nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 15. Januar 2021

Opdateringerne dækker denne gang perioden 9. til 15. januar. Næste opdatering lørdag 23. januar. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 15. januar.

15. januar 2021

Cirkus og Covid-19. Som bekendt betød corona-pandemien, at kun to danske cirkus var på turne i 2020: Cirkus Arli og Cirkus Baldoni. Begge med en kortere sæson end normalt og med loft over tilskuerantallet. Baldoni var også gået i gang med deres sædvanlige juleforestillinger, men måtte pga. nye restriktioner aflyse de sidste 12 forestillinger. Cirkus Trapez havde planlagt at lave julecirkus i Kolding. Men det måtte aflyses pga. restriktionerne. Restriktionerne betød også, at Wallmans måtte aflyse de sidste 6 jule-dinnershows i Cirkusbygningen og at Cirkusmuseet i Hvidovre måtte holde lukket.

De nuværende restriktioner, som forbyder såvel kulturarrangementer som museumsbesøg, er senest forlænget til og med 7. februar. Det betyder, at såvel Cirkusmuseet som Wallmans er lukket til og med nævnte dato. Hvis restriktionerne forlænges, må de forlænge lukningsperioden.

Restriktionerne har også betydet aflysning af andre januar-arrangementer. Nycirkusforestillingen Only Bones v.1.0 skulle i sidste halvdel af januar være vist på en række scener rundt om i landet, men det er aflyst/udsat. Danske Cirkusvenner ville have holdt et foredrag Odense med Marianne Deleuran. Det er udsat indtil videre. Det samme gælder en forestilling i Cirkus Flik-Flak i Odense med bugtaleren Preben Palsgård.

Cirkusland i Slagelse har planlagt at holde åbent i dagene 15. til 28. februar. Hvis restriktionerne forlænges, må de i år helt eller delvis opgive deres vinterferieåbning.

Lad os håbe det bliver muligt at besøge Cirkusland i vinterferieugerne 7 og 8

De danske cirkus har planlagt at have premiere i slutningen af marts/begyndelsen af april. Med Cirkus Arena som det første med første forpremiere 19. marts og Cirkus Arli som det næste med forpremiere 27. marts. Alle cirkus håber, at Covid-19 situationen til den tid er sådan, at det er lovligt og forsvarligt at starte som planlagt. Lad os håbe det lykkes. Indtil da må vi passe godt på os selv og hinanden.

Bubber og Julie Berthelsen håber 19. marts at kunne byde velkommen til årets allerførste cirkusforestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. januar 2021

Tre runde dage:

Jörgen Börsch 80 år. Den 18. januar runder Jörgen Börsch 80 år. På dåbsattesten står der Jørgen Børsch. Men har man internationale kontakter, er det lettere at skrive ö end ø. Jörgens far drev en stor herrekonfektionsforretning i Hillerød. Men Jörgen havde mere lyst til noget andet, så det blev hans to ældre brødre, der overtog forretningen. Jörgen har blandt andet arbejdet som promotor og artistagent. I sidstnævnte egenskab har han fx skaffet artister til danske cirkus som Baldoni, Krone, og Mascot. I 1993 var han producent og daglig leder af Cirkus Fantastico, som kun turnerede denne ene sæson. Han bistod også i mange år Bossle Monster Truck Show med deres turnevirksomhed i Danmark. I mange år har han været fast gæst på Cirkusfestivalen i Monte Carlo, hvor han er en af de få danskere, der har været i manegen. Dog ikke som artist, men som publikumsdeltager i Fausto Scorpions entre med ikariske lege. Årstallet var 1989. Klik her for at se videoklip.

Jörgen tilbringer normalt sine fødselsdage i Monte Carlo, hvor der plejer at være cirkusfestival i januar. Men årets festival er aflyst pga. coronaen, så han må blive i det danske.

Jörgen Börsch

Der er sikker mange, som kan huske Fausto Scorpions. Abelardo og Ember mødte hinanden i 1980 og begyndte at optræde som gadeartister i deres hjemby Manilla. En talentspejder spottede dem, og de fik tilbud om at deltage i et sceneshow med deres nummer med ikariske lege, hvor de jonglerede med hinanden på fødderne. Det blev en stor succes, og siden rejste de verden rundt og optrådte blandt andet i Las Vegas, på Lido i Paris, hos Ringling Bros. and Barnum & Bailey og hos Cirkus Knie i Paris. Deres europæiske debut fik de i 1988 i Cirkusbygningen hos Cirkus Benneweis, hvor de havde en tredje partner med. Året efter var de hos Cirkus Scott i Sverige, og under denne turne blev de gift i Stockholm.

Artister, der viser ikariske lege, lader normalt undermanden ligge på en trinka. Men Fausto Scorpions lå direkte på jorden, kun med en pude i lænden, og som noget ganske særlige inddrog de publikum i deres nummer. Noget Jörgen Börsch som nævnt fik at føle det år, hvor Fausto Scorpions optrådte ved Cirkusfestivalen i Monte Carlo og tog ham i manegen!

I 2006 var de hos Cirkus Maximum i Sverige og året efter tilbage hos Benneweis, denne gang i teltet, hvor deres ældste datter Stephanie, som den gang var 16, også var med i nummeret.

En anmelder skrev: ” Mit favoritnummer er dog – ud over klovneparret - den lille fillippinske artistfamilie, Fausto Scorpions. Far, mor og en meget levende teenagerdatter, der jonglerer med hinanden på fødderne. Ikariske lege hedder den slags i artistsproget, en form for avanceret springgymnastik, og det er en fornøjelse at se hvordan de tre behersker teknikken - samtidig med at de inddrager publikummer i nummeret på en charmerende og overraskende måde”.

Senere år kom også en yngre datter Sherry med i nummeret, vist nok samtidig med at Ember trak sig tilbage. De senere år har Fausto Scorpions optrådt i USA, og Abelardo og Ember Fausto bor i dag i North Carolina.

Bernhard Kaselowsky 60 år. Den 19. januar fylder Bernhard Kaselowsky, Mølby, 60 år. Han er født i Tyskland, hvor hans familie drev deres eget cirkus, Cirkus Kaselowsky. Som andre cirkusbørn blev han oplært med alt muligt inden for cirkus og artisteri. Det eneste, han ikke arbejdede med, var dyr! Da Bernhard var 20 år, begyndte familien et samarbejde med et andet cirkus, Cirkus Herkules. Her begyndte Bernhard at arbejde med dyr. I 1983 købte han elefanten Ramboline, som han havde inden forbuddet mod elefanter i cirkus i 2019 tvang ham til at skille sig af med elefanten, der nu er i Knuthenborg Safaripark. Ramboline var knapt 2 år gammel, da den kom til Bernhard. Senere erhvervede han heste, okser og kameler. Med sine dyr optrådte han i de følgende år i en række cirkus: Arlette Gruss og Christiane Bouglione i Frankrig, Cirkus Agora i Norge (flere sæsoner), Cirkus Americano i Irland (flere sæsoner), lige som han optrådte ved en lang række gallaer. Danskerne mødte ham første gang i 2001 i Cirkus Dannebrog, hvor han fremviste heste og elefanter. Han blev i Cirkus Dannebrog til og med sæson 2006. I 2009 optrådte han i Cirkus Benneweis. Fra 2010 til 2015 var han tilbage i Cirkus Dannebrog.

I 2016 etablerede han sammen med sin sambo Isabella Enoch Sosman Cirkus Trapez, som turnerer i Jylland og på Fyn. På grund af coronaen kom Cirkus Trapez ikke på turne i 2020, men havde kun nogle korte forestillinger i Madsby Legepark, på plejehjem og i efterårsferien i Arrild Ferieby. Et julecirkus i Kolding måtte opgives pga. coronaen.

   

Tv. Bernhard Kaselowsky. Th. Bernhard og Isabella Enoch Sosman foran deres cirkus, der i 2019 bød på indianerforestillingen Yakari.

Judy Glosted 60 år. Når man ser den elegante Judy, skulle man ikke tro det! Men dåbsattesten kan man ikke løbe fra. Den viser, at Judy er årgang 1961 og fylder rundt den 21. januar. Judy Glosted blev landskendt i 2006, hvor hun blev syngende sprechstallmeister i Cirkus Benneweis. Der kunne man opleve hende frem til 2008, hvor hun ønskede at få et par års pause. Hun var tilbage igen hos Benneweis i 2011 og blev der denne gang til og med sæson 2014. En periode i 2017 var hun sprechstallmeister i Cirkus Trapez.

Man kan sagtens have cirkus i blodet, selv om man ikke er vokset op i en manege. Judys mor var nemlig cirkusartist og optrådte som akrobat og danser, indtil hun fik børn. Judys far var musiker. Hendes søster er skuespillerinden Betty Glosted. Forældrene slap aldrig interessen for cirkus, og både Judy og Betty blev trukket med, når Benneweis slog teltpælene i på Fyn. Judy blev handelsuddannet og havde sit første job som studievært på TV-Århus. Senere kom hun til det nu hedengangne TV-Fynboen og blev derefter marketingschef for Kolding Storcenter. Som kunstner er Judy selvlært. Ud over ovennævnte jobs rejste hun i rundt i det ganske land og underholdt med sang og musik, revy og cabaret. I 2003 besluttede Judy sig til at lægge den usikre nomadetilværelse på hylden og sige ja til et job som direktør for Schur Conference Center i Glud ved Horsens. Men når fascinationen ved cirkus er i blodet, siger man ikke nej tak, når man får et tilbud fra Diana Benneweis – og det gjorde Judy altså i 2006.

Men i dag er Benneweis lukket, og Judy Glosted trivedes ikke helt i det noget mindre Cirkus Trapez. Så i 2018 foretog hun endnu et karriereskift og blev dansktopsanger i bandet Fede Finn & Funny Boyz. Når coronaen ikke forhindre det, har hun også en række jobs med seniorunderholdning på plejehjem m.v.

Judy Glosted i Benneweis manege. Den flotte blå kjole, som tidligere var brugt at Diana Benneweis, kan i dag ses på Cirkusmuseet i Hvidovre.

klovn.gif (1460 bytes)

15. januar 2021

Cirkusforestilling fra Budapest. Mange danskere kender cirkusbygningen i Budapest fx fra de flotte artistfestivaler, som afholdes i januar i lige år.

Holdet bag cirkusbygningen fejrede 14. januar 50-årsdagen for opførelsen af Budapests cirkusbygning med et gallashow "Circus50". Det kunne ses live på deres Facebook-side og på deres Youtube-kanal torsdag den 14. januar kl. 19.


Den ca. 1½ time lange show kan fortsat ses på https://youtu.be/KGLW_jQesoo. Der er tale om en live-optagelse fra cirkusbygningen, hvor der pga. coronaen ikke var tilskuere.


Bortset fra den engelske klovn David Konyot var de medvirkende ungarske artister, bl.a. Donnert familien med jockey-ridt. Danskerne oplevede dem i Cirkus Benneweis i 2013. Kvalitetsmæssigt var forestillingen ikke på niveau med forestillingerne ved cirkusfestivalerne i Budapest.

klovn.gif (1460 bytes)

14. januar 2021

Et dødsfald: Siegfried Fischbacher, den ene halvdel af den berømte tryllekunstnerduo Siegfried & Roy, er afgået ved døden. Han blev 81 år. Hans partner Roy Horn døde i maj 2020.

Både Siegfried og Roy var født i Tyskland. De mødte hinanden på et tysk krydstogtsskib, hvor Siegfried lavede trylleshows og endte med at få Roy, der arbejdede som tjener, som assistent. Parret kom senere til Las Vegas og blev berømte for at optræde med rovdyr (panter, gepard, løver og tigre) i et illusionsnummer, som aldrig var set tidligere. De kunne også opleves i TV-udsendelser. Fra 1990 fik de kontrakt med The Mirage (et af de største hoteller i Las Vegas). Deres karrierer stoppede brat den 3. oktober 2003, hvor Roy blev overfaldet og bidt af en 300 kg tung tiger midt under et show. Roy overlevede kun med nød og næppe og var resten af sit liv invalideret. Det fremgår også af et videoklip fra parrets sidste optræden, som var i 2010, og hvor publikum først da de smed maskerne var klar over, hvem de så på scenen. Klik her for at se den nævnte video.

På billedet, der stammer fra Kenny Quinns samling, ses Siegfried Fischbacher med en due. Th. for ham Roy Horn.

Siegfried & Roys liv og karriere er beskrevet i biografien Siegfried & Roy; Unique in all the World! som udkom i 2011.

klovn.gif (1460 bytes) 

11. januar 2021

DET SKER I PARIS -- i dessa dystra tider med ett stort antal aktiviteter stängda/lukkede/ vilket medför ekonomiska problem, men även i mänsklig höjd/ diverse sjukdomar/sygdomme/ blir icke behandlade eftersom pandemien har prioritet, kirurgiska handlingar senare-lägges och -- ett antal människor utvecklar psykiska problem, eftersom situationen är trist med ensamhet och brist/mangel/ rörande mänskliga kontakter och agerande folk emellan.

Teatrar och cirkus, inklusive MAGIC SHOWS / vilka ju är en form av teater/ - skulle enligt tidigare beslut ha öppnat/aabnet per JAN 07, det blev skrotat, sedan fick datum JAN 20 samma beslut, senaste men säkert inte sista beslutet nämner slutet JAN.

Den berömda Cirque d’Hiver Bouglione öppnade säsongen den 17 oktober (se min recension här på sidan 22 oktober 2020), men begränsningar innebar att de var tvungna att stänga efter några veckor. Säsongen skulle vara till början av mars, men det är tveksamt om de kan återuppta föreställningarna under vintersäsongen.

Cirque d'Hiver i Paris blev åbnet af kejser Napoleon III den 11. december 1852 som Cirque Napoléon. Teatret blev omdøbt til Cirque d'Hiver i 1870. Henri de Toulouse-Lautrec fandt ofte inspiration til sine billeder fra prøver og forestillinger i Cirque d'Hiver. Foto stillet til rådighed af Cirque d'hiver Bouglione

KATASTROF för allt som heter ENTERTAINMENT, de mindre caféer etc. the CATERING BIZ - stänger i antal/lukker paa stribe/.

Allt tydligen nödvändigt - men med talrika personliga tragedier som följd: i Paris är ett antal artister strandade - utan gage med ringa utsikter att resa hem.

DET SKER I PARIS !!!

---------------------------------------------Feedback/info by ZARROZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. januar 2021

Et dødsfald: Erik Christgau. 7. januar sov Erik Christgau stille ind efter længere tids sygdom. Han ville være fyldt 90 år i februar. I 1972 blev han gift med Vivi Schmidt. Hun var datter af Louis Schmidt fra Cirkus Louis, som var lukket efter sæson 1960. I 1963 startede Vivi med bistand af Erik Christgau Cirkus Vivi, som turnerede til og med 1967. Teltet var et helt nyt 6 masters telt med plads til omkring 1.200 personer, og materiellet var nyt og moderne. Forestillingerne var altid af god kvalitet. Vivi Schmidt var kendt som en dygtig søløvetræner, og efter 1967 fortsatte hun et par sæsoner med at optræde med sine søløver i andre cirkus, bistået af sin assistent og niece Addie Jepsen. Senere overtog Addie nummeret, der fortsat blev præsenteret som Vivis søløver. Det var da også Vivi, som ejede dyrene.

Også efter at Cirkus Vivi var lukket og fru Vivi var stoppet med søløverne bevarede Erik og Vivi deres interesse for cirkus og havde specielt tætte relationer til familien Berdino fra Cirkus Arena. Vivi døde i 2015, men Erik Christgau bevarede sin forbindelse til Cirkus Arena.

Familien Berdino skriver:

Venskabet med Erik betød utrolig meget for os i Cirkus Arena. Så sent som i sommeren 2020, stod Erik og tog imod de forventningsfulde publikummer, mens han tjekkede billetter ved indgangen til Cirkusland i Slagelse, ligesom han gennem mange år trofast har hjulpet med at tage godt imod publikum under Cirkus Arenas Danmarks-turneer. På trods af sin høje alder elskede Erik at rejse rundt med os i sin campingvogn, og vi nød altid at have besøg af ham.

Æret være hans minde.

klovn.gif (1460 bytes)

7. januar 2021

Et dødsfald: Yrsa Zidla. Den tidligere trapezartist Yrsa Zidla er afgået ved døden den 31. december 2020. Hun blev 93 år. Hun var gift med den østrigske mesterjonglør Eric Zidla og var hans assistent i jonglørnumrene. Eric Zidla døde i 1984. Her i landet oplevede vi ham med Yrsa som assistent hos Cirkus Moreno i 1959 og i Lorry i 1963. Det var Yrsa Zidla, som i sin tid lærte Bettina Arli at optræde i trapez.

 klovn.gif (1460 bytes)

5. januar 2021

En rund dag: Violet Ørum 90 år. Den 6. januar fylder den tidligere trapez-artist Violet Ethel Ørum 90 år. Som ung var hun helt syg for at bliver akrobat og arbejdede en sæson hos professor Tribini på Bakken. Men hun var for tung og ubøjelig i knoglerne og blev i stedet trapez-artist. I 1949 skrev hun kontrakt med søstrene Lazana, som optrådte i Cirkus Moreno med nummeret 3 Lazana. Det blev startskuddet til et årti med massevis af rejser og oplevelser. Hun optrådte mange steder i Mellemøsten. I forbindelse med optræden i Libanon, Iran og Irak i 1958 og 1959 traf hun kunstcyklistparret Haddy og Solveig Enoch og har lige siden bevaret tæt kontakt med familien Enoch. Violet Ørum stoppede som artist i 1959 og rejste til Australien, hvor hun blev gift med en barndomsven. Ægteskabet holdt dog ikke, og hun vendte sammen med sin datter tilbage til Danmark. For 45 år siden begyndte hun at dyrke karate i Shotokan Karate Akademi, hvor hun hurtig blev kendt som Mama San og hvor hun stadig er aktiv. De ville have holdt en reception for hende lørdag 9. januar, men den er udsat som følge af corona-restriktionerne. I mange år var hun tillige fast gast hos Jørgen Friland til Oldboys sejladserne i Sundby Sejlklub.

klovn.gif (1460 bytes)

3. januar 2021

Stor udstilling i Lund om klassisk cirkus. Om alt vel åbner Kulturen i Lund den 10. april en stor udstilling om cirkus. Det bliver Kulturens største udstilling i år. Efter planen kan den ses til udgangen af februar 2022.

Ældre illustration af kvindelige trapezartister. Ukendt kunstner.

Kulturen skriver:

Nästa stora utställning på Kulturen i Lund handlar om cirkusens spännande och förtrollande värld. Vi kommer att levandegöra cirkushistoria från 1800-talet till idag.

Vi lånar bland annat in vackra handgjorda kostymer från Cirkus Rhodin, som har sin bas i Skåne och är en av få traditionella cirkusar som finns kvar i Sverige. Ägaren Diana Rhodins farfar Brazil Jack och hennes far Trolle Rhodin var dessutom två av svensk cirkus stora personligheter under 1900-talet. Utställningen kommer även att låna in spännande föremål och dräkter från andra långivare.

Vi visar också fotograf Åsa Sjöströms magiska cirkusbilder och delar av hennes dokumentär Den sista cirkusprinsessan.

Til udstillingen har Kulturen lånt diverse effekter fra Det svenske Cirkusakademi, herunder fra Sveriges Cirkusmuseum i Ingelsträda.

Jongløren David Sosman fortæller, at udstillingen også rummer nogle af hans farfar Pipo Sosman Sr.’s kostumer. David, som er søn af kloven Eddy Sosman og Isabella Enoch Sosman, var for et par måneder siden i Lund, hvor han blev fotograferet i sin farfars kostume. Billeder tv. viser David i kostumet. Billeder til højre Pipo Sosman Sr. sammen med Davids onkel Pipo Sosman Jr.

Kulturen, hvis formelle navn er Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, blev stiftet i 1882 og har i dag ca. 3.500 medlemmar. Kulturen driver museer i Lund og Sjöbo kommuner.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. januar 2021

DET SKEDDE I PARIS -- och annorstädes  -- MAGICAL STUNTS & EFFECTS 5:

DET SKEDDE I PARIS  -  men även annorstädes -- nämligen vid en KRÄMAR- MARKNAD, vid cirkusplatsen HULGAARDS-vej, Köpenhamn, jag var engagerad för att skapa stämning och gott humör, i ett mat-och-öl tält, egentligen icke nödvändigt eftersom publikum hade intagit den fördärvliga alkoholen, men turligt nog fanns där en publik av invandrare, nyktra/aedru/ vilka väntade sig ENTERTAINMENT: jag hade valt en gammal cirkus-häst vilken alltid gör lycka: THE LADY WHO WALKS THRU SOLID MATERIAL, i detta fall genom rep/reb/.

Till entré fick jag ett par spelkort att försvinna, ett av dem kom igen i en foto-ram, det andra krävde en del ABSTRAKT TÄNKANDE: med en viss teknik kan man med ett klipp med sax i en tidning/avis  - göra 3 öppningar diagonalt, vilka kan identifieras som RUTER 3 - av vuxna personer.

Zarro Zarro med ruder 3. Foto: Marie Louise Djomguem

Efter show kom en liten pojke/lille dreng/ fram till mig, sporde med bred Köpenhamns-dialekt: HVAD MED DEN RUDER 3 ?

Han var mycket bekymrad och orolig .... jag förklarade fenomenet  för honom, han blev tydligt lättad och glad, gick hem med en god upplevelse, vilket även jag hade –

HAPPY ENDING - ABSTRAKT TÄNKANDE !!!

----------------------------------------ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2021

Danske cirkus i 2021. Her er en oversigt i alfabetisk rækkefølge over de cirkus, som vi håber at se på landvejene i 2021, samt de planlagte premieredatoer. Selvsagt med forbehold for corona-relaterede ændringer.

Cirkus Arena: Landspremiere på Bellahøj den 24. marts. Forestillingen præsenteres af Bubber og Julie Berthelsen. De medvirkende artister er Alex Porsing og hans motocross-team FMX Danmark, Danguir-truppen på tårnline, rola-rola akrobaten Paulo Kaiser, Wolfgang Lauenburger og hans hunde, Mustafa Danguir Tumbling Troupe, Laura Berdino med heste i frihedsdressur, Duo Costace, Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco samt Cirkus Arenas dansere.

Rola-rola akrobaten Paulo Kaiser var også hos Arena i 2016. I 2019 optrådte han i Cirkusland. Hans speciale er spring fra bræt til bræt. Pressefoto fra Cirkus Arena

Wolfgang Lauenburger var også hos Arena i 2010 og 2015. I 2008 optrådte han i Benny Schumanns efterårsforestilling. Pressefoto fra Cirkus Arena.

Duo Costache var også hos Arena i 2017 og 2019 med hhv. et perchnummer og et luftnummer. Pressefoto fra Cirkus Arena

Med et par enkelte undtagelser har Jimmy Folco været med i Arenas forestillinger siden 1997. Pressefoto fra Cirkus Arena

Cirkus Arli: landspremiere i Fløng 27. marts. Ud over medlemmer af familien Arli kan du møde klovnen og multiartisten Francisco Fratellini. Navnene på øvrige optrædende er endnu ikke offentliggjort.

Martin Arli og sønnen Alexander er altid blandt hovedkræfterne i Cirkus Arli. Forud for cirkussæsonen kan du opleve Alexander Arli i Jan Schous REVY PICNIC SCHOU-TUR på Østergaards hotel i Herning.

Supertalenter Francesco Fratellini var også hos Arli i 2017, 2018 og 2020. Pressefoto fra Cirkus Arli.

Cirkus Baldoni: landspremiere i Lyngby 4. april. De skriver:

Det er med stolthed at vi i 2021 markerer vores forestilling nr. 20. Det bliver en helt vild forestilling så vi med rette kalder den for DET FOR VILDT!!!

I kommer til at møde en række topartister bl.a. de italienske Ferrandino´s der har et hæsblæsende rulleskøjtenummer og et dristigt luftnummer på programmet. Fra Tjekkiet skal I møde supertalentet Kaya Janacek med balancekunsten Rola-Rola og hans forældre Eddie og Maria i en hel ny akrobatisk disciplin, der aldrig før er set. Duoen "Hands to Violin" i en ny og moderne komposition med violinisten, Daniella, der spiller op til den superstærke håndstandsartist Michal og så har vi naturligvis masser af klovner og Løven Leonardo.

Duo Ferrandino består af Michele Ferrandino og Marina Curci. Ud over rulleskøjtenummeret har de et luftnummer i fast trapez (aerial cradle). Klik her og her for at se videoklip af de to numre. De optrådte i Cirkus Arli i 2012. Pressefoto fra Cirkus Baldoni.

Duoen Hands to Violin (Michal Mudrák og Daniella Vitová) var også hos Baldoni i 2016, hvor de var blandt de nominerede til Den Danske Cirkuspris’ pris for årets bedste nummer

Det er 6. sæson i træk den alsidige tjekkiske Janacek familie (far Eddie, mor Maria og sønnerne Kaya og Rudy) optræder i Cirkus Baldoni. I 2018 var Kaya blandt de nominerede til talentprisen fra Den Danske Cirkuspris. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Cirkus Krone: ingen oplysninger.

Cirkus Mascot: om muligt landspremiere i Roslev i slutningen af marts. Ud over medlemmer af familierne Deluran og klovnen Gulio og hans familie er navnene på de medvirkende endnu ikke offentliggjort.

Marianne Deleuran og hendes legesyge vovser er en helt uundværlig del af en Mascot-forestilling. Pressefoto fra Cirkus Mascot

Zirkus Nemo: landspremiere 11. april i Horsens. Ud over Søren Østergaard er navnene på de medvirkende endnu ikke offentliggjort. Det er tænkeligt, at det i større eller mindre omfang er dem, der var engageret til 2020, hvor turneen måtte opgives: den russiske akrobat Vladimir Georgievsky i et komisk trampolinnummer, rola rola akrobaterne Meleshin Brothers, superjongløren Cladius Specht, hula-hop stjernen Geraldine Philadelphia samt håndstandsakrobaterne Duo Solys.

Selv om Zirkus Nemo byder på fremragende artister, er det først og fremmest Søren Østergaard selv, publikum kommer for at se. Her som Smadremanden sammen med Sørens personlige assistent Laura Kvist Poulsen. Foto fra 2019. Fotograf: Rud Kofoed / Ajour Press.

Cirkus Trapez: ingen oplysninger.

klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2021

REVY PICNIC SCHOU-TUR. Skuespilleren Jan Schou er først og fremmest kendt for sine revy-forestillinger: forårets Schou-ture på Østergaards Hotel i Herning og sommerens revyer i Rottefælden i Svendborg. Coronaen betød, at der i 2020 kun var ganske få Schou-ture og slet ingen revy i Rottefælden. Men Jan Schou er ukuelig optimist og satser på, at vi snart igen kan komme på Schou-tur og i revy. Årets Schou-tur har fået titlen REVY PICNIC SCHOU-TUR, og de medvirkende er Jan Schou, Susanne Breuning, Alexander Arli samt kapelmesteren Kenneth Sichlau. Alexander Arli har mange gange tidligere være med i Schou-turs forestillingerne.

Om alt vel spiller revyen 12/2 + 13/2 + 18/2 + 19/2 + 20/2 + 26/2 + 27/2 + 5/3 (både eftermiddag og aften) + 6/3 + 12/3 + 13/3 + 19/3 + 20/3 + 26/3 + 27/3 2021.

Den hyggeligste aften på den sikreste måde med alt, hvad hjertet kan begære af god mad og vin + et festligt show med revy, variete, god musik, festlige nye og gamle sange og masser af overraskelser! En anderledes pyntet Schou-Turs sal med masser af plads mellem bordene, rød-hvide picnic duge og en ”schou” af træer danner rammen foran den sjove nye variete-SCHOU-scene!, lover Østergaards Hotel.

klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2021

Runde dage i 2021. Flere inden for den danske cirkus- og artistverden kan fejre en rund dag i løbet af 2021:

18. januar 2021: Jörgen Börsch, artistagent mv., 80 år

19. januar 2021: Bernhard Kaselowsky, Cirkus Trapez, 60 år

18. februar 2021: John Thurano, artist, 75 år

9. april 2021: Laura Berdino, Cirkus Arena, 40 år

3. august 2021: Benny Berdino, Cirkus Arena, 75 år

19. oktober 2021: Patrick Berdino, Cirkus Arena, 30 år

22. oktober 2021: Michael Deutsch, tryllekunstner, 60 år

Jeg vil blive glad for en e-mail, hvis du er opmærksom på andre runde dage, som jeg burde have haft med i oversigten.

klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2021

Websiden Cirkus i Danmark har haft ca. 27.000 hits (besøg) i 2020. Lidt færre en i 2019, men der har også været færre nyheder i 2020. Tælleren kan ses nederst på den første side (den, hvor du vælger sprog). Tælleren registrerer ikke skift mellem de enkelte undersider eller deep-links til siden. Den får derfor ikke besøgende med, som fx via Google og smartphone går direkte ind på nyhedssiden.

Siden har mange læsere, som besøger den en eller flere gange om måneden. Adskillige hver weekend, fordi siden med nyheder normalt opdateres hver lørdag. Til de faste læsere kommer et stort antal, som i anden forbindelse falder over siden, herunder journalister, som foretager research. På nyhedssiden bringer vi nyt fra den danske cirkusverden. Vi omtaler også cirkus i nabolandene Sverige og Norge. Siden november 2006 har vi tillige bragt omtale af cirkus m.v. i Paris, skrevet af vores trofaste korrespondent Zarro Zarro. En særlig sidste-nyt side opdateres, hvis der er særlige nyheder siden seneste ugeopdateringer. Kalendersiden opdateres dagligt, hvis der er ændringer.

Ud over nyhedssiden og kalendersiden indeholder Cirkus i Danmark sider med historiske fakta om de enkelt danske cirkus, om cirkussamlinger og museer, om cirkuslitteratur på de skandinaviske sprog, om danske cirkusfamilier og om foreninger for cirkusinteresserede. Derudover findes der en underside med lidt længere artikler om cirkus. Klik her for at finde links til de omtalte undersider (findes et stykke nede på den side, der kommer frem).

klovn.gif (1460 bytes)

Link til nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden