nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 23. Marts 2019

Opdateringerne dækker denne gang perioden 16. til 22. marts. Næste opdatering lørdag 30. marts. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 22. marts

22. marts 2019

Cirkus Arena 2019 - sæsonpremiere. Rud Kofoed fra Ajour Press var lige som jeg selv, min yngste søn og min sønnesøn til premiere på årets forestilling onsdag 20. marts. Rud giver årets forestilling 5 stjerner og skriver :

UNG KVINDEMAGT I INTERNATIONALT GENNEMBRUD - KOLEV SISTERS ER GIRLPOWER MOD STÆRKE MÆND I BUBBERS PRAGTFORESTILLING

At to unge søstre, den yngste er 19, skulle gå hen og blive et fantastisk topnummer er en af de drømme, Bubber gør til virkelighed i sæsonens Cirkus Arena-forestilling. Og nej, det skyldes ikke kun, at de ser godt ud, hvilket selvfølgelig ikke er nogen ulempe. Næ, kendsgerningen er, at kæden af mindst 250 år med stærke mænd i manegen her bliver brudt eftertrykkeligt af en gang girlpower, hvis lige næppe er set.

Kolev Sisters’ hånd-til-hånd akrobatik er så smukt, kraftfuldt og vildt imponerende, at de udløste stående applaus fra det begejstrede premierepublikum i Arena på Bellahøj. Vi gætter på, at det vil det blive ved med sommeren igennem. Nicole og Michelle Kolev har været på vej i nogen tid, men lidt i skyggen af Flying Wulber, der huser deres forældre i flyvende trapez, som heldigvis også er med i forestillingen.

Her står Kolev Sisters for første gang virkelig på egne ben og skal bære en forestilling. Det har de kraften og elegancen til – uden at ligne kunstigt oppumpede testosteron-bomber, der lige har forladt fitnesscentret med urent dopingmel i musklerne. Hvor de får alle de kræfter og al den smidighed fra er svært at få øje på, men de har begge dele og serverer det med en ro og sikkerhed, der kan tage pusten fra enhver.

I 2019 blev girlpower’en indført i den danske cirkusmanege!

Kolev søstrene - et overraskende topnummer. Det er ikke nogen almindelig gymnastiktime, vi er vidne til med de to søstre. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Det bør nu ikke få forestillingens anden håndstandsartist, den russiske Oleg Izossimov til at pakke kufferten, selv om eftertanken drejer omkring spørgsmålet: ’Hvorfor en håndstand mere?’ Det føles nu ikke helt ude i hampen, for han er en elegant og afbalanceret en af slagsen med sin fjerlette, dansende måde at svæve over manegen på. Jeg bemærkede, at han tændte påfaldende mange pigers lyst til mobilfotografering – ik’, Motor-Mille?

En græsk adonis, der kan sætte gang i cirkus-Afroditernes mobilfotografering. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Men dermed standsede de store oplevelser langt fra. For det første er Bubber tilbage 29 år efter, at han første gang sprang i Arena-manegen med sit badekar. Det var sjovt dengang – og syv år efter. Nu står han der igen med en renvasket cirkussjæl, men med en lige så begejstret barnlig cirkusbegejstring. Den patina, han nu er pakket ind i, er en kolossal indsigt og viden, der berettiger plakatråbet: ’Cirkus ifølge Bubber’.

Niels Christian Meyer er blevet 54, siger de. Men som pistens ukronede konge er han den uforlignelige, altid nysgerrige og varmt engagerede show- og sprechstallmeister Bubber, født til at forene generationer.

Her kommer Bubber tilbage efter 29 år. Han skal være velkommen tilbage som pistens patinerede konge med den cirkusviden, der 'hypnotiserer' publikum. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Oplevelserne fortsætter med endnu et topnummer, altså med mindre kineseren, der forleden købte en brevdue til 10 mio. kr., får nye investeringslyster. De duer, den russiske Andrejs Fjordorovs flyver med, er en næsten ubegribelig, men smuk og dybt fascinerende oplevelse af, hvad der kan ske, når menneske og fugl finder hinanden i en symbiose, man vist skal have været ’naturgal’ bonderøv i en lettisk skov for at forstå.

Det var Andrejs Fjodorovs, da han som autodidakt duehvisker i 2008 ydmygt dukkede op i det lille, danske Cirkus Arli og overrumplede enhver, i hvert fald denne anmelder, med sin omgang med duer. Han havde lært sig deres ’sprog’, så han kunne træne dem til det mest utrolige, hvilket udløste en fem-stjernet anmeldelse i Ekstra Bladet, hvor jeg tillod mig at skrive: -Ingen tvivl om, at det er et verdensnummer, vi her er vidne til. Det er bare så nyt, at kun meget få har opdaget det endnu.

Artisterne – duerne – fløj frit rundt i naturen om dagen og kom kun i bur om natten, og når cirkus flyttede. Andrejs kaldte bare på dem, når de skulle ’sove’.

Det var et verdensnummer, der blev født i Arli! En udenlandsk cirkusagent havde spottet sensationen. Allerede to år efter – i 2010 – mødte jeg igen Andrejs Fjodorovs, denne gang under de størst, tænkelige forhold, nemlig ved den internationale cirkusfestival i Monte-Carlo, hvor 4.000 publikummer hver aften sad og ’dissekerede’ numrene. Der gentog han med en lige så iøjnefaldende sikkerhed sin kunst, der duer.

Det udløste ganske vist ikke dengang en metal-klovn, hvilket siger mere om den hårde konkurrence, end om Andrejs Fjodorovs. Til gengæld fik han den fornemme ’Prix de l´Association Monegasque Des Amis du Cirque’. Nu havde verden set ham, og det internationale gennembrud var en realitet. Duenummeret har været ’en sensation’ lige siden på de største festivaller og i de store maneger.

10 år senere er Fjodorovs tilbage til Danmark, hvor det hele startede – denne gang i Skandinaviens største cirkus. Nummeret er blevet så udviklet, flot og fantastisk, at jeg måtte bide mig i armen og kontakte en troværdig cirkusekspert for at få bekræftet, at det virkelig er den samme Andrejs Fjodorovs, det handler om. Det er det.

Nummeret er ret ubeskriveligt, men påstanden om, at man ikke kan lære en gammel hund nye kunstner holder i hvert fald lige så lidt, som at én fugl i hånden er bedre end ti på taget. Duernes konge kan det umulige så overbevisende, at man får reinkarnationstanker! Han må have været due i sit tidligere liv.

Andrejs Fjodorovs – duernes herre. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

År 1 efter elefanterne i de danske maneger formilder sådan et dyrenummer. Dertil sørger Karsten Berdino – far til Arena-trillingerne – for et eksotisk tilskud med en ørkenvandring med enpuklede kameler, mest kendt som dromedarer. Det er flotte, velplejede dyr. Det er cirkusprinsessen Laura Berdinos smukke, brune araberhingste også. De er endnu så fyldt med forårsfornemmelser, at de pletvis kan blive helt overstadige, men de er lige så elegante og dejlige som deres dressør – næsten.

Laura Berdino med 6 brune arabere. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Endelige slipper Laura sin og Jackie Berdinos datter 6-årige Scarlett løs - med en shetlandspony, der er en populær gevinst i enhver manege, så nu har Arena ikke bare en, men to cirkusprinsesser i savsmulden i år. Til gengæld er kronprinsen, Patrick Berdino, gået på orlov for at opleve noget nyt for første gang i sine 27 medfødte cirkusår.

Vi kommer ikke uden om det: De fem seje fartsyndere i Diorios benzinstinkende dødsglobe får markedsgøglersjælen til at banke og dødsdromfeberen til at stige. Diorios er de bedste i branchen og fremkalder det samme gys hver gang – i år med endnu større fart. Der skal en indlysende dødsforagt til for at kaste sig ud i det – og ingen dårlige dage, eller tekniske fejl. Er der en psykolog til stede? Det er et publikumshit – hver gang!

Det kræver dødsforagt og ikke en eneste dårlig dag at kaste sig ud i dette race, der foregår med hele fem motorcyklister for fuld udblæsning i dødskuglen, der her åbner sig midt i racet. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Svagest står nok Cheban med deres russiske gynge og hopperiet på oppustede gigantslanger fra landingshjul, men vist er der underholdende momenter i det. En del af forklaringen på den lidt lavblussende indsats kan være, at to mand fra truppen ikke er nået frem på grund af vrøvl med arbejdstilladelserne. De kommer om få dage, siges det.

Til gengæld er Duo Costache tilbage med et nyt trapez-nummer. De går til grænsen, men holder sig på den sikre side. Det mislykkedes i 2017, hvor ’Iron Lady’ Vita tog et styrt, da hun skulle bestige sin mand, Leonardo ’Jaws’ Costache’s skulderbårne balancestang i Viborg. Heldigvis slap hun fra det uden varige mén. I år er den meget rå attitude pillet af nummeret. Det klæder parret.

   

Leonardo hænger på den kone - og satser på at blive ved med det, for der er unægtelig et godt bid i hende. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Ellers er det Flying Wulber, der dominerer i luften med tredobbelte saltoer, flotte ’overspringshandlinger’ og hvad man ellers kan ønske sig af et traditionelt luftnummer.

Den står på tredobbelte salto. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

Pauseklovnen Jimmy Folco er en smags sag, også pletvis den gode. Man kan ikke sige andet, end at han kæmper for sagen med italiensk charme. Men når han siger: ’På med boksehandskerne’- i en publikumsdrevet entre, bliver det alt for langtrukket.

-Der er noget galt i toppen, noget det trænger til at skiftes ud, lød det, da vi trådte ind i teltet…Uden direkte forbindelse er det faktisk sket: Jackie Berdino har overtaget produktionslederposten efter direktør Klaus Jochumsen, der er gået på pension – dog ikke mere, end at Jochumsen har været med til at sætte de nye folk ind i sagerne - og fruen, Kitt Jochumsen, fortsætter som turnechef.

Lydmanden Lasse Nørager, kendt som klovnen Bonbon, har sammen med Jackie Berdino stået for en vellykket instruktion af årets forestilling.

Når det rykker og rocker, plirrer og pop’er med nyere syng med hits publikum træder ind i teltet, er det et signal om nye tider i Arena, men tvivl ikke: ’Cirkus ifølge Bubber’ bevarer savsmuldsforbindelsen med en begejstring, der ikke er til at tage fejl af.

Den gamle hanelefant Benny Berdino er stadig cirkusdirektør og kan tage en æresrunde i manegen, når han har lyst, men mest kan han glæde sig over, at cirkus er i gode familiehænder fremover. Det kan vi andre også – navnlig med sådan en pragtforestilling med tre topnumre.

Bubber, Laura og Scarlett og den gamle cirkusdirektør Benny Berdino, der kan glæde sig over at se sin cirkus i trygge hænder. Foto : Rud Kofoed / Ajour Press

For at se flere af Rud Kofoeds billeder : Klik på https://ajourpress.smugmug.com/CIRKUS-ARENA-2019-GIRLPOWER-I-F%C3%98LGE-BUBBER/

klovn.gif (1460 bytes)

20. marts 2019

"Må jeg tage en selfie med dig", spurgte mit barnebarn Sebastian Bubber efter premieren på Cirkus Arenas 2019-forestilling. Som I kan se fik han lov.

For første gang i mange år var der ikke elefanter med i Arena-forestillingen. Arenas 3 elefanter står hjemme i deres stald i Årslev og venter på, at der findes en aftale, der sender dem på pension i Knuthenborg Safaripark. Det forudsætter dels at der skaffes midler til et elefantanlæg i safariparken og dels at der opnås enighed om en rimelig kompensation til Cirkus Arena. Selv om et bredt flertal i Folketinget ønsker elefanter forbudt og gerne ser landets 4 cirkuselefanter pensioneret under gode forhold, er politikernes fokus for tiden mere på det kommende folketingsvalg end på 4 cirkuselefanters skæbne. (Den 4. cirkuselefant tilhører Cirkus Trapez )

klovn.gif (1460 bytes)

19. marts 2019

Cirkus med og uden dyr. Da Philip Astley « opfandt » cirkus i 1768 bestod forestillingen af hestenumre med indlagt optræden af klovne og akrobater. Ser man på programmer fra Cirkusbygningens første 25 år, lå hovedvægten på heste. Herunder skoleridt, hvor det i hver eneste forestilling var ryttere, der kæmpede om publikums gunst. Lidt svært at forstå i dag, hvor skoleridt ikke er det store trækplaster, og hvor kun få tilskuere har indsigt nok til at bedømme sværhedsgraden og mange finder den slags numre kedelige.

Nogle cirkusvenner, især de lidt ældre, mener at dyrenumre er et « must » i en forestilling, og at en forestilling uden dyr egentlig burde kaldes variete og ikke cirkus. For andre blandt publikum er dyrenumre ikke vigtige, og nogle foretrækker ligefrem forestillinger uden dyr.

Af de danske cirkus har Baldoni helt fravalgt dyrenumre. Den seneste sæson, hvor de havde mange dyr med – sæson 2013 med familien Igen med hunde og geder – blev en af de dårligste sæsoner i Baldonis historie. René Mønster Baldoni konstaterede, at hans publikum meget hellere vil se klovne, akrobater og komiske numre end numre med dyr. ”I enhver forretning må man lytte til kundernes ønsker,” siger René. Derfor har han de sidste par år fravalgt at have dyr med i forestillingerne. ”Men jeg vil ikke kritisere, at andre cirkus træffer et andet valg,” siger René.

Selv om både nummer og dyrevelfærd var i orden, var det publikumsmæssigt ikke en succes, da Cirkus Baldoni i 2013 bød på Igen-familien med hunde og geder. Baldonis publikum vil hellere se klovne, akrobater og komiske numre. Derfor droppede René Mønster Baldoni dyrenumrene. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Blandt de øvrige danske cirkus har Arena, Mascot og Trapez altid dyr med i forestillingerne. Arli og Nemo har undertiden dyr med i forestillingerne. Men langt fra i hver sæson. ”Dyrenumre er ikke et must for os,” siger Martin Arli. ”Men får vi tilbudt numre af tilstrækkelig høj kvalitet og hvor dyrevelfærden er i orden, siger vi ikke på forhånd nej tak til et nummer med fx. hunde eller katte. Vi har dog ingen dyr med i 2019-forestillingen.”

I Sverige fravalgte Cirkus Brazil Jack i 2018 at have dyr med i forestillingen. Ikke fordi de er modstandere dyr i cirkus eller har lavet en alliance med Dyrenes Beskyttelse. Men fordi de som Baldoni i Danmark oplevede, at deres publikum blev mindre og mindre interesseret i dyrenumre.

Hertil kommer, at et cirkus, der som Brazil Jack turnerer over hele Sverige, også i Norrlandet, kommer til mange pladser, hvor underlaget er asfalt eller beton. Altså ikke græspladser, som vi kender det fra Danmark.

”Det gør det svært at give store dyr som heste og kameler optimale forhold,” siger Carmen Rhodin. ”Alt det betød, at min søn Trolle III, som i dag står som ejer af Cirkus Brazil Jack, sidste år besluttede ikke at have dyr med i forestillingen. Det blev værdsat af vores publikum, og vi havde i 2018 klart flere tilskuere end året før. Derfor er der heller ikke dyr med i vores 2019-forestilling”.

Både Carmen, hendes ægtefælle Trolle Jr. og deres søn Trolle III respektere, at andre cirkus fortsat har dyr med, og tvivler ikke på, at de nordiske cirkus, som har dyr med, behandler deres dyr godt.

I svensk TV4’s program ”Malou efter tio” havde Malou von Sivers den 19. marts besøg af Trolle Rhodin III, som fortalte hvordan han som teenager efter sin bror tragiske selvmord gradvis overtog ansvaret for cirkus, som har fået flere tilskuere efter de droppede dyrenumrene. Klik her for at se det ca. 14 minutter lange interview.

Internationalt set går tendensen mod ingen eller færre dyr i forestillingerne. Et af de seneste årtiers mest succesfulde cirkusvirksomheder, Cirque du Soleil, har med enkelt undtagelser aldrig dyr med i forestillingerne, og det tyske kultcirkus Cirkus Roncalli har også valgt at droppe dyrene.

Man kan lave fremragende forestillinger både med og uden dyr. Det skal vi glæde os over. Samt over, at de, der vil se dyr, stadig kan gøre det. Og de, der helst er fri for dyrenumrene, kan finde cirkus, der passer til deres smag. Personligt bedømmer jeg en forestilling ud fra dens kvalitet, hvad enten den er med eller uden dyr. Og jeg elsker gode forestillinger. Med eller uden dyr.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. marts 2019

Lederskift som museumschef for Cirkusmuseet og Forstadsmuseet. Anja Olsen, der de senere år har været museumschef for de to museer, skifter pr. 1. maj til et job som museumschef for Rudersdal Museer. Ruderdal Museer består af Mothsgården, Vedbækfundene og Historisk Arkiv.

Anja Olsen, der er 47 år, kom for godt 16 år siden som nyuddannet etnolog direkte fra universitetet til Cirkusmuseet. For nogle år siden blev hun museumschef for Forstadsmuseet og Cirkusmuseet. Samtidig blev Mikkel Knudsen daglig leder af Cirkusmuseet. Anjas jobskifte får derfor ikke umiddelbare konsekvenser for Cirkusmuset i Hvidovre.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. marts 2019

Brianos Cirkusrejser. Brian Behrendt har mange gange med succes hjulpet gæster, som gerne vil på cirkusrejser i Europa, med praktiske ting såsom hotelbooking, billetkøb m.v.

Gæsterne skal selv bestille og betale fly. Har de brug for vejledning, hjælper Brian gerne. Men Brian står ikke som arrangør af flyrejsen og har intet ansvar, dersom et flyselskab får vanskeligheder.

Her er en oversigt over de rejser, Brian p.t. har planlagt. Hvis du vil tilmelde dig eller vide mere, så ring til Brian på tlf. 22 59 50 46, bedst efter kl.17.00 Eller send en mail til brianbehrendt@ymail.com

Cirkusrejse til Budapest maj 2019      

Anbefalet afgang fra København den 24. maj om aftenen kl. 19.50 med Ryanair og hjemrejse den 26. maj kl.19.50 med Ryanair. (Transfer fra lufthavn i Budapest i bus til hotel er inkl. når det er disse flytider). Du kan vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel. 

Vi skal se en flot forestilling i cirkusbygningen, som har temaet Flying Circus. Blandt topnumrene klovnen Fumagalli. Der er også dyrenumre og meget mere,

Det bliver en rejse med 3 stjernet hotel inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbillet. Hotellet ligger centralt i forhold til cirkusbygningen, og der er bad og toilet på værelserne. Bus –metro næsten til cirkus.                                                                                             

Pris er pt. for enkeltværelse og cirkusbillet til 1 forestilling 1.000 kr. Ved overnatning i dobbeltværelse er prisen 1.400 kr. pr. par. Hotellet kan opkræve en byskat ved hjemrejse. Denne er for deltagernes egen regning. For tiden ca. 1 euro pr døgn pr. person.

Hurtig tilmelding anbefales, hvis du vil sikre dig gode pladser i cirkus.

Cirkus Knie i Geneve i Schweiz: 30. august til 1. september: Besøg i det store schweiziske Cirkus Knie, der i år fejrer deres 100 års jubilæum.

Anbefalet afgang fra København den 30. august kl. 08.30 med Easyjet og hjemrejse den 1. september 18.20, ligeledes med Easyjet. (Transfer fra lufthavn i Geneve til hotel er inkl. når det er disse flytider). Du kan vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel. 

Hotellet er 3 stjernet og ligger centralt. Der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen. Pris er pt. med overnatning i enkeltværelse, og de bedste pladser i cirkus 2.200 kr. I dobbeltværelse er prisen 3.200 kr. pr. par.

Hotelpriserne er stigende, hvorfor hurtig tilmelding anbefales.

Cirkusrejse til Berlin i december.                          

I december 2019 bliver der en rejse til Berlin. Cirkus Roncalli og Friedrichstadt Palast incl. og mulighed for tillige at se Cirkus Williams 

Anbefalet afgang fra København den 27/12 med hjemrejse den 30/12. Forslag til fly følger senere.

Det bliver en rejse med hotel inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbilletter til Roncalli og Friedrichstadt-Palast.

Hotellet er 3 stjernet og ligger centralt, og der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen. (Vi har brugt hotellet tidligere). Pris er pt. for enkeltværelse og god plads i cirkus 1.900 kr.  Ved overnatning i dobbeltværelse er prisen 2.900  kr. pr. par.  (Hvis børn med eller 3 personers værelse kontakt Brian). Hotellet kan opkræve en byskat ved hjemrejse. Denne er for deltagernes egen regning. For tiden ca. 2 euro pr døgn pr. person.

Bedste pladser ved bestilling og betaling inden 1. august.

Rejse til Cirkusfestivalen i Budapest i januar 2020

I dagene fra 8/1 til 12/1. Nærmere info kommer i august

Cirkusrejse til Nice og Monaco med besøg til cirkusfestivalen i januar 2020

I januar 2020 bliver der igen en rejse til Cirkusfestivalen i Monte Carlo, vi bor 2 nætter i Monaco og 1 i Nice

Anbefalet afgang fra København den 17/1 med Norwegian kl. 10.20. Nice og hjemrejse den 20/1 kl. 13.20 med Norwegian. Du kan vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel.

Det bliver en rejse med lejlighedshotel i Monaco og cirkusbillet til premieren på program B om fredagen, og program A om lørdagen, så man ser alle numre dernede.

Hotel eller lejlighedshotel 2 dage i Monaco. Lejlighedshotellet er 3 stjernet og ligger centralt. Tæt på Monaco og der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet kan tilkøbes på hotellet. Vi flytter til Nice søndag formiddag så I kan opleve byen. Hotellet ligger centralt, Tæt på alt der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet kan tilkøbes på hotellet.

Pris er pt. for enkeltværelse og de bedste pladser i cirkus A kategori 3.900 kr. Ved overnatning i dobbeltværelse er prisen 5.200 kr. pr. par. Forbehold for prisændringer – priserne er stigende, hvorfor hurtig tilmelding anbefales. Hotellerne kan opkræve en byskat ved hjemrejse. Denne er for deltagernes egen regning. For tiden ca. 2 euro pr døgn pr. person.

Cirkusrejse til Krone i München 31. januar – 2. februar 2020

Anbefalet afgang fra København den 31/1 kl. 07.15 med SAS og hjemrejse den 2/2 kl. 16.05 med Lufthansa. Du kan også vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel.

 

Det bliver en rejse med hotel inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbillet til Krones sidste program i februar og premieren i marts program. I vintermånederne skifter Cirkus Krone program hver måned.             

                                                                             

Hotellet ligger centralt, og der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen.

 

Pris er pt. for enkeltværelse og de bedste pladser i cirkus 2.000 kr. Ved overnatning i værelse med 2 enkeltsenge 2.600 kr. dobbeltværelse er prisen 2.800 kr. pr. par. Inkl. skatter og afgifter.

 

Vi får de bedste pladser hvis du/I booker og betaler inden 1/8.

 

For samtlige rejser gælder, at hotel og cirkusbillet ikke refunderes, hvis gæst aflyser. Om du kan afbestille flybillet, som du selv skal bestille og betale, afhænger af det enkelte flyselskab.

klovn.gif (1460 bytes)

18. marts 2019

DET SKER I PARIS - en super-originell show med tema GEORGES MELIES, pionjär inom film-industrien, nyskapare av det som idag kallas SPECIAL EFFECTS, verksam i PARIS och NEW YORK, även med trolleri-föreställningar.

GEORGES MELIES, 1861 - 1938, vars production delvis framställs i den show, kallad

GEORGES MELIES, CABARET MAGIQUE, och som spelats vid ett stort antal tillfällen, THEATRE LA VIEILLE GRILLE, /numera nedlagd/  PARIS, direktion LAURENT BERMAN och ANNE QUESEMAND, nyligen spelades denna pjäs, THEATRE EL CLANDESTINO, direktion DIEGO STIRMAN, kvarteret BELLEVILLE, där även den stora CHINATOWN befinner sig.

Denna show visar ett antal av GEORGES MELIES' filmer med special effects och trolleri-effekter, de gamla kopiorna är fint restaurerade och ger en utmärkt bild av den tidens cinema.

Alternativt medverkar en trolleri-artist i 4 sekvenser, mellan filmerna, man har levande musik och diverse lustiga inslag/islaet/.

Vid mitt besök uppträdde trolleriartisten PAUL MAZ med uppskattade, muntra effekter.

Paul Maz. Fotos stillet til rådighed af Charlotte Popon

En kulturell upplevelse, särskilt som GEORGE MELIES är tämligen okänd bland den allmänna publiken.

Om George Melies : se https://www.youtube.com/watch?v=L8is28gAOTcA eller prøv at google.

Om Diego Stirman og de föreställningar, han visar : se http://www.familia-stirman.com/el-clandestino

DET SKER I PARIS !!!

............................ reported by  ZARRO ZARRO.

klovn.gif (1460 bytes)

15. marts 2019

Anna Conradi 85 år. Lørdag den 16. marts fylder den tidligere kunstcyklist Anna Conradi, Valby, 85 år. Fra 1950 til 1988 turnerede hun sammen med sin mand Leif Conradi som kunstcyklistparret Les Conradis i Europa, Mellemøsten og Japan. I Danmark optrådte parret blandt andet i Cirkus Arli, Cirkus Arena og Cirkus Belli. Parret optrådte også som jonglører under navnet 2 Maxelli. Men hovednummeret var cykelnummeret, som de udviklede hen ad vejen og som sluttede med, at Leif på en-hjulet cykel hoppede op ad en trappe med mange trin. Efter at have stoppet turnelivet tog de i en periode stadig rundt og optrådte til byfester, i messecentre og sådan noget, men kun i Danmark. Senere fik de begge som flere andre gamle artister job som kontrollører i Tivoli.

Conradis. Foto fra 1971-programmet for svenske Cirkus Ray Miller

klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2019

Cirkus Mascot 2019. Familien Deleurans lille cirkus har premiere i Roslev onsdag den 27. marts. Årets forestilling hedder Går Amok. Cirkus Mascot skriver:

Kan du huske fornemmelsen af magi, der bruser i blodet? En følelse af begejstring, der langsomt sniger sig ind under huden på dig, og sætter sig fast som et minde… Troen på, at alt kan lade sig gøre i det øjeblik… Det er den magi, vi, som en af Danmarks cirkusfamilier, er skabt af – det er den, vi kommer til byen med…

Årets forestilling har vi valgt at kalde ”GÅR AMOK” – og hvad betyder det egentlig? Kort fortalt at vi endnu en gang har lagt os i selen for at levere et brag af et show.

Vi glæder os til at præsenterer jer for enestående luftakrobatik, tempofyldt diabolo-spil, stort hundeshow, nuttede ponyer, TALENT grisen Yrsa og hendes veninde Sille, sjove geder og masser af spas med vores absolut sjoveste klovn, Gulio.

   

Tv Cirkus Mascots elskede husklovn Gulio og th hans søn Husik, som i år optræder med diabolos. Alle fotos er pressefotos fra Cirkus Mascot

Dette års nye cirkusartister er 2 brødre, som vi har hentet fra Etiopien. Abebe og Dessta er et par dygtige unge gutter med charme, selvtillid og lækkert hår. Alligevel er de glade for at have en HELT masse hatte på - på én gang. Vi tvivler ikke på, at håret vil rejse sig hos dig, som cirkusgæst, når den ene (fra sine fødder!) kaster den anden rundt i serier af hæsblæsende saltomortaler. #VERDENSKLASSE

Abebe og Dessta kommer fra Etiopien

Dette års show ’GÅR HELT AMOK’ og det hele er til ære for jer og for den cirkusmagi, vi insisterer på!

”Vi tror på, at det aldrig er ligegyldigt, hvordan vi bruger vores tid sammen, og vi ved, at de

små særlige øjeblikke vi deler under teltdugen, helt tæt og sammen om en oplevelse – det

er dem, vi husker for altid.” siger Marianne Deleruan, som sammen med sønnen Daniel udgør direktionen i Cirkus Mascot.

Årets turne slutter 22. september. Cirkus Mascot besøger i løbet af sæsonen Jylland, Fyn, Lolland-Falster og Sjælland.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2019

Sommerens Artister i Lalandia Rødby. Børnenes ven, Lalandias faste entertainer hr. Plys, fortæller at sommerens artister i Lalandia Rødby er Duo Creative. Duoen består af Ina Sopova og Kristaps Pavlovs-Lipinskis fra Letland. De optræder med lynomklædning, fodjonglering og gravhunde. Parret må ikke forveksles med polske Duo Creative, som optrådte hos Wallmans i sæson 2016/17 og 2017/18.

Kristaps jonglerer bl.a. med cigaræsker

I perioden 28. juni til 9. august kan du dem på scenen i Rødby kl.20 hver mandag, onsdag, fredag og søndag, hvor de afløser Hr. Plys, som disse dage optræder i Lalandia Billund. Showet varer ca. 30 minutter og er for hele familien.

Du kan læse mere om Duo Creative på www.creativeduo.lv.

Ina og hendes gravhunde

 klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2019

Cirkus Olympia 2019. Det svenske Cirkus Olympia har 35-års jubilæum i år. Årets program ser således ud:

Cirkus Olympias orkester under ledning av Valentin Smirnov

Duo Lameth - Luftakrobater i fast trapets

Clownen Cito - Cirkus Olympias roliga clown

Duo Lagroni - Komisk bordsakrobatik

Tito Medina - Komiska repriser

Henrika Bengtsson - Cirkus Olympias charmiga hundar

Miss Nanou - Equillibrist

Medina Family - Quick Change

Niklas Bengtsson - Frihetsdressyr med Cirkus Olympias vackra hästar och ponnies.

Duo Lameth- Luftakrobatik i strapat

Irena Lagroni - Antipodist

Alla medverkande i en färgfylld Grand Finale

Helena Bengtssons hunde er en ”Olympia Classic”. Foto: Linda Himsel

Forestillingen præsenteres således: Den svenske clownen Cito, engagerar både barn och vuxna med skratt och glädje. Luftakrobaterna Duo Lameth presenterar två fantastiska luftnummer; ett i fast trapets och ett annat i den cirkusdisciplin, som kallas strapater, dvs artisterna arbetar i långa remmar, som hänger från cirkuskupolen. Från Tjeckien kommer jonglören Irena Lagroni i ett antipodnummer, vilket betyder att hon jonglerar med fötterna! Ekvilibristen Miss Nanou presenterar ett vackert och avancerat handstans-nummer och The Medina Family presenterar ett magiskt Quick Change-nummer. Föreställningen har en tydlig komisk tonvikt och vi får förutom Clownen Cito även stifta bekantskap med den spanske repriskomikern Tito Medina och de komiska bordsakrobaterna Duo Lagroni. Cirkus Olympias egna hästar och hundar har såklart sin självklara plats även i årets föreställning. Niklas Bengtsson presenterar sina vackra Frieser-hästar och stora Tinkerhästar och små Shetlandsponnies och Henrika Bengtsson uppträder med sina busiga och leksugna hundar.

Klovnen Citos borgerlige navn er Albin Ganovic. Han er kendt som manden bag Helsingborgs Cabaret Candy Club og det nylige vintercirkus i Malmö og Helsingborg.

Duo Lagroni var også hos Olympia i 2011, hvor de optrådte i strapater.

Det danske publikum oplevede klovnen Tito Medina i Cirkus Benneweis 2011, hvor han og en partner blandt andet viste et komisk nummer i lavthængende flyvende trapez og Tito optrådte med en oppustelig elefant.

Ikke engang modstandere af dyr i cirkus kan have indvendinger mod, at Tito Medina fremviser denne elefant!

klovn.gif (1460 bytes)

12. marts 2019

Hvis du i sæsonens løb i Tyskland støder på Circus Afrika, vil du måske nikke genkendende til teltet: Det er det gamle Benneweis telt, som Dawid Benneweis for nogle år siden solgte til Tyskland. Cirkus Afrika ejes af familien Weisheit og byder som mange andre af de tyske familiecirkus på mange dyrenumre: elefanter, heste, kameler, dromedarer, æsler, lamaer, zebrider (en krydsning mellem en zebra og en pony), ponyer og hunde.

klovn.gif (1460 bytes)

11. marts 2019

Ny cirkusrejse 18.-19. maj. Martin Lasson Berglund skriver:

För er som är cirkussugna så finns det möjlighet att åka med till Rostock lördag den 18 maj och se Cirkus Paul Busch som besöker staden. Under söndagen gör vi ett besök hos Sonny Frankellos elefantgård där vi ser hans lilla uppvisning av elefanterna och där vi kan gå runt och titta på hans lilla gård med diverse djur som pensionerade cirkuselefanter. Har vi tur kanske det blir ännu en cirkus innan vi vänder hemåt.

Resa i minibuss med färjeöverfart, diesel, broavgift och 1 hotellövernattning med frukost! Cirkusbiljetter (ca 25 euro) köper var och en på plats liksom inträde (ca 10 euro) till elefantparken. Upphämtning/avlämning i Lund, Malmö og på hotel Clarion Kastrup i DK.

För mer information, skicka ett mail till antilop80@hotmail.com

Sista anmälningsdag är 21/4  

klovn.gif (1460 bytes)

11. marts 2019

Det svenske Cirkusakademis månedsmøde. Cirkusakademiet skriver:

Välkomna till Cirkusakademiens månadsmöte lördagen den 23 mars 2019

Kl. 14.30 (OBS! TIDEN!)

Vi träffas i ”Stallet” på Kaplansbacken 4 A-B (port in till gården), bredvid Kungsholms kyrka på Kungsholmen.

Hedersledamoten i Cirkusakademien, Herbert Weiss berättar och visar dokumentärfilm om den svenska komiska akrobatgruppen de KIMS. Roy Himsel och Johan Vinberg visar ”gamla affischer” från cirkusvärlden

Cirkusakademiens möten är alltid öppna för alla cirkusintresserade, så tag gärna med släkt och vänner.

Anmälan om deltagande senast 21 mars till Hans Lindgren, tel. 0706-230166 alt. e-mail: soh.lindgren@tele2.se

 klovn.gif (1460 bytes)

10. marts 2019

DET SKER PÅ CRUISE De mange krydtogtsskibe er et voksende arbejdsmarked for artister. De større skibe er en art omrejsende luksushoteller, hvor der ud over massevis af restaurationer og barer også er en teatersal, hvor der vises shows om aftenen. Under et cruise i februar gennem Panamakanale med Norwegian Star oplevede jeg således de russiske artister Duo Maria og Dmitrys show Marrambola, som blandt andet bød på adagio akrobatik, aerial ring (hoop), strapater (aerial straps) og tissue. De to sidste numre var af en sådan kvalitet, at de nemt kunne gøre sig i et af de store nordiske cirkus.

Stardust Theatre på Norwegian Star har plads til 1.200 personer. Det var desværre ikke tilladt af fotografere under forestillingerne. Norwegian Star har plads til 2.348 passagerer og en bestætning på 1.031.

En anden aften præsenterede den engelske magiker Michael White sammen med sin ægtefælle Hulan fra Mongoliet et imponerende trylle- og illusionsshow «White Magic», hvor publikum mellem alt trylleriet også så et par af Hulans flotte tricks som contortionist (slangemenneske).

Michael White & Hugan. Sidstnævnte var en af Kim Kenneths assisteter, da han for nogle år siden lavede et show i Blackpool Tower i England

klovn.gif (1460 bytes)

10. marts 2019

DET SKER I PARIS --THEATRE ALAMBIC presenterar olika program, dels för vuxna och ett antal teater pjäser för barn.

Av dessa sistnämnda är de olika sketcherna om syskonparet  GABILOLO och MALOLOTTE  i flertal, de har blivit en riktig institution,  omkring  50 stycken, alla föreställande diverse lustiga situationer, dessa sketcher spelas  dels i regi av  THEATRE ALAMBIC,  Paris, dels i övriga Frankrike av /nödvändigtvis /  flera teater-par, vilka gestaltar syskonparet GABILOLO och  MALOLOTTE.

Alle fotos er stillet til rådighed af Jérémy Martin/Gabilolo

Den mycket produktiva författarinnan CATHERINE DEGAY riktar sig till barn, 2 - 8, och har med denna aktivitet stor succé - dessa sketcher är rikt varierade och presenterar musik, dans, alla möjliga lustigheter, trolleri-effekter, allt inramat i färgrika kostymer och rekvisitor, vilka väcker förundran / vad skall ske med detta ?

Catherine Degay

Det är ett fullt paket med dynamik, färger, visor där barnen sjunger med,  ytterligare interaktion med barnen, vilka är glada - vilket betyder att föräldrarna  är lyckliga eftersom barnen skrattar/  ler/ och följer med i handlingen.

Iscensättningen är elegant och visar den situation i vilken det hela sker, ljud-och-ljus/lyd- og -lys/ effekter ackompanjerar allt, och allt  sker med en glädje att uppträda, intet som kan göra barnen rädda/bange/ finns,  de har alla en /ofta/ unik upplevelse av TEATER, och de ser att levande teater är sympatiskt, som ett alternativ till all elektronik.

Sketcherna med  GABILOLO och  MALOLOTTE är en stor succé när man vill ge sina barn en god, munter, intressant teatralisk upplevelse.

Mycket visuellt, även barn som inte kan franska kan följa med, i stort sett.

THEATRE ALAMBIC är absolut värt ett besök !!

Se mer: : www.alambic-comedie.com og www.gabilolo.fr

Plats:  12 rue Neuve  de la Chardonniere, 75018  Paris. Metro:  SIMPLON.

DET SKER I PARIS !!!

..........................................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

7. marts 2019

Cirkus Arli 2019. Årets forestilling, som har premiere på Møllebakken i Fløng den 31. marts med forpremiere dagen før, byder på følgende artister :

Alan Sulc - jonglør

Veronica -  antipodist (Alans kone)

Duo Mamchych - Dobbelt tissue (består af Yuiry og Edita, som er søster til Alan. De er engageret uafhængigt af hinanden)

Yuiry - strapat

Elena Vasiljeva - Stand-ring

Duo Bench - håndstand

The Polupans - illusioner

Alejandro ( Alexander Arli) som gennemgående klovn

Bettina Arli - comeback med hårhæng

Martin Arli vil selv præsentere forestillingen i år.

Alan Sulc er født i 1990 og stammer fra den kendte Berousek-familie. I 2001 vandt han kun 12 år gammel med bl.a. Nelly Jane Benneweis i juryen guld ved European Youth Circus festivalen i Wiesbaden.I 2004 oplevede danskerne ham i Cirkus Benneweis, hvor han til tonerne af Safri duos musik bouncede bolde ned i sit podium og klart var årets topnummer. Et par særpriser fra årets cirkusfestival i Monte Carlo viser, at han stadig hører til i toppen af jonglørverdenen. Han fik bl.a. de tyske cirkusvenners pris.

Rud Kofoed tog dette foto under årets cirkusfestival i Monte Carlo og skrev: Gensyn med Alan Sulc - nu med ni bolde i luften. Der var gensyn med den unge, tjekkiske, stilsikre jonglør Alan Sulc i den anden af de indledende forestillinger. Han var kun 14, da han gjorde sin entre på festivalen for første gang i 2004 i et nummer, han var trænet op i fra han var fem år af sin luftartist-far. Det overrakte prins Albert ham en bronzeklovn for dengang. Denne gang var der ingen metalklovn, men til gengæld flere prominente sidepriser og kæmpeapplaus for den udvikling, han nu kan præsentere. 15 år senere med en sikkerhed og finesse - med op til ni bolde i luften samtidig. Han bruger både arme og ben, når han jonglerer - og har en forbilledlig og koncentreret måde at gøre det på. Det efterlader respekt - og beundring - og ikke mindst en tro på en fremtid for disciplinen.

klovn.gif (1460 bytes)

7. marts 2019

Cirkus i Sverige 2019 Cirkus Brazil Jack har premiere i Malmö 4.april. Cirkus Olympia har premiere i Oskarström 6. april. Cirkus Diana Rhodin har premiere 7. april i Åkarp.

Cirkus Brazil Jack skriver: "Vi presenterar en djurfri enastående föreställning med artister från 4 kontinenter. Gravitationstrotsande luftakrobatik, Fransk lindans, internationella clowner och komiker, atleter från Sydamerika, stor välspelande orkester och årets sensation, från Ghana, gummimannen George"

I år er det 120 år siden, Brazil Jack startede sit cirkus

Cirkus Olympia og Cirkus Diana Rhodin har endnu ikke offentlggjort navnene på de medrikende i årets forestillinger.

Cirkus Maximum holder lige som i 2018 pause. Men det svenske cirkusblad Cirkuläre Notiser skriver med Hallandsposten som kilde, at de måske kommer ud i 2020 med en forestilling med mindre dyr og artistnumre, gerne med et komisk indslag. Og det bliver en forestilling med et højt tempo. « Men intet er bestämt », siger Maximums turnechef Helena Schicht. «Men kommer vi tilbage bliver det med en förändrad cirkus.»

klovn.gif (1460 bytes)

6.marts 2019

Cheban-truppen til Cirkus Arena. Ud over de artister, hvis navne tidligere er nævnt her på siden, har Cirkus Arena engageret Cheban-truppen fra Moldavien til den kommende sæson. De optrådte i Cirkus Benneweis i 2011 med hop på bouncing wheels (store sorte oppustede gummihjul) og sping fra russisk gynge.

klovn.gif (1460 bytes)

6. marts 2019

Cirkus i Norge 2019

Cirkus Arnardo har premiere i Arendal den 16. marts. « I 2019 settes menneskene i fokus med magiske opplevelser på rekke og rad », siger Are Arnardo, turnéleder for Cirkus Arnardo - som er Norgens største cirkus og som i år kan fejre 70 års jubilæum.

Om årets artister skriver Cirkus Arnardo :

Lev med når Priscilla Errani til livlige rytmer øker takten på flere titalls rockeringer, pass på tellingen idet 19-årige Mikhail Milla fra Chile slippes løs med hurtige baller og ringer, hold pusten mens Steacy Giribaldi nærmer seg toppen av en frittstående stige uten annet enn publikums støtte.

Bli overrasket, bli forbauset, over Duo Urunovs forbløffende Quick-Change der fasjonable antrekk forsvinner i løse luften rett foran dine egne øyne. Kjenn spenningen pulsere når armbrøstskytteren spenner pilen og sikter seg inn og partneren spennes fast på en roterende skive.

Marco og Priscilla viser spektakulær armbrøstskydning og knivkasterakrobatik. Alle fotos er pressefotos fra Cirkus Arnardo.

Forvent nifse backflips og spektakulære hopp med BMX og Trial, tøffe sykler ikke helt ulike de du selv har hjemme.

Stuntsyklistene i Jan Extreme Bike Show viser dristige tricks.

Se og hør musikalske klovner med elleville spanske spillopper. Ta del i oppfinnsomme gags langs Los Sitos´ komiske røde tråd. Opplev Lauras praktfulle papegøyer og en episk «ara-flight» du aldri vil glemme. Vær klar for et tett møte med russiske borzoier og lekne pudler med virvelvindambisjoner.

Laura Urunova fremviser såvel papegøjer som hunde

Og si «Hej!» til svenske David Hammarberg som flyr i spretten Bungee-strikk høyt, høyt der oppe.

Trixi og Roy viser ponyer og lamaer.

Cirkus Arnados juniordirektør Are og fru Paolina er i år i manegen med et helt nyudviklet magi- og illusionsnummer. Ares bestefar, Cirkuskongen Arne Arnardo, er Norges mest berømte tryllekunstner gennom tidene.

Cirkus Agora 2019. Jan Ketils Cirkus Agora har premiere i Straume den 13. marts. Årets program byder på fodbolsjongløren Rafael De Carlo, rumænske Marius Gagiu i pole, Edi Lafortes hunderevy, Andreas Quaiser med sine ponnier Max og Moritz, Martyn Chabri med musikalsk quickchange, klovnen Francesco, luftakrobaten Mr. Gagiu i aerial straps samt Jan Ketil selv med balance med kopper og fade. Et nummer han i sin tid viste på slap line.

   

Martyn Chabri og hendes mand Rafael de Carlo optrådte i Cirkus Benneweis i 2014. Martyn, der er datter af klovnen Toto Chabri, var også hos Benneweis i 1998 og 2005.

Klovnen Francesco (Francis Brunard) har haft adskillige sæsoner hos Benneweis, senest i 2005, og har også flere gange optrådt i de svenske cirkus Brazil Jack og Maximum. Foto : Roy Himsel, taget i Cirkus Maximum i 2016.

Andet i Norge. Det svenske nycirkus Cirkör er på ny miniturne med METOO tema. Den norske artist Christer Pettersen, som tidligere har optrådt hos Monti, Soleil, OL åpning London og Arnardo, er på turne i Norge med kæresten Mara med forestillingen Fisken og Plasten. Arr. Eskil Rønningsbakke.

klovn.gif (1460 bytes)

6. marts 2019

Cirkuselefanterne. 28. februar fremsatte Miljø- og Fødevareminster Jacob Ellemann-Jensen det forslag til dyrevelfærdslov, som giver mulighed for at forbyde cirkus at fremvise elefanter, søløver og zebraer. Folketinget skal efter planen førstebehandle lovforslaget 28-03-2019. Det er meget tvivlsomt, om Folketinget når at færdigbehandle loven på denne side af det kommende folketingsvalg. Så lovgivningsmæssigt er det intet, der forhindre Cirkus Arena og Cirkus Trapez i at have deres elefanter med på turne i år.

Som bekendt er der planer om, at de 4 elefater skal ende deres dage i Knutenborg safaripark, hvilket såvel Cirkus Arena som Cirkus Trapez er positive over for, hvis man kan enes om størrelsen af den kompensation, de skal have. De to cirkus finder ikke, at de 7 mio. kr., der er afsat på Finansloven, er nok.

Dyrenes beskyttelse skriver 5. marts :

CIRKUSELEFANTERS FREMTID ER STADIG UVIS

Sidste år tegnede der sig et flertal i Folketinget for at forbyde eksotiske dyr i cirkus, herunder elefanter. Der er endnu ikke fremsat et endeligt forslag, da politikerne fortsat er ved at finde ud af, hvordan man sikrer de pensionerede cirkusdyr et værdigt otium.

Det har dog ikke afholdt Knuthenborg Safaripark, Dyrenes Beskyttelse og Cirkus Arena fra i mellemtiden at foreslå et nyt elefantanlæg som en del af Knuthenborg Safaripark, hvor cirkuselefanterne kan tilbringe resten af deres dage under de bedste forhold. Ramboline, som kommer fra Cirkus Trapez, er også tilbudt en plads i det nye elefant-hjem.

”En løsning med et elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark vil sikre, at elefanterne bliver i Danmark under de bedste forhold og ikke sælges til et cirkus i udlandet. Cirkuselefanter kan ikke bare lukkes ud på savannen, når de har levet hele deres liv i menneskers varetægt. Så dette er klart den bedste mulighed for at give elefanterne et godt liv”, siger chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen.

Og netop arbejdet med at finansiere elefanternes overgang fra cirkus til deres fremtidige hjem er en stor opgave for alle de involverede parter:

”Det er en stor kabale, som lige nu skal gå op. Der skal findes midler til at bygge et nyt elefantanlæg, midler til at købe elefanterne af cirkus, og endelig forventer de to cirkus, at de bliver kompenseret for det tab, de lider som følge af forbuddet. Vi forsøger at planlægge for alle scenarier,” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, og tilføjer: ”Men vi er ved at have ryggen mod muren i forhold til tid.” 

Regeringen og Dansk Folkeparti blev sidste år enige om at afsætte 7 millioner kroner på finansloven for 2019 til at sikre elefanterne en fremtid i Danmark. Men de penge rækker ikke, fastslår Britta Riis.

Som en del af den obligatoriske proces med at blive overdraget til en zoologisk have som Knuthenborg Safaripark, er alle elefanterne blevet testet for smitsomme sygdomme og står lige nu i karantæne, indtil de kan flyttes til deres endelige hjem. Det betyder, at de ikke længere må optræde eller flyttes, og kan derfor heller ikke komme med, når henholdsvis Cirkus Arena og Cirkus Trapez om lidt starter deres årlige, omrejsende turné.

”De to cirkus har været meget samarbejdsvillige i denne proces og fortjener ros for at have taget elefanterne af plakaten og sat dem i sundhedskarantæne allerede inden, at der er kommet en endelig melding fra politisk side,” siger Britta Riis.

Cirkus Arena og Cirkus Trapez har store udgifter ved at have elefanterne gående. En elefant koster op mod 4.000 kr. om dagen i foder, vand og pleje.

klovn.gif (1460 bytes)

2. marts 2019

Cirkus Baldoni i Ishøj Bycenter 2019. Jacob Boas Leitisstein så forestillingen i uge 8 (vinterferieugen i nogle kommuner i Køge Bugt-området) og skriver:

Siden 2016 har man hvert år kunne opleve en vinterforestilling med Cirkus Baldoni i Ishøj Bycenter. I år var det igen Baldoni, der stod for underholdningen i vinterferien.

Da forestillingen d. 21. februar begyndte, var der fyldt med mennesker omkring manegen. René Baldoni bød velkommen og pludselig, iblandt publikum, dukkede et af medlemmerne af artisttrioen Trio Sáközi op. Han var udklædt som butikstyv – og skulle derfor selvfølgelig fanges. Det stod de to andre medlemmer for, og det udviklede sig til et akrobatnummer med gang i.

Herefter kom René tilbage sammen med Løven Leonardo for at præsentere forestillingens klovn. Klovnen Danilo er ikke længere hos Baldoni, så publikum skulle møde en ny klovn: den danske klovn Don Carlos. Han kom lige fra Aarhus, hvor han havde medvirket i Cirkus Krones vinterforestillinger. Første entre med Don Carlos var hans violinnummer – her fik han spillet på violin på mange forskellige måder.

Don Carlos. Alle foto er taget af Jacob Boas Leitisstein

Næste nummer var den danske fodjonglør Nathalie Enoch Fröchte. Et flot nummer, hvor der både blev jongleret med bl.a. tæpper, basketballs og hulahopringe.

Nathalie Enoch Fröchte

Efter Nathalies nummer kom Don Carlos atter forbi – denne gang som ”yndefuld” linedanserinde. Han lagde linen på gulvet, men børnene råbte højlydt, at linen selvfølgelig skal op i luften. Det kom den også, men det lykkedes ikke helt at vise flot linedans…

Forestillingen blev rundet af med et tempofyldt jonglørnummer udført af Trio Sáközi. Et flot nummer, der virkelig fyldte hele manegen ud.

Trio Sáközi. Klik her for at se flere fotos fra forestillingen.

Afslutningsvis kom alle artister ind og sang Baldonis finalesang.

klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden