nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge og Sverige.

Senest opdateret 25. marts 2023

Opdateringerne dækker denne gang perioden 18. til 25. marts. Næste opdatering lørdag 1. april. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 25. marts.

23. marts 2023

Cirkus Arnardo 18. marts i Grimstad.

Kø ved indgangen til et cirkus er altid et dejligt syn! Alle fotos: Thorbjørn Klæbo Flo

 

Thorbjørn Klæbo Flo så forestillingen og skriver:

Program

Åpning med Are Arnardo og Victor Rossi, Are forteller litt om Arnardos historie, leser fra en bok.

Duo Stellare med rulleskøyte nummer

Kevin Probst med esler og en solo hest

Victor Rossi komikk

Are og Paola med magi

Tünde Szabo med strapat

Luigi Folco Arnardo med diabolo

Victor Rossi komikk

Shannon Folco Arnardo med flyvende tepper, fot jonglør

Kevin Probst med lekne hunder

Victor Rossi jonglør

Duo Stellare med strapat

Finale med artister

Varighet ca 75 min uten pause

Dir. Are Arnardo åpner forestillingen med en kort historie om Cirkus Arnardo, Victor Rossi deltar på komisk vis.

Are Arnardo byder velkommen.

Duo Stellare med rulleskjøyter åpner fartsfult.

Duo Stellare

Heldigvis er dyrene fortsatt med og 8 esler presenteres av Kevin Probst med kyndig utførelse i frihetsdressur. Avsluttes med solohest.

Kevin Probst og hans æsler og hest

Victor Rossi er tilbake (var med kort sesongen 2022) Med nye komiske kromspring. Han har godt tak på publikum og selger aktene sine mesterlig.

Are og Paulina presenter magi som er tradisjon hos Arnardo. Publikum lar seg stadig overraske.

Illusionsnumre er en fast tradition hos Arnardo, hvis grundlægger Arne Arnardo var Norges mest kendte tryllekunstner.

Tünde Szabo presenter en elegant strapat akt, sterkt utført.

Tünde Szabo

Luigi Folco Arnardo framfører fartsfylt diabolo i rocka mc stil. En slager hos de unge damer.

Ikke mindst de unge piger faldt for Luigi!

Victor Rossi med nye komiske krumspring.

Shannon Folco Arnardo med flyvende tepper, nytt kostyme og regi kombinert med dans. Harlekin stil.

Kevin probst med fartsfylt hundenummer av høy kvalitet.

Victor Rossi som jonglør, sterkt nummer.

Victor Rossi

Duo Stellare er sist nummer før finale med duo strapat, kraftfult og elegant i tango stil. Flotte kostymer og perfekt musikk.

Duo Stellare

Finale med artister dansende koreagrafi

Fra finalen

Så to nesten utsolgte forestillinger overkant av 400 på begge. I følge Are Arnardo tar de inn ca 450 pr forestilling. Kjører videre med samme konsept de har gjort to siste år. Ligger lenger på hver plass. Et konsept de har hatt suksses med. I år kjører de i stort sett i andre byer som ikke fikk besøk ifjor og håper på samme suksses i år.

Jeg anbefaler forestillingen. Også for våre Danske og Svenske cirkusvenner. De burde jo reise til Norge nå med tanke på krone kursen.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. marts 2023

Cirkus Brazil Jack har offentliggjort navnet på endnu en af de artister, man møder i årets forestilling: italienske Susan Jasters, hvis nummer præsenteres således:

Redan 1957 presenterade Cirkus Brazil Jack vatten som ett genomgående konstnärligt tema för det årets föreställning. För att ytterligare utforska detta tema har vi i kollaboration med Susan Jasters, under vintern skapat ett unikt nummer i luft och vatten som kombinerar hennes skönhet, styrka och akrobatiska färdigheter i den, vad vi tycker, ultimata presentationen. Vi är mycket stolta över slutresultatet och räknar med att numret kommer att bli en sensation under sommarens sverigeturné!

Susan Jasters er den ene halvdel af rulleskøjteduoen Skating Jasters, som publikum oplevede hos Brazil Jack i 2022.

 klovn.gif (1460 bytes)

21. marts 2023

Et cirkusbryllup – Jimmy Enoch og Melanie Kaselowsky. 20. marts blev Jimmy og Melanie gift i Oksenvad Kirke. De har dannet par i 20 år og har sammen børnene Emily, født 14/11 2013, og Jeremy, født 3/4 2015.

 klovn.gif (1460 bytes)

21. marts 2023

Cirkus Rhodin 2023. Det lille svenske Cirkus Rhodin har nu offentliggjort navnene på de optrædende i sæsonen, der starter 1. april i Åkarp:

Cirkusdirektører Diana Rhodin optræder med sine hunde og ponyer.

Diana Rhodin og hendes ponyer

Hendes datter Simona Rhodin viser et nyt nummer med armbrøst og optræder tillige med hula hop.

Simona Rhodin er datter af Diana Rhodin og hendes sambo

Den unge danske Nynne Hulsig Samuelsen viser sine færdigheder i trapez. Hun var også i 2022 på turne med Cirkus Rhodin. Hun har tidligere optrådt i Cirkus Trapez, hvor hun havde Isabella Enoch Sosman som læremester.

Det unge danske trapeztalent Nynne Hulsig Samuelsen

Yayita Gasser fra Schweiz optræder i tisue samt i et nummer med piske. Sammen med Declan, som også er fra Schweiz, viser hun en komisk balletentre.

Benjamin Pfeiffer optræder som jonglør og præsentere sine papegøjer. Han var også med i Cirkus Rhodins 2022-forestilling.

Benjamin Pfeiffer og hans papegøjer

Forestillingens klovn er lige som i 2022 Dimo. Han kommer fra Bulgarien.

Klovnen Dimo

 klovn.gif (1460 bytes)

21. marts 2023

50-årsjubileum med Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige. Lørdag den 18. marts fejrede det svenske Cirkusakademi deres 50-års jubilæum ved et arrangement

i Gyllene Salen hos Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Akademiets Schreibstallmeister

Hans Lindgren skriver:

Cirkusakademiens utmärkelse för Förtjänstfulla Insatser Till Fromma För Cirkuskonsten I Sverige tilldelades Björn Ulvaeus (ABBA) och Tilde Björfors (Cirkus Cirkör) för deras fantastiska uppsättning av ”Pippi på Cirkus”. En sådan utmärkelse erhöll också cykelakrobaten Barbro Nordström (Ola & Barbro) för grundandet av Ludvika Minicircus. Johanna Abrahamsson och Merja Henning (ordf.) representerade Bohusläns Cirkussällskap Reinos Vänner, som också tilldelades denna utmärkelse för skapandet av CirkusKvarnen i Grohed utanför Uddevalla.

Utmärkelse för Förtjänstfulla Insatser Inom Akademien tilldelades Roy Himsel, numera Hedersdirektör oI Cirkusakademien, samt Linda Himsel mångårig redaktör av Cirkusakademiens hemsida.

Hedersutmärkelsen ”Årets Charlie 2023” kunde inte delas ut eftersom mottagaren var förhindrad att närvara. 

Björn Ulvaeus, Tilde Björfors, Janne Näsström, Hans Lindgren. Foto Janeric Dahlin

Björn Ulvaeus, Hans Lindgren. Foto Janeric Dahlin

Om de optrædende artister til arrangementet skriver Björn Seger:

50 årsjubileum hade flera uppträdande. David Hammarberg med stolbyggarnummer, samma som han visade i Cirkus Olympia. Även ett nummer med rockringar (hula hop-ringe) som inleddes i mörker. Tre unga från Cirkushögskolan i Stockholm visade nummer. En kvinnlig artist Johanna Gorzellik med handstans. Två killar David Martin och Florimond Dumas som jonglerade. En gång med bollar. Andra gången spel på gitarr samtidigt med jonglering av käglor.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. marts 2023

Historien om Cirkus Merano. Knud Dahl stiftede det norske Cirkus Merano i 1974. Det blev hurtigt et af Nordens førende cirkus med forestillinger med internationale topartister. Knut Dahl valgte at stoppe efter sæson 2014. Den gamle hjemmeside for Cirkus Merano www.merano.no er nu ændret til en imponerende flot side, der fortæller historien om Cirkus Merano med massevis af billeder, programmer og videoer fra de enkelte forestillinger. Siden kan endda læses på flere forskellige sprog.

Det blev til 40 sæsoner inden Cirkus Merano stoppede efter sæson 2014

I Danmark har Dawid Benneweis ændret indholdet af den gamle side www.benneweis.dk til at give en kort historisk beretning om Cirkus Benneweis med en række fotos. Siden er ikke så omfattende som Meranos side.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. marts 2023

DYNAMO NYCIRKUS FESTIVAL 14.-17. JUNI. Dynamo Workspace for circus and performing arts i Odense skriver:

Glæd jer til vores femte udgave af den internationale nycirkus-festival pakket med nycirkus, musik, fest, fællesskab og uforudsigelige oplevelser er en tour de force i vildskab, poesi, humor og magi. Mellem forladte siloer og industri på Odense Havn, kulturliv og bleg beton præsenterer DYNAMO igen i juni en intens festival, der viser nycirkus-genren frem fra sine bedste sider.

En nycirkus-festival skal underholde, og den skal udfordre! Derfor er årets program udgjort af forbløffende nycirkus-forestillinger fra ind- og udland, overstimulerende livemusik der tvinger dansefeberen ud i fødderne, åben scene og et filmprogram præsenteret i samarbejde med Odense International Film Festival.

OPLEV BL.A.

Collectif Malunés (BE/FR)

Los Putos Makinas (ES/DE/UY/BR)

Kaaos Kaamos (SV, NCL, IL, DE, AR, BE)

Gustaf Rosell, Mikkel Hobitz & Sarah Lett (SE/DK/CA)

Dan Le Man (AU)

CirkusPerspektiv / Marie-Andrée Robitaille (SE/CA)

Karavan and LUR (SE/DK)

Luuk Brantjes (NE)

Læs mere om festivalen på https://dynamoworkspace.dk/festival/

 klovn.gif (1460 bytes)

19. marts 2023

Cirkusrejse til Cirkus KNIE i Geneve og Cirkus i Budapest. Brian Behrendt fra Briano’s Cirkusrejser skriver:

Jeg har flere gange med succes hjulpet gæster, som gerne vil på cirkusrejser i Europa, med praktiske ting såsom hotelbooking, billetkøb m.v.

I september 2023 bliver der en tur til Cirkus Knie i Schweiz og cirkus i bygningen i Budapest. Om muligt også besøg i Kimba Elefantpark, som Familien Casselly ejer. Til denne park skal der dog tilkøbes billetter og transfer.

Du kan læse mere om forestillingen i Cirkus Knie på https://www.knie.ch/circus/home og klikke her for at se videohighlights fra premieren

Vi er i Geneve 1. til 3. september og flyver derfra videre til Budapest, hvor vi er til 7. september.

Anbefalet afgang fra København til Geneve den 1/9 med Easyjet kl. 15.20. Anbefalet afgang Geneve -Budapest 3/9 kl. 17.55. med Easyjet. Anbefalet hjemrejse fra Budapest til København 7/9 kl. 14.55. med Ryanair. Alle fly er direkte fly. Du skal selv booke og betale fly. Har du brug for hjælp, så ring til Brian.

Du kan vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel.      

Det bliver en rejse med transfer i bus, hoteller i Geneve og Budapest inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbilletter. (Transfer kun hvis du vælger de anbefalede afgange).

Hotellerne er 3-stjernede og ligger centralt. Der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen.

Pris er pt. for transfer og enkeltværelse, og de bedste pladser i cirkus 4.800 kr. I delt dobbeltværelse er prisen 5.800 kr. pr. par. Alle priser er incl. kendte skatter og afgifter.

Hoteller meget dyre i Geneve! Og er stigende, hvorfor hurtig tilmelding anbefales.

Vi får de bedste pladser i cirkus hvis du/I booker og betaler hurtigst muligt og inden 1/3 Betaling skal i forbindelse med bestillingen overføres til konto reg. 5356 konto nr.0000351620. Husk at anføre dit navn + Geneve

Bemærk: Cirkusbilletter og Transfer refunderes ikke hvis gæst aflyser.

Afbestillingsregler for hotel: Efter det enkelte hotels bestemmelser. Ikke alle giver penge retur, da priserne er tilbud.

Program udsendes medio uge 30 2023 på mail til deltagerne, så de kan printe det ud.

Har du spørgsmål eller vil med, så ring til Briano på tlf. 22 59 50 46, bedst efter kl.17.00 Eller send en mail til brianbehrendt@ymail.com

 klovn.gif (1460 bytes)

18. marts 2023

Clown Mathieu. Min engelske cirkusven John Cooper skriver: Med hensyn til den franske klovn Mathieu, der er i Norge med Agora i år: Mathieu Dallant er bedre kendt, end du lader til at være klar over, dog måske ikke i Skandinavien. Han uddannede sig på Annie Fratellini-skolen i Paris. Første gang jeg så ham, var med Cirque Arlette Gruss helt tilbage i 1992. Siden da har han rejst mange sæsoner med Arlette Gruss. To år med Zippos Circus i Storbritannien. Flere år for Gerry Cottle (også i England), samt en sæson på Blackpool Tower Circus. Han har også været en sæson med Knie i Schweiz, dog ikke som hovedklovn. Og helt sikkert et år med Louis Knie Jr i Østrig. – Mahtieu Dallant er 51 år gammel. Det er ikke hans første sæson i Norge: han var på turne med Cirkus Arnardo i 2011.

   

Den franske klovn Mathieu er smilets legende artist, skrev Cirkus Arnardo i 2011, hvor Mathieu var blandt de optrædende.

klovn.gif (1460 bytes)

17. marts 2023

Cirkus Dannebrogs telt til Cirkusrevyen. Efter at stormen Otto i februar ødelagde teltet, kan Cirkusrevyen nu invitere inden for i nyt, midlertidigt telt. Mens en ny teltdug bliver skræddersyet til Cirkusrevyen, har de været så heldige at kunne låne det tidligere Cirkus Dannebrog-telt. Klik her for at en video af opsætningen. Cirkusrevyen har premiere 11. maj. - Revyens mangeårige direktør Torben ”Træsko” Pedersen har i øvrigt for nyligt modtaget Ridderkorset og kommer dermed i selskab med andre ”teltholdere” som Benny Berdino og Søren Østergaard.

Cirkus Dannebrogs telt i 2016, som blev det hæderkronede cirkus sidste sæson. Nu kan teltet ses på Bakken, hvor det indtil videre danner rammerne om årets cirkusrevy.

klovn.gif (1460 bytes)

17. marts 2023

16. marts havde Danske Cirkusvenner en gruppe på 46 personer med til Wallmans Dinnershow i Cirkusbygningen. Gæsterne var flot placeret ved 7 aflange borde placeret der, hvor der i cirkustiden var sadlepladser og parket A og C. Her ses nogle af gæsterne.

Før forestillingen viste Wallmans Head of Customer Care Michael Baun rundt i dele af bygningen, gæsterne normalt ikke ser. Disse fotos er fra den gamle ridegang, der i dag dels rummer gæstegarderoben og dels hvad Wallmans kalder quickchange-rummet, hvor de optrædende lynhurtigt kan klæde om mellem deres entreer.

Som noget helt unikt kom gæsterne ned i den gamle vandgrav (søløvebassin) under manegen. Den bruges i dag som lager. Rundvisningen sluttede med, at gæsterne i den gamle kamelstand så en video Fra Renz til Wallmans med klip fra forestillinger i Cirkus Schumann og Cirkus Benneweis.

Dinnershowet bød på sangere, dansere og artister. Her Beata Sumiak og Jamie Swan, der viste et flot adagio- og hånd til hånd-nummer. Måske kandidater til prisen for årets bedste nummer? Foto: John Resborn

 klovn.gif (1460 bytes)

17. marts 2023

Påskecirkus i Blokhus 1. til 3. april. Cirkus Trapez er tre dage i Blokhus med mini forestillinger. Ikke i deres eget telt, men i byens telt. De medvirkende i påskeforestillingerne er

Duo Gancho, kaskadører, rhönrad og comedy.

Stine-Marie Greisen med geder og quick change, som hun laver sammen med Patrik fra Duo Gancho.

Katja Enoch laver en lille entre med ballondyr, og hendes søn Joseph Enoch optræder med diabolo.

Nikolaj, Stine-Maries søn, optræder med den lille pony Bonito.

Stine Marie Greisens søn Nikolaj med ponyen Bonito

Og ja: selv om de kaldes påskeforestillinger vises de faktisk ugen før påske!

 klovn.gif (1460 bytes)

16. marts 2023

Cirkus Trapez sommerturne. Der er sæsonpremiere i Kolding påskelørdag den 8. april. I år bruger de både det gamle telt fra Cirkus Baldoni og i mindre byer det mindre telt, de sidste år brugte i Madsbyparken. I nogle byer optræder de i haller, således at de kun skal opbygge telt en gang om ugen.

Det lille telt i Madsby Legepark. Foto fra 2022         

I årets forestilling, som er den samme i haller og telt, møder du:

Duo Gancho. kaskadører, formationsjonglering og comedy.

Duo Gancho var også med i nogle af Cirkus Trapez forestillinger i 2022 – her foto af deres bordnummer og deres jonglørentre. Foto: Per Krogh Petersen

Stine-Marie Greisen med geder og luftring sammen med Rasmine Tomasevic

Rasmine Tomasevic, trapez

Rasmine Tomasevic-Olsen er 14 år gammel. I forbindelse med uddeling af cirkuspriser i 2022 fik hun som den første artist nogensinde et legat fra Fonden efter Nelly Jane Benneweis

Nikolaj, Stine-Maries søn, optræder med den lille pony Bonito.

Katja Tomasevic, Rasmines mor, comedy bl.a. med Washington trapez og sang.

Bernhard Kaselowsky med Mini og Maxi

Gabor, men kun til midten af august, med comedy og rola-rola

Said Amazigh Troupe med sjippetov, håndstand og pyramidenummer.

Forestillingerne præsenteres af Isabella Enoch.

Når det lille telt til juli er i Madsbyparken med en forestilling på 45 min., deler Cirkus Trapez gruppen op i to, så halvdelen medvirker i open air forestillinger på campingpladser og den anden halvdel optræder i parken.

I løbet af foråret viser Cirkus Trapez også nogle plejehjemsforestillinger med nogle af de artister, der er med i den almindelige forestilling. Senere er det tanken at plejehjemsforestillingerne skal være en separat lille gruppe med Agnete Louise Enoch som sprechstallmeister og bl.a. Bine Schönemann med Cirkus Trapez’ store geder.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2023

Os der lever på CHP:DOX. 6. februar 2023 omtalte vi dokumentarfilmen Os der lever, hvor man blandt andre møder cirkusprinsessen Katja Schumann med sine heste.

Filmen vises i de kommende uger i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, som præsenterer filmen således:

Niels Hausgaard er vores lokale guide på en lun rundtur i Vendsyssel, hvor sandet fyger, vinden blæser, havet bruser, og horisonten sætter sig i sindet. En stor bette film fra et sted i Danmark, man sjældent ser på film.

Det er en konfirmation, og den første taler er ingen ringere end Niels Hausgaard. Han rejser sig og fortæller en historie om et lille folk ved havet mod nord. Et sted med sandklitter, et rasende hav og ægte blæst. Det er et sted, hvor folk bliver boende, men hvor sandet hele tiden flytter sig, så man må løfte Rubjerg Knude fyr op i luften og rykke det 70 meter ind i landet, for at det ikke skal styrte i havet. Et sted, hvor den største helt hedder Kjeld og er murer. Der er lunt deroppe, tingene bliver holdt indenfor budgettet, og man ikke behøver papir for at have en aftale. Og man kan lave en stor bette film om det sted, og fortælle den med ægte underspillet nordjysk storhedsvanvid og sammenligne egnens fygende sand med asken fra Pompeji. Vendsyssel hedder stedet, men selv om de godt kan klare sig selv deroppe, så er ’Os der lever’ ikke kun en film for nordjyder.

Fra premieren i Aalborg. Foto: Victor Høeg Abrahamsen

Filmen vises i Stærekassen 21. marts kl. 17 og på Bremen Teater 25. marts kl. 12:30. Begge steder er det særlig visninger, hvor vi undervejs skal opleve artister på scenen og synge fællessang. Visningen har en pause, hvor vi på godt gammeldags nordjysk skal nyde hinandens selskab, drikke kaffe og spise kage. Mød instruktør Anne Svejgård Lund, der fortæller om filmen efter visningen

Filmen kan også ses andre steder i landet, se nærmere på https://cphdox.dk/da/film/os-der-lever-da/

 klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2023

Påskeudstilling. Cirkuskunstnerne Helle Abildgaard og Viggo Salting byder 6. april - 10 april fra 12 til 16 eller efter aftale indenfor i deres atelier og private hjem.

Her fremvises malerier og grafiske arbejder bl.a. træsnit tidligere udført til udstilling ved Bibliotheque Nationale i Paris, og der er tid til en cirkussnak

KOM KLOVN, som er en bogudgivelse med bl.a. støtte fra Fonden efter Danmarks cirkusforfatter Anders Enevig, kan købes på udstillingen til kr. 150,-

Adressen er Gartnerboligen, Hverringevej 240, 5300 Kerteminde. Tlf. 28141049.

E-mail viggo@viggosalting.dk

Helle Abildgaard. Akvarel inspireret af David Sosman i Circus Torment

Viggo Salting. Maleri på papir inspireret af David Sosman i Circus Torment

 klovn.gif (1460 bytes)

14. marts 2023

Norske Cirkus 2023. Norge har to turnerende cirkus: det store Cirkus Arnardo, som i dag drives af 3. generationen Are Arnardo, og det mellemstore Cirkus Agora, som drives af lineartisten Jan Ketil Smørdal. Derudover er der i Kristiansand Dyrepark et stationært cirkus, Sirkus Jesper, der i sommerperioden viser temaforestilling bygget over persongalleriet fra Folk og røvere i Kardemomme by.

Církus Arnardo har premiere i Grimstad den 17. marts. I årets forestilling møder du

Komikeren og klovnen Victor Rossi, som er 8. generation af en fransk-italiensk cirkusartistfamilie med rødder tilbage til 1732, hor hans forfader Diego Rossi blev ansat som hofnar hos den franske kong Ludvig XV. Han er søn af Hector Rossi fra klovneduoen Les Rossyan. Victor Rossi var også hos Arnardo i 2021.

Fodjongløren Shannon Folco Arnardo, som er er 20 år og 4. generation Arnardo. Hun havde sin debut hos Arnardo i 2021.

Shannon Folco Arnardo. Foto: Thorbjørn Klæbo Flo

Diabolojongløren Arne Otto Luigi Folco Arnardo, som er 23 år og opkaldt efter sin oldefar, cirkuskongen Arne Arnardo.

Direktørparret Are & Paola med magiske overraskelser. Ares bedstefar, cirkuskongen Arne Arnardo, er Norges mest berømte tryllekunstner gennem tiderne.

Tünde Szabó med elegant luftakrobatik. Hun er uddannet på Cirkusskolen i Budapest. I 2021 og 2022 viste hun et nummer i strapater hos Arnardo.

Rulleskøjteartisterne Duo Stellare. Parret optræder tillige i strapater (aerial straps). Det er deres første sæson i Norge. Duo Stellare består af Sarah Jane Macaggi og Mattia Sartori.

Sarah Jane Macaggi det er 5. generations cirkusartist. Familien grundlagde Circo Wonderland i Spanien. Mattia Sartori har en baggrund som professionel danser. Nu har de forenet deres kunst med kærlighed, og har stor succes som Duo Stellare med fart, spænding og elegance.

Kevin Probst med hunde, heste og æsler. Kevin Probst var også hos Arnardo i 2021 og 2022.

Kevin Probst med hhv. 8 æsler og hunde. Fotos: Thorbjørn Klæbo Flo

Forestillingen varer ca.75 minutter uden pause. Lige som i 2021 og 2022 bruger Cirkus Arnardo et telt, som tilhører Kevin Probst.

Cirkus Agora har premiere i 17. marts i Bergen. I årets forestilling møder du

Duo Glavatskiy fra Ukraine, der optræder med lynomklædning (quick change).

Den unge norske luftakrobat Helene, som er uddannet på cirkusskolen Cirkus Balance i Bergen. som er startet af Jan Ketil Smørdals døtre.

Peter Taylor og hans hunde. Danskerne har flere gange oplevet ham i Benny Schumanns minicirkus. Han har også tidligere været hos Agora.

Muskelmanden Denis Ilchenko fra Ukraine. Danskerne oplevede ham i 2020 i Cirkus Baldoni. I 2017 turnerede han med det svenske Cirkus Brazil Jack og i 2019 med norske Cirkus Arnardo.

Det ukrainske muskelbundt Denis Ilchenko hos Cirkus Baldoni, hvor man kunne se ham jonglere med bildæk, trække en bil med et mundbid og bære 4 personer på en bjælke lagt over ryggen m.v.

Ernita Ronzalli viser hula hop.

Axel Gottani kommer fra Italien. Han optræder med stigebalance.

Agoras ponyer kommer fra det svenske Cirkus Olympia og fremføres af direktør Jan Ketil Smørdal.

Årets klovn heder Mathieu og kommer fra Frankrig.

Medens danske cirkus har mange endagsbyer, har såvel Cirkus Arnardo som Cirkus Agora lige som i 2022 valgt i hvert fald i de første måneder af sæsonen at spille flere dage i hver by og at have en eller flere spillerfri mellemdage mellem byerne.

Sirkus Jesper har premiere 17. juni og spiller frem til 13. august. Blandt de medvirkende er klovnen Bonbon og hans familie samt Captain Frodo.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. marts 2023

Flying Brazil Jack. Det svenske Cirkus Brazil Jack byder i år på flyvende trapez udført af en nysammensat trup, Flying Brazil Jack. Direktøren Trolle Rhodin III skriver på facebook:

”Vi har länge närt en dröm om att skapa egna nummer av sådan skönhet och magnitud att de vintertid kan representera vårt namn för en internationell cirkuspublik. I år har vi glädjen att introducera flera sådana nummer. Från Brasilien och Italien har vi handplockat de mest framstående luftakrobaterna ur de anrika cirkusfamiljer som i generationer har frambragt luftens kungar och drottningar I den flygande trapetsen, den ädlaste av alla cirkusdiscipliner. Efter en lång vinters skapandeprocess med fokus på koreografi, kostymering och träning är det med stor stolthet vi äntligen kan presentera vår alldeles egna, spektakulära luftextravaganza ”Flying Brazil Jack”.

Ud over flyvende trapez byder årets forestilling bl.a. på dødsglobe. Her møder publikum de unge artister fra Diorios truppen. Truppen har flere enheder. Svenskerne har tidligere mødt dem i det nu lukkede Cirkus Maximum. I Danmark har de flere gange optrådt i Cirkus Arena. Det er ikke oplyst, hvor mange ryttere der er kuglen hos Brazil Jack. Hos Arena har de været op til 7 ryttere.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. marts 2023

Cirkushusets Museumsforening, der er støtteforening for Cirkusmuseet i Rold, har udsendt årgang 37 af deres årsskrift Cirkusbygningen. 12 sider i A5-format med mange billeder, også i farve. Bladet omtaler bl.a. aktiviteter i 2022, Benny Schumanns kommende foredrag om Cirkus Schumann, en tak til de afgåede bestyrelsesmedlemmer Jørn Rasmussen og Jørgen Skov Andersen, Nyt på museet samt Den Danske Cirkuspris 2022, som foreningen er medsponsor for. Et medlemskab koster 75 kr. om året og giver bl.a. årskort til Cirkusmuseet og en række andre museer under Nordjyske Museer. Skriv til cirkushuset.rold@hotmail.com hvis du vil vide mere.

Danske Cirkusvenner udgiver sammen med Cirkusmuseet i Hvidovre årsskriftet Cirkusbladet, som netop er sendt i trykken og udsendes senere på måneden. Årets blad er på 24 sider i A4-format. I bladet kan du bl.a. læse om Cirkusmuseets nye udstilling Vi lever ikke af det, vi lever med det. Der er også en artikel om Per Tofte Nielsen (Tøffe), der har kastet sig ud i klovnegerningen hos Cirkus Baldoni, ligesom du kan få historien om et ganske særligt artistpar ”2 Luminos”, der med deres selvlysende nummer imponerede publikum i midten af sidste århundrede. Mikkel Knudsen har interviewet modtageren af sidste års Indsatspris Anders Kronborg, og Søren Kastoft har besøgt vinderen af Den Danske Cirkuspris Katja Schumann på hendes cirkusgård i Løkken.

Du kan læse mere om Danske Cirkusvenner på www.danskecirkusvenner.dk. Et medlemskab af Danske Cirkusvenner koster 200 kr. om året og giver bl.a. gratis adgang til Cirkusmuseet i Hvidovre og Cirkusgården i Løkken samt 20 % rabat i de danske cirkus. Skriv til kasserer@danskecirkusvenner.dk hvis du har lyst til at blive medlem.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. marts 2023

Zirkus Nemo 2023. Zirkus Nemo skriver:

Zirkus Nemo Classic 2023 – et overflødighedshorn af morskab og vanvid

Nu varer det ikke længe, før Zirkus Nemo traditionen tro slår pløkkerne i jorden og får premiere på den vildeste underholdningseksplosion af et show.

Når Zirkusdirektør Søren Østergaard lægger ud med det store Zirkus Nemo Classic show, bliver det med flere af de kendte og elskede karakterer på programmet end nogensinde før.

For publikum kommer det til at betyde, at hver aften vil føles som et rekordforsøg i latterkrampe, gys og kostumeskift, og direktøren overvejer at få installeret en svingdør i sin garderobe.

Der vil bl.a. blive mulighed for at stifte bekendtskab med gamle kendinge som Målermanden, Marianne, Baglænsmanden, Bager Jørgen, Manden der ikke kan fløjte, Kim Tim, Smadremanden og mange flere.

”Hvert år skal jeg træffe en beslutning om, hvem af karaktererne der skal være en del af forestillingen, og hvert år er der nogen, jeg desværre må vælge fra. I år har jeg taget konsekvensen, så stort set alle, med nogle få undtagelser, er med,” siger Zirkusdirektør Søren Østergaard.

Derudover har direktøren selvfølgelig igen i år været ude og hyre nogle af verdens dygtigste artister, heriblandt halsbrækkende akrobatik fra Duo Stauberti, tempojongløren Claudius Specht og akrobaterne Duo Flash. Zoré España er klar til at fortrylle publikum i sit hjul, og sidst, men absolut ikke mindst optræder akrobaten Hector, kendt af inkarnerede Nemo fans som den stærke mand fra Duo Solys.

Der er lagt i ovnen til en aften i virkelig godt selskab i Danmarks eneste Zirkus for voksne, og vi glæder os mere end nogensinde til at se jer.

   

   

Bager Jørgen. Ballonmanden, Planetmanden og Smadremanden. Sidstnævnte sammen med Søren Østergaards PA Laura Kvist Poulsen, som åbenbart også har opgaven som PA for Smadremanden …

Duo Stauberti (Ditmar Stauberti og hans niece Nancy) viser et imponerende perch-nummer, hvor Ditmar ender med at bære perchen, medens han kører på mono-cykel. Svenskerne oplevede dem i Cirkus Olympia i 2018. De fik en sølvklovn i Monte Carlo i januar 2018. Foto fra Cirkus Krone 2019.

Jongløren Claudius Specht var senest hos Nemo i 2014.

De komiske akrobater Duo Flash kommer fra Ukraine og har blandt andet optrådt i det store tyske Cirkus Krone.

Zoré España optræder i det, der i cirkussproget hedder Cyr Wheel.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. marts 2023

Cirkus Arli 2023. Årets forestilling hedder Hopla-Mortale. Cirkus Arli lover, at der bliver smæk for skillingen. Der er premiere på Møllebakken i Fløng den 2. april med forpremiere dagen før.

I årets forestilling oplever du som altid Martin, Bettina og Alexander Arli. Bettina kan i år fejre sit 40-års jubilæum som cirkusartist 😊

I sæson 1983 fik Bettina Arli sin cirkusdebut som ”skydeskive” i et knivkasternummer, hvor det var Martin, der med stort held placerede knivene uden om sin hjerter dame. I de sidste mange sæsoner har hun været Cirkus Arlis elegante sprechstallmeister.

Forestillingen byder i øvrigt på et kært gensyn med klovnen og multiartisten Francesco Fratellini, som sidste år meget velfortjent fik talentprisen fra Den Danske Cirkuspris. Francesco laver i år sit jonglørnummer på ethjulet cykel samt diverse entreer og hovedklovnenummeret sammen med Alexander Arli. Hans partnerske Sarah Floores viser akrobatik i luftring (aerial ring) og sammen med Francesco entreen med slaskedukken i kufferten.

Foruden de førnævnte optræder The Skating Ramos med rulleskøjter og under navnet Jennifer & Adrian i strapater. De var senest hos Arli i sæson 2021.

Skating Ramos

Jelena Vasiljeva laver solo trylleri samt et nyt illusionsnummer. Hendes mand Sergejs Polupans laver i år laser-manipulation, noget der aldrig før har været vist hos Arli. Også Jelena og Sergejs har tidligere været hos Arli, men med andre entreer end dem, de viser i år.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. marts 2023

Cirkus Trapez 2023. Cirkus Trapez har landspremiere i Kolding den 8. april. Før da præsenterer de fra 1. - 3. april Påskecirkus på Blokhus Torv.

De kalder årets forestilling for The Sound of Circus 2023 og skriver:

Glæd jer til årets Cirkusoplevelse, når Cirkus Trapez tager på turne med The Sound of Circus 2023. Årets forestilling har fokus på det sjove, det imponerende og de magiske og unikke øjeblikke som tryllebinder hele familien.

Så er det tid igen. Årstiden er kommet, stemningen og duften er begyndt at brede sig, og Cirkus Trapez kommer snart til byen.

Årets forestilling har fokus på det sjove, det imponerende og de magiske og unikke øjeblikke som tryllebinder hele familien.

Forestillingen byder blandt andet på fantastisk halsbrækkende akrobatik og imponerende tricks fra henholdsvis Ungarn og Spanien.

En fantastisk trup hele vejen fra Marokko, seje luftartister, dejlige dyr og meget mere.

Glæd jer til 2 timers levende underholdning med The Sound of Circus 2023. Vi glæder os til at byde jer velkommen.

I april måned spilles nogle forestillinger i telt og andre i sportshaller m.v.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. marts 2023

GOING NOWHERE præsenteres som en spritny og eksperimenterende nycirkusforestilling om accelerationens tidsalder og opmærksomhedens kollaps. Publikum inviteres ind et univers fuld af humoristisk poesi og artistisk præcision, der kan sætte ord på følelser, uden at bruge ord. Et univers, der med sin egen uforklarlige logik, reflekterer over den kritiske opmærksomhedskrise vi befinder os i — og hvad det gør ved os som mennesker. Forestillingen går i kødet på vores evigt stigende skærmforbrug, hvor telefonen aldrig forlader tommelfingeren.

Der er kun en enkelt optrædende: Villads Bugge Bang, som blandt andet er uddannet på det nu nedlagte AMoC (Akademiet for Moderne cirkus).

I forestillingen oplever man bl.a. hans færdigheder som artist og mimer. Først spiser han et æble for siden at blive optaget af en mobiltelefon. Som for så mange i dag kommer mobilen til at fylde meget i hans liv – ikke som telefon, men som håndholdt computer. Han danser til dens musik, og så løber den tør for strøm. Han jagter et stik til opladning, og prøver senere at lægge mobilen væk i både i en affaldsspand og i et skab. Men uden held. Han forsøger at spise den, men efter et toiletbesøg kommer den frem igen, og i en komisk scene ser man hvor svært det er at tørre sig bagi med en mobil i hånden. Han prøver igen at lægge mobilen ind i skabet, men det vælter ud af skabet med mobiler. Den 1 time lange forestilling ender med, at han segner om på gulvet, overvundet af mobilen.

   

   

Den tankevækkende forestilling er produceret af scenekunstensemblet Out of Balanz og vises med støtte fra Statens Kunstfond & Odense Kommune. Publikum til forestillinger som denne er næppe stort nok til, at de kan vises uden offentlige tilskud.

Forestillingen er instrueret af Troels Hagen Findsen med Katrina Bugaj som dramaturg. Et fornemt lyd- og lysdesign er Mika Forsling og Kenneth Danielsen ansvarlige for.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. marts 2023

Svenske cirkus i 2023. Der er 3 cirkus i Sverige: Det store Cirkus Brazil Jack, det mellemstore Cirkus Olympia og det lille cirkus Rhodin. Cirkus Brazil Jack drives af Trolle Rhodin III med bistand af hans mor Carmen Lupascu Rhodin. Cirkus Olympia drives af Niklas Bengtson med bistand af hans mor Henrika Bengtson. Cirkus Rhodin drives Diana Rhodin, som er tante til Trolle Rhodin III.

Cirkus Brazil Jack har premiere på Møllepladsen i Malmø den 7. april. Om årets forestilling skriver de:

Brazil Jack presenterar sitt nya djurfria program 2023 med en show utöver det vanliga. Glöm allt ni tidigare har skådat på cirkus för nu tar vi föreställningen till en ny nivå! Enastående cirkuskonstnärer från jordens alla hörn tar sig an de fyra elementen: eld, vatten, luft och jord i en show sprängfylld av action, humor, skönhet och festivitas. Cirkussfärens bevingade kungar och drottningar i den flygande trapetsen tävlar i tapperhet endast med akrobaterna på sina motorcyklar i dödsgloben utmanande själva jordens dragningskraft. Tropiska ösregn översköljer ett enastående spektakulärt program. Bara i Brazil Jacks manege. Var annars?

Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång inkl 20 minuters paus.

Brazil Jacks telt har en diameter på 36 meter og har stole på alle pladser.

Cirkus Olympia har premiere i Oskarström den 1. april. Årets program ser således ud:

Ouvertyr -Cirkus Olympias orkester under ledning av Valentin Smirnov

Abessinia Troupe – Ikariska lekar

Nalle Clown – ​Cirkus Olympias roliga (morsomme) clown

Frida Evelina Persson - luftakrobatik i ring

Henrika Bengtsson - Cirkus Olympias charmiga hundar

Nicolas Lagroni -  studsbolls-jonglering

Nalle Clown – ​Cirkus Olympias roliga clown

Irena Lagroni - ant​ipodist

PAUS

Daniel & Nahom - hand-i-hand-akrobatik

Nalle Clown - Cirkus Olympias roliga clown är tillbaka

Duo Lagroni - komiska kaskadörer

Niklas Bengtsson - Frihetsdressyr med Cirkus Olympias vackra hästar

Nalle Clown – ​Cirkus Olympias roliga clown

Abessinia Troupe – akrobatik på rysk stång

Alla medverkande i en färgfylld Grand Finale

Nalle Clown (Nalle Laanela) er grundlægger af Clowner utan gränser og har i 30 års erfaring i at sprede glæde til børn og deres familier over hele verden. Det er hans første turne med et teltcirkus. Når Nalle ikke er på turne, arbejder han internationalt som iscenesætter og underviser andre klovne. Han har skrevet bogen "The Clownmanifesto". Pressefoto fra Cirkus Olympia

Henrika Bengtsson og hendes hunde er et uundværligt indslag i Olympias forestilling. Pressefoto fra Cirkus Olympia. Fotograf Linda Himsel

De komiske kaskadører Duo Lagroni var også hos Olympia i 2019. Pressefoto fra Cirkus Olympia. Fotograf Linda Himsel

Cirkus Rhodin har premiere i Åkarp den 1. april. Fra 7. til 16. april ligger de på pladsen ved Per Albin Hanssonsväg i Malmø. Navnene på de optrædende er endnu ikke offentliggjort.

Cirkus Rhodin på pladsen ved Per Albin Hanssonsväg i Malmø

I Cirkuskalenderenkan du kan finde turneplaner og info om billetbestilling til svenske cirkus der gæster Malmø, Lund og Helsingborg. Pt. Brazil Jack og Rhodin.

 klovn.gif (1460 bytes)

7. marts 2023

Et dødsfald: pens. skoleinspektør Hans Christian Vedel. Michaela og Bjoern Schult-Bjornlys skriver:

Vores trofaste og entusiastiske cirkusven, Hans Christian Vedel, er af gået med døden den 22. februar 2023 i en alder af 87 år. Han boede til i sit, som han kaldte det, Cirkushus i Korup ved Hadsund. Han var en fantastisk circusven. I sit hus havde han mange plakater fra cirkus og i stuen bugnede reoler fyldt med bøger om cirkus! Han fortalte altid begejstret om et besøg i det daværende DDR, hvor han har besøgte flere statscirkus. Hans besøg hos det private Cirkus Hein gav ham et specielt minde, og direktricen fru Adelheid Hein gjorde et dybt indtryk på ham. Han fandt det trist at cirkuslandskabet har ændret sig så meget i de senere år, og han tilbragte i sin sidste tid meget tid foran tv, hvor han kiggede på videobånd med cirkusforestillinger. De sidste 5 dage af hans liv var han indlagt på sygehuset i Aalborg.

Familien tog afsked med ham i kapellet, og efter hans sidste vilje er hans aske strøet i havet ved Øster Hurup.

Vi vil holde hans minde i ære, R.I.P vores ven!

 klovn.gif (1460 bytes)

5. marts 2023

David Sosman gæstede 5. marts Cirkusbygningen hos Cirkus Flik Flak i Odense. Her frembragte han en lille times ONE MAN SHOW professionelt, nærværende og med stor charme. Viste sin kunnen med jonglering med bolde, flasker og farlige køkkenredskaber.

Den ældste Dannebrog Solveig Enoch var blandt publikum og klappede stolt med af sit barnebarn David. Kunstner Helle Abildgaard og Solveig fik en snak om gamle dage, dengang Cirkus Dannebrog rullede ud med sit omrejsende cirkus i hele Danmark. Tekst og fotos: Viggo Salting

 klovn.gif (1460 bytes)

3. marts 2023

En barndom i manegen – et filmforedrag om Cirkus Schumann. Torsdag 30. marts kl. 19 på Cirkusmuseet i Rold (dato ændret fra 9. marts).

Cirkushusets Museumsforening skriver:

Der er mennesker, som har en helt usædvanlig livshistorie, som kalder på at blive fortalt. En af dem er cirkusartisten Benny Schumann.

Han blev i 1945 født ind i en farverig cirkusverden, og torsdag 9. marts kan du komme med på en rejse blandt elefanter, tigere, kostbare heste, internationale artister og flotte kostumer, når cirkusartist Benny Schumann fortæller om sin barndom i Cirkus Schumann – et af mest anerkendte og ambitiøse cirkus i Danmark i det 20. århundrede.

Forældrene Albert Schumann og Paulina Rivel stod i spidsen for Cirkus Schumann fra 1930’erne og helt frem til 1968 sammen med Schumanns farbror Max Schumann. De gav forestillinger i den fornemme Cirkusbygning i København i sommermånederne og var gennem årtier et af det mest anerkendte og glamourøse cirkus i Danmark. Det var en topprofessionel virksomhed, som krævede talent og blod, sved og tårer, og Benny Schumann blev allerede som barn i 1950’erne en af Cirkus Schumanns berømte ryttere.

Hans morfar var den verdensberømte klovn Charles Rivel, der flere gange optrådte i Cirkus Schumann, og som er Benny Schumanns forbillede i hans senere virke som klovn.

Foredraget 9. marts er visuelt sammensat, så det tager publikum med på en rejse gennem Schumanns eventyrlige og sælsomme opvækst i cirkusteltet. Det indeholder ekstraordinære dokumentariske filmoptagelser og giver en særlig indsigt i familien Schumanns historie og i en meget anderledes barndom blandt klovne, eksotiske dyr og fantastiske verdensartister.

Foredraget er et samarbejde mellem Nordjyske Museer og Cirkusmuseets Museumsforeningen, og det støttes af Cirkusfonden i Rold.

Foredraget er inkl. kaffe og småkager. Klik her for at bestille billetter, som koster 60 kr.

Daværende kulturminister Joy Mogensen og Benny Schumann, da hun overrakte ham Cirkusprisen i 2019. Foto: Jacob Boas Leitisstein

 klovn.gif (1460 bytes)

2. marts 2023

Cirkus Mascot har landspremiere 1. april. De kalder årets forestilling "GLAD I LÅGET" og skriver:

Bliv ”GLAD I LÅGET" i Cirkus Mascot 2023 - Indendørsturné i sportshaller | 1. april - 22. oktober.

Vi tror stadig på værdien af at samles omkring oplevelser, som finder sted i øjeblikket. Vi tror, det er væsentligt at give børn mulighed for at glæde sig – og vi ved, at der sker noget helt særligt mellem mennesker, når de tager plads omkring cirkusmanegen.

Årets forestilling er akkurat lige så vov’et, som altid – pjattede pudler og hundekunster. Oplev balancekunst, klovnerier, to grise, en pony og en gås, og en cirkusdirektør med (rampe)lys i øjnene – endelig, det er tid til cirkus.

Forestillingen varer som vanligt 90 minutter plus pause. Lyden og lyset bidrager til cirkusmagien, popcornene smager som de skal, candyflossen smelter i munden, og du bliver overrasket, når du hører, at forestillingens ældste artist er fyldt 72. Han har fået en lys idé og balancerer på kanten af det mulige.

Det er hyggelig, virkelig sjov og nærværende underholdning i børnehøjde. Det er cirkus for alle – og en oplevelse, man tager med sig hjem. Mascot 2023 bliver du ”GLAD I LÅGET” af – se selv!

De 72-årige artist er Lui Nereusz, der både er Manden i Lygten og optræder med håndstand. Han vakte stor begejstring, da han var med i Cirkus Mascots efterårsforestilling i 2021. Du oplever også hans unge partnerske Eva Vitzo med glasbalance. Eva og Lui var også hos Mascot i 2016.

Manden i Lygten alias 72-årige Lui Nereusz

Eva Vitzo. Alle billeder er pressefotos fra Cirkus Mascot

Blandt de øvrige optrædende er Cirkus Mascots husklovn Gulio og hans familie: fru Tatiana og deres søn Husik. Forestillingens dyrenumre præsenteres af Marianne Deleuran, og hendes søn og meddirektør Daniel er sprechstallmeister.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. marts 2023

Cirkus Arena 2023 - nye artister i Cirkus Ifølge Bubber og Julie 3. Cirkus Arena skriver:

31. marts begynder Cirkus Arena årets sæson med showet Cirkus ifølge Bubber og Julie 3. Julie Berthelsen og Bubber er tilbage som årets sprechstallmeisters og med sig har de smukke heste, duften af savsmuld og nye fænomenale verdensartister - dét er rigtig cirkus!

Ortiz med balancen i top. Højt oppe under cirkusteltets kuppel vil du kunne opleve linedanserne Ortiz, som både cykler, springer og går i luften som en 7-mands pyramide - på line selvfølgelig. Det er aldrig før set i cirkus i Danmark.

Duo Costache. Du har måske oplevet det bomstærke par tidligere i Cirkus Arena - men aldrig på denne måde før. Duo Costache hæver endnu engang niveauet for, hvad der er muligt i manegen, når Leonardo bl.a. bærer Vita og en motorcykel - alene med sine tænder!

Michael Ferreri. Se den verdensberømte jonglør Michael Ferreri, som har sat flere verdensrekorder i Guinness World Records for sin evne til at holde mange bolde i luften i et imponerende tempo - selv når lyset går ud.

Duo Jasters. Duo Jasters kaster med knive og skyder med bue og pil med så uhyre en præcision, at man ikke tror sine egne øjne. Direkte fra talentprogrammet Italy's Got Talent og de største cirkus i verden.

Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco er garant for sjov for store og små. At kigge publikum i øjnene og se dem grine er det bedste Jimmy ved. Glæd dig til at opleve ham med morsomme nye påhit i manegen. - Dette og ovenstående fotos er alle pressefotos fra Cirkus Arena.

Tårnlintruppen Los Ortiz optræder også i dobbelt dødshjul. Derudover byder forestillingen på linedanseren Steven Ferreri, Karsten Berdino med Arenas heste, illusionisten Jimmy Saylon samt luftartisten David Hammarberg.

7-mands pyramiden, hvor de optrædende i 3 etager ganske langsomt går hen over linen, blev første gang vist af en trup ledet af tyskfødte Karl Wallenda, der i mange år optrådte i amerikanske cirkus. Men 7-mands pyramiden er et af de allerfarligste linenumre. Den 30. januar 1962 gik det galt, da Wallanda-truppen optrådte i Shrine Circus på Detroits State Fair Coliseum. Den forreste mand på linen mistede balancen, og pyramiden kollapsede. Tre mænd faldt til jorden – to af dem blev dræbt på stedet. Et medlem blev lam fra taljen og nedefter. De andre slap med mindre alvorlige skader.

Tårnlinenumre udføres næsten altid uden sikkerhedsnet. I de senere år er det dog blevet almindeligt af sikkerhedsmæssige årsager at placere en oppustet luftpude under linen. Som Cirkus Arena skriver bliver det første gang vi i Danmark kan opleve 7-mands pyramiden.

Danskerne oplevede The Jasters hos Benneweis i 2011. Året efter var de hos Cirkus Arnardo i Norge og i 2016 hos Brazil Jack i Sverige.

David Hammarberg har i flere sæsoner været hos det svenske Cirkus Olympia. I sæson 2016/17 var han med i Wallmans dinnershow i Cirkusbygningen i København. Billedet her er fra 2019, hvor han turnerede med norske Cirkus Arnardo. Foto: Thorbjørn Klæbo Flo.

Michael Ferreri var også hos Cirkus Arena i 2015. Året efter var hans lillebror Steven først i norske Cirkus Arnado og siden i danske Cirkus Trapez. Øverst: Michael Ferreri i Cirkus Arena 2015. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press. Nederst: Steven Ferreri i Cirkus Arnardo i 2016.

Cirkus Arena har landspremiere på Bellahøj 3. april med forpremierer fra 31. marts. Sæsonen slutter 5. august i Slagelse. Turneen bringer dem til Fyn, Jylland samt Sjælland og øerne. For første gang i mange år besøger de ikke Bornholm.

 klovn.gif (1460 bytes)

1. marts 2023

I forbindelse med omtalen 21. februar af Cirkus Trapez vinterforestilling bragte jeg et lidt uskarpt smartphonefoto af Chantal Lutzny i sin kælkeformede trapez. Finn Stendevad har nu sendt mig ovenstående noget bedre foto.

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2023

Link til nyheder fra 2022

Link til nyheder fra 2021

Link til nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden