nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 16. November 2019

Opdateringerne dækker denne gang perioden 9. til 15. november. Næste opdatering lørdag 23. november.  sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 15. november.

12. november 2019

Femstjernet forestilling med en stjerne. Min gode ven Jørgen Lorenzen havde lokket mig til Silkeborg lørdag 9. november for at se forestillingen L’Homme-Cirque (Cirkusartisten) med den schweiziske artist David Dimitri. Mine forventninger til det, arrangørerne kaldte ”en enestående nycirkusforestilling, udført af kun 1 person”, var måske ikke store, og der er et pænt stykke vej fra Nordsjælland, hvor jeg bor, til Silkeborg. Men med et DSB-tilbud om billet vil kun 99 kr. lod jeg mig overtale.

Men forestillingen i David Dimitris lille telt, der vel er på størrelse med Cirkus Mascots telt, blev en af årets bedste cirkusoplevelser. Helt klart til 5 stjerner i dagbladenes skala, hvor 6 stjerner er det maksimale og 4 stjerner eller derover flot.  

I køen foran teltet ses bl.a. Agnete Louise Enoch, Irene Thierry og Jørgen Lorenzen. Alle fotos er smartphonefotos, taget af Ole Simonsen

I det vel opvarmede telt viste den 56-årige David Dimitri sig som en både dygtig og charmerende multiartist med formidabel udstråling. Det var imponerende, hvad han ene mand kunne klare. Og der var masser af humor og gode ideer i forestillingen, som han indledte med at skifte sko. Vel at mærke stående på et ben. Hvis du ikke synes det lyder svært, så prøv selv ! David Dimitri gentog i øvrigt nummeret med skoen på et løbebånd !

I det hele taget var der meget opfindsomhed i den måde, hvorpå en række klassiske cirkustricks blev udført. En hest, som vi kender den fra skolernes idrætstimer, var rigget til som en rigtig hest, som endda kunne lave hestepærer! Og et springbrætnummer, hvor Dimitri under springet spillede harmonika, kunne lade sig gøre ved at lade en sæk falde ned på den anden ende af springbrættet. Efter at den første sæk, David Dimitri udløste, ramte ham i hovedet. Selvfølgelig ikke ved en fejl, men som led i forestillingen.

David Dimitri er oprindelig uddannet som lineakrobat. Forestilling bød da også på et linenummer, hvor han elegant og stilsikkert udførte først en baglæns og senere en forlæns salto. Han spillede forresten også på trompet, medens han lå på linen.

I en kanonkongentre havde mange sikkert ventet at se ham kravle ud med af kanonen med tøjet i laser, således som fx. klovnen Bonbon gør det. Men nej – han lod sig skyde ud af kanonen for så at gribe fat i et reb (vertikalt sejl), som hang ned fra teltkuplen.

Den ca. 1 time lange forestilling sluttede med, at han på skråline gik ud af teltet og fortsatte op til en høj mast, hvorfra han efter at have taget nogle selfier kravlede ned og hilste på sit begejstrede publikum. Klik her for at se videoklip fra dette nummer.

« Thank you for a Fantastic Performances in Silkeborg - You are absolutely Amazing ! » skrev cirkusdronningen Agnete Louise Enoch, der her ses sammen med David Dimitri. I baggrunden Jørgen Lorenzen.

« Jeg mener, det er noget af det bedste, vi har set længe », skrev Jørgen Lorenzen og tilføjede:

1. Det fungerer! Folk var ellevilde fra start til slut. Ikke som i mange danske forestillinger, hvor man sidder og tænker: er de snart ovre. Det er det med at skabe præcis og stor forventning.  Teltet var jo en blanding af en middelalderlig gøglerplads og en røverhule.

2. Der skete en forening af gøgl og artisteri - det sidste af fornem klasse.

3. Mandens mimik og hele adfærd befordrede stemningen - bremsede den ikke (som klovne jo af og til gør).

4. Der var overraskelser og en befriende humor. Og alle aldersklasser kunne more sig af det samme på samme tid.

5. Man bliver glad, for her er en klar mulighed for cirkus - en niche, som kan udvikles. Og samtidig som forestillingen har rod i gammel cirkus- og gøglerkultur, peger den jo ind i fremtiden.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. november 2019

Videoprojekt om cirkus. Tre studerende Ebbe Sidenius, Frederik Overgaard og Maja Wistesen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har lavet et 8 minutter langt videoprojekt om cirkus. Til opgaven har de blandt andet haft hjælp af forfatteren og cirkuskenderen Jørgen Lorenzen og af artisterne Jesper og Jonas von Kriegbaum (far og søn). Klik her for at se videoen.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. november 2019

Det historiske hjørne

Leon Rabello – vidunderbarnet, der blev cirkusdirektør. Mange artister har en drøm om at etablere deres eget cirkus. Det lykkes for nogle ganske få, men for andre bliver det en kortvarig fornøjelse. Blandt disse var den danske jonglør Leon Rabello.

Leon Rabello blev født i 1912. En enkelt kilde skriver, at han var ” third generation juggler from the Renari family”.

I 1947 fortalte han en Randers-avis, at han i begyndelsen af 1930’erne som en lille krøllet dreng havde optrådt som jonglør med bolde, pinde og meget andet. Han blev kaldt den lille Rastelli, da nogle af de tricks han viste ar de samme, som den berømte italienske jonglør Enrico Rastelli optrådte med. Leon Rabello fortalte tillige Randers-avisen, at han som 16-årig stak af hjemmefra og kom til Italien, hvor han lærte at stå på egne ben. Han fortalte, at han var på turne med flere cirkus, indtil han havde tjent nok til at starte sit eget cirkus. Han startede i Sydamerika, kom lige før 2. verdenskrig til England og senere til Sverige, hvor han startede med Cirkus Rabello.

Avisens beskrivelse af karrieren er måske ikke helt præcis, da han i 1930 var 18 år gammel og derfor næppe kan kaldes en lille krøllet dreng. Men at han var en talentuld jonglør kan ses at et filmklip fra 1936 optaget af filmselskab Pathe. Klik her for at se filmklippet.

Det er rigtigt, at han kom til England lige før 2. verdenskrig. En plakat fra engelske Blackpool Palace viser, at han var der i oktober 1939. Men som optrædende og ikke som cirkusejer!

Det er også rigtigt, at han var i Sverige. I 1930 og igen i 1940 og 1943 optrådte Rabello nemlig i nogle uger i Cabarethallen i forlystelsesparken Liseberg i Göteborg, og han har sikkert også haft andre svenske engagementer.

I 1947 kom Cirkus Rabello til Danmark, hvor de i reklamerne kaldte sig den firemastede gigantcirkus Rabello og lovede, at der var folkeslag og dyr fra 5 verdensdele.

Et af Leon Rabellos numre var at kaste en bold ud blandt publikum og så gribe bolden på en pind, han havde i munden. Til en avis fortalte han, at han lagde vægt på gode artister samt afveksling. Desuden arbejde han på at højne standarden og bevare den noble tone, og han ville aldrig byde publikum noget halvdårligt.

Dette foto, som blev bragt i Aarhus Stiftstidende 9. maj 1947, er måske af Leon Rabello, der den gang var 35 år gammel. Billedteksten lød ”Leon Rabello med kamel” – kamelen kan man dog ikke se.

I 1949 var Cirkus Rabello igen på turne i Danmark. Men de blev ramt af uheld. 6. maj beskadigede en skypumpe teltet, da cirkus lå i Karlslunde. Senere besøgte de Bornholm, hvor en brand i Rønne 29. maj ødelagte køkkenteltet og staldteltet. Der skete kun materiel skade, men skypumpe og brand ramte cirkus så hårdt økonomisk, at Leon Rabello 12. juni besluttede at stoppe. Og dermed var det slut for Cirkus Rabello.

Men ikke for Leon Rabello. Opslag i Mediastream viser, at han i oktober1960 optrådte med sin jonglør-entre ved Kloster-Messen i Løgumkloster. Blandt de andre optrædende var ”Lille Dorthe”, som senere blev kendt som Dorthe Kollo. En af aviserne skrev at Leon Rabello var fra Sverige. Det har ikke været muligt for mig at finde senere informationer om ham.

Plakat fra 1949, hvor forestillingen blev kaldt Cirkusparaden og præsenteret som ”100 % cirkusprogram”

Leon Rabellos cirkus klarede sig som det kan ses kun i et par sæsoner. For andre artister med artistdrømme gik det endnu værre. I slutningen af 1940’erne havde Ole Gosvig sammen med partneren Villy Iversen succes med et trapeznummer. Enkelte aviser angiver fornavnet som Oluf og taler om, at partneren var fra Belgien. I 1951 ville Ole Gosvig starte sit eget cirkus, men udskød det til året efter, da han angiveligt ikke kunne få de nødvendige tilladelser. Men 13. maj 1952 havde Cirkus Gosvig premiere i forsamlingsbygningen i Horsens med ”Cirkus Gosvig – Indendørs Cirkus. ”De numre som Gosvig præsenterede for publikum var så ringe som tænkes kan – et dårligt amatørshow,” skrev aviserne. Kun en artist blev rost: håndstandsartisten Athila. Cirkus Gosvig krakkede allerede på premieredagen, så det blev kun til denne ene forestilling. I november forsøgte Ole Gosvig sig med en forestilling i Nakskov, men på spilledagen dukkede hverken artister eller direktør op. Det samme var vist nok sket i Svedborg.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. november 2019

DET SKER I PARIS -- THEATRE LA SCALA presenterar en utmärkt show: MACHINE DE CIRQUE, LA SCALA är en ombyggd och rehabiliterad teater, vilken efter sin glanstid efterhand blev en ruin, men som nu är upprustad till fordoms glans, med varierande program:  teater, koncert, cirkus.

MACHINE DE CIRQUE: 4 akrobater, en multi-musiker utför hisnande akrobatik, dels med en, tydligen specialgjord cirka 4 meter hög ställning, vilken används som bar och räck för de akrobatiska figurerna, dels direkt i golv-höjd.

En spring-bräda och en trapets  samt en kinesisk mast möjliggör otroliga effekter, dessutom är dessa akrobater super-duktiga jonglörer vilka excellerar med klubbor/käglor i olika formationer.

En avdelning af denna show, som varar 90 minuter, är en synnerligen komisk sketch där artisterna drar av sina kläder och sedan, obetalbart komiskt döljer sina ädlare delar med -

handdukar/haandklaeder/- och lyckas - utan att den goda smaken och respekten för publiken -- blir satt till sidan.

Ett mästerstycke av komik!!

Fotos stillet til rådighed af Theatre La Scala

Väl sevärt -- DET SKER I PARIS !!!

Se mer: www.machinedecirque.com og kort videoklip på https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RNtU-Lht9Vg

Föreställningen visades i Paris fram till 3 november och är nu på turné i ett antal andra franska städer och kommer senare också att besöka Litauen, Tyskland, Kanada, Italien och Belgien, se https://machinedecirque.com/fr/calendrier/ 2019

.....................................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. november 2019

Hvad laver cirkusfolk om vinteren? Hvis du tror, at de bare driver den af, må du tro om. Alle er i fuld gang med at forberede sæson 2020. Ud over at vedligeholde udstyret er der en masse tidskrævende papirarbejde. Ikke blot med at engagere artister – mange kontrakter er allerede på plads – men også med at indhente nødvendige tilladelser, lægge turneplan osv. Desværre er det danske system i de senere år blevet mere og mere bureukratisk. Fx. kunne pladsreservation af kommunale cirkuspladser i gamle dage klares ved en opringning til den i kommunen, der tog sig at den slags. I dag skal der via en PC indsendes et ansøgningskema vedhæftet en lang række bilag. Skal et cirkus ligge på flere pladser i samme kommune, skal man ofte indsende det identiske materiale for hver eneste spilleplads.

Mange cirkusfolk er også aktive på anden vis.

Cirkus Baldoni har både et antal ca. 2 timer lange forestillinger under navnet Baldoni’s Julecirkus samt flere hold, der rejser rundt og viser kortere forestillinger under navnet Cirkus Nissesjov.

Fra finalen i Baldoni’s Julecirkus 2019

Cirkus Mascot har en række forestillinger i Plantoramas havecentre. Enten egentlige forestillinger eller dage, hvor fx klovnen Gulio er i en af Plantoramas afdelinger og binder ballondyr og laver masser af fis og ballade.

Foto fra en tidligere Mascot-forestilling i et Plantorama-center

Se i Cirkuskalenderen om tid og sted for Baldoni’s Julecirkus og Mascots foretillinger i Plantorama.

Familien Arli står for 6. år i træk for H.C. Andersens julemarked i København. Lige som sidste år er placeringen på Nytorv foran Domhuset. Markedet har åbent fra 15. november til 21. december. Søndag til torsdag kl.11 – 19 og fredag + lørdag kl.11 – 20.

Martin Arli sammen med julemanden. Foto fra 2018

klovn.gif (1460 bytes)

7. november 2019

Ny bog af Søren Østergaard: 12 store danske artister

Forlaget People’s Press skriver:

Igennem tyve år har cirkusdirektør Søren Østergaard rejst land og rige rundt med sit Zirkus Nemo. Med sig har han haft nogle af landets mest markante og alsidige artister, som hver på sit felt med stor virtuositet og professionalisme har bjergtaget danskerne med deres kunst.

I 12 STORE DANSKE ARTISTER møder vi blandt andet Baconmanden, kendt og elsket for sine performances, hvor han som menneskelig flæsk lader sig stege på en glohed pande i oversize. Vi møder også Bager Jørgen, der er berømt for sin forrygende optræden med dansende wienerbrød for det danske kongehus. Senest er han sprunget ud som digter med samlingen 15 erotiske brøddigte, der går som varmt brød. Og vi møder Erik Bo Nielsen alias Smadremanden og får den utrolige historie om hans opvækst, som nok vil komme bag på de fleste.

Som alle store kunstnere og genier slæber de rundt på tung bagage. I bogen får vi eksempelvis den tragiske historie om, hvordan det musikalske geni Manden, der ikke kan fløjte, mistede sine forældre ved en koncert, hvor de skulle hyldes for deres livslange opbakning. Også den fænomenale showdressør Ib Glann har mødt tragedien; faktisk var det hans berømte bedstefars død, som satte gang i Ibs karriere, da bedstefaren efterlod sit barnebarn et brev, hvori der blot stod: »Rid Ib«, og det gjorde han så.

Ifølge Ekstra Bladet har Søren Østergaard skrevet bogen under et ophold i Pattaya i Thailand, og han har moret sig kongeligt undervejs! Bogen er på 112 sider. Indbundet og med mange fotos. Den vejledende udsalgspris er 199,95 kr., men andre priser i en række netboghandler. Ud over i en papirudgave findes bogen også som E-bog og som lydbog indtalt af Søren Østergaard selv.

klovn.gif (1460 bytes)

7. november 2019

Omkring 50 personer oplevede onsdag aften en veloplagt Preben Palsgård, der med mange sjove anekdoter fortalte om sit liv som bugtaler. Stedet var 2. sal på Cirkusmuseet i Hvidovre. Preben viste også et par videoklip samt « live » en entre, som han snart skal optræde med i en italiensk tv-udsendelse.

Preben fortalte også om sin deltagelse i årets udgave af Danmark har Talent, herunder hvor svært det er uden sceneprøve eller andet at skulle lave en entre, der ikke må vare mere end 2 minutter. Dommerne og publikum sendte ham videre, men producerne fravalgte både Preben og mange andre, da de udvalgte de numre, der kommer med i et live show. For producerne er en passende miks af numre vigtigere end talent. Det handler jo om at lave populær tv-underholdning med højt seertal, og ikke om at finde de mest talentfulde ... 

Danske Cirkusvenners formand Kim Thanning Olsen sammen med Preben Palsgård. Fotos: Lise Kokholm

 klovn.gif (1460 bytes)

6. november 2019

I mange år har man på Cirkusmuseet i Hvidovre kunne se en art kopi af artisten og samleren Barlys stue. Barlys enorme samling suppleret med Truxas samling dannede grundstammen for Cirkusmuseet, som aldrig var blevet en realitet uden disse samlinger. Museumschef Mikkel Knudsen har nu besluttet, at udstillingen fra Barlys stue har stået der længe nok, og at det ganske lille værelse fremadrettet skal bruges til skiftende særudstillinger. Rummet blev derfor ryddet i efterårsferien og skal i første omgang bruges til en kommende særudstilling om Cirkus Arena, som i 2020 kan fejre sit 65 års jubilæum. Så ovenstående foto er nu et historisk foto af noget, der var engang.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. november 2019

Et dødsfald: Esben Aerius. Den danske luftakrobat og artist Esben Aerius (Esben Gregers Stahl Holck) afgik ved døden 22. oktober. Han blev 51 år. Han var uddannet på AFUK og senere på cirkusskolen i Moskva. Fra 1999 til 2008 havde han sammen med sin daværende partner Maja stor succes som Duo Aerius, og de optrådte på en række varieteer i Tyskland og andre steder i Europa. Da samarbejdet stoppede, gik Esben solo og optrådte bl.a. som luft-akrobat i metal-kæder med nummeret "Chains of Love" eller "Kærlighedens Lænker". Han lavede også et nummer kaldet Sculpture in Motion og viste sit talent som multiartist i nogle oneman shows. I 2010 var han med i AFUK Utæmmet Natcabaret. I 2011 kunne man blandt andet se ham, da Teatergruppen De Slagfaste viste forestillingen "Cirkusprinsessen" om Kätchen Renz, og han optrådte som artistgruppen Brødrene Aerius, der udførte en række flotte numre: kæder, tissue, håndstand, balance, skulptur (den store hvide orm, også kaldet Slinky) samt struds. I de senere år underviste han blandt andet for Innercirq og AFUK.

Esben Aerius med nummeret Chains of Love

klovn.gif (1460 bytes)

4. november 2019

The Hungarian National Circus (Jozsef Richter familien). Normalt bringer vi kun skandinaviske nyheder samt som special feature nyheder fra Paris. En af hovedattraktionerne i det ungarske nationalcirkus er imidlertid Casselly-familien, der er kendt af danskerne fra mange sæsoner i Cirkus Arena og af svenskere fra sæsoner i det Cirkus Skratt. Derudover har flere danskere besøgt det ungarske nationale cirkus med Briano's cirkusrejser, Derfor har vi valgt at bringe vores engelske ven John Cooper omtale af årets forestilling (min oversættelse):

Et nyligt besøg i den ungarske hovedstad i Budapest gjorde det muligt for mig at se en af ​​sæsonens sidste forestillinger i Jozsef Richter-familiens ungarske nationalcirkus. Forestillingen fandt sted i cirkus vinterkvarter, et godt stykke fra byens centrum.

Som mange læsere ved, var det dette cirkus som Casselly-familien valgte at arbejde i efter mange år med Danmarks Cirkus Arena. At det nu er deres hjem i sommersæsonen har meget at gøre med det faktum, at Merrylu Casselly er blevet gift med Jozsef Richter Junior.

Både elefantnumrene og rytternumerne er fælles numre udført af Richter- og Casselly-familierne, De medvirkende er Merrylu, hendes mand Jozsef, hendes bror Rene Junior samt en eller to andre artister.

Rene Casselly Senior præsenterer sine elefanter, medens Jozsef Richter Senior, der selv har arbejdet med elefanter, ser på. Højdepunktet i nummeret er når Rene Junior fra et springbræt havner på ryggen af en elefant, en bedrift jeg første gang så udført af The Richter Troupe for flere år siden.

Rytternumrene er jockey ridt med akrobatik på hesteryg.

Alexia Casselly er til stede under begge numre, men hverken hun eller hendes mand kommer ind i showets finale.

Laszlo Simets semaphore-nummer med ham og to kvindelige artister var i 2018 i Danmark hos Arena og fortsætter med at imponere.

Derudover præsenterer Laszlo et nummer med en motorcykel på line med en af ​​pigerne hængende i en trapez under linen. Med i nummeret er, at motorcyklen drejer rundt om linen. (Mange danskere husker dette nummer fra Plænen i Tivoli 2001. Den motorcykel, som Laszlo brugte, er udstillet på Cirkusmuseet i Hvidovre, der også har videoklip fra nummeret).

I Cirkus Benneweis sidste sæson 2015 mødte man de moderne italienske klovnebrødre Steve og Jones. Hos Richter viste de to rutiner, som jeg husker fra Benneweis. Derudover udførte Steve udførte et solo-komedienummer med publikums deltagelse. Han havde også et flot diabolo nummer med op til fem diaboloer.

Som I måske ved, er Steve og Jones brødre til Jessica Caveagna, der er partner (både inde i  og uden for manegen) med den danske illusionist Kim Kenneth.

Se mere inklusive videoklip på www.magyarnemzeticirkusz.hu

Mens jeg var i Budapest, så jeg også det nyeste show i Cirkusbygningen. Det har så vidt jeg ved ingen numre, der er vist i Danmark, men jeg anbefaler det stærkt. Det vises indtil 31. december.

To uger efter mit besøg skulle Florian Richter's Circus komme i Budapest. Florien er ligesom Jozsef Junior søn af Jozsef Richter Senior. Næste gang må jeg tjekker hjemmesider mere omhyggeligt!

Gode ​​nyheder er efter min mening, at den ungarske regering har godkendt planerne om at opføre en ny cirkusbygning med central beliggenhed. Når den har åbnet, men ikke før, lukker den nuværende bygning. Tidshorisonten er ukendt.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. november 2019

DET SKER I PARIS – man besöker TEATER -- ALHAMBRA presenterar YOGANE MAGIC SHOW av och med YOGANE, en av de sällsynta kvinnliga trolleriartisterna - och detta sker i den teater, vilken ersätter den gamla ALHAMBRA, i samma centrala kvarter och med referens till MAURICE CHEVALIER, som spirituellt ännu lever i franskt teaterliv.

Förestelningan kallas "Ma Sorcière Préférée 1" ("Min favorit trollkvinna 1"). Alle fotos stillet til rådighed af Yogane.

YOGANE möter sin unga publik med föräldrar i en mindre lokal med passande mindre scen, den är fylld med mystiska och hemlighetsfulla ting, allt väcker publikens förväntningar -- vad skall ske med detta?

Denna stage setting matchas av YOGANE'S klädsel/paaklädning/ hon är klädd som en - elegant - häxa /heks/.

Heksen Yogane

Höjdpunkterna synes mig vara presentationen av den klassiska PARASOLL-ILLUSIONEN, samt av DET SVÄVANDE BORDET.

Et klassisk magisk trick : det svævende bord

Där är mycken interaction med barnen, till deras  stora förtjusning, och givetvis är föräldrar hänryckta att deras  barn har -  en härlig upplevelse !

Föreställningen på 1 timme kan ses fram till 5 januari 2020, i de flesta veckor är det dock bara lördag och söndag.

Se mer: www.yogane.fr

Plats: ALHAMBRA THEATRE, 21 RUE YVES TOUDIC, 75010 PARIS. Metro: Republique.

DET SKER I PARIS !!!

........................................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. november 2019

Cirkus Baldoni 2020. René Mønster Baldoni har løftet sløret for nogle af de medvirkede i sæson 2020, der begynder i slutningen af marts. Han skriver.

Årets forestilling 2020 får titlen POWER. Dette er ikke helt uden grund. Vi har således engageret én af verdens allerstærkeste mænd, Denis Ilschenko. Dagligt når han træner i fitnesscentret løfter han 420 kg. og i manegen svinger han 6 personer rundt, hvor de hænger på en træbjælke. I får også at se den powerfulde kvinde Martyn Chabri, multimusiker og quickchange, håndstandsartisten Michael Mudrak, der med sin råstyrke imponerer alle og naturligvis har vi masser af klovnerier og Løven Leonardo, der sikkert også har været en tur i fitnesscentret. Glæd Jer det bliver det stærkeste program nogensinde.

Deniz Ilchenko var i svenske Cirkus Brazil Jack i 2017. Han jonglerede med bildæk, trak med mundbid en bil og snurrede rundt med en træstamme på nakken. Et kunststykke, som han derefter gentog med 4 personer på træstammen, se foto. Til sidst i entreen blev han kørt over af en bil. I 2018 optrådte han i det norske Cirkus Arnardo, og i år har han været i Finland hos Cirkus Finlandia. I 2020 er det danskerne tur til at møde ham.

Martyn Chabry med døbenavnet Martine Gombert er datter af klovnen Toto Chabri og fru Norah. Hun tilbragte en stor del af sin barndom i Cirkusbygningen i København, hvor hendes far var ikke mindre end 7 sæsoner. Første gang danskerne oplevede Martyn Cabrys musikalske festfyrværkeri med smarte kostumeskift, variationer og personality var hos Benneweis i 1998. Hun var tilbage hos Benneweis i 2005 og 2014.

Michel Mudrak var den mandlige parter i duoen Hands to Violin, som var hos Baldoni i 2016. Duoen blev nomineret til prisen for årets bedste nummer. I sæson 2020 oplever du ham med et stærkt håndstandsnummer der vist nok slutter med Enchos trick, hvor murstenene falder ned.

Den gennemmusikalske Eddie Janacek bliver som i sæson 2018 en af forestillingens klovne. I en af sæsonens entreer er han i manegen sammen med René Baldoni, der spiller på en saxofon, som han tidligere i år købte af John Lington

 klovn.gif (1460 bytes)

1. november 2019

Foredrag med Preben Palsgård. Preben Palsgård er Danmarks bedste bugtaler!

I 2013 holdt Preben et særdeles underholdende foredrag om sit spændende liv i Cirkus Flik-Flaks lokaler i Odense. Det er lykkedes Danske Cirkusvenner og Cirkusmuseet i Hvidovre at få Preben til at holde et nyt foredrag, denne gang på Cirkusmuseet i Hvidovre. Datoen er onsdag 6. november kl. 19. Alle er velkomne. Entre 50 kr. Gratis for medlemmer af Danske Cirkusvenner.

Den 67-årige bugtaler Preben Palsgård var med i årets udgave af TV 2’s Danmark har talent, hvor han i udsendelsen 7. september viste sin entre med de talende og syngende sko. Dommerne og 84 % af tilskuerne sendte ham videre. Det betød, at han kom med i den pulje, hvorfra producenterne valgte dem, der skal være med i de direkte udsendeler. Desværre var Preben ikke en af de heldige, som producenterne sendte videre til et liveshow.

Preben har optrådt som bugtaler siden 1969 og har således 50 års jubilæum i år. Han blev landskendt, da han medvirkede i "TV I TELTET" i 1981. Her optrådte han for første gang med den talende sko.

Preben Palsgård og hans syngende sko

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden