Links

Links til danske cirkus

Cirkus Arena

Cirkus Arli

Cirkus Benneweis

Cirkus Benneweis har holdt pause siden 2015

Cirkus Baldoni 

Zirkus Barnly

Cirkus Krone 

Cirkus Mascot

Zirkus Nemo

Cirkus Trapez

Børne- og ungdomscirkus: se diverse links under fakta om børne- og ungdomscirkus

Diverse småcirkus:  se links under Fakta om danske småcirkus

Links til danske artister


Dansk Artist Forbund


Dansk Artist Forbund blev stiftet i 1918 og er de professionelle artisters faglige organisation.

Aerius

Akrobaten Esben Aerius

BallonArtist Lars Lottrup

Lars Lottrup optræder på ethjulet cykel og med sin MegaBallon.

BallonCirkus

To artister med komik og balloner: Kasper Hossy og Lars Lottrup

Klovnen Ballonole

Ole Hald er klovn og artist og har levet fulltime af sine kunster siden 1994. Han optræder også som komisk " Elvis-figur"

Bonbon

Den danske klovn Bonbon har sammen med finske Tiina optrådt i en række europæiske cirkus, herunder i Arena og Benneweis. De optræder blandt andet med et komisk badmintonnummer.

Jimmy Enoch

Kunstcyklist og showproducer

GLiMT

Nycirkuskompagni, Lars Gregersen og Camila Sarrazin

Gugge

Komikeren, akrobaten og jongløren Gugge

Kasper Jensen

Artist som har specialiseret sig i jonglering, mime, dans og komik og bevæger sig i genrerne cirkus, gøgl, variete og streetshow

Klovnen Jody

Klovnen og skuespilleren Arne Bjørk  fra Odense.

Benny Schumann

Klovn og multiartist.

Steckel's

Freddi Steckel og partner. Dansk kaskadør-duo

Klovnen Tapé

Tape (Henrik Rasmussen) kalder sig selv en komisk artist med noget på hjerte og i ærmet

Venzel Zalmov

Venzel Zalmov (Per Mikkelsen). Drev til og med sæson 2016 også det lille Cirkus Zalmov

Kenny Quinn

Gentlemantyven Kenny Quinn

Andre danske links

Den danske Cirkuspris

Årlig uddeling af en hæderspris, en talentpris samt en pris til årets bedste nummer

Danske Cirkusvenner

Forening, hvis formål er at udbrede interessen for cirkus og cirkushistorie, herunder at støtte Cirkusmuseet i Hvidovre, som den er støtteforening og vennekreds for. Besøg også foreningens facebook-side

Cirkusmuseet i Hvidovre

Cirkusmuseet i Rold

Cirkusportalen

Jacob Boas Leitissteins hjemmeside med fotos, turneplaner m.v.

Realshowtime

Per Krogh Petersens hjemmeside om gøgl og cirkus

Pia Ville

Malerinden Pia Ville maler ofte cirkusmotiver og har en fortid som artist (halvdelen af magikerparret Lee Pee Ville)

www.cirkusforedrag.dk

Forfatteren, filmproducenten og foredragsholderen Jørgen Lorenzens hjemmeside

www.cirkusfoto.dk  

Fotografen Lise Kokholms hjemmeside med cirkusfotos

Akademiet for utæmmet kreativitet

Cirkus-, gøgler og performerskole i København

INNERCIRQ

Forening og træningssted for nycirkusartisters.

Gøglerskolen

Gøglerskole i Århus

Peganis trylleside

Tryllekunstneren Steen Peganis hjemmeside med information og nyheder fra magiens verden, herunder links til en mængde sider om tryllekunstnere. Pegani driver en forretning med trylleartikler i Horsens.

Gautier Familien

Information om familien Gautier samt Elvira Madigan. Ejeren af siden Didier Gautier døde i 2012. Hjemmesiden vil forblive tilgængelig, men bliver ikke længere opdateret.

Cirkus-, artist- og gøglermuseer

Dan Roneklint Sørensens oversigt over cirkus- og gøglermuseer over hele verden

Aase Tribini

Aase Tribini Clausens hjemmeside bl.a. om de fordrag, hun holder om sin far professor Tribini.

Kender du links til andre danske sider med cirkusstof? Send mig en e-mail med oplysningerne, så tager jeg linket med.

Links til finske, norske og svenske cirkus

Cirkus Agora (Norge)

Mellemstort cirkus, etableret i 1989 af linedanseren Jan-Ketil Smørdal. Det voksede hurtigt og blev en mellemstor forrerning med pæne forestillinger. Senere opstod der problemer, og cirkus gik konkurs i november 2008. Turneen blev genoptaget i 2009, men sæsonen endte med endnu en konkurs. Ingen turne 2010 til 2016, men turnevirksomheden er genoptaget i 2017.

Cirkus Arnardo (Norge)

Norges ældste cirkus. Blev startet i 1949 af Arne Arnardo, videreføres nu af sønnen Arild Arnardo, som præsenterer en international forestilling af høj kvalitet.

Cirkus Brazil Jack (Sverige)

Cirkus Brazil Jack ejes i dag af Carmen og Trolle Rhodin Jr., henholdsvis svigerdatter og søn af Sveriges international set kendteste kendte cirkusmand, Trolle Rhodin (1917-1997), som ud over at driver cirkus i Sverige i en årrække var artistchef for verdens største cirkus: det amerikanske Ringling Bros. and Barnum & Bailey. Cirkus er opkaldt efter Trolle Rhodin Jr.'s farfar, artisten Brazil Jack.  Har normalt premiere i  Malmø i slutningen af marts.

Cirkus Finlandia (finsk)

Finlands største cirkus, etableret af Karl-Gustaf "Calle"' Jernström i 1976. Viser hvert år en international forestilling af høj kvalitet

Cirkus Maximum (Sverige)

Bengt Källquist (født 1958) startede sit cirkus i 1983 under navnet cirkus Minimum og med et telt med plads til 400 tilskuere. Hans cirkus voksede og skiftede navn til cirkus Maximum. I dag rummer Maximums telt 1.400 tilskuere, og Bengt Källquist præsenterer en international forestilling af høj kvalitet. Cirkus Maximum holder pause i 2018. Usikkert om turneen genoptages.

Cirkus Merano (Norge)

Cirkus Merano, som kalder sig Norges National Cirkus, er stiftet i 1975 af den da kun 22-årige Knut Dahl, som gjorde sit cirkus til et af Nordens førende og hvert år præsenterede en international forestilling af høj kvalitet. Cirkus Merano har ikke turneret siden 2014. Tvivlsomt om  turneen genoptages.

Cirkus Olympia (Sverige)

Cirkus Olympia er stiftet i 1985 af Herbert Bengtsson (1947-2014). Drives efter Herbert Bengtssons død videre af enken Henrika Bengtsson i samarbejde med børnene Nikas og Jessica. Ud over at drive cirkus har Cirkus Olympia en omfattende forretning med at træne og udleje heste og andre dyr til andre cirkus.

Cirkus Scott (Sverige)

Grundlagt 1937 af brødrene Herman (1885-1949), Carl (1889-1937), Bruno (1891-1937) og Nantini Bronett (1895-1952), som i mellemkrigsårene under navnet 4 Bronetts havde optrådt som klovne forskellige steder i Europa. Senere blev Brunos enke, Käte Bronett (1906-91), eneejer, og i samarbejde med sønnen Francois Bronett udviklede hun Cirkus Scott til et storcirkus med kvalitetsprogrammer. Efter Francois Bronetts død i 1994 blev det frem til 2003 videreført at hans sønner Henry (f. 1961) og Robert Bronett (f. 1964). Ingen turne 2004-2010, men med Robert Bronett som ejer forestillinger i Stockholm i august 2011 og landsturne 2012-2015. Viste  i årene 2012-2014 tillige julecirkus i Stockholm. I sæson 2016 kun forestillinger i Stockholm fra 8. til 25. september. Ingen turne i 2017 og 2018.

Cirkus Skratt (Sverige)

Ejer: Bo Rönnberg. Rönnberg stod bag Cirkus Max Schumanns gæstespil i Sverige i 1982. I 1984, 1985 og 1986 bragte Bo Rönnberg Cirkus Arena til Sverige - Rönnberg lejede telt og udstyr af Benny Berdino, som også leverede en del af artisterne. I 1984 og 1985 brugte Arena navnet Cirkus Skogman under Sveriges-turneen. Siden 1986 har Bo Rønnberg brugt navnet Cirkus Skratt. De fleste forestillinger er solgte forestillinger. Fra 1987-1993 samarbejdede Bo Rönnberg med Haddy Enoch fra Cirkus Dannebrog. Derefter og frem til 2014 gik entreprisen igen tilbage til Benny Berdino. I 2015 samarbejdede Bo Rönnberg med Manuella Scholl og Peer Jackson fra Cirkus Madigan. Nogle planlagte forestillinger i april 2016 blev aflyst. Uvist om der senere var en begrænset turne. I dag er Cirkus Skratt reelt stoppet.

Cirkus Wictoria (Sverige)

Cirkus Wictoria blev startet i 1986 af det svenske illusionistpar Les Camorys  (Birgit og Stig Mosshagen). År 2002 solgte de Cirkus Wictoria til Åke Skogh, som i 2009 solgte det til de nuværende ejere Karin og Lars-Åke Jonsson. Sæson 2016 blev indstillet 6. juni. Ingen turne i 2017. Tvivlsomt om turneen genoptages.

Andre norsk- og svensksprogede links

Det svenske cirkusakademi (sprog: svensk)

Det svenske cirkusakademi (på svensk: Cirkusakademien - Akademien för cirkuskonstens bevarande i Sverige) udgiver 6 gange om året det svensksprogede cirkusblad Cirkuläre Notitser  og et antal andre småskrifter om cirkus og artister.

Sveriges Magi-arkiv (sprog: svensk)

Den svenske tryllekunstner Christer Nilssons fremragende side. Sidens hovedemne er trylleri, men den indeholder også informationer om cirkus. Siden opdateres løbende.

Engelsk- og tysksprogede links

Circus Gastspiele (sprog: engelsk, tysk og hollandsk)

Michael Uhleman's webside med oplysninger om turneplaner (især for cirkus i Tyskland, Holland, Østrig og Schweiz) . Siden opdateres løbende.

Circus Online

Tysksproget hjemmeside der løbende opdateres med korte nyheder fra den Europæiske cirkusverden

Circopedia, the free encyclopedia of the international circus.

Fremragende amerikansk hjemmeside som bl.a. indeholder biografier om massevis af artister, cirkusfamillier m.v.

Circusmuseum

Hollandsk hjemmeside, hvor man kan se næsten 8.000 cirkusplakater og op mod 7.000 fotos.

Circus World Museum:

Circus World Museum ligger i Baraboo, Wisconsin, USA, hvor cirkus Ringling Brothers oprindelig havde sit vinterkvarter (de 5 Ringling-brødre stammede fra Baraboo). Det er verdens største cirkusmuseum - udstillinger og magasiner beslaglægger et areal på ca. 20 hektar (200.000 m2)

Circus Historical Society

Hjemmeside for den amerikanske forening af cirkushistorisk interesserede, som bl.a. udegiver bladet "Bandwagon". 

www.cirkusy.eu

Tjekkist side med mange fotos, især fra tjekkiske og andre østeuropæiske cirkus

Tilbage til forsiden