nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 14. juli 2018

Opdateringerne dækker denne gang perioden 7. til 13. juli. Næste opdatering lørdag den 21. juli sidste nyt-siden, kan du evt. finde nyheder, som er modtaget efter 13. juli

13. juli 2018

42. Internationales Zirkusfestival  Monte Carlo i tysk tv. Torsdag den 19. juli kl. 20.15 sender tysk tv ARD 1½ times sammendrag fra årets cirkusfestival i Monte Carlo. Det mange år siden dansk eller svensk tv sendte noget tilsvarende. Det er tænkeligt, at udsendelsen fra ARD har fraklippet en del af dyrenumrene (dog ikke hestenumre) efter pres fra tyske modstandere af vilde dyr i cirkus.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. juli 2018

Cirkus Krone, som er Danmarks mindste turnerende cirkus, gæster for tiden Fyn. Her er deres lille telt fotograferet på Camp Hverringe Nord for Kerteminde.

Lige som Cirkus Arena og Cirkus Trapez har Cirkus Krone levende musik, dog kun til en del af forestillingen. Jongløren Kasper passer trommesættet, og direktøren Frank spiller på keyboard.

   

Cirkus Krones sædvanlige klovn Allando har valgt ikke at være med i år. I stedet går klovneopgaven på skift mellem Tonny Trifolikum og Don Carlos. På Camp Hverringe var det Don Carlos, som havde opgaven. Det er første gang siden 2002, Don Carlos er på turne med et dansk cirkus.

Blandt artisterne imponerer den unge Sofia Speratti fra Argentina. Hun viser dels håndstand med brug af bolde – elegant og noget jeg aldrig før har set. Derudover har hun en hula hop entré, som også er i særklasse.

Jongløren Kasper Bujanauskas er også i særklasse. Sidste år vandt han den littauske udgave af ”Danmark har talent”. Hos Krone viser han blandt andet sit vindernummer, hvor mange forskellige jonglørdiscipliner udføres på ganske kort tid. – Cirkus Krones 2018-forestilling var omtalt her på siden den 24. maj.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. juli 2018

Pirater i Cirkusland. ”Piraterne kommer”, skriver Cirkusland om sommersæsonen, som varer frem til 12. august.

To af piraterne: Kalle Kanonkugle og Sørøver Sortskæg

Hvor andre forlystelsesparker som Tivoli, Bakken, Legoland, Bonbonland og de mange sommerlande først og fremmest byder på mekaniske forlystelser, er hovedvægten i Cirkusland lagt på en række underholdende shows: piratshow, sørøvershow, Cirkus Landino og søløveshow. Hertil kommer en række forlystelser, primært for de lidt mindre børn, såsom hoppeborge, luftgynger, karrusel, et lille tog, funballs og en (mekanisk) rodeotyr. Der er også cirkusskole, hvor de besøgende med hjælp af artister kan prøve deres færdigheder. Entreen er rimelig: 119 kr. og fri parkering. Er du medlem af Danske Cirkusvenner, slipper du 25 kr. billigere. Så Cirkusland er et fortrinligt udflugtsmål for forældre og bedsteforældre med børn på op til 10-12 år. Besøget behøver ikke at koste en formue, da man gerne må medbringe mad, som dog også kan købes i bistroen.

Sørøvershowet foregår i søløvehallen og indledes med en lille parade, hvor sørøverne selvfølgelig også kommer op at slås. Med Suzanne Berdino som fortæller er der en lille historie: den onde heks, spillet af Sylvana Biasini, har forhekset den smukke prinsesse (et af Wolff-truppens kvindelige medlemmer), så hun er blevet til en havfrue.

Eliksiren, som kan helbrede hende, hænger i en kiste højt under loftet. Piraterne – de to mandlige medlemmer af Wolff-truppen – forsøger med bistand af Claude Biasini at nå kisten. Selvsagt ved hjælp af stigebalance, som er en af Wolff-truppens specialiteter.

   

Det lykkes ikke i første omgang – havfruen bliver endda tryllet om til en søløve, efter at sørøverne har forsøgt at spidde heksen i en kurv.

Men selvfølgelig ender alt lykkeligt: de tapre sørøvere når op til kisten og prinsessen bliver igen prinsesse. Uden havfruehale.

   

Sørøver Skumskægs show byder først på en bugtalerentre med Sørøver Sortskæg, også kendt som Preben Palsgård.  Danmarks bedste bugtaler!

Sørøver Skumskæg (Daniel Koscik) har derpå en kort entre med sin papegøje.

Kalle Kanonkugle (Brian Behrendt) og Plukfisk Marie (Sylvana Biasini) fremviser pytonslanger, der dog ikke er helt så store, som dem slangepigerne Anniqa og Miss Atecha for mange år siden fremviste i Cirkus Dania. Kalle Kanonkugle og Sortskæg har herefter en entre med komisk trylleri, inden showet slutter med optræden af en af de små piger fra Wolff-familien. 

Forestillingen i Cirkus Landino præsenteres som Cirkus som i gamle dage af professor Briano og Preben Palsgaard. Første nummer er linedans med et af Wolff-truppens kvindelige medlemmer, medens linen holdes oppe af et af de mandlige medlemmer (se foto). Hvordan vil jeg ikke røbe her.

Dernæst viser Sylvana Biasini sin antipode-entre.

Næste nummer er Tim Delbosq med 6 flotte sorte frieserheste.

Efter en ganske kort tryllereprice med Suzanne, Briano og Preben Palsgård, viser Wolff-familien deres flotte formationsjonglering.

De afløses af Claude og Sylvana Biasini med en illusionist-entre, hvori også indgår et enkelt omgang quick-change. Forestillingens sidste nummer er Tim Delbosq med dromedarer og lamaer.

Dagens sidste show er et kort søløveshow med pirattema. I dette show medvirker begge Cirkuslands søløver.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. juli 2018

Cirkus skal laves til boliger, skriver Frederiksborg Amts avis og en rækker andre aviser under sjællandske medier. Det handler om den gamle Benneweis-ejendom Hulerødgård, som efter en liggetid på 1½ år blev solgt til en investor, som ønsker at opføre sommerhuse og helårshuse på den gamle cirkusgrund. Gribskov kommune har netop sendt en lokalplan, som muliggør den ønskede udnyttelse, i høring.

Med lokalplanforslaget skabes der grundlag for at der kan være op til 7 boliger i området fordelt på 5 sommerhuse og 2 helårshuse. Inden for området er der opført en fritliggende villa, et sommerhus og en række erhvervsbygninger. Ingen af bygningerne har nogen væsentlig arkitektonisk bevaringsværdi, men af hensyn til bygningsværdien i den eksisterende villa bevares denne. Klik her for at forslaget til lokalplan.

Fra beboere i området er det modstand mod det sommerhusprojekt, som er beskrevet forslaget til lokalplan. Blandt andet på grund af dyrelivet ved åen, fx isfugle og flodkrebs, og på grund af den stenalderboplads, som findes under jorden.

Hvis sommerhusprojektet ikke under en eller anden form kan gennemføres, er det tænkeligt at ejendommen lige som den nærliggende Hulerød Kro mere eller mindre kommer til at henligge som ruin.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. juli 2018

Tirsdag den tirsdag 10. juli optrådte Benny Schumann sammen med Max Carling på DEN GRØNNE i Nyborg som led i Nyborgs sommerunderholdning " Tossede Tirsdage." Bennys gode bekendt Per ”Mr. Sputnik” Krogh Petersen var selvfølgelig på pletten og ovennævnte og nedenstående fotos. Klik her for at ser flere af Pers billeder.

klovn.gif (1460 bytes)

4. juli 2018

Cirkus Trapez fik stjålet teltvogn

Natten mellem 2. og 3. juli blev Cirkus Trapez teltvogn med master, fortelt og hovedtelt stjålet fra pladsen i Fjerritslev, hvor de havde haft forestilling 2. juli. Den stod klar til at blive kørt frem til Saltum, hvor Cirkus Trapez skulle have forestilling 3. juli.

Heldigvis blev teltvognen fundet senere på dagen. Dog ikke i rette tid til at sætte teltet op til forestillingen kl. 19.00 i Saltum. Cirkus Trapez valgte derfor at holde en Open Air forestilling. Som det gamle cirkusordsprog siger: The show must go on! På Facebook skrev en tilskuer: ”En ganske unik oplevelse; at se årets forestilling i aftensolen i Saltum, uden telt, uden trapez og luftakrobatik, men med humor, engagement og overskud.”

Fra cirkuspladsen i Saltum. Foto: Cirkus Trapez

 klovn.gif (1460 bytes)

3. juli 2018

Zirkus Barnly 2018. Søndag 1. juli kl. 15 var der gallapremiere i Søren Østergaard nye zirkus for børn: Zirkus Barnly. Zirkus Barnly bød på 45 minutters god og børnevenlig underholdning, som i den grad fangede børnene og de medbragte forældre.

”Søren Østergaards Zirkus Nemo, der i øjeblikket turnerer rundt i landet, har fået sig en børneudgave, en glad legestue under ledelse af cirkusartisten Frodo,” skrev Gregers Dirckinck-Holmfeld og gav forestillingen 4 stjerner. Rud Kofoed gav den 5 stjerner og skrev: ”ET LILLE HVERDAGSMIRAKKEL - Den sammenklappelige, gale nordmand Captain Frodo kan få børnene helt op i eventyrfeltet.”

   

Tv: en sommerklædt Søren Østergaard bød publikum velkommen, da de ankom til pladsen. Her ses han i samtale med den ”gamle” teateranmelder Rud Kofoed og sin hovedstjerne Captain Frodo. Th: Før forestillingen agerede Captain Frodo udråber, ganske som den lidt ældre generation husker det fra paraderne på Bakken og diverse markeder. Fotos: Ole Simonsen

Et kig ind i teltet, hvor der er nogle logestole samt 4 rækker med bænke rundt om den lille, savsmuldsfyldte manege. Teltet har tidligere tilhørt Tonny Trifolikom. Var det mon det, han brugte til sit hestetrukne Cirkus Freja? Foto: Ole Simonsen

De små nysgerrige canadiske minigrise er de første, der modtager publikum rundt om manegen. De er dog ikke med i selve forestillingen. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Første nummer i forestillingen er båthorskoncert med enmandsorkestret Henning Amstrup fra De Nattergale og Østjysk Musikforsyning. De to zirkustjenere er til venstre Line Vittrup og til højre Jennie Mikaelsson. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Captain Frodo byder velkommen og viser en helt anden side af sig selv, end den man kender fra La Clique, La Soirée og Zirkus Nemo. I Zirkus Barnly er han et særdeles underholdende og talende vandfald. Skønt nordmand taler han dansk næsten uden accent. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Frodo jonglerer og balancerer med husholdsværktøj. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

En stor del af forestillingen består af Frodos hyggelige børnetrylleri med brug af bl.a. changerpose og tricket med rebet, som klippes i 3 stykker. Han får også meget morskab ud af det usynlige æg og den tabte sko. Det med trylleri har han ikke fra fremmede: han er søn af den norske magiker The Great Santini. Kunstnernavnet har hans far sikkert lånt fra en amerikansk roman, der også er filmatiseret.Den handler dog ikke om en magiker. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Der er skam dyr med i forestillingen: Her ses Line Vittrup ridende på en fugl. Line og Jennie har også et par andre korte indslag i forestillingen, bl.a. et kaskadørindslag. Som mange ved har Line en fortid som partner i kaskadørnummeret Steckel’s.  Foto: Ole Simonsen

Forestillingens sidste nummer er Frodos kendte nummer, hvor han er "på spanden".  Foto. Ole Simonsen

Forestillingen slutter med at Frodo og de 3 andre i parade leder børnene ud til cirkusleg foran teltet. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press. Klik her for at se flere af Rud Kofoeds fotos fra forestillingen.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. juli 2018

Sidste show i Wallmans 2017/18 forestilling ENTOURAGE i Cirkusbygningen var lørdag d. 23. juni. Benny Schumann fortæller:

Efter sidste show var vi alle samlet oppe i stalden, hvor bl.a. show producer Johan Espeland gav hver af os en gave og smukke ord på vejen. Som den sidste fik jeg desuden også den ære at Direktør Dorthe Ekelin udnævnte mig som æresgæst af Cirkusbygningen.

Det har været en uforglemmelig sæson, ikke alene det at være tilbage i Cirkusbygningen, men også at se hvor godt alle ansatte trives der og til hvert eneste show opleve et enestående publikum.

Fotos by Schumann

Wallmans nye show URBAN NIGHTS har gallapremiere onsdag d. 19. september 2018, hvor presse, VIP´s og venner af huset inviteres op ad den røde løber. Der er forpremierer fra 24. august.  De medvirkende cirkusartister i den kommende forestilling er jongløren Grygoriy Lovygin, som kan holde ikke mindre end 9 bolde i luften, og luftakrobaten Igor Zavadko. De kommer begge fra Ukraine. Forestillingens tredje cirkusartist er danske Ylva Maia (Ylva Havndrup), som var blandt de artister, der i 2017 afsluttede deres uddannelse på AMoC. Hun var således medvirkende til, at AMoC i 2017 fik Den Danske Cirkuspris’ talentpris. ”Jag är speciellt stolt över att få jobba med Ylva, då hon är Dansk och har utbildat sig på AMoC. Det är alltid roligt att kunna anställ artister från de inhemska utbildningarna inom performing arts,” skriver Wallmans showproducer Johan Espeland.

Den supersmidige contortionist og håndstandsartist Ylva Maia Havndrup er blandt de optrædende i Wallmans kommende show. Foto fra AMoC’s afgangsforestilling 2017. Fotograf Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

2. juli 2018

Cirkusmuseet i Hvidovres nye udstilling om Cirkus i 250 år består af 12 aflange bannere, som kan hænges op. Hvert banner indeholder en kort information på dansk og engelsk, jf. eksempet nedenfor. Udstillingen er sat op på 2. sal i museet, hvor den kan ses indtil 12. august. Museet har suppleret udstillingen med en knap 10 minutter lang video med klip fra en række Benneweis-forestillinger. Udstillingen, dvs. bannerne, er lavet i 2 eksemplarer og udlånes gerne til biblioteker, kulturhuse m.v. Udlån er gratis, men låneren skal betale for forsendelse. Interesserede kan henvende sig til Mikkel Knudsen fra Cirkusmuseet. Museets telefonnummer er 36 49 00 30. Klik her for at se flere fotos.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. juli 2018

Det svenske Cirkus Olympia har gæstet nogle få skånske byer. De kommer tilbage til Skåne igen til august. Årets forestilling blev omtalt her på siden 27. marts 2018. Nedenfor nogle få fotos fra forestillingen 30. juni i Lomma.

Indtil nu er det svenske Cirkus Olympias nummer med geder blevet fremvist at David Hammarberg og Natascha Jarz. Men for et par dage siden har Natascha overladt sine opgaver i nummeret til hendes og Niklas Bengtssons 12-årige søn Simon, idet Natascha er i lykkelige omstændigheder, og hun og Niklas venter familieforøgelse til august.

Som det kan ses står Mama Natascha i baggrunden. Men Simon klarede det fint!

En gammeldags musikalsk klovneentre er efterhånden en sjældenhed. Men det er, hvad Cito Rivelinos og hans søn Danny viser i deres hovedentre i årets Olympia-forestilling. Intro med de to klovne på trompet, gag’et med bomben i tubaen (se foto), en lagkageentre og til slut Cito på saxofon og Harry på trompet. De fangede i den grad publikum og fik mere applaus end noget andet klovnenummer, jeg har oplevet i sæson 2018. -  Cito var med i den Rivelinos-trup, som i nogle sæsoner optrådte i danske Cirkus Arena og svenske Cirkus Maximum, senest i 2009 hos Arena. Derefter var han i nogle år teltmester for Zirkus Nemo, men stoppede, da Jackie Berdino mistede entreprisen med teltudlejning til Nemo.

Sidste nummer i forestillingen er Duo Stauberti, der fik en sølvklovn ved årets Cirkusfestival i Monte Carlo og næste år skal til det store tyske Cirkus Krone. Duoen har siden 2015 bestået af Dimitr Stauberti og hans niece Nancy. I deres sluttrick sidder Dimitr på en høj ethjulet cykel, medens han på panden balancere perchen med Nancy i håndstand på toppen – se foto. Imponerende, at Cirkus Olympia har kunnet sikre sig dette topnummer!

klovn.gif (1460 bytes)

30. juni 2018

       

Hr. Plys har sendt mig disse fotos fra Lalandia Rødby, hvor artistparret Nedyalko og Veselka samt deres datter Yana frem til 12/8 optræder på Cirkusscenen hver mandag, onsdag, fredag og søndag kl 20.00. Showet varer ca. 30 minutter.

klovn.gif (1460 bytes)

29. juni 2018

Cirkusland i Slagelse åbner sæsonen lørdag den 7. juli. I årets pressemeddelelse skriver de:

PIRATERNE FRA DE VINDBLÆSTE HAVE INDTAGER CIRKUSLAND I SOMMERFERIEN

Få en familieoplevelse udover det sædvanlige, når Cirkusland i Slagelse slår dørene op til fri leg, shows og sørøversjov i sommerferien fra den 7. juli til den 12. august - alle dage fra kl. 10-16.

"I sommerferien 2018 åbner vi op med et helt nyt pirattema med skumsprøjt og sørøversjov. Her har hele familien mulighed for at gå på opdagelse i parken, og møde de vindblæste pirater, der har indtaget Cirkusland med helt nye eventyr", fortæller parkchef Suzanne Berdino.

En verden af sjov og oplevelser for hele familien

Kom tæt på cirkuslivet i Danmarks eneste cirkuspark og mærk duften af savsmuld, dyr og sprøde popcorn sammensat med et væld af oplevelser, nostalgi og flotte shows. Hele dagen kan I gå på opdagelse sammen i parken, og møde piraterne fra de vindblæste have, som har indtaget Cirkusland. Mærk stemningen fra sørøverhavet og tag en snak med Kalle Kanonkugle, Kaptajn Skumskæg eller Plukfisk Marie, der sammen med de andre pirater går frit omkring i parken. Alle aktiviteter og shows er gratis, når entreen er betalt, så der opstår ingen uventede udgifter.

Shows og slanger i sommerferien 2018

Hver dag har du mulighed for at opleve en række helt unikke cirkusshows. Du kan bl.a. se det flotte søløveshow eller det store piratshow med stunt og artisteri i søløvehallen. Oplev Kaptajn Skumskæg med Danmarks klogeste papegøje, eller se skibsdreng Jokke optræde med søløven Sally. I løbet af dagen underholder Sørøver Sortskæg og Kalle Kanonkugle børn og voksne i alle aldre. Der er også rig mulighed for at opleve en vaskeægte cirkusforestilling med Cirkuslands egne artister, klovne og dyr, og for første gang nogensinde kan du opleve pythonslanger i Cirkus Landinos store cirkusforestilling.

Cirkuspark og legeland i al slags vejr

Cirkusland har både aktiviteter udendørs og indendørs. I vores indendørs legeland kan du spille minigolf, køre en tur med vores lille cirkustog, gå på vandet i waterrollers eller prøve en tur i den antikke karrusel. Du kan også tage en dyst på rodeotyren, ride på ponyer, køre i mooncars eller prøve en tur i vores nostalgiske luftgynger. Ude i vores cirkustelt kan du gå i cirkusskole, hvor du sammen med vores internationale artister kan prøve forskellige cirkusdiscipliner, såsom at køre på ethjulet cykel, gå på line, jonglere m.m. Kig forbi vores flotte dyrestalde, tag et hvil i cirkusbiografen, besøg en vaskeægte cirkusvogn, eller tag et kig i vores cirkusmuseum, hvor du kan prøve forskellige kostumer og se både nye og gamle cirkusting.

Entrebillet pr. person 119 kr. 25 kr. rabat til medlemmer af Danske Cirkusvenner.

Familieentrébillet 4 personer 396 kr. Gratis entré for børn under 90 cm. Når entréen er betalt er alle shows, forlystelser, aktiviteter samt parkering gratis.

Adresse til Cirkusland: Årslevvej 6, 4200 Slagelse.

Parkchef Suzanne Berdino fortæller, at årets artister i Cirkusland er familien Wolf med stigebalance, antipodisten Silvana Biasini, Samson Power som kombineret stærkmand/ ildsluger og Preben Palsgaard. Og så naturligvis Suzanne selv, hendes mand Daniel samt den mangeårige chefdressør Tim Delbosq.

Suzanne Berdino med heste. Pressefoto fra Cirkusland

Wolf-familien viser flot stigebalance. Foto fra Cirkus Krones 2017-forestilling. Fotograf: Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

27. juni 2018

Zirkus Barnly, Søren Østergaards nye cirkus for børn, er stillet op på pladsen ved Raffinaderivej 20 på Amager. Der var første forpremiere 26, juni. Gallapremieren er på søndag, hvor Søren Østergaard, som har iscenesat forestillingen, er til stede. Da han optræder i Zirkus Nemo, som pt. ligger i Aarhus, kan han ikke være til stede ved forpremiererne.

I Zirkus Barnlys ca. 50 minutter lange forestilling møder du slangemennesket Captain Frodo, der til daglig optræder i Las Vegas, Multimusikeren Henning Amstrup, kendt fra bl.a. Østjysk Musikforsyning og De Nattergales husorkester og de to garvede zirkustjenere Jennie Mikaelsson og Line Vittrup. Pressefoto fra Zirkus Barnly. Fotograf Olivia Rutherford.

 klovn.gif (1460 bytes)

26. juni 2018

Nyt fra Cirkusmuseet i Hvidovre. Museet skriver:

CIRKUSLEG I SOMMERFERIEN

I hele juli måned kan du fra søndag til torsdag kl. 11-12.30 tage til Cirkusleg. Her kan hele familien få en sjov oplevelse med jonglering, trapez og meget mere. Det er inkluderet i entréprisen til museet. Vær opmærksom på, at Cirkusleg d. 2. og 3. juli samt d. 9. og 10. juli foregår udendørs med fokus på jonglering, da Fægtesalen er optaget af vores cirkusskole.

Cirkusleg er et hit for børn i alderen 6-10 år. Her mit barnebarn Ida

NY UDSTILLING

Fra d. 1. juli til d. 12. august kan du se vores nye særudstilling Cirkus i 250 år lavet i anledningen af, at cirkuskunsten i år har 250 års jubilæum. I udstillingen kan du få svar på en række af de spørgsmål, som ofte bliver stillet. Svarene fortæller samtidig om den forunderlige cirkusverden. Du er også meget velkommen til at stille nye spørgsmål, som vi vil svare på via vores Facebookside. Udstillingen er støttet af Dansk Artist Forbund.

Udstillingen bliver sat op på 2. sal i museet. Det er en bannerudstilling, som er lavet i to eksemplarer, så den også kan turnere rundt. Kontakt Mikkel Knudsen fra Cirkusmuseet, hvis du kender nogle, som kan være interesseret i at vise udstillingen.

VILDE HISTORIER

Fra mandag til torsdag i perioden d. 2. juli til og med d. 24. juli kan du høre Vilde Historier på museet kl. 10.30. Her er du med til at bestemme, hvilken historie, der skal fortælles, og du kan komme til at høre alt fra historien om den vildeste udbryderkonge til den sjoveste klovn. Historierne varer ca. 10 min.

STOP CIRKUSTYVEN!

Prøv vores nye ferieaktivitet for familier, der hedder Stop Cirkustyven! Her skal I se, om I kan gennemskue, hvilken tyv, der planlægger et kup på museet. Undervejs kommer I rundt i udstillingen på en ny og anderledes måde. Afslører I tyven, venter der naturligvis en præmie. 

 klovn.gif (1460 bytes)

24. juni 2018

Fotos fra Sirkus Jesper i Kristiansand Dyrepark. Lasse ”Bonbon” Nørager skriver:

Skuespilleren i den grønne jakke og høje hat, er Røveren Jesper, som i bogen Folk og Røvere i Kardemomme by bliver udnævnt til Cirkusdirektør i sidste kapitel. I år er Jesper ledsaget af strenge frøken Tante Sofie og hendes niece Lille Kamomilla. Begge viser helt nye sider af sig selv i årets forestilling, hvor Tante Sofie bl.a. bliver hypnotiseret til at svæve. Alt det historiemæssige bliver til i et tæt samarbejde med Egner familien, som skal godkende alle greb vi gør ind mod historien, hele tiden med fokus på hvad de mener faderen (Thorbjørn Egner) ville have tænkt om de aktuelle ideer. Heldigvis var Thorbjørn Egner utrolig glad for cirkus og familien besøgte bl.a. Cirkus Arena under deres sommerferie i Danmark. Ved premieren overrakte ældste søn Bjørn Egner os en kopi af en af hans fars skitser fra 60’erne, hvor han har tegnet Cirkus Arena.

Øvrige program:

Lajos Nagy platespinning i skikkelse af Barbermester Sørensen, som også har et 60’er agtigt sponsor indslag for sit nye hårprodukt, der efter sigende er så stærkt, at man kan hænge folk i håret når de blot bruger dette produkt (Julia demonstrerer). Alle fotos stillet til rådighed af Lasse Nørager.

Julia og Joakim med nyt tempo-parjonglør-nummer.

Nelma Pietela antipodist (Finland). Costin Bellu trampolin.

Bonbon & Tiina badminton. Bonbon turtles. Joakim som komisk maskot gennem forestillingen.

Forestillingen varer 70 minutter uden pause og spiller hver dag undtagen mandage fra 23.6. - 4.8.

Der går katamaranfærger fra Hirtshals til Kristiansand. Den hurtigste med en sejltid på kun 2 timer 15 minutter. Så bor du i Midt- eller Nordjylland er en smuttur til Kristiansand absolut en mulighed.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. juni 2018

"Stuur stuur pengemaskine" skriver Politiken i dag om Cirkus Summarum og fortsætter: "Bamse og de andre DR-stjerner er klar i manegen, når Cirkus Summarum på onsdag igen trækker teltdugen til side. Muskelsvindfonden, der står bag, tjener millioner."

Det er Muskelsvindfonden, DR Ramasjang og DR Big Band, der arrangerer Cirkus Summarum. Overskud fra billetsalget og salg på pladsen går til Muskelsvindfondens arbejde for at styrke børn og unge med muskelsvind. Omkring 2.000 danskere lider af behandlingskrævende muskelsvind. Der er dog intet sted på Summarum-pladsen, hvor der er information om muskelsvind. Derimod masser af billeder og telte af Ramasjang-figurerne.

Cirkusdirektørforeningens formand Martin mener, at DR og Muskelsvindfonden er med til at skævvride konkurrencen på grund af reklameværdien af de populære DR figurer samt DR Ramasjangs flittige omtale af Summarum og genudsendelser af deres forestillinger. Samtidig med, at det er årevis siden, at DR har vist rigtige cirkusforestillinger.

Der er heller ikke tvivl om, at en del af de godt 100.000 besøgende, Cirkus Summarum har, foretager besøget på bekostning af et besøg i et rigtigt cirkus. Med de høje billetpriser, som Summarum har (165 kr. til 350 kr. og ingen børnerabatter), føler mange forældre, at årets budget til cirkus m.v. er brugt op, hvis man har været i Cirkus Summarum. Navnet ”Cirkus” og at forestillingen foregår i et cirkustelt, giver dem en fornemmelse af, at der er tale om cirkus, selv om forestillingerne ikke har mere at gøre med cirkus end Piccadilly Circus. Summarum er børneteater. Professionelt lavet og markedsført. Men cirkus, det er det ikke!

Summarum nyder godt af, at de har mange ulønnede frivillige, som hjælper til på pladsen.

Til og med sæson 2016 tjente Cirkus Arena/familien Berdino penge ved at leje et af deres store telte ud til Cirkus Summarum. I 2017 overgik entreprisen med teltudlejning til Enoch Show Production ApS, som også udlejer telte til bl.a. Heartland Festivalen og Flying Superkids.

klovn.gif (1460 bytes)

22. juni 2018

Cirkus Olympia i Malmø. Hvis du har lyst til at se et svensk cirkus med mange velplejede dyr og gode artister, så besøg Cirkus Olympia, som 30. juni kl 18 har forestilling i Malmø-forstaden Lomma, hvor de sætter teltet op ved siden af McDonalds.

Blandt de medvirkende artister er Duo Stauberti i perch. Nummeret fik en sølvklovn i Monte Carlo i januar i år. Samt David Hammarberg, som mange danskere kender fra Wallmans i sæson 2016/17. Du møder også Rivelinos-klovnene, som var hos Arena i 2005, 2007 og 2009. Det er dog muligt, at der siden da er skift udskiftninger.

Forestillingen akkompagneres af et 5 mand stort orkester. Årets forestilling var omtalt her på siden den 27. marts 2018. Se om billetbestilling i Cirkuskalenderen.

 klovn.gif (1460 bytes)

21. juni 2018

Sirkus Jesper. Lasse Nørager, også kendt som klovnen Bonbon, har sendt mig årets trailer for forestillingen i Sirkus Jesper i Kristiansand Dyrepark. Blandt de medvirkende er ud over Lasse og hans kone Tiina parrets børn Julia og Joachim og trampolinakrobaten Costin Bellu, som danskerne oplevede hos Benneweis i 2015. Sirkus Jesper havde premiere 16. juni og har forestillinger hver dag til og med 4. august.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. juni 2018

Søren Østergaards nye zirkus for børn, Zirkus Barnly har premiere tirsdag den 26. juni på adressen Raffinaderivej 20. De bliver i København til og med 22. juli, og der er forestillinger tirsdag- fredag kl. 17.30 samt lørdag-søndag kl. 11 og kl. 15 med mulighed for at lave en tredje forestilling kl. 13. 1. juli kl. 15 er der en officiel åbning ved zirkusdirektør og instruktør Søren Østergaard. Søren kan nemlig ikke være til stede 26. juni, da Zirkus Nemo har forestilling i Aarhus. Og ingen Nemo uden Søren …

Ud over forestillinger byder Zirkus Barnly også på Zirkus sommerskole: 3 forrygende dage i Zirkus BARNLY,  Zirkus for børn. Deltagerne arbejde med jonglering, diabolo, devilstick, hulahop, spring, klovn, trylleri og akrobatik. Cirkusskolen foregår tirsdag, onsdag, torsdag fra kl. 9-12.30, og det koster 950 kr. eller 1.050 kr. for Cirkus Skole plus billet til Zirkus Barnlys egen forestilling.

Alder: 8 – 16 år.

Den ansvarlige for Zirkus-skolen er Danmark ukronede cirkusdronning, når det kommer til at undervise børn: Cirkusmuseet faste husartist Line Vittrup. Du kan læse mere om Zirkus-skolen på http://zirkus-barnly.dk/

 klovn.gif (1460 bytes)

20. juni 2018

Utæmmet Natcabaret 2018. AFUK skriver: Kom og vær med, når seks håndfulde internationale artister mødes og sætter et fuldkomment utæmmet show sammen - på én dag. København får besøg af Europas vildeste Ny cirkus-, teater,- og sideshow-artister som sammen vil skabe AFUK’s Natcabaret 2018: ”Celebration of life”. En hyldest til skamløshed, frihed, fandenivoldskhed og kærlighed. Årets natcabaret præsenteres af det norske action-Circus kompagni Norwegian Ninjas, og hele showet bliver akkompagneret live af Copenhagen Laptop Orchestras fabelagtige elektroniske musikunivers.

Det foregår hos AFUK, Enghavevej 82 B, 2450 København, lørdag den 23. juni kl. 22.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. juni 2018

Kolding Kommune inviterer plejehjemsbeboere i cirkus. 320 beboere har sagt ja tak, og de kan tage børn, børnebørn og oldebørn med til forestillingen hos Cirkus Arena fredag den 21. juni.

Det giver beboerne en chance for at komme tæt på noget, mange af dem kan huske fra deres barndom. Desuden inviterer kommunen en række frivillige, foreninger og børnehaver i cirkus, og der bliver budt på is og sodavand.

Kommunen sætter liftbusser ind for at kunne transportere de mange plejehjemsbeboere.

Også andre steder i landet finder plejehjem penge til at invitere beboerne i cirkus. Der var således adskillige plejehjemsbeboere til Cirkus Arlis forestilling i Herfølge den 15. juli i Herfølge, hvor cirkuspladsen ligger lige over for plejehjemmet.

Et fint initiativ, når kommuner giver deres ældre beboer mulighed for en cirkusoplevelse.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. juni 2018

Cirkusrejse til Nice og Monaco med besøg til cirkusfestivalen i Monte Carlo januar 2019. 43. Monte-Carlo International Circus Festival afholdes fra 17. til 27.januar 2019.

Brian Behrendt fra Briano’s Cirkusrejser arrangerer som tidligere år en tur til festivalen. Han skriver:

Jeg har flere gange med succes hjulpet gæster, som gerne vil på cirkusrejser i Europa, med praktiske ting såsom hotelbooking, billetkøb m.v.

I januar 2019 bliver der en rejse til Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Vi bor i Nice. da hotellerne er meget dyre i Monaco.

Anbefalet afgang fra København den 17/1.  Der er ingen direkte fly til Nice den dag, så anbefalingen er at flyve med Norwegian via Stokholm. Afgang fra København kl. 7.00 og så videre fra Stockholm til Nice med ankomst kl.12.40. Hjemrejse den 20/1 kl. 13.30 med SAS (direkte fly).

Du kan vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel. Du skal selv booke og betale fly. Har du brug for hjælp, så ring til Brian.

Det bliver en rejse med hotel i Nice. inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbillet til premieren på program A og B henholdsvis torsdag og fredagen, således at man ser alle numre.

Blandt de numre du kan opleve i Monte Carlo er Martin Lacey JR. med sine løver og tigre

Hotellet er 3 stjernet og ligger centralt, I Nice. Der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen. Vi har brugt samme hotel i flere år, og deltagerne har været glade for hotellet.

Pris er pt. for enkeltværelse og de bedste pladser i cirkus (kategori A) 3.300 kr. inkl. transport hjem til hotellet efter forestillingerne. Ved overnatning i dobbeltværelse er prisen 5.200 kr. pr. par. Forbehold for prisændringer – priserne er stigende, hvorfor hurtig tilmelding anbefales.

Hotellet kan opkræve en byskat ved hjemrejse. Denne er for deltagernes egen regning. For tiden ca. 2 euro pr døgn pr. person.

Vi får de bedste pladser i cirkus hvis du/I booker og betaler inden 30. juli.

Har du spørgsmål eller vil med, så ring til Briano på tlf. 22 59 50 46. Eller send en mail til brianbehrendt@ymail.com

klovn.gif (1460 bytes)

19. juni 2018

Cirkus Arena i Nordborg. Fredag de 15. juni besøgte Cirkus Arena for første gang i mange år Nordborg på Als. Besøgstallet var bestemt ikke imponerende, næppe over 200. Efter at Danfoss har flyttet en del af produktionen til udlandet, er der langt fra så meget liv i Nordborg som tidligere.

Günther Kunstmann så forestillingen og skriver:

Vores cirkusplads ligger i en tunneldal, så den ligger godt beskyttet. For enden af pladsen går det meget stejlt op. Foroven går der en vej. Deroppefra kan jeg lave gode fotos, så det ligner luftfotos.

Arena havde ikke taget alt med til Nordborg. Forteltet, staldteltene og halvdelen af direktørvognene var taget direkte til Sønderborg.

Det var fint vejr, så alle dyr var på græs.

Så få tilskuere som vi var, har jeg aldrig før oplevet i Arena. De kommer nok ikke til Nordborg igen.

Forestillingen varede to timer og fireti minutter, incl. pause.

Clemens og Patrick kunne jeg godt undvære, det var for børn, men det skal jo være noget for alle, og cirkus er jo for hele familien.

Det var dygtige artister. Skal jeg fremhæve noget, må det være Chamaine Berdino. Jimmy Folco har jeg efterhånden set for tit. Alt hvad han har vist gennem årene, er noget han har stjålet fra andre klovne. Mange ting fra David Larible. Numrene i år, filmoptagelse, er fra Tito Lester. Indianernummeret er fra Eddy Lucien Sosman og Petit Gougou.

Som helhed var jeg tilfreds med det jeg så.

Selvom vi var så få, var stemningen god.

Det som Arena mangler de senere år, er familien Casselly. Men for dem var det godt at de kom væk fra Arena. Dem går det jo meget godt og de har stor succes.

Jeg håber for Arena, at det går godt med turneen, så vi også kan se dem i de følgende år.

Blandt de optrædende fremhæver Günther Kunstmann Charmaine Berdino. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

17. juni 2018

Offentlig meddelelse fra Cirkus Trapez. Efter en shitstorm om dyrenes forhold, omtalt på her på siden den 12. juni, har Cirkus Trapez har lagt følgende meddelelse på facebook:

Der har på det seneste figureret flere opslag på Facebook, hvor der sættes spørgsmålstegn ved, hvordan vi behandler nogle af vores dyr i Cirkus Trapez. Derudover har flere dyreaktivistgrupper været ude at protestere mod nogle af vores shows, fordi de mener, at flere af vores dyr mistrives.

På baggrund af den senere tids udvikling har vi nu valgt at lave en bekendtgørelse, der beskriver det værdisæt, vi i Cirkus Trapez altid lever efter, når det kommer til behandling af vores dyr. For en ting er sikkert: For os er det altafgørende, at vores dyr trives og lever et godt og sundt liv.

Vi vil gerne opfordre alle, der er interesserede i at blive klogere på, hvordan vi i Cirkus Trapez viser vores kærlighed for dyrene, til at læse bekendtgørelsen: https://bit.ly/2JQzVzn

Cirkus Trapez bruger det 4-masters telt, som år tilbage tilhørte Cirkus Baldoni. Foto: Mr. Sputnik (Per Krogh Petersen)

I bekendtgørelsen fortæller Cirkus Trapez om elefanten Ramboline, om en enkelt af deres heste samt om kamelerne.

For tiden har Cirkus Trapez en ikke tidsbegrænset dispensation til at beholde Ramboline, selv om hun er single. Gældende lovgivning muliggør nemlig en sådan dispensation. Men den kan selvfølgelig bortfalde, når Folketinget til efteråret ændrer lovgivningen om hold af dyr i cirkus. Som tidligere omtalt her på siden vil et stort folketingsflertal forbyde fremvisning af elefanter i de danske cirkus, dog formentlig med en vis overgangsordning for Ramboline og Cirkus Arenas 3 elefanter.

Dyrenes Beskyttelse har besøgt Cirkus Trapez og konstateret, at der ikke er noget dyreværnsmæssigt at komme efter. Det samme var tilfældet, da jeg selv så forestillingen i Odense i pinsen.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. juni 2018

Det historiske hjørne 15. juni var det 95 år siden det kendte Cirkus Miehe måtte lide den tort at møde op til sæsonens premiereforestilling i Odense uden sin store stjerne Svend Olsen, der rejste rundt med cirkusset i rollen som ”Danmarks stærkeste mand” året efter, at han havde vunde sølv i vægtløftning ved de olympiske sommerlege i Los Angeles.

Dagen inden premieren var i Odense var kongens foged mødt op kort inden Cirkus Miehes ophold i Slagelse for at beslaglægge Svend Olsens vægte. Fogedens besøg skyldtes, at Svend Olsen havde begået kontraktbrud og derfor skyldte sin agent 950 kr. Dem havde Svend Olsen allerede givet sine olympiske medaljer i pant for, og da Svend Olsen ikke kunne tale et nyt krav, lukkede fogeden kassen med cirkusrekvisitter af til stor fortrydelse for Miehes cirkusdirektør Heinrich Kolzer.

Kilde: Fyens Stiftstidende 15. juni 2018 i rubrikken ”Gammelheder”.

Cirkus Miehe i Odense 1938. Fra Det Kongelige Biblioteks samling.

Om Cirkus Miehe: Den tyske cirkusmusiker Heinrich Miehe og hans hustru Louise, født Schulz, etablerede et cirkus i Danmark i 1884. Fra 1884 til 1888 turnerede de under navnet cirkus Thyland. I 1889 blev navnet ændret til cirkus Miehe. Cirkus Miehe turnerede indtil 1958. Det mest kendte medlem af Miehe-familien er måske klovnen August Miehe (1889-1936), som optrådte som dummepeter. Denne klovnetype kaldes i cirkussproget "auguste" efter August Miehe. (En anden og måske mere sandsynlig forklaring på betegnelsen "auguste" er, at "auguste" på plattysk betyder bondeknold.)   Cirkus Miehes storhedstid var i perioden fra 1915 og frem til 1945, hvor Dora Miehe Pfänner (1868-1945) ledede forretningen, som i denne periode var blandt de førende danske cirkus. Efter Doras død blev Cirkus Miehe drevet videre af ægtefællen Heinrich Kolzer (1874-1955) sammen med Doras børn, herunder Thyra Miehe (1902-1991) bistået af ægtefællen Alfons Cossmy (1904-1994).

klovn.gif (1460 bytes)

16. juni 2018

Cirkusgården i Løkken. Igen i år kan man sommeren igennem se forestillinger på Katja Schumanns cirkusgård i Løkken. Katja Schumann købte pr. 31/12 2014 det 21.000 m2 store nedlagte landbrug, der tidligere på året havde været på tvangsauktion. Prisen var 375.000 kr.

Katja Schumann foran gårdens stuehus

Den gang så ejendommen ud, som ventede den på en bulldozer. Men siden har Katja og hendes ven Luffe Bøgh knoklet med at sætte den faldefærdige ejendom i stand for at skabe en cirkusgård med fokus på dyr samt et cirkusmuseum med fokus på Schumann.

Det sidste er endnu ikke lykkedes, men Katja og Luffe har bestemt skabt en cirkusgård og et miljø, som er et besøg værd. Og de arbejder på også at få museet op at stå.

Cirkusgården ligger på Vrenstedvej 287, godt 3 kilometer fra Løkken. På det øverste billede ses gården fra vejen, på det nederste fra gårdspladsen.

To af længerne er sat i stand og indrettet dels til cirkus, dels til stalde. For det handler først og fremmest om dyrene. Katja og Luffe selv bor fortsat i de gamle vogne fra Schumann-årene!

Katja Schumann og Luffe bor i de gamle vogne. Der er planer om at indrette en beboelseslejlighed på 1. sal i stuehuset. Men Katja ved ikke rigtig. Når man åbner døren fra sin beboelse skal man kunne komme lige ud i det fri! Klik her for at se flere fotos fra Cirkusgården. Slideshowet er først helt færdig 17. juni.

”Drømme - Lege - Lære – Mestre”, skrev Katja Schumann i sit visionspapir. ”Drømme har alle. Legen stopper aldrig. Lære kan man. Mestre vil vi. Stedet vil være internationalt anerkendt, for at udvikle og omsætte ideer til gavn for cirkus som kultur. Og styrke samspillet mellem dyr og mennesker. - Katja Schumanns cirkus. En hippodrom. Et sted hvor cirkus udvikles. Et træningscenter. Et historisk vingesus. Fortiden skal danne fundament, for nytænkning og innovation. Skabe forståelse for dyr og deres samspil med mennesker. Der skal laves show, hvor publikum kan opleve, heste i den runde manege. Og opleve cirkus i det historiske og moderne lys.”

I Michelins guide betyder 1 stjerne: En god restaurant i sin kategori. 2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter. Og 3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter. Hvis Cirkusgårdens forestilling skal bedømmes efter denne skala, bliver det til 2 stjerner. Bruger man dagsbladenes 6-stjerners model bliver det til 4 stjerner.

Hovedvægten i den knap 2 timer lange forestilling er dyrene. Især hestene. Ud over dyrene er der kun 3 medvirkende: Luffe Bøgh, som også er sprechstallmeister, Katja Schumann og den 16-årige Victor Høegh Abrahamsen.

Forestillingen indledes med et kort videoklip om arbejdet med Cirkusgården. Dernæst byder Luffe velkommen. Han er godt skåret for tungebåndet og en mand med holdninger, som han ikke lægger skjul på!

Nu kommer en ældre dame iført slåbrok ind i manegen ved brug af rollator. Det er den 69-årige Katja Schumann, der dog snart smider slåbrokken og uden brug af rollator laver pole-akrobatik på et niveau, som er lang over hvad hendes jævnaldrene kan klare.

Katja med rollator og i pole

Dernæst præsenterer Luffe en hundehvalp og fortæller, hvordan man træner den. Det er et gennemgående træk i forestillingen, at han både fortæller hvad man laver og hvordan man gør.

Næste nummer er 3 flotte hvide heste, vist nok amerikanske saddlebreds. De bliver selvfølgelig fremført i frihedsdressur af Katja Schumann.

American Saddlebreds. Katja kan skimtes i baggrunden

Victor har derpå en kort klovnereprice, hvor han rider på en elefant (en dukke, ikke en rigtig elefant). Han bliver afløst af Katja med 3 gæs. Luffe er dog fræk nok til med et glimt i øjet at sige, at der er 4 gæs i manegen J

Dernæst viser Luffe en pony-potpourri, der også inkludere et æsel (tror jeg nok) og en stor sort frieserhest.

Efter endnu en kort klovnereprice med Victor kommer der en ged i manegen, og Luffe viser Victor (og tilskuerne). hvordan man træner numre med en ged.

Luffe med geden

Dernæst kommer Katja i manegen med en hvid og en brun hest. Vist nok arabere. Og som de andre dyr flotte og velplejede.

Luffe lærer derefter Victor (og publikum) hvordan man træner en pony.

Så er turen kommet til Victors egen entre, hvor han viser sig som en udmærket diabolojonglør.

Victor Høegh Abrahamsen

Sidste nummer er Katja Schumann med en flot brun araber (tilgiv mig, hvis det er en anden race), som hun både fremviser i frihedsdressur og rider på.

Katja Schumann til hest

I finalen danser Luffe med Katja.

Det lyder måske ikke af meget. Nogle vil spørge: hvordan kan det tage næsten 2 timer?

Men de 16 medlemme af Danske Cirkusvenner, som overværende forestillingen søndag den 10.juni kl.16, var enige om, at det havde været en spændende forestilling.

Før forestillingen havde Luffe vist dem rundt på ejendommen og givet dem et par småopgaver. Rigtige venner hjælper jo hinanden! Så cirkusvennerne striglede ponyer, rev savsmuldet i manegen og tørrede logestole m.v. af. Som belønning fik de kaffe i pausen.

Cirkusvennen Jørgen Lorenzen river manege.

Cirkusvennerne Nina Kastoft, Lone Lington og Irene Hansen strigler ponyer under supervision af en rigtig ”strigle”

Kommer du til Midt- eller Nordjylland er et besøg på Cirkusgården bestemt et par timers kørsel værd.

Katja og Luffe drømmer om, at Cirkusgården på sigt skal overtages af en fond, som kan drive den videre når Katja og Luffe på et tidspunkt føler, at de falder for aldersgrænsen. Jeg håber, der varer mange, mange år, og at det forinden lykkes parret at føre deres drømme ud i livet.

Klik her for at se flere fotos fra forestillingen på Cirkusgården. Slideshowet er først helt færdig 17. juni.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. juni 2016

Cirkusvenner i Rold.

Lørdag den 9. juni havde Danske Cirkusvenner og Cirkushusets Museumsforening arrangeret et vellykket besøg på Cirkusmuseet i Rold.

Inde i Cirkus Miehes gamle ridehus bød museumsforeningens formand Jørn Rasmussen velkommen og fortalte om, hvordan man fik etableret museet.

Senere så gæsterne museet, herunder den nye udstillingen ”Livet på hjul” om de rejsende i to restaurerede vogne.

Museumsforeningen bød også de besøgende på kaffe og kage på Rold Gl. Kro, som fra 1895 til 1918 tilhørte Miehe-familien.

Det fortælles, at købet skyldtes en tilfældighed, idet Mieherne en stormfuld efterårsaften søgte logi for natten på kroen, men blev afvist på grund af deres miserable udseende efter den lange tur med hesteforspændte køretøjer i en forrygende snestorm. Det kunne have kostet privilegiet, men i stedet mødte Mieherne kort tid efter op, og opildnet af den tidligere hændelse købte de kroen og erhvervede herved den ejendom, der gennem mange år blev vinterhi for deres cirkus.

Danske Cirkusvenners formand Kim Thanning Olsen og kasserer Søren Kastoft foran en af museets vogne. Om vognen stammer fra Cirkus Miehe vides ikke med sikkerhed, men Cirkus Miehe brugte vogne af samme type. Klik her for at se flere fotos fra besøget på Cirkusmuseet.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. juni 2018

Et dødsfald. Den svenske cirkusdirektør Ketill Thordarson sov stille ind den 25. maj. Han blev 81 år. Ketill arbejde hos Cirkus Lillebil Rhodin sæson 1969 som chauffør, billetsælger og rekvisitør. Samme år mødte han Cirkus Arena på Bornholm, hvor han blev godt modtaget. Siden fulgte flere rejser til Arena, blandt andet til vinterkvarteret, hvor han hjalp med at anskaffe en pist, logestole og et gradin. I sensommeren 1972 startede Ketill sig eget Cirkus Carneval. Første sæson lå det i Folkets park i Malmø. Fra 1973 til og med 1984 turnerede Cirkus Carneval under betegnelsen ”Sveriges trevligsta cirkus”. Sæson 1984 var meget dårlig og endte med en konkurs.

Derefter arbejdede Ketill i nogle sæsoner som reklamemand for Cirkus Brazil Jack, Cirkus Benneweis og Ölands dyrepark. Han havde dog ikke mistet lysten til selv at drive cirkus, og i 1990 lagde han ud med Cirkus Cavalcad. I 1990 lå det i længere tid i Skara Sommarland og hele sæson 1991 blev tilbragt i Tomelilla Sommarland. Cirkus Cavalcad turnerede i 1992 og 1993 og igen fra 1996 til 1998. Efter denne sæson valgte Ketill af helbredsmæssige årsager at stoppe som cirkusdirektør, og alt materiellet blev solgt.

Ketill Thordarson i smoking sammen med Trolle Rhodin. Foto fra 1992

klovn.gif (1460 bytes)

12. juni 2018

Cirkus Trapez. Igen i år har Cirkus Trapez været ramt at en Facebook-shitstorm relateret til dyrenes forhold. Uden rimelig grund. Dyrenes Beskyttelse har besøgt cirkus og konstateret, at der ikke er noget dyreværnsmæssigt at komme efter. Heldigvis var pressen til stede mens dyrenes beskyttelse var der, så de kunne få konstateret, at der ikke var noget i sagen og cirkus’ side af historien også kom ud.

Da jeg så forestillingen i Odense i pinsen var der heller ikke kritisable forhold. Men kritikken får direktøren Isabella Enoch Sosman til at overveje, om der næste år skal være åbent på cirkuspladsen, hvor alle i dag kan gå ind, klø dyrene bag ørerne og komme helt tæt på både elefant, kameler, geder, køer og heste. Kamelerne og køerne medvirker i øvrigt ikke i årets forestilling, men rejser med rundt. Elefanten Ramboline er i øvrigt helt forgabt i kamelerne og får dermed sit behov for social kontakt dækket.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. juni 2018

Fotos fra Cirkus Mascot. Mr. Sputnik alias Per Krogh Petersen besøgte Cirkus Mascot i Langeskov den 7. juni. I den kommende uge er Mascot på Lolland-Falster for derefter et gæst nogle få Syd-, Midt- og Nordvestsjællandske byer på vej til Sommerland Sjælland, hvor de er hele juli måned.

Klik her for at se Pers fotos og videoklip fra forestillingen.

klovn.gif (1460 bytes)

7. juni 2018

European Circus Camp. Igen i år er der European Circus Camp på Cirkusfabrikken i Lindum ved Skive. Det foregår i dagene 1. til 7. juli, hvor er stort antal unge spirende artister fra hele Europa mødes og træner cirkus med bistand af professionelle artister fra hele verden. Der bliver arbejdet meget bredt indenfor cirkus og artisteri, så det er muligt at beskæftige sig med alt fra showdance til jonglering, et-hjulet cykel til klovneri, trapez til akrobatik og meget andet.

Blandt årets instruktører er

Fra Belgien: diabolojongløren Alexis Levillon. Klik her for at se en smagsprøve på, hvad han kan.

Fra Ungarn: springbrætartisten Tommy Teibler.  

   

Tommy (Tamas) Teibler og hans trup var blandt de optrædende ved det ungarske show ved Cirkusfestivalen i Budapest i 2016. Klik her for at se et videoklip med truppens nummer.

Fra Ungarn: Márk Fábián, som er specialist i spring på monocykel. Klik her for at se en hvordan han hopper runde på sin cykel.

Fra Kenya: springerne og pyramidebyggerne Nafsi Acrobats. Klik her for at se en smagsprøve på deres nummer.

Bag det store arrangement står DUBAL (Danske Ungdoms og Børne Artisters Landsforening), som er en forening for de danske børne- og ungdomscirkus. For tiden har foreningen 20 medlemmer, men med økonomisk støtte fra Nordea-fonden er man i gang med at etablere flere børne- og ungdomscirkus.

Samtidig med European Circus Camp er der Danish Unicycle Trials Camp 2018

I forbindelse med European Circus Camp og Danish Unicycle Trials Camp er der flere forestillinger, som alle er velkomne til at se. Entre 40 kr. eller 100 kr. for et “turpas” til alle forestillingerne. 

Mandag d. 2. juli 2018 kl. 20:00: Åbningsshow i Cirkusteltet: Professionelle internationale artister, der underviser på European Circus Camp, viser deres færdigheder, sammen med nogle af de deltagende ungdomsartister.

Fredag d. 6. juli 2018 kl. 17:00: Forestilling med unge artister i Cirkusteltet

Nogle af deltagerene på European Circus Camp optræder med de, de har lært i løbet af ugen og stor showdance opsætning.

Fredag d. 6. juli 2018 kl. 19:00: Unicycle show - på trial området

Unge artister på et-hjulet cykel viser, hvad de har trænet på hele ugen. Der hoppes højt, lagt og laves utrolige tricks på de et-hjulede.

Fredag d. 6. juli 2018 kl. 20:00: Gallaforestilling i Cirkusteltet

Udvalgte unge artister, der har deltaget i European Circus Camp optræder med deres numre i et brag af en gallaforestilling.

Lørdag d. 7. juli 2018 kl. 11:00 og 13:30: Forestilling med unge artister i Cirkusteltet

Nogle af deltagerene på European Circus Camp optræder med de, de har lært i løbet af ugen og stor showdance opsætning.

Einar Trie fra DUBAL fremhæver især fredagsforestillingerne og skriver: ”TÆNK SIG: Tre unikke show, med flere numre i verdensklasse og en middag på i alt 4½ time. That´s Tempo-Tempo. Så hvis de danske cirkusvenner skal opleve noget helt unikt, så må det da være her. Ikke mange danske cirkus kan vise numre af så høj klasse, som vi gør til vores gallashow fredag aften.”

Cirkusfabrikken er indrettet i et nedlagt mejeri i Lindum. Landsbyen Lindum ligger langt fra alfarvej et sted i Salling. Men når man nærmer sig byen, kan man se, at den har et vartegn. Cirkuskendere spotter straks dette vartegn: det er toppen af Cirkus Charlies karakteristiske kegleformede telt, som knejser over den lille by. Kører man ind i byen, kan man se, at det nedlagte mejeri er forvandlet til en cirkusby.

Adressen er Skivevej 84-90, 7870 Roslev

Cirkusfabrikkens vartegn: Cirkus Charlies telt, som siden Cirkus Charlie stoppede turnevirksomheden i 2007 har været opstillet uden for Cirkusfabrikken

klovn.gif (1460 bytes)

3. juni 2018

DET SKER I PARIS – - UTVECKLING FRÅN CABARET TILL STAND UP COMEDIANS OCH BARN-OCH-FAMILJE-FÖRESTÄLLNINGAR.

Paris var i sin tid känt för sina mindre cabareter, vilka bjöd på artistprogram med sång, dans, strip-tease, akrobatik, jonglering och trolleri, vilket var tänkt för en vuxen publik. Denna publik bestod dels av turist-grupper, dels av affärsmän som var ute på - vift...

Dessa cabareter hade så kallade "värdinnor", vars uppgift /opgave/ det var at få business-kunderna at beställa och betala mycket dyra drinks, klienterna fick den riktiga varan, värdinnorna fick - té … färgen/farven/ var ju densamma, så risk för avslöjning /afsløring/ var ringa!

Programmen var ett trevligt inslag i PARIS BY NIGHT.

Det var alltid fullt hus och alla hade en munter afton.

Dessvärre ville direktionerna tjäna mer pengar, de avvisade turistgrupperna och baserade sig på … affärsmännen, vilka ju inte kunde fylla salen.

Resultatet blev att denna typ av cabaret försvann - och då lokalerna gärna skulle brukas - kom STAND UP COMEDIANS, vilka ville pröva lyckan, inte lätt då man skall ha stoooor talang /talent/  för att hålla uppmärksamheten från en vuxen publik - i en timma.

På eftermiddagarna / onsdagar då franska barn har ledigt från skolan/ samt under skol-ferierna, spelas nu barnteater, inklusive trolleri - som också är teater!!

Nyligen såg jag trolleriartisten SEBASTIEN med partner LÆTITIA, teater AKTEON, och i kvarteret PIGALLE, som tidigare hade många cabareter -såg jag med nostalgi den lilla teatern LA CIBLE -  där SEBASTIEN  nu uppträdde solo med ett trevligt barn-och-familjeprogram.

Indgangen til La Cible

Det finns cirka 50 teater-lokaler som spelar upp dessa barn-och-familjeföreställningar, varav en del med trolleri, vilket gör att de yngre barnen får upp ögonen för att det muntra, det sköna och det intressanta - kan presenteras - utan elektronik.

Under min tid som Magic entertainer i Paris, uppträdde jag på/nästan/ alla cabareter, således även här - lokalen var helt ombyggd, flott och elegant, men man hade bevarat det färgade glas-golv, vilket var belyst underifrån … jag mindes allt: LA PARISIENNE, FOLIES PIGALLE. CABANA RYTHM, CABARET MOUNE, CHEZ MOON … och andra ...

De stora etablissemangen är aktiva: LIDO, MOULIN ROUGE, PARADIS LATIN (arbetar endast med turist-bussar från Holland) och FOLIES BERGERE er aktive och har varierande program. CRAZY HORSE har flotta dans-tablåer med riktiga dansöser, men inte mer de fina Magic entertainers vilka man där kunde se. ...

   

Le Lido er en cabaret og burlesque show med adresse på Champs-Élysées in Paris, France. Lide åbnede i 1946 og flyttede til sin nuværende adresse I 1977. Indgangspartiet er ikke imponerende og minder mest om indgangspartiet til en biograf. Men den store teatersal og scenen er fantastisk!

Moulin Rouge (fransk for røde mølle) er en kabaret i Paris, Frankrig. Huset blev grundlagt i 1889 af Charles Zidler og Joseph Oller. Moulin Rouge ligger tæt på Montmartre i distriktet Pigalle på Boulevard de Clichy i det 18. arrondissement, og er markeret med en rød vindmølle på taget. Den nærmeste metrostation er Blanche.

Det är också ett led i att traditionen att gå på teatern - lever fint i Frankrike, inte minst i Paris!

DET SKER I PARIS!

............................    reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. juni 2018

Cirkusmuseet i Hvidovre skriver:

KLOVNERIER

Søndag d. 3. juni kl. 12.30 kan du på Cirkusmuseet opleve en forrygende klovneforestilling, når 6 klovne vil optræde med The Clowns Show. Med udgangspunkt i den varme og menneskekærlige klovn, vil de vække latter og eftertanke. Forestillingen er gratis, når entréen er betalt, og holder vejret spiller den udendørs.

Den gode klovn har et stort hjerte og giver brede smil. Her er der ingen grund til at være bange for klovnene. Tag i stedet det store smil på og nyd forestillingen.. Klovnene kommer fra Commedia School i København. Tidligere artister fra skolen har bl.a. arbejdet i The Big Apple Circus i New York og på Pantomimeteatret i Tivoli.

NY AFLEVERING

Vi har modtaget en flot aflevering med materialer fra klovnen og artisten Raymond Steckel og hans kone Margit. Vi mangler imidlertid billeder og fortællinger om hans og deres numre, så ved du f.eks., hvad de hvide "skamler" på billedet har været brugt til, må du gerne kontakte os på info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030.

CIRKUSSKOLE I SOMMERFERIEN

Som en del af Aktiv Ferie i Hvidovre Kommune laver vi cirkusskole i sommerferien. På under en uge er den allerede blevet fuldt booket, så vi glæder os til 2 hold med glade børn fra Hvidovre til nogle hyggelige og sjove cirkusdage. Kom du ikke med på cirkusskolen, kan du glæde dig over, at vi har en række andre ferieaktiviteter i løbet af sommeren.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. maj 2018

Living Room Circus. Jørgen Lorenzen på forestillingen på Cirkusfabrikken i den 27. maj og skriver:

Ca. 100 mennesker overværede den forpremiere, som den engelske cirkustrup Living Room Circus afholdt på Cirkusfabrikken. Forestillingen får premiere i London den 14. juni.

Men var det cirkus? Var det ikke abstrakt teater med cirkusindslag? Der var et godt strapatnummer, og der var indslag fra håndstandsakrobatik og balancekunster. Men de enkelte cirkusindslag var pakket ind i en handling, der foregik i en dagligstue med en sofa som centrum. I forestillingen medvirkede en pingvin – altså et menneske i forklædning. Det var vist noget med ensomhed og fremmedgørelse.

Der var langsomme bevægelser, tomme blikke og en symbolik, som selv en professor i metafysik ville have svært ved at afkode. Publikums reaktioner: bifald, når de artistiske færdigheder kom frem. Ellers: tavshed – men bestemt vilje til at forsøge at forstå. Og børnene? Et barn bag ved mig sagde, da forestillingen var 8 minutter gammel: er det ikke snart færdigt?

Living Room Circus med pingvinen i lænestolen. Smartphonefoto, taget af Jørgen Lorenzen

klovn.gif (1460 bytes)

29. maj 2018

Trio Hoganas fejret. Trio Hoganas (Bende og Egon Larsson sammen med Gert Karlsson) var et svensk artistnummer af verdensklasse. De havde deres storhedstid i slutningen af 1950’erne og frem til 1975. Som nævnt her på tiden 9. maj har Höganäs kommune nu afsløret et mindesmærke for dem.

”Lördagen den 26 maj 2018 var en stor dag för cirkus-, variete- och TV-shows-artisteri då Höganäs Kommun äntligen, ja, ÄNTLIGEN såg till att hedra kommunens i hela världen välkända artist-trupp och deras fantastiska nummer med stegar och slak lina,” skriver Toledo på sin website www.toledo.araks.se/nytt.htm, hvor du kan se fotos og læse mere om afsløringen af mindesmærket for de 3 gamle artister.

Fra indvielsen 26. maj 2018. Fra venstre ses Egon Larsson, hans danskfødte frue Bende, født Malling.  samt Gert Karlsson. Lennart Strandner har sendt mig billedet og skriver: Kommunens representant Anneli Sjöberg talade och tackade för att artisterna så generöst fört hemortens namn över världen. Hyllningen bestod av tre 15 kvm stora specialbehandlade fotografier från Trio Höganäs karriär. Dessa jättefoton, som klarar alla väder, är nu uppsatta på Gymnastik- och rackethallen i Höganäs. Bende Larsson var i många år uppskattad ledare i Höganäs gymnastikförening, så platsen var väl vald. Inne i hallen blev det sedan premiär på en 55 minuter lång film från gruppens turnerande och man fick också se hela numret med lina, stegar, handstans, akrobatik, och rotation med hjälp av kullager och strapater. Bende var på linan som Egon och Gert höll i munnen med hjälp av tandbett i läder. Ett originalnummer av världsklass.

Skønt op i årene lever de alle tre i bedste velgående. Truppens leder Egon Larsson er født i 1927, hans kone i 1935 og Gert Karlsson i 1933. De trak sig tilbage fra artistlivet efter sæson 1975 og fik borgerlige erhverv – fx. blev Bende gymnastiklærer - men har nu i mange år været pensionister.

 klovn.gif (1460 bytes)

27. maj 2018

Søren Østergaard laver nyt børnecirkus. I cirkuskredse har det været kendt et stykke tid. I dag er der udsendt følgende pressemeddelelse om det nye cirkus:

Danmark bliver til juni et cirkus rigere, når Zirkus Nemos direktør Søren Østergaard slår teltdugen op for det spritnye børnezirkus Zirkus Barnly, der her i premiereåret kommer til at ligge i henholdsvis København og Aarhus i syv uger sommeren over.

“Jeg faldt over et gammelt lærredstelt, som jeg kom til at købe, og så tænkte jeg: nu har jeg udfordret voksencirkus, så hvorfor ikke også prøve at lave cirkus for børn på en anden måde?,” fortæller cirkuselskeren Østergaard, der har fået verdensstjernen og legekammeraten Captain Frodo, som han kender fra to tidligere sæsoner med Zirkus Nemo, til at flyve ind fra Las Vegas for at være den centrale figur i manegen.

Captain Frodo optrådte i Zirkus Nemo i 2014 og 2016. Sidstnævnte år kårede Den Danske Cirkuspris hans nummer som årets bedste. Foto: Grethe Nygaard

Det høje artistiske niveau matches af musikken, som er lagt i hænderne på trommeslager og multimusiker Henning Amstrup, kendt fra bl.a. Østjysk Musikforsyning og De Nattergale. Derudover medvirker zirkustjenerne Jennie Mikaelsson og Line Vittrup, der også står for en helt ny type cirkusskole for børnene i dagtimerne.

Direktøren selv kalder Zirkus Barnly for “et stort eksperiment”, hvor han som instruktør af den første forestilling vil se, om han kan ramme lige så rigtigt, som det har vist sig, at han gjorde med Zirkus Nemo. Børnezirkusset starter, ligesom voksenzirkusset gjorde i 1999, med seks ansatte og et lille telt med plads til 240 mennesker.

“Og så håber vi, at vi kan udvide turneen i de kommende år. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang og er meget spændte på, om det lykkes!,” siger Søren Østergaard.

Der er premiere i København den 26. juni, hvor Zirkus Barnly bliver indtl 22. juli. Stedet er en plads i et industrikvarter på Amager: Raffinaderivej 20, København S. Derpå tager Zirkus Barnly til Aarhus, hvor de fra 24. juli – 12. august ligger på Officerspladsen v. Musikhuset. Spilletider er tirsdag- fredag kl. 17.30 samt lørdag-søndag kl. 11 og kl. 15 med mulighed for at lave en tredje forestilling kl. 13. Forestillingen varer ca. 50 minutter.

I hvert fald i Aarhus og måske også i København er det 3-dages Cirkus Camp for børn mellem 8 og 16 år, hvor de kan prøve kræfter med de forskellige cirkusdiscipliner i selskab med to professionelle artister under ledelse af Line Vittrup. I hvert fald i Købehavn er Line kendt af masser af børn fra sit arbejde med bl.a. Cirkusleg på Cirkusmuseet i Hvidovre. Museet har givet Line orlov i den periode, Zirkus Barnly har forestillinger. Lines makker hos Zirkus Barnly Jennie Mikaelsson er Ingo Stiebners mangeårige sambo. Ingo er også knytte til Søren Østergaards cirkusimperium: Den tidligere søløvedomptør er i dag ansvarlig for dyrene i Zirkus Nemo.

klovn.gif (1460 bytes)

27. maj 2018

Der var stor hyldest til AMoC's rektor AnneSophie Bergmann Steen efter premieren fredag aften på dette års dimittenders afgangsforestilling. Her ses hun th. sammen med en af AFUK's og AMoC's ildsjæle Stine Pilmark

AMoC - Akademiet for moderne cirkus - blev oprettet som en 4-årig forsøgsuddannelse for nycirkusartister. Dette år dimittender er det andet og sidste hold. Fremtiden for uddannelsen er usikker: Det er AMoC's klare ønske og mål, at der etableres en videregående permanent uddannelse i moderne cirkus, meget gerne under Den Danske Scenekunstskole. Kulturminister Mette Bock er vist enig i, at det er der, uddannelsen hører til, men har ikke midler til Scenekunstskolen ud over, hvad de i forvejen får.

Afgangsforestillingen viste lige som sidste års afgangsforestilling, at AMoC fuldt ud er i stand til at give artister en uddannelse, der giver dem de nødvendige færdigheder hvad enten de skal optræde i nycirkus, i et klassisk cirkus, i teatersammenhæng eller andre steder.

AMoC modtog sidste år Den Danske Cirkuspris' talentpris for deres indsats.

Af årets 13 dimmitender kom 4 fra Danmark, 4 fra Sverige, 2 fra England, 2 fra Tjekkiet og 1 fra Portugal.

Nedenfor foto og kort omtale af de 11 numre, afgangsforestillingen bød på. Billedteksterne og udvalget af billeder må ikke betragtes som udtryk for min vurdering af de enkelte numre. Jeg er formand for Cirkusprisjuryen, og et jurymedlem røber aldrig sin vurdering før juryen har voteret. Men AMoC's afgangsforestilling er blandt de forestillinger, hvis artister indgår i prisjuryens overvejelser. Årets Cirkuspriser uddeles 22. august, og navnene på de nominerede artister offentliggøres medio juli.

Engelske Duo Aassay (Maya Peters og Liam Jones) viste flot parakrobatik

Danske Villads Bugge Bang kalder sig musisk performer. Med musikalitet, timing og humor laver han et komisk nummer, der læner sig tæt op ad klovnen.

Svenske Erika Hansson viste akrobatik med en hula hop ring. Hun satsede oprindelige på en karriere som parterreakrobat, men fik hofteproblemer. Flot, at hun trods problemerne valgte at gennemføre sin uddannelse.

Som regel er det mandlige artister, der optræder i Chinesee Pole. Men danske Ida Langkilde demonstrerede, at piger også kan mestre disciplinen. Hun benyttede på elegant vis også de strapater, som masten var spændt op i, lige som der indgik håndstand i hendes entre.

   

Love Dahlin, som kommer fra Sverige, viste et innovativt jonglørnummer med bolde

   

Duo Olivia (Olivia Englund & Olivia Bjurling) kommer fra Sverige og viser et flot og lidt anderledes nummer i partrapez

Der var meget nytænkning i danske Martha Errboes entre i reb

   

Filip Zahradnický bruger sine ringe til meget andet end til at jonglere med. Han kommer fra Tjekkiet.

Danske Line Helwegs nummer bød på dans og akrobatik.

Forestillingens næstsidste nummer var den tjekkiske håndstandsakrobat Jan Jirak

           

Ved sidste års afgangsforestilling blev danske Alfred Hall von Kriegbaum assisteret af 2-årseleven Sonia Matos fra Portugal. I år var det Alfreds tur til at assistere Sonia med parakrobatik, som begyndte med af Sonia var tissetrængende og Alfred agerede toilet og senere håndvask. Senere blev han både barstol og sofa, inden nummeret sluttede med akrobatik.

 klovn.gif (1460 bytes)

26. maj 2017

   

Den argentinske artist Martin Denda optrådte lørdag fra 11-11.45 i Sædding centret og kunne faktisk en hel del, bl.a. monocykel og leg med ring. Han havde god kontakt til publikum. Fotos er alle taget af Claus Brinch-Danielsen, Frivilligtræfpunktet i Sædding centret.

klovn.gif (1460 bytes)

25. maj 2018

Klovne på skift i Cirkus Krone. Det lille cirkus skriver:

Vi er i år så heldige at have 2 klovne, der på skift vil gæste os i denne sæson!

Det er derfor en fornøjelse at kunne præsentere den legendariske Tonny Trifolikom, som med sin rolige underspillede klovn, henrykker både børn og voksne. Tonny er rent faktisk oplært af 1. generation Regner Thierry i Cirkus Krone. Regner opdagede hurtigt Tonny’s talent og store evne som klovn. Det var i de gode gamle festugedage i Den Gamle By i Aarhus. Tonny har lige siden rejst land og rige rundt som klovn og med sit eget lille Cirkus Mongo.

Tonny Trifolikom. Pressefoto fra Cirkus Mongo. Fotograf Ulla Trædmark Jensen

Det er også en glæde at Klovnen Don Carlos gæster Cirkus Krone. Don Carlos alias Mogens Koolmeyer har ligeledes haft sin spæde start i Cirkus Krone under 2. generation Irene Thierrys vinger. Mogens kom med i tidernes morgen, da Irene blev forelsket i hans figur og ikke mindst den hoppende stol. Som årene er gået og med adskillige turneer, både i Danmark og udenlands, har Mogens udviklet Don Carlos som den klassiske klovn ungerne råber og hujer af, da han simpelthen ikke kan finde ud af noget.

Vi er stolte af igen at have Mogens og Tonny som en del af Cirkus Krone anno 2018.

 klovn.gif (1460 bytes)

24. maj 2018

Cirkus med hjertevarme

Cirkus Krone – landspremiere – Silkeborg, 18. maj kl. 17. Jørgen Lorenzen var blandt gæsterne og skriver:

Der var mødt mange venner og bekendte op for at fejre det ”nye” Krone efter generationsskiftet fra Irene til Frank Thierry. Bl.a. kunne man møde – nævnt i tilfældig rækkefølge - Jenny Abelgren, Laura Schumann med familie, Ulla og Jacki Steckel, Mogens Koelmeyer, Johan Plesner, Jörgen Börsch, Einar Trie, Søren Stockmar  og ganske givet andre, som også burde nævnes.

Krones husklovn Allando havde meldt forfald, så i hast måtte Tonny Trifolikom indkaldes. Krones telt er noget mindre end sidste år. Det kan rumme 200 tilskuere. Sjappen stammer fra cirkus Flik Flak. Og ved at holde teltets størrelse nede spares der teltfolk. Gradinet er nylavet.

Jørgen Lorenzen og Frank Thierry uden for Cirkus Krone. Foto: Lise Kokholm

Interiør i teltet med manege, gelænder om manegen (ingen pist) og gradin. Th. trommesæt og keyboard. Det "gamle" indgangs-telt er opstillet som artist-"backstage" og til venstre for dette publikums-indgang umiddelbart ved siden af artist-indgangen! Herved er hele midtersektionen af gradin ubrudt. Foto og oplysning: Jörgen Börsch

Forestillingen strålede i mange retninger: ægte cirkus med det islæt af galskab og gøgl, som Frank Thierry er en mester i. Og man mærker straks det friske pust, som han kaster ind over det nye Krone: en kogende, koglende og humoristisk tone. Og en underfundig leg med sproget. F.eks. præsenterer han de medvirkende, som jo ikke helt forstår dansk. Han spørger en af rekvisitørerne: hvad er din livret? Og får svaret: de røde bænke. Og midt i det hele dukker Irene op – med blottede ben. Et par behjertede knyster får hende hurtigt dækket til og ført ud i ro og orden. Og sådan fortsatte det: underfundigt, ustyrligt – men vanvittigt sjovt.

Professor Trifolikom skal kun med på en del af turneen. Hans varme, lidt naive og troskyldige klovnerier går direkte ind i både voksne og børn. Hans samspil med Frank er jo opbygget gennem mange års venskab og samarbejde. Tonny viser ”de bedste numre, jeg ikke kan”. Han ”sætter sin hat, som hatten vil”. Han forvirrer børn med spørgsmålet: ”hvor gammel bor du til fornavn”. Han fylder sin store mund, hvis bredde vist kun overgås af Kim Larsens mund, med tomater, så det sprøjter med tomatsaft i alle retninger og tungen falder ned på brystet. Og han giver rollen som afdanket rocker, der er en forpjusket udgave af Fantomet og Batman. 

Tonny Trifolikom. Foto: Lise Kokholm

Men det er ikke kun gas og gøgl. Der er flotte artister. Jongløren Kasparas Bujanauskas viser et flot, færdigudviklet nummer med cigarkasser Han kan holde 20 kasser samlet, og den sidste samles op fra gulvet. Sofia Speratti er håndstandsakrobat. Hun balancerer i håndstand med store bolde, som næsten klæber til hendes krop og synes at lade hånt om de naturlove, vi andre er underkastet. Det er et æstetisk nummer med en høj sværhedsgrad. Balance, kraft, ynde og skønhed i en samlet koncentration.

Sofia Speratti. Foto: Lise Kokholm

Frank optræder med sit rola-rola nummer, hvor han kravler gennem en ring, assisteret af en kvindelig publikummer. Og mens løjerne står på, fyres der op med brandere, vittigheder, kommentarer og underfundige filosofiske betragtninger. Til den kvindelige assistent: ”du skal stå og se farlig ud – og nu skal du give slip, medmindre du vil med hjem”

Frank skal lave rola rola med hjælp fra en kvindelig publikummer. Foto: Lise Kokholm

Irene dukker op – nu påklædt – og præsenterer en del af forestillingen, helt som i det gamle Krone. Og vi får den kendte fortælling om morfars mast, som klamrer sig til en af rundstængerne. For hvis ikke den er der, går Irene ikke ind i teltet!  Og ”vi er jo bare mennesker, der holder af cirkus.”

Og der er flere klassiske, stilrene artistnumre. Alex og Vlad er parterre-akrobater, som mestrer både hånd- og hovedstand.

Alex og Vlad. Foto: Lise Kokholm

Kasper jonglerer med bolde, ringe og kegler.

Kasparas Bujanauskas. Foto: Lise Kokholm

Og Sofia Speratti danser med hula hop – ringe. Men gør nummeret humoristisk.

Ingen tvivl om, at det ”nye” Krone har fundet en niche, hvor der er plads. Ikke for stort, men stort nok. Gammelt, men på samme tid ungdommeligt. Med direktørens ord: ”Vi vil tilbage til morfars tid, hvor alt var småt og godt.” Men altså serveret, så det føles nyt, frisk og vedkommende. Danmarks mindste, men hyggeligste cirkus. Sådan præsenterer Krone sig selv. Cirkus med hjerte. Ja, og med hjertevarme.

Team Krone 2018. Foto: Lise Kokholm

klovn.gif (1460 bytes)

24. maj 2018

GLiMT præsenterer "opHAV". Den 31. maj har nycirkuskompagniet GLimT premiere på forestillingen opHAV, som er en videreudvikling af forestillingen KRAN, som de viste i Kastrup Lystbådehavn august 2017.

opHAV vises fra d. 31. maj - 3. juni ved Slusens Bådbyggeri i Sydhavnen. Der er premiere torsdag 31. maj kl. 20.00. Herefter spilles fredag 1. juni kl. 20.00, lørdag 2. juni kl. 16.00 & 20.00 oh søndag 3. juni kl. 14.00. Adresse: Ved Slusen 34, 2300 KBH S. Forestillingen er gratis, og alle er velkomne! En co-produktion af GLiMT og Teatret OM. opHAV præsenteres i København af Metropolis – en sommer med performance og kunst i byens rum. opHAV kommer på turné i hele landet i juli-august 2018.

GLimT skriver:

Solidt plantet på kajen står kranen – som bindeled mellem land og vand.

Kranen – foto fra forestillingen Kran 2017

Fire dristige performere balancerer, flyver og forvandler med luftakrobatik, linedans og live-musik havnekajen til et svirrende samlingspunkt.

Linedans – foto fra forestilingen Kran 2017

Her på kanten af kajen, hvor land og vand mødes, begiver rejsende sig ud i verden. Og her møder vi de tilrejsende. Men hvordan tager vi imod de nye muligheder og nye mennesker, som kommer udefra? Med rationel skepsis eller drømmende nysgerrighed? Med længsel efter det eksotiske eller mistro ved det ukendte?

Hverdagssituationer forvandler sig til opsigtvækkende fysiske optrin, mens stemningsfuld live-musik sætter atmosfære, varme og sjæl til denne tidløst fængende fortælling.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. maj 2018

Gøglerfestivalen i Viborg aflyst. 17. juni skulle der for tredje år i træk have været gøglerfestival og gøglerseminar i Viborg. Men begge dele er aflyst. Ifølge gøglernes talsmand Henrik Rasmussen fordi Viborg kommune tilsyneladende ikke har budget til at gennemføre det. Folkene bag festivalen arbejder på i stedet at deltage i Kulturmødet på Mors 23. til 25. august og at flytte gøglerseminaret til 31/10. Nok et sted på Fyn.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. maj 2018

Forbud mod elefanter. 22. maj om eftermiddagen var der i Folketinget 1. behandling af forslaget fra Enhedslisten, Alternativet og SF om at pålægge regeringen senest med virkning fra 1. januar 2019 at forbyde elefanter, søløver og zebraer i de danske cirkus.

Der var en lang debat, som viste bred enighed om, at der skulle være et forbud, men at der var behov for en overgangsordning for de 4 elefanter, der i dag optræder i de danske cirkus for at finde den bedste løsning i forhold til at sikre dyrevelfærden for de 4 elefanter.

”Tiden er simpelt hen løbet fra, at vilde dyr optræder for mennesker. I dag vil vi gerne se vilde dyr i mere naturlige omgivelser frem for i en manege, hvor de optræder i strid med deres naturlige adfærd. Jeg må ærligt indrømme, at jeg tror, at de senere generationer vil se tilbage på os med lidt hovedrysten, når de ser på de ting, som for os har været helt naturlige at underholdes med i vores barndom,” udtalte Fødevare- og Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen.

Et forbud skal også gælde 3 søløver og 5 zebraer, som Fødevare- og Miljøministeren havde fået oplyst optrådte i danske cirkus. Undervejs i debatten fandt politikerne takket være en sms fra en, der fulgte debatten dog ud af, at der i år slet ikke optræder søløver eller zebraer i danske cirkus!

Man vil fortsat kunne se heste, men det vil snart være slut med elefanter og søløver i de danske cirkus.

Også andre dele af debatten afslørede at talernes viden om forholdene ikke altid var stor. Miljø - og Fødevareministeren mente således, at der var tale om 4 hanelefanter, selv om de 4 elefanter i danske cirkus lige som næsten alle andre cirkuselefanter er hunner.

Generelt var der et ønske om at sikre, at man finder et passende sted til de 4 elefanter, når de ikke længere må optræde i cirkus. Der var mange interessante forslag, lige fra en øde eller tynd befolket ø i Danmark til et sted i Nordafrika! De fleste talere var dog opmærksomme på, at cirkuselefanterne efter at have tilbragt hele deres liv blandt mennesker ikke ville kunne klare sig i den fri natur, og at de nok heller ikke ville trives sammen med andre elefanter i et Zoo. Et par talere havde hørt om en park i Frankrig for tidligere cirkuselefanter.

Nogle talere udtrykte sig som om de mente, at Folketinget frit kunne beslutte, hvad der skal ske med de 4 cirkuselefanter. Andre talere var opmærksomme på, at det kunne kræve en ekspropriation, hvis man fra politisk side skal bestemme, hvad der skal ske med elefanterne. Uden en sådan kan man ikke forhindre de nuværende ejere i at sælge dem til fx. udenlandske cirkus.

Liberal Alliances talsmand Carsten Bach spekulerede på, om de 4 cirkuselefanter reelt var vilde dyr, når de nu helt eller i overvejende grad aldrig har oplevet andet end fangenskab og en for dem unaturlig kontakt med mennesker. Han mente, at det bedste for dem måske var at lade tiden rinde ud for de eksisterende forhold og kun lade et forbud være gældende fremadrettet.

Også socialdemokratiets Simon Kollerup var bekymret for, om dyr, der er opvokset i og født ind i cirkusverdenen, var i stand til at klare et liv i vilde og mere naturlige omgivelser.

Politikerne var enige om, at der var rigtig vigtigt at inddrage den ekspertise, der måtte være omkring cirkusdyr og det liv, som de har været vant til.

Forslaget blev henvist til videre behandling i Miljø- og Fødevareudvalget.

   

Plakaterne fra Cirkus Dania 1977 og Cirkus Dannebrog 1987 er historiske. Dels er begge cirkus lukket, og dels vil det inden længe være slut med elefanter i de danske cirkus

Konklusion: Der kommer utvivlsomt et forbud, som med virkning fra sæson 2019 umuliggør at et dansk cirkus engagerer udenlandske numre med elefanter, søløver og zebraer. Fs. angår de elefanter, der allerede er i landet, bliver der en eller anden overgangsordning.

Klik her for at se tv-transmission af debatten. (Klik på dagsordens pkt. 25).  Eller her for at læse referatet.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. maj 2018

Cirkus Krone uden Allando. Nogle timer før premieren fredag 18. maj på årets forestilling besluttede klovnen Jan "Allando" Allan at forlade Cirkus Krone. Han har optrådt i Cirkus Krone i mere end 20 år. Premiere-forestillingen blev gennemført, men med Tony Trifolikom som klovn. Cirkus Krone valgte at aflyse forestillingen lørdag eftermiddag og skrev:

"Desværre har Allan besluttet ikke at rejse med Cirkus Krone i år. Det er vi kede af, vi ville rigtig gerne have kunne trække på Allans årelange erfaring og hans fantastiske indsats som klovn … Med Allans afbud står vi nu med et helt nyt program. Vi kan i år præsentere en ung trup af dygtige internationale artister. Og vi har været så heldige, at engagere en anden fremragende klovn, elsket af både børn og voksne. Vi glæder os til at præsentere vores helt nye program fra i morgen søndag d. 20/5-18 kl. 14.00, når vi ses til Cirkus med hjertet."

Jan Allan fortæller, at han er ked af, at han nu skal skille sig af med de 3 ponyer, der er indgået i nogle af hans mest elskede entreer.  Indtil videre er der fundet plads til dem hos hans søsters nabo i Nordjylland. Men han vil savne dem og deres vrinsk.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. maj 2018

CIRKUS TRAPEZ på SHOW tour 2018. Per “Mr. Sputnik” Krogh Petersen har sendt mig et link til fotos og videoklip fra årets forestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. maj 2018

Danmarks mindste cirkus, familien Thierrys Cirkus Krone, havde landspremiere i Silkeborg den 18. maj. Jörgen Börsch har sendt mig dette foto af de 4 Kroner: Marc Thierry, hans mor Irene Thierry og direktøren Frank Thierry (Irenes ældste søn) med kæresten Kate.

   

I det nye mindre Krone-telt er det ikke loge, men et traditionelt og splinternyt, solidt gradin med 4 rækker bænke. Selve teltet har tidligere været brugt af Cirkus Flik-Flak fra Odense. Foto: Jörgen Börsch

 klovn.gif (1460 bytes)

20. maj 2018

DET SKER I PARIS – - den franska och speciellt parisiska traditionen lever vidare – också med teater för barn, inklusive trolleri-förställningar, vilka också är – en form av teater!

Teater AKTEON presenterar under våren och del av sommarsäsongen en mycket sevärd MAGIC SHOW - speciellt skapad för de yngre barnen, av SEBASTIEN GAYOU, det genomgående temat är "när jag blir stor, skall jag bli trollerikonstnär".

Sebastien Gayou. Alle fotos stillet til rådighed af artisten

En mycket lyckad show som får barnens hela intresse, barnen får deltaga, så kallad interaction, vilket gläder både dem och deras föräldrar och detta ger föreställningen liv och - mening.

Teatern är en av de mindre i Paris, nyligen renoverad, allt är nytt och elegant, med fin ljud-och ljus-anläggning.

SEBASTIEN GAYOU presenterar med sin dynamiska partner LAETITIA PINCOT en MAGIC SHOW - helt i barnens smak och i ett raskt tempo, men ändå anpassat så att barnen kan följa med vad som sker.

Detta är viktigt, då det i många fall är barnens första kontakt med - teater – – och man hoppas att de således förstår att allt icke är baserat på elektronik, men här har vi levande historier som konkretiseras av - trolleri!!

Finalen är flott med röda ljus som framkommer överallt - och från ingenstans - en estetisk fullträff!

DET SKER I PARIS!!!

Plats:  Teater AKTEON, 11 rue du General Blaise,  75011  Paris.  Metro: St. AMBROISE.

Se mer: http://votrespectacledemagie.com/

...............................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. maj 2018

Argentinsk artist i Esbjerg. Lørdag den 26. maj er der markedsdag i Sædding Centret. Ud over gode tilbud til kunderne har centret sørget for poetisk gadegøgl på centertorvet med den argentinske artist Martin Denda, som kommer og optræder, og han lægger stor vægt på at få børn og voksne til at grine sammen.

Martin Denda står også for aktiviteten Mission of Smile - hvor han optræder gratis for fattige børn i Asien, Sydamerika og Afrika. Ifølge Martin Denda er der en særlig værdi i skabe morskab uden materielle ting og i at tilbyde latter mod smerte og had.

Den 26. maj kl. 19 kan du opleve Martin Denda på Cirkustorvet ud for Cirkus og Teatergruppen Fugl Føniks Cirkus/Teater og Kulturhus på Amagervej 10-12 i Jerne, Esbjerg.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. maj 2018

Walmanns dinnershow Entourage kan opleves i Cirkusbygningen i København til og med den 23. juni. I det både publikums- og anmelderroste show kan du blandt andet opleve Benny Schumann og Duo Creative, som sidste år var blandt de nominerede til prisen for årets bedste nummer.

Benny Schumann har hans snurrende tallerkener. Foto stillet til rådighed af Wallmans

Duo Creative. Smartphonefoto. Forud for tiden hos Wallmans har de to dygtige artister bl.a. optrådt i Great Yarmouth Hippodrome Cirkus i England og på Caesar Palace i Las Vegas.

Fra 24. juni er der sommerpause frem til 24. august, hvor der er forpremiere på Wallmanns nye show Urban Nights. Wallmans skriver:

NYT SHOW FRA 24. AUGUST 2018

Gør dig klar til at tage på en forførende rejse i Wallmans Cirkusbygningen sammen med vennerne, kollegerne eller familien.

Showet URBAN NIGHTS åbner med et overraskende shownummer, der sparker gang i festen i Cirkussalen. Med sangen ”Come Alive” fra musicalfilmen The Greatest Showman vækkes hele byen – og Cirkussalen – til live!

FRA ADELE TIL SEXEDE ACDC

Hold godt fast, mens vi herefter overvælder dig med det ene spektakulære shownummer efter det andet. Oplev blandt andet en fantastisk hyldest til en af tidens allerstørste stjerner, sangerinden Adele, og lad dig rive med af et sexet og hæsblæsende AC/DC-medley.

Glæd dig også til en medrivende og moderne fortolkning af højdepunkter fra musicalklassikeren West Side Story, og til vores populære Celebrationnummer, hvor vi denne sæson fejrer vores gæster med charmerende og legendariske crooner-klassikere såsom ”Sway” og ”Volare”.

NERVEPIRRENDE AKROBATIK

Spektakulær akrobatik og artisteri er der heller ikke sparet på i denne sæson. Oplev bl.a. en jonglør i verdensklasse, en overmenneskeligt stærk luftakrobat og en yndefuld cirkusartist, der sætter helt nye standarder for smidighed!

POWERFUL POPFINALE

URBAN NIGHTS kulminerer i et brag af en farverig pinball-popfinale, hvor store kvindelige artister som Ariana Grande, Katy Perry og P!nk forenes og samtidig bliver en forrygende start på festen i natklubben!

URBAN NIGHTS SPILLER FREM TIL JUNI 2019.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. maj 2018

Forbud mod elefanter og søløver. Tirsdag den 22. maj om eftermiddagen førstebehandler Folketinget et beslutningsforslag fra Enhedslisten, SF og Alternativet om at pålægge regeringen at sikre, at der inden udgangen af 2018 indføres forbud mod brug af vilde dyr i cirkus. Konkret handler det om elefanter, søløver og zebraer, idet alle andre vilde dyr har været forbudt siden 1963.

Ifølge forslaget skal et forbud træde i kraft uden nogen form for overgangsordning. Et folketingsflertal bestående af regeringspartierne, Socialdemokrater og Dansk Folkeparti har dog aftalt, at der skal være et forbud, men samtidig en vis overgangsordning. Hvordan den kommer til at se ud er uvist.

Cirkus Arenas 3 afrikanske elefanter Lara, Djungla og Jenny er sidste nummer i årets forestilling. Elefanter, som et flertal i folketinget nu vil have væk fra danske cirkus, dog med en vis overgangsordning. Det er uvist, hvilken skæbne de 3 elefanter går i møde den dag, de ikke længere må optræde i Cirkus Arena.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. maj 2018

Cirkustur til tyske Cirkus Krone. Martin Lasson Berglund skriver:

Se Cirkus Krone for sidste gang i dets helt store format! Jeg arrangerer en tur til Leer i Tyskland i dagene 20. til 22, juli. Leer er en by i Ostfriesland og ligger ca. 225 km. vest for Hamborg. Cirkus Krone gæster Leer i dagene 18. til 23. juli. I år gæster de hverken Slesvig-Holsten eller Lübeck/Rostock-området.

Der bliver 2 overnatninger med mulighed for at se en af Krones aftenforestillinger samt 2 andre cirkus. I 2019 vil Krone til at få et noget mindre telt, og der er allerede skåret ned i antallet af dyr, personale og transportflåde. Du kan dog stadig opleve det store rovdyrnummer med ca. 30 dyr. Årsagen til ændringerne er blandt andet, at ikke alle byer har de meget store cirkuspladser, Cirkus Krone med det nuværende telt og udstyr skal bruge. Så der er behov for tilpasninger. Hvis du er interesseret i en sidste gang at opleve Cirkus Krone i det nuværende kæmpeformat, så kontakt mig snarest muligt og senest 4. juli pr. e-mail på antilop80@hotmail.com. Der bliver afgang fra Malmö med mulighed for opsamling ved Clarion-hotellet ved lufthavnen i Kastrup! Der er et begrænset antal pladser i den minibus, vi kører i. Så først til mølle …"

Cirkus Krones nuværende telt har plads til 4.500 tilskuere. Til sammenligning har Cirkus Arena plads til 1.800 tilskuere. Det telt, Cirkus Krone vil bruge fra 2019, forventes at have ca. halvt så mange pladser som deres nuværende telt.

klovn.gif (1460 bytes)

16. maj 2018

Planck. Lise Kokholm så NyCirkus forestillingen Planck på havnen i Odense i et helt nyt cirkustelt placeret inden i en stor gammel havnebygning. Lise skriver:

Rune byder publikum velkommen og sender os ned på knæ for at komme ind i dette lille intime telt.

På vej ind i teltet. Alle fotos: Lise Kokholm

Inden i telter var der helt mørkt og magisk, og hvor Gry sætter forestillingen i gang. En forestilling blandet af klassiske cirkusnummerer, fra pauseklovnen, tryllekunstneren, hesten, akrobaten, luftnummer... det hele bare sat sammen til en sjov, komisk, syret og fantastisk lille teaterforestilling. Kun stor ros til de 3 artister Rune Vadstrøm Andersen, Gry Lambertsen, der til sammen normalt driver TinCanCompany, og Camilla Bang, som var hyret ind specielt til denne forestilling.

   

   

Fra forestillingen. Du kan se flere af Lises billeder på hendes facebookside.

Planck spillede i Odense i dagene 9. til 16. maj. I dagene 31. maj til 2. juni kan københavnerne opleve forestillingen på Cphstage.dk, Nørrebrogade 37, København N. Se nærmere i Cirkuskalenderen.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. maj 2018

Crazy Wilson kommet til skade. Mange danskere har set colombianeren Crazy Wilson Dominguez, som i mere end 10 år har været en af hovedattraktionerne i det tyske Cirkus Krone og før da hos amerikanske Ringlings.  Han har et flot, men meget dristigt nummer i dødshjul, som de senere år har været ”maskeret” som motorcykel. ”Det går galt en dag,” sagde Nelly Jane Benneweis for mange år siden. Og det gjorde det under en eftermiddagsforestilling 13. maj i Bad Kreuznach, hvor Crazy Wilson fra ca. 4 meters højde styrtede ned i manegen. Han kom alvorligt, men heldigvis ikke livstruende, til skade. En redningshelikopter bragte ham til hospitalet. Det det er uvist, hvornår han kan genoptage sit nummer. Crazy Wilson har tidligere haft mindre alvorlige styrt.

Crazy Wilson Dominguez var den første dødshjulsartist, der lavede en salto på ydersiden af hjulet. Foto fra marts-forestillingen i Cirkus Krones cirkusbygning i München.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. maj 2018

Trylle-Michael på Cirkusmuseet. Omkring 40 tilskuere fordelt på 8-10 voksne (primært bedsteforældre) og 25-30 børn havde fundet vej til Cirkusmuseet i Hvidovre, da de søndag 13. maj bød på magisk søndag med en af Danmarks sjoveste og mest fingerfærdige tryllekunstnere i form af Michael Frederiksen. Michael leverede et godt og underholdende show af ca. 45 minutters varighed, og to af mine børnebørn, som var derude med deres far, hyggede sig. Showet fandt sted på 2. sal i Cirkusmuseet.

   

Smartphonefotos, taget af Lars Simonsen

 klovn.gif (1460 bytes)

13. maj 2018

DET SKER I PARIS - TEATER COMEDIE NATION presenterar en MAGIC SHOW, kallad ZYGOMAGIQUE /  namnet refererar till att föreställningen är humoristisk och munter/, den framföres av CLEMENT LE MAGICIEN -  en ung, mycket duktig trolleriartist.

CLEMENT är dynamisk, entusiastisk, har tålamod med barnen - och deras föräldrar - han har god kontakt med hela publiken och uppträder i en elegant kostym - det tackar vi för!!

Foto: Olivier Pendu. Alle fotos stillet til rådighed af Clement

Givetvis har han en stor del interaction, både med barnen i salongen och de - nödvändigtvis få - vilka får medverka på scen.

Fint samspil med børn. Foto: Olivier Pendu.

Jag noterade speciellt: en lustig entré, god scen-plastik, fint min- och mim-spel samt effekter som intresserade barnen, exempelvis PARAPLY ILLUSIONEN, med en sekvens av regn /från en vattenflaska som fanns ovanpå paraplyet ../  den mjölk /mælk/  som en flicka /pige/ från publiken - nyss drukkit - återkommer ur hennes ena armbåge /albue/ , visserligen en klassiker, men just därför får denna sekvens alltid stor succé.

Final med en dam från publiken på scen, där röda ljus/lys/   blinkar och framkommer - till synes i all oändlighet och överallt!

Tricket med mælk ud af albuen. Foto: Olivier Pendu.

Väl värt att se - och hela familjen får ...  en god och glad eftermiddag.

DET SKER I PARIS!!!

Venue:  COMEDIE  NATION, 77 rue de Montreuil, 75011 Paris. Metro: Nation.

Se mer: www.clementlemagicien.fr

......................................reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes) 

10. maj 2018

Sommerens artister i Lalandia Rødby kommer fra Bulgarien: Veselka, Nedyalko og deres datter Yana.  I Danmark er de kendt fra Cirkus Baldoni 2013 og Cirkus Krone 2015, 2016 og 2017. Yana er også kendt fra tv-udsendelsen, hvor DR ramasjang og Motor Mille besøgte Cirkus Krone. De optræder i perioden 29/6 til 12/8 på Cirkusscenen, hvor også Hr. Plys er at finde.

Yana i Cirkus Krone 2017.

Veselka og Nedyalko i Cirkus Krone 2017

 klovn.gif (1460 bytes)

9. maj 2018

Mindesmærke for Trio Hoganas. Trio Hoganas (danskfødte Bente og hende ægtefælle Egon Larsson sammen med Gert Karlsson) var et svensk artistnummer af verdensklasse. De havde deres storhedstid i slutningen af 1950’erne og frem til 1975, hvor de valgte at trække sig tilbage.

Trio Hoganas. Fra Per Arne Wåhlbergs samling

Nu rejser Höganäs kommune et mindesmærke for dem. Det svenske Cirkusakadami skriver:

Välkomna till Höganäs lördagen den 26 maj 2018!

Då kommer äntligen den officiella avtäckningen av Höganäs kommuns fotografiska minneshyllning av Trio Hoganas att ske kl. 11.00.

Detta högtidliga ögonblick kommer att äga rum framför idrottshallen i Höganäs Sportcenter i Lerberget. Verket utgörs av tre enormt förstorade svart/vita Hoganas-fotografier, som med polyuretanlack är monterade, d.v.s. klistrade, på en platta av aluminium. Verket mäter cirka 40 kvm och är signerat av konstnären Thommy Svensson och teknikern Henrik Rasmusson.

Efter högtidligheten visas inne i hallen en ny dokumentär om Hoganas. Filmen är gjord av dokumentärproffset Torbjörn Dencker.

Vem som blir avtäckare av minneskonstverket är ännu inte offentliggjort.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. maj 2018

Ny udstilling i Rold. Jørgen Lorenzen skriver

Den 3. maj kl. 14 indbød Cirkusmuseet i Rold til indvielse af to nyrestaurerede beboelsesvogne. Vognene har været Olga og Alfred Fiedels hjem. De har næppe sat deres hjul i et omrejsende cirkus, men de er et fint eksempel på, hvordan ”de rejsende” boede og levede.

   

Alle fotos stillet til rådighed af fra Cirkusmuseet i Rold

Museumsdirektør Lars Chr. Nørbach bød de ca. 70 gæster velkommen, inden konservator Per Hadsund redegjorde for vognenes restaurering og indretning og beskrev beboelsesvognen som ”en helt almindelig lejlighed i et ualmindeligt hjem.”

Museumsinspektør Dorte Kook Lyngholm takkede familien Fiedel, som beredvilligt havde givet oplysninger om slægten. En særlig tak gik til Olga og Alfreds barnebarn Reno Fiedel, som var til stede – sammen med andre af familiens medlemmer.

Formanden for cirkusmuseets museumsforening Jørn Rasmussen fortalte, hvordan de to vogne var kommet fra Århus til deres blivende sted i Rold.

Jørn Rasmussen

Dernæst ridsede tidl. skoleinspektør Kurt Christensen ridsede museets historie op og nævnte, at ”private personer siden 60´erne havde arbejdet på at få det (ridehuset) bevaret.” Han har sikkert tænkt på cirkushistorikeren Anders Enevig samt museumsdirektør Peter Riismøller, som var ildsjælene i de første faser af kampen for at sikre, at ridehuset, som oprindelig stod bag Rold Brugsforening og tjente som lager for brugsforeningen, blev reddet.

Derefter var der adgang til de to vogne, og i pakvognen er der en lille, men meget instruktiv plancheudstilling om de rejsendes liv og virke på landevejene.

   

Blandt gæsterne sås museumsinspektør Lykke Olsen, Brønderslev museum, som er i gang med et forskningsarbejde om det, der med en samlebetegnelse kaldes for ”de rejsende”.

klovn.gif (1460 bytes)

7. maj 2018

DET SKER I PARIS -- intressanta, muntra och berikande förställningar.

COMEDIE SAINT MICHEL – presenterar OPERA MAGIQUE, där trolleri-artisten ALFREDO, vilken också är framstående sångare – utför en fin show, där sång och musik från VERDI'S opera LA TRAVIATA - blandas särdeles utmärkt med en rad häpnadsväckande magiska effekter. Denna show är färgrik, överraskande, estetisk och synnerligen originell, som journalist menar jag att den antagligen är den enda i sitt slag.

Foto: Michel-André Drode. Alle fotos stilles til rådighed af La Comédie Saint-Michel

Det positiva intrycket understödes av att ALFREDO bär en tidstypisk kostym, med tillhörande peruk, och en del av de magiska effekterna är - sällan sedda, till ex. sekvensen där hans handskar skiftar färg - flera gånger, det stämmer med helhetsintrycket då färger spelar en stor roll i denna show.

Alfredo. Foto: Michel-André Drode

Vid barn-och-familje-föreställningar brukar de uppträdande artisterna använda "interaction" d.v.s. att ett antal barn, eventuellt också vuxna, inbjudes att komma upp på scen och - medverka.

Så icke här - och egentligen fann jag det positivt och lämpligt i sammanhanget - då hela föreställningen sålunda kunde utföras utan de oförutsebara element som "audience participation" nödvändigtvis innebär, man vet aldrig hur en person/barn eller vuxen/ kommer att uppföra sig när vederbörande/vedkommende/ - står på scen!

En originell, estetisk och munter MAGIC OPERA SHOW!

Alfredo. Foto: Michel-André Drode

Föreställningen kan ses på valda datum till 27 juni. Klicka här för länk till biljettorder

DET SKER I PARIS!!!

Plats: COMEDIE SAINT MICHEL, 95 Boulevard Saint Michel, 75005 Paris.  RER/lokal tåg/ station Luxembourg.

Se mer: http://www.comediesaintmichel.fr/?q=node/439

................................   reported by   ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. maj 2018

Cirkus Mascot 2018. Jørgen Lorenzen så forestillingen i Stevnstrup den 1. maj kl. 18. Jørgen skriver:

Det er altid en god ide at slå et slag rundt på pladsen inden forestillingen – som en ouverture. Man fornemmer den særlige stemning på pladsen, og man studerer materiellet, som skal være både robust og velholdt for at holde til sliddet.

En rundtur inden forestillingen i teltet viser, at Mascot er veldrevet. Alt skinner og udstråler kraft og overskud. Og så er der jo selve teltet – indkøbt sidste år. De to farver, der i sin tid blev valgt som grundfarve, har en historie. Den mørke farve er identisk med den ene af cirkus Morenos to farver. Og i forestillingens løb bliver den grønne farve pludselig gennemgående: Daniel Deleurans uniform og plumerne på de 4 ponyer, som er grønne og hvide. Tidligere var klovnens hat også grøn. Jamen det er da cirkus Sarrasanis farver! Er det tilfældigt? Det ved kun den, der har valgt dem. Men de beviser, at cirkus er historie. Meget i et moderne cirkus peger tilbage til dem, der lavede cirkus i fortiden. Her altså farver.

Forestillingen har to ”fremmede” artister – det polske makkerpar Waldemar og Pawel. I første afdeling udfører de par terre-akrobatik på måtte – med et islæt af kaskadørteknik. Og i forestillingens sidste nummer er de trampolinspringere. Trampolin er et festligt nummer – et fyrværkeri i hop og spring og gags, som er egnet til at skabe humør og glæde. Det er et velegnet nummer at sende publikum hjem på. Og det bekræfter, at en forestillings slutnummer gerne må være et stærkt nummer – som et klimaks.

Waldemar & Pawel. Alle fotos stillet til rådighed af Cirkus Mascot

Og så står familierne Deleuran og Primachenko/Gulyamov for de øvrige løjer. Klovnen Gulio har i mange år været husklovn i Mascot. Men han fornyr sig. Hans entreer er originale, og man smittes af hans humør. Han ser ud til at more sig sammen med sit publikum. Og han rækker ud mod børnene, men vi andre med et barnligt sind ler med, når han deler ud af sit skæve klovneunivers. I år er det særlig en entre, hvor han lokker en mand ind i manegen og med sin stemme imiterer alverdens lyde, som man hører, når man drikker af en flaske. Og efter at de to aktører har drukket sig mod til, ender det i en hjertelig boksekamp. Gulios virkemidler er enkle – men netop det karakteriserer jo en god klovn

Gulio

Den skønne Tetyana er luftakrobat – i et æstetisk stofnummer. Husik videreudvikler sit jonglørnummer, som vi også så sidste år, og hans søster Julia laver sammen med sin far Gulio et tryllenummer.

Husik

Og så er der dyrene! Der var mange, der så Marianne Deleuran i TV-serien Damark har talent. Hendes medvirken i flere udsendelser var en god reklame for cirkus – og et bevis på, at dyr i cirkus bliver behandlet godt. Ingen var i tvivl om, at dyrene var Mariannes kæledyr. Hundenummeret er – igen i år - fyldigt og alsidigt, og med en nyskabelse: to hunde kører rundt i en selvkørende minibil. Og det blev til et gensyn med regnehunden Bobby, som ikke har glemt sin børnelærdom. Og naturligvis grisebassen Yrsa, som ikke altid vil i den rigtige retning. Men det er jo det, der er sjovt – især når den finder målet til sidst. Cirkus Mascots ponyer var med – 4 stk. Og gederne var der. For man kan godt lave cirkus uden dyr. Men dyrene liver op – og minder om eventyrene, hvor dyr optræder, som om de havde menneskeforstand og egen vilje. Og kan det ikke blive de store dyr – pga. manegens diameter – så i hvert fald mindre dyr. 

   

Marianne Deleuran med hunde og grise

Der var næsten udsolgt – og optimisme at spore. I lørdags var cirkus Charles Knie i Flensburg. Der var næsten udsolgt til begge forestillinger – altså 2.000 tilskuere på en dag. Det skaber lys på vejen, som ligger ude i fremtiden. Mascot er et uundværligt indslag i den danske cirkuskultur – nu på 25. år. Og Mascot er, som Per Schultz-Knudsen slog fast i sin anmeldelse i Amtsavisen den 24. april, en af de tre største landsdækkende cirkus. Og det passer jo, når man lægger vægten på landsdækkende.  

klovn.gif (1460 bytes)

3. maj 2018

Nyt fra Cirkusmuseet i Hvidovre.

Museet skriver:

MAGISK SØNDAG

Søndag d. 13. maj kl. 12.30 kan du opleve en af Danmarks sjoveste og mest fingerfærdige tryllekunstnere i form af Michael Frederiksen. I et show, der vil få kæberne til at falde og smilerynkerne til at brede sig, vil han underholde hele familien. Entré til showet er 20 kr. + entré til museet. Inden showet kan du f.eks. deltage i Cirkusleg eller gå på opdagelse i museets trylleafdeling, hvor du bl.a. kan blive klogere på Truxas tankelæsernummer.

THE CLOWNS SHOW

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 3/6 kl. 12.30, hvor museet får besøg af The Clowns Show. Her kan du opleve en række underfundige, sjove og skæve klovneentréer, når nogle af Danmarks mest talentfulde performere fra den anerkendte Commedia School vil opføre The Clowns Show. Her er plads til gode grin og eftertanke, når de viser, hvad man kan med klovnekarakteren. Showet er gratis for museets gæster

CIRKUS ARCUS

Husk at du fra d. 13.-19. maj kan opleve det fantastiske børne- og ungecirkus "Cirkus Arcus" i teltet på Grønningen i Avedørelejren. Du kan give familien den bedste cirkussøndag ved at kombinere Magisk Søndag på museet med Arcus´ forestilling der d. 13. maj spiller kl. 14.

CIRKUSMUSEET SOM CASE

Det er ikke kun skoler, der fatter interesse for Cirkusmuseet. I maj måned får vi således også besøg af Teater og Performancestudier fra Københavns universitet, der vil høre om, hvordan vi formidler om kunstarten cirkus. I maj tager vi også ud af huset og fortæller på CPH Business School om museet som virksomhed.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. maj 2018

Zirkus Charles Knie 2018. Da Charles Knie efter et par sæsoner hos tyske Cirkus Barum og Cirkus Fliegenpilz i 1995 etablerede sit eget tyske cirkus, var det en pæn, mellemstor forretning. I 2006 solgte han sit cirkus til Sascha Melnjak, som i 1999 havde startet Heilbronner Weichnactscirkus, der hurtigt blev Tysklands førende julecirkus. Sascha investerede betydelige midler i nyt udstyr til Cirkus Charles Knie og fik hurtigt drevet det frem til at være et af de tre førende cirkus i Tyskland. De to andre er Krone og Roncalli.

Dyrenumre med flotte og velplejede dyr er væsentlig element i Zirkus Charles Knies forestillinger. Chefdressøren hos Charles Knie hedder Marek Jama. Øverst ses han med 5 hvide arabere, som oprindelig tilhørte Cirkus Arena. De solgte dem til Cirkus Maximum, som så igen har videresolgt dem til Cirkus Charles Knie. Også nogle eksoter stammer fra Cirkus Maximum. Nederste billede viser Marek Jama med skoleridt.

I håb om at slippe for de dyreværnsaktivister, der altid står uden for de store tyske cirkus, forsøgte Zirkus Charles Knie sig sidste år med en sæson uden rovdyr. Men demonstranterne kom stadigvæk, da de også mener at heste, hunde m.v. skal ud af cirkus. Og samtidig blev en stor del af publikum væk, da tyskerne holder meget af flotte rovdyrnumre. I år har Cirkus Charles Knie fået fat i Alexander Lacey, som var hos dem i adskillige sæsoner inden han tog til USA, hvor han i 6 sæsoner var hovedstjernen i Ringling-forestillingen Legends. Efter at Ringling lukkede sidste år kom Alexander Lacey tilbage til Europa og Zirkus Charles Knie, hvor han nu viser et fremragende nummer med 11 løver og tigre. Man mærket klart det tætte og kærlige forhold mellem Alexander og hans store katte.

Mange danskere husker Messoudis, som var hos Dannebrog i 2008 og 2014.  Svenskerne kender dem fra Maximum 2010 og Brazil Jack 2015. Og finnerne fra Finlandia 2013. Normalt er der 3 brødre, som undertiden er assisteret af deres far. Den ene bror er for nylig kommet til skade, så ved forestillingerne i Flensborg udgik deres jonglørentre og kun 2 af brødrene var med håndstandsentreen. 2-personers udgaven var først blevet klar 5 minutter før forestillingen lørdag eftermiddag.  Men de 2 brødre gjorde det fremragende. De, der ikke kendte den originale entre, opdagede slet ikke, at der manglende en artist i nummeret.

Forestillingens klovn hedder Henry og præsenteres som The Prince of Clowns. Han kommer fra Venezuela. I Flensborg havde han måske lidt for mange repriser, herunder en ikke særlig original udgave af orkester-entreen. Forklaringen var, at Messoudis jonglørnummer var udgået og Henry derfor sat til at lave en ekstra entre. Størst succes havde han med den kendte spaghetti-entre, som han havde tilføjet et par originale elementer: der blev spaghetti-kamp mellem ham og publikum, og han brugte et trick med at gå ned i en kælder, som jeg kun har set en enkelt gang før.

Duo Medini viste et flot og tempofyldt rulleskøjtenummer

Flying Wulber viste et flot nummer i flyvende trapez. Entreen inkluderede både en fejlfrit udført tredobbelt salto med skrue i tilbagespring, dobbelt passage og dødsspringet, hvor en artist hænger i en trapez med fødderne og lader sig falde ned i nettet. De mandlige medlemmer af truppen viste tillige et nummer i trampolin.

Tatiana optrådte på slap line.

Kan du kende hende? Katie Azzario-Lacey er den ene halvdel af de berømte Azzario Sisters, døtre af klovnen José Michel og hans kone. Azzario sisters gik i opløsning, da Katie for nogle år siden blev gift med Alexander Lacey. Hos Charles Knie viste hun sig som en dygtig sangerinde. At hun ikke som sin søster Quincy optræder med et håndstandsnummer skyldes, at hun venter sig. Klik her for at se flere fotos fra forestillingen.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. maj 2018

Som tidligere nævnt fejrede Cirkus Trapez den 21. april den internationale cirkusdag ved at invitere en masse børn fra Esbjerg ind i deres manege og træne med dem. Det var en fantastisk dejlig dag med masser af glade og talentfulde børn! Klik her for at se en 1 minut lang video David Sosman fik lavet fra cirkusdagen.

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden