nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 11. januar 2019

Opdateringerne dækker denne gang perioden 5. til 11. januar 2019. Næste opdatering lørdag 19. januar. sidste nyt-siden, kan du indtil da finde nyheder, som er modtaget efter 11. januar.

11. januar 2019

Vintercirkus i Malmø og Helsingborg. Torsdag 10. januar 2019 var der premiere på årets første skandinaviske cirkusforestilling: Albin Ganovics Malmö vintercirkus, som spiller i Cirkus Olympias telt på Møllepladsen i Malmø.

Den populære svenske skuespillerinde Marianne Mörck har rollen som Clown Mamma og Albin Ganovic som Clownen Cito. Forestillingens artister er Super Silva, Duo Solys, Yosvany og Trio Sarkozi. Endvidere møder publikum Cirkus Olympias Niklas Bengtsson med heste.

Danskerne kender vovehalsen Super Silva fra Cirkus Dannebrog 2012, Duo Solys fra Zirkus Nemo 2016 og 2018, hvilket år Den Danske Cirkuspris kårede dem som årets bedste nummer, og Trio Sarkozi fra Cirkus Trapez 2014. Yosvany optrådte i Cirkus Benneweis i 2014.

Der er en historie i forestillingen, indtalt af Eva Rydberg. Historien handler om lille Ofelia, som stikker af med cirkus og ender som cirkusdirektør.

Ensemblet består af Rebecca Karlsson, Josefine Sebring, Felicia Daxberg, Julia Kristoffersson, Isabelle Hultqvist, Matilda Ek, Emma Ekelund. Det 6 mand store orkester består af Viktor Lundahl, Joel Selsfors, Kasper Hellström, Ludvig Collden, Olle Hellbring, Lucas Gulbing.

Der er forestillinger i weekenderne (inkl. fredage) Malmø til og med 20. januar. Derefter flyttes forestillingen til Helsingborg, hvor den under navnet Helsingborg Vintercirkus spiller på pladsen ved Sofiero Slot i weekenderne 26./27. januar og 2./3. februar. Om spilletidspunkter og billetbestilling : se Cirkuskalenderen.

Nærmere omtale af forestillingen med fotos kan læses på sidste nyt-siden fra 13. januar om eftermiddagen samt ved næste uges opdatering af denne side.

klovn.gif (1460 bytes)

7. januar 2019

Det sker også i London.

Vores britiske ven John Cooper skriver (min oversættelse)

Som faste læsere af denne side er opmærksomme på har man fra midten af ​​november til begyndelsen af ​​januar kunnet se Cirque Berserk, produceret af Martin "Zippo" Burton, i Winter Wonderland i Londons Hyde Park.

Hver dag (bortset fra juledag) var der tre shows hver aften kl. 18, 19 og 20. Hvert show varede omkring 50 minutter. Så der var meget kort tid mellem forestillingerne.

Musik var forudindspillet, og der var hverken konferencier eller trykt program, så jeg vil blot nævne enkelte af numrene.

For at holde tempoet op var de fleste numre splittet op i to eller flere sektioner eller skåret meget ned. Alle artister havde fået nye kostumer og ny musik, så du så ikke et nummer som du kendte det i forvejen. Men det er nok uden betydning for de fleste tilskuere.

Illusionisten Kim Kenneth (The Dane In The Fast Lane) havde to store entreer sammen med sin partner Jessica Caveagna.

Efter at have trylle Jessica frem fra en brændede rekvisit, knuste han hende i en kasse. Hun kom dog uskadt ud for blive lænket i et kabinet, som Kim kørte igennem på motorcykel, fulgt at to ryttere fra Dødsgloben. Rekvisitten blev fjernet før Jessica var sat fri – derved undgik man tid uden « action ».

   Kim Kenneth og Jessica. Alle fotos er taget af den fremragende endelse cirkusfotograf Andy Payne

I deres anden entre trylles Jessica væk i en kasse for så at komme frem sammen med en anden pige. Hun låses så inde i en stor boks, der gennemskæres af knivblade nogle sekunder før hun hun dukker op blandt publikum.

       

   

Kim Kenneth og Jessica Caveagna. Foto: Andy Payne

I showets finale tryllede Kim mange af de optrædende frem fra et tomt bur.

Jessicas eget sabelbalancenummer var skåret ned til kun at vise når hun gik op og ned af stigen. Men hun « solgte » nummeret lige så godt som altid.

       

Jessica Caveagna. Foto: Andy Payne

De, der så Cirkus Dannebrog i 2016, vil huske The Centners jonglørnummer, hvor Danny jonglerede på ladet af en lille firhjulstrækker. I Berserk arbejdede han med fluorescerende kegler og kegler med ild i.

The Centners i Cirque Berserk

Et andet nummer jeg må mævne er balanceringsnummeret med Alan og Rafael, som jeg har set præsenteret under forskellige navne. Der særlige er, at Rafael (top-manden) er en kørestolsbruger; et faktum, som ikke søges skjult. Han er en inspiration for mange.

Der er ingen tvivl om, at der kommer en ny produktion af Cirque Berserk Winter Wonderland 2019/2020, med Zippo's julecirkus i samme telt tidligere på dagen. Det er utvlsomt et besøg værd.

klovn.gif (1460 bytes)

4. januar 2019

Cirkusprinsen, der hader rampelyset. Mandag den 7. januar fylder Jackie Berdino, Cirkus Arena, 50 år. Som søn af Benny og Hanne Berdino var det givet, at han ville få et liv i cirkus, og fra 1978 til 1986 oplevede man ham i Cirkus Arenas manege med fx ponyer, heste og zebraer i frihedsdressur. Jackie havde imidlertid ikke storesøster Suzannes glæde ved optræde og fandt derfor hurtigt ud af, at han gjorde mere gavn backstage end i manegen. Glæden ved at optræde sprang simpelthen en generation over til Jackies ældste søn Patrick, som familien Berdino da også har valgt at lancere som Cirkus Arenas kronprins. At Jackie ikke er nær så synlig som papa Benny og sønnike Patrick betyder dog ikke, at han ikke er involveret i cirkusdriften. I snart mange år er det ham, der har engageret artister og været involveret i iscenesættelse af forestillingerne og meget andet af det ”baggrundsarbejde”, som er nødvendigt for at drive et cirkus. Medens Jackie som nævnt ikke viser sig i manegen, er ud over sønnen Patrick også fru Laura, som han blev gift med i 2009, et fast indslag i Arena-forestillingerne med flotte heste i frihedsdressur. Også deres fælles datter Scarlet har undertiden været med i forestillingerne.

Jackie Berdino. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

klovn.gif (1460 bytes)

4. januar 2019

Danske cirkus i 2019. Her er en oversigt i alfabetisk rækkefølge over de cirkus, som turnerer i 2019, samt en oversigt over optrædende i det enkelte cirkus. Mange af artistnavnene har før været nævnt her på siden.

Cirkus Arena: Landspremiere på Bellahøj den 20. marts. Forestillingens konferencier er Bubber. De medvirkende artister er Duo Costache med et helt nyt luftnummer, Diorios med deres dødsglobe, Andrejs Fjodorovs med duer, Oleg Izossimov med håndstand, Kolev Sisters med hånd til hånd-akrobatik, The Flying Wulbers i flyvende trapez, Laura Berdino med heste i frihedsdressur, eksoter fra Cirkus Arenas stalde samt Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco.

Cirkus Arli: landspremiere i Fløng i slutningen af marts. Navne på medvirkende er endnu ikke offentliggjort.

Du kan utvivlsomt møde klovnerne Martino & Co. i Cirkus Arli

Cirkus Baldoni: landspremiere i Lyngby 23. marts. Ud over direktøren René Mønster Baldoni medvirker blandt andre illusionisten Kim Kenneth, Abu Brothers med ikariske lege og klovnen/komikeren Peytchev Plamen Metodiev. Med i programmet skulle også være en knivkaster, en tempojonglør og en japansk linedanserinde.  

For andet år i træk er illusionisten Kim Kenneth og hans kæreste Jessica med i Baldonis forestilling. Men med helt andre tricks end dem, de viste i 2018

Zirkus Barnly følger i år med Zirkus Nemo og spiller i 3 byer: Aarhus (6. til 30. juni), København (7. august til 1. september) og Odense (4. til 15. september). Captain Frodo er igen hovedkraften. Frodo kan også opleves i Zirkus Nemo, hvor han i anledning af Nemos store jubilæum 20 år uden savsmuld er et af de store navne.

Lige som i 2019 er norske Captain Frodo hovedkraften i Zirkus Barnly. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Cirkus Krone: Premieredato ikke oplyst. Navne på medvirkende er endnu ikke offentliggjort.

Som landets øvrige cirkus håber Cirkus Krone på masser af folk i kø ved cirkuskassen

Cirkus Mascot: Premieredato ikke oplyst. Ud over medlemmer af familierne Deluran og klovnen Gulio og hans familie er navnene på de medvirkende endnu ikke offentliggjort.

Marianne Deleruan præsenterer såvel hunde som geder og minigrise. Her fotograferet med en ged. Foto: Mr. Sputnik alias Per Krogh Petersen

Zirkus Nemo: landspremiere 18. april i Horsens. I forestillingen medvirker Søren Østergaard, gummimanden Captain Frodo, håndstandsartisterne Duo Kvas, jonglørduoen Menno og Emily van Dyke og den finske duetryller Marko Karvo.

Zirkus Nemos artister er fremragende. Men det helt store trækplaster er nok direktøren selv, ikke mindst når han optræder som smadremanden. Pressefoto fra Zirkus Nemo. Fotograf Steen Brogaard.

Cirkus Trapez: premieredato ikke oplyst. I forestillingen medvirker indianerdrengen Yakari og ponyen Lille Torden, Bernhard Kaselowsky, som fremfører frieserheste i frihedsdressur samt frieserhesten Frederik og den lille pony Bonito i et stor og lille-nummer, Saabel-familien, som præsenterer deres flotte sibiriske husky-hunde, Kelly Saabel med håndstand, Jennifer Saabel som antipodist, Randy og Mila med et luftnummer i aerial straps og Romany May med et luftnummer, vist nok i tissue. Forestillingens klovn er Michael Cadima, der tillige viser en jonglørentre.

klovn.gif (1460 bytes)

3. januar 2019

DUBAL - Danske Ungdoms- og Børne- Artisters Landsforening, fortæller i et nyhedsbrev, at 5 nye cirkusklubber så dagens lys i 2018, og at der nu er 28 steder i Danmark, hvor børn og unge kan træne artisteri. Blandt store begivenheder nævner de årets Cirkusfestival, der blev afholdt af Cirkus Kæphøj i Holbæk, Kr. Himmelfarts-træf på Cirkusfabrikken i Salling, European Circuscamp på Cirkusfabrikken i Salling og DUBALs deltagelse i Kulturmødet på Mors. I efteråret har der været afholdt Halloweeen-træf og Diabolo-træf, begge arrangementer i Odense.

Se mere om DUBAL på www.dubal.dk og på deres facebook-side.

Dejligt at flere og flere børn og unge gennem cirkusklubberne får en sund og meningsfuld fritid. Alle oplever på den måde, at cirkus er noget godt, sjovt og positivt, og enkelte ender måske som artister.

klovn.gif (1460 bytes)

2. januar 2019

Runde dage i 2019. Flere inden for den danske cirkus- og artistverden kan fejre en rund dag i løbet af 2019:

7. januar 2019: Jackie Berdino, Cirkus Arena, 50 år

16. april 2019: Steen Pegani 50 år

16. september 2019: Katja Schumann, Cirkusgården i Løkken, 70 år

25. oktober 2019: Daniel Deleuran, Cirkus Mascot, 30 år.

Jeg vil blive glad for en e-mail, hvis du er opmærksom på andre runde dage, som jeg burde have haft med i oversigten.

klovn.gif (1460 bytes)

2. januar 2019

DET SKER I PARIS – - under jul-säsongen – - ett stort antal förestâllningar.

Från 5 till 29 december visade ESPACE PARIS-PLAINE, en vacker/smuk/ teater sponsrad av kommunen, MIRAGES /HÄGRINGAR/, titeln skall föra tankarna till - en hägring, d.v.s. det overkliga, det underbara, det poetiska.

Denna show, av och med FRANK DESMAROUX and friends: SVETLANA ZINDOVIC, ROMANE CHANDELIER, MELL DESMAROUX, NANCY MOUTARDE, DANTE DESMAROUX, ERIC VARELAS, med bakgrunds-dekor av HIPPOLYTE ROMAIN, koreograf: JOHAN NUS.

Scenbilderna är vackra och originella, de skapar stämning och framhäver artisterna, vilka alla excellerar i flera specialiteter: single-jonglering och flerdubbel jonglering, flotta balanser, contorsion, clowning och comedy, akrobatik med och utan dans, flera luftnummer, aerial ring och textil, liksom vertikal-rep.

Alle fotos stillet til rådighed af La Lanterne Magique

Jag uppskattade/paaskönnede/ särskilt de eleganta kostymerna, uppenbart sydda för denna show, vidare gav artisterna signal till publiken att de älskar att uppträda, deras entusiasm gick ut  i salen, där publiken tackade med kraftigt bifall.

Musiken var lagom diskret, och var vad den skulle vara - en bakgrund.Vid slutet av denna show lämnade alla salen i högt humör !

Intressepunkt:  den ungdomliga publiken fick utan tvivel se att LIVE ENTERTAINMENT är mer sympatiskt än den elektroniska, och detta i enlighet med fransk teater-tradition, som funnits sedan MOLIERE'S dagar.

ABSOLUT SEVÄRT !!

   

Se mer: www.lalanternemagique.eu

Plats:  ESPACE PARIS-PLAINE, 13 rue du General GUILLOMAT, 75O15 PARIS. Metro: PORTE DE VERSAILLES, man kan sedan ta TRAMWAY eller promenera en halvtimme.

DER SKER I PARIS !!!

.............................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2019

Websiden Cirkus i Danmark har haft knap 30.000 hits (besøg) i 2018. Tælleren kan ses nederst på den første side (den, hvor du vælger sprog). Tælleren registrerer ikke skift mellem de enkelte undersider eller deep-links til siden. Som tidligere år har besøgstallet været højst i cirkussæsonen.

Siden har mange læsere, som besøger den en eller flere gange om måneden. Adskillige hver weekend, fordi siden med nyheder normalt opdateres hver lørdag. Til de faste læsere kommer et stort antal, som i anden forbindelse falder over siden, herunder journalister, som foretager research. På nyhedssiden bringer vi nyt fra den danske cirkusverden, herunder om danske artisters optræden i udlandet. Jeg omtaler også cirkus i nabolandene Sverige og Norge. Siden november 2006 har jeg tillige bragt omtale af cirkus i Paris, skrevet af min trofaste korrespondent Zarro Zarro. En særlig sidste-nyt side opdateres, hvis der er særlige nyheder siden seneste ugeopdateringer. Kalendersiden opdateres dagligt, hvis der er ændringer.

Ud over nyhedssiden og kalendersiden indeholder Cirkus i Danmark sider med historiske fakta om de enkelt danske cirkus, om cirkussamlinger og museer, om cirkuslitteratur på de skandinaviske sprog, om danske cirkusfamilier og om foreninger for cirkusinteresserede. Derudover findes der en underside med lidt længere artikler om cirkus. Klik her for at finde links til de omtalte undersider (findes et stykke nede på den side, der kommer frem).

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden