

17. juni 2021

På Frederiksgade i Aarhus midtby finder du den hyggelige restaurant Brasserie Belli.

Ejeren er Trine Belli, og hun har rødder tilbage til den gamle cirkusfamilie. I sine helt unge dage var hun luftakrobat i Cirkus Krone. Hendes far Leo Belli var også luftartist og betragter den mangeårige ejer af Cirkus Belli Meta Belli (1888 – 1953) som sin bedstemor, også selv om hun ikke var det rent biologisk. Meta Belli opførte sig som bedstemor for flere medlemmer af Belli familien – det kendes også fra andre cirkusfamilier. Meta Belli var gift med Giovanni Belli, som døde i 1929. Meta overtog så det hensygnende cirkus, som hun med bistand først af Willy Borchardt og senere Fredy Wachmann fik drevet frem til at blive landets største. Da Meta døde i 1953, blev cirkus solgt til investorer uden tilknytning til familien. I 1955 videresolgte investorerne Cirkus Belli til Eli Benneweis. Cirkus Bellis sidste sæson på de danske veje var i 1957.

Der findes mange plakater og billeder fra cirkustiden på Brasserie Belli. Og maden og betjeningen er fremragende. Så stedet kan anbefales, hvis du leder efter et godt spisested i Aarhus.

Trine Belli fotograferet sammen med Danske Cirkusvenners formand Kim Thanning Olsen

Den viste plakat er fra 1954

 klovn.gif (1460 bytes)

13. juni 2021

Cirkus Trapez Open Air. På grund af corona-restriktionerne har Cirkus Trapez opgivet at gennemføre en traditionel turne med telt. I stedet viser de ca. 1 time lange forestillinger ”open air”, dvs. med brug af rundsejl, men uden top på teltet, se foto. Det betyder, at de kan klare sig uden teltarbejdere og ikke skal have de mange tunge lastbiler med, som transportere telt og master rundt. Indtil nu har de valgt at køre hjem til Mølby om aftenen, så de har heller ikke beboelsesvogne med rundt. På hverdage er forestillingerne som regel solgt til plejehjem m.v.. I weekenderne er der ”åbne” forestillinger, som man kan købe billet til.

Publikum sidder dels på stole rundt om manegen og dels på 2 mindre gradinner. Billetpriserne er rimelige: 110 kr. for en stoleplads og 90 kr. for en plads på gradinnet.

Forestillingen starter med at en stor kasse trilles ind lige foran bagtæppet. Bernhard Kaselowsky og en rekvisitør viser, at kassen er tom. Den viser sig dog senere at indeholde såvel forestillingens sprechstallmeister David Sosman som cirkusprinsesserne Nynne Hulsig Samuelsen og Simone Rhodin.

Dernæst kommer der walisiske geder i manegen, præsenteret af Nynne med bistand af Bernhard Kaselowsky.

Næste nummer er en humoristisk præsenteret jonglørentre med David Sosman, som med charme og elegance jonglerer først med bolde, så med en kniv og et par økser og til sidst med en bold, en bowlingkugle og et æble, som han spiser af under jongleringen. Han viser også hvordan han kan tage sin jakke af, medens han jonglerer.

   

En version af illusionsnummeret substitution trunk tryller David om til Simone Rhodin fra det lille svenske Cirkus Rhodin, som for tiden ligger underdrejer på grund af de svenske coronarestriktioner. Hun viser et udmærket nummer i en aerial ring sat på stang. Entreen slutter med at hun kravler ned i en kasse og trylles væk.

Nu er David Sosman tilbage. Han spiller først på flasker. Derefter jonglerer og balancere han med Malibu-flasker og balancerer med glas på en pind i munden.

Næste nummer er den unge hollandske diabolojonglør Michael Betrian i et elegant og tempofyldt nummer, hvor han jonglerer med op til 4 diaboloer. Senere på sæsonen kan du opleve ham som led i Majestique's forestilling i spejlteltet Paradiso ved Nordkraft i Aalborg. Synd for ham, at der ikke uddeles cirkuspriser i år. Han ville have været et godt bud på en nominering til talentprisen eller prisen for årets bedste nummer.

   

Michael blev afløst af Simone Rhodin med et spektakulært hula hop-nummer.

Derefter præsenterede David sin 8 år gamle fætter Joseph, der laver nogle gevaldige saltomortaler og andre spring. I nogle spring med bistand af Nynne.

Derefter var David tilbage med sin bouncing-jonglør entre.

Sidste nummer i forestillingen var hestenummeret Stor og Lille, fremført af Bernhard Kaselowsky.

Ingen tvivl om, at de ca. 75 personer, der som mig så formiddagsforestillingen søndag 13. juni i Vamdrup, følte at de fik en god cirkusoplevelse.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. juni 2021

Cirkus Mascot har som tidligere nævnt opgivet sin Danmarksturne og sommeråbning i vinterkvarteret i Roslev på grund af Covid-19 restriktioner og myndighedernes usædvanlig usmidige og langsommelige behandling af ansøgningen om arbejdstilladelse til deres mangeårige klovn Gulio og dennes familie. De satser dog nu på en kort turne i september. Daniel Deleuran skriver på en facebookside, hvor cirkus søger artister og artister søger job:

”We are looking for an artist family from EU with MINIMUM 3 different acts to join our “20-day-tour” in September 2021. Please note that we do NOT need the following acts: clown, hula-hoop, aerial acts, silks, diabolo or juggling! Send us an e-mail with your videos and information to daniel@cirkus-mascot.dk. We are looking forward to hear from you.”

 klovn.gif (1460 bytes)

12. juni 2021

Jacob Boas Leitisstein fra Cirkusportalen besøgte Cirkus Arli på Frederiksberg. Klik her for at se hans fotos fra forestillingen.

klovn.gif (1460 bytes)

11. juni 2021

Slut med mundbind i cirkus. Hidtil har myndighederne krævet, at alle over 12 år skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt i teltet. Når du sad på din plads, var du dog velkommen til at tage mundbind/visir af. Med virkning fra mandag 14. juni er kravet om mundbind droppet på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport. Så fra på mandag behøver du ikke have mundbind på i cirkus. Derimod er det frem til 1. august fortsat et krav, at alle over 15 år fremviser coronapas samt ID.

klovn.gif (1460 bytes)

11. juni 2021

Cirkus Berdino er ikke et traditionelt turnerende teltcirkus, men betegnelsen for en række forestillinger, som Suzanne Berdino de seneste par år har produceret for plejecentre mv. Om de nuværende forestillinger skriver hun:

I forestillingen tager vi jer med tilbage i tiden, på markedspladsen med gøglerier af den bedste slags, fra dengang farfar var ung. Oplev den syngene Professor Briano, der elsker magi og sæbebobler, Danmarks klogeste kælegris Gullig, indiske løbeænder i fri dressur, og sidst men ikke mindst glade hunde med fornøjelige tricks. Det hele kædes sammen af Cirkusdirektør Madame Betty. Denne forestilling henvender sig til ældrecentre med en varighed på ca. 30 minutter eller efter aftale, evt. med flere gæsteartister. For at komme i rette cirkusstemning kan popcorn til alle deltagere også tilkøbes. Ønsker du yderligere information eller priser, er du velkommen til at kontakte os, på telefon 40 33 12 13 eller sende en mail på Suzanneberdino@gmail.com

Om en af forestillingerne skriver et ældrecenter i Brøndby Kommune: ”Torsdag eftermiddag blev 45 beboere blæst godt igennem, mens de kiggede på Cirkus Berdino. Cirkus Berdino havde tryllenummer, sæbebobleshow, en gris der kunne rydde op og bowle samt hunde der kunne lave tricks. Der var smil på læberne, glimt i øjnene og grin og latter, når showet udfoldede sig undervejs. Alle blev siddende i de godt 45 minutter showet varede trods den iskolde vind, kun opvarmet af den varme kakao (tak til køkkenet J) og de varme smil og grin.”

Masser af sæbebobler med Madame Betty alias Suzanne Berdino og Professor Briano alias Brian Behrendt. Begge kendt og elsket fra bl.a. Cirkusland, hvor de dog ikke er i år.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. juni 2021

Boganmeldelse: Joan Dansberg: Bag portieren. Forlaget Lunden 2021. 337 sider, paperback. Til salg hos www.joandansberg.dk eller landets boghandlere. Vejledende pris: 299,95 kr. Udgivelsesdato 15. juni 2021. Fås også som E-bog og i nær fremtid tillige som lydbog. Anmeldt af Jørgen Lorenzen

Nu udkommer der atter en skønlitterær bog om cirkus. Den sidste generation har ellers været fattig på den type litteratur. Faktisk er der vist kun to udgivelser i nutiden. Den ene: Henning Mortensen: Klovnens rejse (2013), som handler om en klovn, der sidder på plejehjem og tænker tilbage på sit liv. Og man kan diskutere, om det egentlig er en ægte cirkusbog. Den anden: Arne Bjørk: Den stille klovn (2018), som er en eventyrfortælling om den evige klovns rejse op gennem tiden.

I tiden omkring 2. verdenskrig kom der en lind strøm af cirkusfortællinger – ofte romantiske, idealiserende skildringer af cirkuslivet og ofte skrevet for ungdommen. Forfatteren Henry Dahl var den mest kendte cirkusforfatter dengang. Mest kendt er hans bog Savsmuld og piskesmæld (1949).

Men nu får genren et nyt bidrag. Og det er ikke et idealiseret skønmaleri af artistens liv og livet i cirkus. Men det er et ærligt, sandt billede af et liv, som ikke bare er succes, glans, glimmer og stjernestøv, men også et liv i kamp, modgang, slid og nederlag. Begge dele. Men det er først og sidst et liv, som artisten ikke vil bytte ud med noget andet liv.  Og et liv, som giver alle, der holder af cirkus, så mange gode oplevelser – både at se cirkus og at læse om det.

Joan Dansberg skriver sin roman med afsæt i Irma Altenburgs erindringer. Og sådan er det jo med al skønlitteratur: den udspringer af noget virkeligt og noget oplevet. Der er en kærne, som man bygger videre på. Og det giver sikkert mange læsere, når man lader handlingen foregå i et episk, til dels fiktivt forløb – flere end hvis man udgiver dagbogen/erindringerne, som de blev nedskrevet, altså som sagprosa. Joan Dansberg har lavet en grundig research, som holder handlingen fast i noget, der faktisk er foregået. Personerne er virkelige, ligeså steder og navne. De er fastholdt i et kronologisk forløb. Og det vigtigste: bogen giver læseren en god indlevelse i et miljø og et kulturlandskab, som er historisk – et virkeligt levet liv. Og det giver en god baggrund for at erindre Irma, Arnold, Louis og Frederik (Gugele) Schmidt, som har en fremtrædende plads i dansk cirkushistorie – og som har nulevende efterkommere, der er cirkusartister.

Cirkusfamiliens spændende, men brydsomme liv skildres, så det bliver autentisk. Og de mennesker, der har levet i miljøet eller er kommet tæt på det, nikker genkendende og anerkendende. Det er en kamp for at overleve – en kamp man aldrig giver op overfor. Man kan simpelthen ikke give op, fordi dette liv er ens liv – helt ind i sjælen og helt ud i hver eneste fiber. Derfor slutter bogen da også med en replik, der lyder næsten som en fanfare: ”Vi skal have egen cirkus.” Og det skal de, selv om papa lige er død. Måske netop derfor! Og på trods af, at alle omkringstående ryster på hovedet.  

Læseren får indblik i sejre og nederlag, i opgangstider og i nedgangsperioder. Undervejs møder man det særprægede og karakteristiske, som var – og som er? – knyttet til artistens liv: et liv med ubrydeligt sammenhold og en aldrig svigtende stolthed, men også et liv med de begrænsninger, som loyaliteten over for familien giver. Undervejs i bogen møder man det alt sammen – lige ned til de mindste detaljer. En artist melder f.eks. aldrig afbud. Der er regler, der skal overholdes og efterleves. Man optræder f.eks. ikke i grønt i manegen, man samler ikke en tabt mønt op, man diskuterer aldrig politik, penge og religion i cirkus, og man holder aldrig fri. Og papa styrer alt og alle med patriarkalsk egenrådighed, hvis da ikke kvinderne står sammen og tager det sidste stik. Og man gifter sig ikke, før papa er spurgt og har nikket godkendende.  Og i modgangstider må børnene forsørge deres forældre, og opdragelsesmetoderne er ofte ret så håndfaste.  Og dengang som nu havde og har cirkus haft svært ved at arbejde sammen med de andre cirkus, selv om det ville være til fælles bedste, at de gjorde det. Man kører ind i hinandens ruter, man generer hinanden og taler ikke altid lige venligt om konkurrenten. Samarbejde var dengang som nu noget, man taler om men aldrig praktiserer for alvor.

Joan Dansberg giver en autentisk skildring af et liv, som er historie – cirkushistorie. En fortælling, som fastholder et miljø og en livsform, som vel nok ændrer sig med tiden, men som aldrig giver slip på sine rødder. Hendes bog er et godt sted at begynde, inden man begiver sig hen til cirkusforestillingen og hilser på de mennesker, som bor inden for stakittet. Og et godt sted at vende hjem til, når man har forladt cirkuspladsen. Og det giver forståelse og sympati, når man nysgerrigt læser om de slægter, der gik forud, og som nutiden skylder så meget. Irma, Arnold, Louis og Frederik Schmidt har fået endnu et bidrag til fastholdelse af deres rige liv. Vi andre følger med, nu ikke som tilskuere, men som læsere. 

Og en enkelt detalje. Anmelderen har været vågen! Det passer ikke, at Dronninglund ligger ved Randers. Det gør Dronningborg derimod! Men i Dronninglund Storskov var i gamle dage et vinterkvarter, hvor flere hundrede rejsende holdt til, når de ikke var på farten.

Men godt, at bogen er skrevet og Irmas erindringer dermed kommer ud til læserne. Vi venter spændt på næste bog, der viderefører hendes liv – og som jo nærmer sig nutiden.

klovn.gif (1460 bytes)

8. juni 2021

Siden påske har Cirkusland i Årslev ved Slagelse haft åbent i weekender samt på helligdage. I begyndelsen kun med kørende forlystelser, men siden 22. maj også med en række shows. Alle fotos: Jacob Boas Leitisstein

Et trylleshow med Kim Kenneth og hans assistenter byder blandt andet på Kims helt egen version af det nummer, som i tryllebranchen er kendt som substitution trunk.

Laura Berdino viser, hvordan man træner heste

På den lille scene i legelandet møder du Kim Kenneth og klovnen Jimmy Folco

Der er børneshow, her med Gurli Gris. Kim Kenneth er konferencier. Andre dage kan børneshows være med fx Peter Pedal eller Paw Patrol.

I Cirkus Landino møder du blandt andre Jessica Caveagna med sabelbalance hen over en flammeomspændt stige.

Rudy Althoff præsenterer 6 flotte araberheste

Fra finalen i Cirkus Landino. Klik her for at se flere af Jacob Boas Leistissteins fotos fra Cirkusland.

klovn.gif (1460 bytes)

4. juni 2021

Dynamo Open stage. Der er ikke meget cirkus eller artistoptræden på Fyn i år. Men fredag 18. juni kl. 20 kan du ganske gratis opleve Dynamo Open Stage hos Dynamo på adressen Finlandkaj 6, 5000 Odense C

OPEN STAGE er et uformelt frirum, hvor scenekunstnere kan afprøve deres idéer for publikum. De optrædende er fysiske kunstnere, udvalgt via et open call i foråret, som arbejder med cirkus, dans, teater, dukketeater, eller krydser flere kunstformer. Blandt de optrædende er jongløren David Sosman, som viser sit nye nummer. Et nummer, som han første gang skulle have vist sidste år ved Bellis-Weihnachtsvariete i Roggwill i Schweiz. Men det forhindrede coronaen. Så nu et det fynske publikum det første, som oplever David som den jonglerende bartender.

David Sosman som jonglerende bartender

Gratis adgang - book din billet på forhånd på dynamoworkspace.dk/program/open-stage/

 klovn.gif (1460 bytes)

3. juni 2021

Michaël Betrian til Cirkus Trapez Open Air. Til en række af sommerens forestillinger har Cirkus Trapez engageret det unge hollandske diabolo-talent Michaël Betrian. Danskerne oplevede ham i 2014, hvor han var med i Cirkus Dannebrogs forestilling Dynamic Youth og i allerhøjeste grad levede op til forestillingens titel. I forrygende tempo havde han op til 4 diaboloer i luften på en gang. I 2014 havde han i øvrigt en bronzeklovn fra årets Monte Carlo New Generation-festival med i bagagen.

   

Michaël Betrian. Klik her for at se en række fotos fra gæsteoptræden i 2016 i det svenske Cirkus Brazil Jack

klovn.gif (1460 bytes)

3. juni 2021

Circus Days and Nights. Flere danske aviser har bragt anmeldelse af cirkusoperaen Circus Days and Nights, som mod betaling kan streames. Også selv om de samme danske aviser ikke har omtalt nogle af årets danske cirkusproduktioner. Den svenske cirkusven Martin Lasson Berglund har sendt mig følgende omtale af forestillingen:

Circus Days and Nights är en nyskriven opera som spelas på Malmö Opera 29 maj till 13 juni. Genom livesändning kunde man köpa biljetter och se föreställningen hemma i soffan på bokad föreställningsdag. Denna Cirkusopera var konst och inte cirkus enligt mig! Är inte cirkus konst? Jo så klart men ni som har sett operan förstår kanske vad jag menar. Tack vare textmaskin så kan man följa med i händelseförloppet vilket annars vore omöjligt. I korthet handlar det om cirkuslivet och artister samt att cirkus flyttar från stad till stad. Cirkus Cirkör är med och sätter upp denna opera men jag är inte imponerad.

Artisteriet är ok men inte så mycket mer om man jämför med de artister som jag sett på cirkus. Musiken har komponerats av Philip Glass i samarbete med Cirkus Cirkörs cirkusdirektör Thilde Björfors och jag har svårt att förstå musikvalet då det känns som om de spelar samma dystra melodi i två timmar! Även om det ska vara opera så kunde musiken varit uppiggande och glad eftersom cirkus är och ska vara glädje, men inte här och det är väl det som är själva konsten i den här operan.

Kul med en cirkusopera men jag hade hoppats på mer glädje och härliga cirkustoner.

Klik her for at se en videoteaser for forestillingen.

Du kan læse forestillingens synopsis (handling) på www.malmoopera.se/circus-days-and-nights-synopsis . Måske nyttigt hvis du har lyst til at livestreame forestillingen – det kan du frem til 13. juni gøre på www.malmoopera.se/circus-days-and-nights-streaming

 klovn.gif (1460 bytes)

3. juni 2021

Ramboline på springtur. Den tidligere cirkuselefant Ramboline var kendt for en gang imellem at tage en springtur, hvor den uden større dramatik slap ud af sin fold og gik sig en tur og tog for sig af retterne fra grene fra træer og buske. Indtil den blev hentet af sin ejer Bernhard Kaselowsky eller en staldkarl og ganske fredsommelige gik tilbage til cirkus.

Ramboline den gang hun var cirkusartist. Foto. Rud Kofoed / Ajour Press

Som bekendt kom Ramboline og de 3 andre danske cirkuselefanter sidste år til Knuthenborg Safari Park, hvor eksperter havde bygget et specialdesignet elefantanlæg, som skulle give elefanterne formemme vilkår og sikre, at de blev på den rigtige side af indhegningen.

Men eksperternes teoretiske viden har åbenbart være større end deres praktiske viden. For tirsdag stak Ramboline af fra sin indhegning i Knuthenborg Safaripark. Det lykkedes dyrepasserne at lokke elefanten tilbage i indhegningen med hø som lokkemiddel.

- Ramboline er en meget snu elefant. Der er sket en menneskelig fejl, og det er selvfølgelig beklageligt. Men der er fuldstændig styr på sikkerheden, siger parkens ejer Christoffer Knuth til TV2 Øst. Under hele seancen stod personale klar til om nødvendigt at bedøve Ramboline - eller i værste fald aflive elefanten.

Knuthenborg har ansat højtuddannede folk med stor teoretisk viden til at tage sig af elefanterne. En kort periode efter flytningen havde man også ansat en erfaren elefantmand, Rudy Althoff, som har æren for, at det uden større problemer lykkedes at sætte Ramboline sammen med de 3 Arena-elefanter. Samarbejdet varede dog ikke længe, og Knuthenborgs egne folk har siden arbejdet på at vænne elefanterne fra at have den tætte kontakt med mennesker, som de har haft stort set lige fra fødslen. Måske har Ramboline savnet denne kontakt og sin tidligere ejer Bernhard Kaselowsky.

Rambolines springtur skete samme dag, som Knuthenborg åbnede sin nye tigerskov. DR kom til at oplyse, at en af beboerne var en pensioneret dansk cirkustiger. Det ville være en zoologisk sensation, da rovdyr har været forbudt i Danmark siden 1963, og tigeren dermed ville være næsten 60 år gammel! I naturen bliver en tiger 12-20 år. I zoologiske haver op til 26 år. Den tidligere cirkustiger stammer da heller ikke fra en dansk cirkus, men kommer fra Spanien. Den er vist nok 17 år gammel.

DR havde for resten 1. juni i udsendelsen Horisont et indslag om Scholl-familiens lille tyske Cirkus Busch og de problemer, coronanedlukning har givet dem. Mærkværdigt at DR ofrer tid på den slags, men ikke omtaler tilsvarende problemer i den danske cirkusbranche! Klik her for at se indslaget – du skal et stykke ind i udsendelsen.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. juni 2021

Ingen cirkuspriser i år. Bestyrelsen for Den Danske Cirkuspris har efter nøje overvejelser besluttet at droppe årets prisuddeling. De skriver:

Efter den corona-relaterede pause i 2020 havde vi glædet os til i år at genoptage prisuddelingen. Men da Covid-19 restriktioner har betydet, at 5 ud af de 7 danske cirkus har opgivet at turnere i år, har vi valgt at holde pause igen i år. Vi tror og håber at se alle cirkus på landevejene igen i foråret 2021. Vi håber at kunne vende tilbage i august 2022 med et brag af en prisuddeling: uddeling af hædersprisen, prisen til årets bedste nummer, talentprisen og indsatsprisen.

Indtil da kan vi varmt anbefale et besøg i de to cirkus, der er på turne: Cirkus Arli og Cirkus Baldoni. Eller er besøg i Cirkusland i Årslev ved Slagelse, som byder på korte cirkusforestillinger og andre shows. Eller et besøg til en af de korte Open Air-forestillinger, som Cirkus Trapez laver i Jylland. I skoleferien kan du tillige opleve forestillinger på Katja Schumanns Cirkusgård i Løkken.

Fra prisuddelingen i 2019. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

2. juni 2021

Sirkus Jesper 2021 – temaforestillinger i Kristiansand Dyrepark. Også i år regner Kristiansand Dyrepark med sommeren igennem at kunne vise forestillinger i deres stationære cirkus, Sirkus Jesper. Lasse Nørager, også kendt som klovnen Bonbon, skriver:

Premieren er 19. juni og med forestillinger til og med 15. august.

Vi håber ikke at Corona vil skabe yderligere vanskeligheder denne sæson, med lokale nedlukninger eller hvad man nu ellers kan forestille sig.

For at kunne holde de gældende afstandskrav sælger vi foreløbig kun 50% af pladserne i teltet. Vi har derfor igen i år lagt dobbeltforestillinger det meste af sæsonen. Forsalget går meget bedre end de tidligere år, så vi håber at vi er ved at få et godt rygte i befolkningen. Med det begrænsede antal pladser har vi faktisk allerede udsolgt til over halvdelen af alle vores forestillinger. Vi må håbe at restriktionerne måske løsner lidt op i løbet af sommeren så vi kan få endnu flere gæster...

Programmæssigt er årets forestilling en helt ny produktion. Kun vores eget badmintonnummer får lov til at bestå fra forrige produktion, ellers er alle numre nye, selvom mange af karaktererne går igen, inklusive naturligvis forhenværende røver og nu cirkusdirektør Jesper. Politimester Bastian fra Kardemomme by er også med. Jesper og Politimesteren skal sammen lave et udbrydernummer (i form af illusionen Substitution trunk). Jeg har pudset min kanon af, som ellers har samlet støv et par år.

Bonbon og hans kanon. Arkivfoto fra 2004

Julia og Joakim skal have premiere på et helt eget bordnummer, som Freddi Steckel har hjulpet dem med træningen til. Desuden skal de sammen med Freddi og Finske Nelma Pietela lave et ethjulet-cykelnummer, med indbyggede overraskelser...

Trio Csaszar fra Ungarn laver Schleuderbret nummer. De har været i mange år hos Circus Roncalli og de forskellige Bernhard Pauls varieteer.

Trio Csazar

Vores fine elefant Mimo (ikke en levende elefant) skal være med og får nu ledsagelse af en helt ny animatronisk løve, som vi har brugt Corona-vinteren på at fremstille hjemme i Slangerup.

Og sidst, men ikke mindst, har vi fornøjelsen af at have Captain Frodo med i forestillingen, både med hans bøttebalance og med tennisketsjer-nummeret i en lidt mere familievenlig version end vi måske kender det fra Zirkus Nemo, dog uden at miste Frodos vanvittige og morsomme facon.

Captain Frodos og hans bøtter. Foto fra Cirkus Barnly 2018

Teltet er oppe, og vi går nu og finpudser detaljer og indretter til den nye produktion.

Glæder os til at komme i gang efter endnu et meget mærkeligt år for os alle....

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2021

Link til nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden