Ældre nyheder fra 2023

 

28. februar 2023

Cirkus Baldoni i Ishøj Bycenter 2023. Jacob Boas Leitisstein har sendt mig nedenstående fotos og skriver:

Traditionen tro bød Cirkus Baldoni indenfor til en række forestillinger i vinterferien i Ishøj Bycenter. En forestilling, der samlede mange af centrets kunder omkring manegen. Forestillingen blev præsenteret af cirkusdirektør René Baldoni og Løven Leonardo. Herudover kunne publikum opleve en række velkendte ansigter fra Baldonis tidligere forestillinger.

Efter 4,5 års pause var klovnen Danilo (Daniel Dimitrijevic) tilbage. Fra 2008 til 2018 var Danilo en fast del af Cirkus Baldoni – og det var derfor et glædeligt gensyn at se klovnen med det rød-ternede tøj igen. Danilo havde et par af sine kendte entreer med i Ishøj. Først en version af ”ikke spille her”, hvor Danilo både fik spillet på trombone, triangel og smartphone, inden René fik smidt det hele i skraldespanden.

Senere i forestillingen inviterede Danilo en fin dame (Camilla Frimann) på restaurant. Et restaurantbesøg, der udviklede sig til et tempofyldt nummer, hvor der både blev sprøjtet med vand, jongleret med pasta og kastet med lagkage.

Artistparret Katrina Markevich og Anton Tarbeev var også klar i Baldonis vinterforestilling. Først Katrina med sit flotte fodantipodist-nummer, hvor hun både jonglerede med tæpper, borde og kæmpe paraplyer.

Derudover præsenterede Katrina og Anton deres fælles diablo-nummer. Et nummer, hvor diabloer suser gennem luften, og hvor Anton afslutter med at gribe diabloer på hovedet, imens han cykler på en høj monocykel.

Sidst. men ikke mindst kunne publikum også opleve forestillingens stærke mand: Michal Mudrak. Michal viste sit flotte håndstandsnummer med kraft og styrke.

Forestillingen sluttede med Baldonis afslutningssang sunget af René Baldoni og klovnen Danilo.

 klovn.gif (1460 bytes)

26. februar 2023

Halloween Cirkus. Til oktober i år præsenterer Cirkus Arena lige som i 2022 Halloween Cirkus i samarbejde med Clemens. Der bliver 11 forestillinger på Bellahøj i København fra 13. - 22. oktober 2023, dvs. en lidt kortere periode og lidt færre forestillinger end i 2023, hvor der var 18 forestillinger og de først sluttede 31.oktober.

De skriver:

HALLOWEEN CIRKUS fører atter engang børnefamilierne sikkert gennem årets mest uhyggelige højtid.

I det der allerede tenderer til at blive en efterårstradition, samles cirkusartister, med sangere, skuespillere, influenter og dansere i et kæmpe totalshow.

Er du til musikalske ørehængere, farlige cirkustricks, ildkanoner og skrupskørt skuespil? Eller vil du bare se, om i år bliver endnu mere gakkelak end debuten i ’22, så er det nu du kan sikre dig billetter til efterårsferiens store begivenhed, HALLOWEEN CIRKUS med dette års foruroligende fortælling:

DRACULA DRAGER VESTPÅ

Bram Stokers kendte karakter, Dracula er blevet for stor til sin blodfattige hjemstavn, der ligesom ikke kan rumme hans grandiose format. Han vil til London og hænge ud med rigtige verdensvampyrer.

Men da han indser, at det finere selskab er en blodappelsinjuicedrikkende, lukket kreds, der latterliggør hans middelalderlige vampyrvaner, erklærer han krig. I en humoristisk revy mødes Draculas varmblodede temperament, med den iskolde og beregnende, vestlige vampyrunion.

Dracula må stampe alle sine farligste (cirkus)krigere op af jorden for at drage til den store battle på slagmarken, hvor det én gang for alle skal afgøres, hvem der er verdens største vampyr (med mindreværd)!

 klovn.gif (1460 bytes)

24. februar 2023

Ganske som Cirkus Mascot i Herning, Jimmy Enoch i Odense og Benny Schumann i Vestsjællandscentret i Slagelse har Cirkus Baldoni trukket massevis af tilskuere til deres vinterforestillinger i Ishøj Bycenter. Ingen tvivl om at den slags forestillinger trækker massevis af kunder til butikscentrene. Klik her for at se Jacob Boas Leitissteins fotos fra Baldonis vinterforestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. februar 2023

David Sosmans one-man jonglørshow. Danskerne har lige kunnet opleve David Sosman i Circus of Torments forestillinger i Vejle og Aalborg.

5. marts kl. 14 kan du opleve ham i en mere traditionel forestilling: hans one-man jonglørshow. Stedet er Cirkus Flik-Flak på Herluf Trolles vej i Odense, De skriver:

David Sosman stammer fra en vaskeægte cirkusfamilie. Som søn af Isabella Enoch fra Cirkus Dannebrog og den berømte franske klovn, Eddy Sosman, er David bogstaveligt talt vokset op med cirkusblod i årene. Han har læst to år i Italien på et internationalt gymnasium, hvor han samtidig gik på den meget anerkendte cirkusskole, Accademia d’Arte Circense, for at blive oplært i et jonglørnummer.

Siden da har David optrådt verden over med sit jonglørnummer og vundet utallige cirkus priser. Heriblandt førstepræmien ved Festival International du Cirque du Loir-et-Cher i Frankrig, Bronzeprisen ved Nanchang Circus Festival i Kina og Cirque d’Hiver æresprisen ved The Circus Festival of Budapest. I 2016 blev David også inviteret til Vatikanet til en speciel optræden for selveste Paven.

I 2021 oplevede danskerne ham som den veloplagte sprechstallmeister og jonglør i Isabella Enochs Cirkus Trapez. For tiden er han en af hovedpersonerne i Mystike le Grand Cirque i Spanien. I sommeren 2022 optrådte han på Roncalli’s Apollo Variete i Düsseldorf. David er tillige involveret i Dark Thrills Entertainment, der blandt andet producerer horrorshowet Circus of Torment, hvor han også selv optræder med sit jonglørnummer. Davids one-man show er fyldt med humor, balancekunst og selvfølgelig en masse imponerende jonglering.

Efter forestilling er det muligt at prøve cirkusrekvisitterne i Cirkus Flik-Flak.

Se nærmere om billetbestilling i Cirkuskalenderen.

I forbindelse med arrangementer vil der blive afsløring af et doneret maleri skænket af kunstneren Viggo Salting, kendt som Klovnens Mester.

David Sosman

 klovn.gif (1460 bytes)

21. februar 2023

Trapez vinterferiecirkus 2023. Finn Stendevad-Nielsen skriver:

Den 17.02.23 så vi cirkus Trapez vintercirkus i Blue Water Dokken, Esbjerg, Gl. Vardevej.

For at sige det lige ud og straks. Det var kvindernes aften. Tre kvinder dominerede programmet med mange og gode numre.

Den første kvinde var Isabella Enoch, som afslørede sig som en formidabel sprechstallmeister. Fremragende stemmeføring, godt styr på enhver detalje. Klar og god udtale. Som hun kunne sælge forestillingen, ja samtlige numre. Og mikrofonanlægget var perfekt.

De to andre kvinder var Sandra og Chantal. Lige inden forestillingen lavede en af dem et lille for-nummer med en charmerende lillebitte hund. Det samlede interessen om den gode forestilling, som skulle komme.

Forestillingen indledtes med en Charivari, hvor det samlede personale kom ind med fastelavnstønder og gik rundt i manege og hal, syngende fastelavnssangen, hvorefter Bella bød velkommen.

Charivari med fastelavnstønder. Facebookfoto fra Cirkus Trapez

Selvfølgelig gik der artister igen fra juleforestillingen i Egtved i december, men alle numre var alligevel pudset op og forvandlet i forhold til dengang.

Første nummer var Sabrina i en trapez, der var formet som en sukker-spadserestok. Frisk drejning med nyt indhold. Herefter kom Juan med en gang Diabolo. Som i alle numre i forestilling var de af den helt passende længde. Derfor var det helt rigtige tempo og den bedste sammenhæng i afviklingen.

Herefter kom Chantal i en trapez, bestående af en kælk, hvor hun lavede mange gode tricks.

Chantal Lutzny med sin kælk. Smartphonefoto, taget af Finn Stendevads kone. Lysforholdene gjorde fotografering vanskelig.

Klovnen Franz var også genganger fra vinterforestillingen i december, men selv han havde både nyt på repertoiret og strammet op. Hans første nummer i forestillingen var et kæmpe fotoapparat, hvor han ”tog” fotos af folk og viste disse fotos. Det vakte megen moro.

Nu kom hundenummeret med et par store hunde, som gjorde deres ting rigtigt godt på en kærlig måde. Herefter kom Franz ind som en totalt mislykket tryllekunstner. Børnene morede sig højlydt.

Han afløstes af Chantals hula hop nummer. Det var også strammet op og havde den helt rigtige længde og det helt rigtige tempo. Et af de gode af slagsen.

Nu opfordrede Isabella fire granvoksne mænd til at komme ind og sætte sig på fire stole, lægge sig ind over hinanden, og så blev stolene fjernede en for en. Også en genganger fra juleforestillingen, men da meget skægt.

Det kendte nummer med de 4 taburetter. Foto fra juleforestillingen, stillet til rådighed af Cirkus Trapez

Herefter var det 20 minutters pause, inden forestillingen atter tog fat.

Anden del lagde ud med Bernhards gedenummer, som var stærkt udvidet i forhold til juleforestillingen. Der var bl.a. en ged, der balancerede på en tynde bjælke, samt flere forskellige spring.

Nu kom der en fortræffelig tempojonglør ind. Fint tempo og stor sværhedsgrad over hele hans nummer. Rigtig længde.

Jongløren Joel Lutzny

Efter ham kom Franz, pauseklovnen, som jonglør med badebolde i kæmpeformat. Dygtigt og virkelig tempo over det.

Efter dette kom Chantal med flere afrikakostumer og dansede, trommede m.m. Nummeret mundede ud i hendes fine kontorsionist nummer.

Herefter kom Franz med en genganger fra juleforestillingen, elefanten Bimbo, den oppustelige elefant med et menneske indeni. Skæg måde at komme udenom elefantforbuddet.

Forestillingens klovn Franz Sulc med elefanten Bimbo. Foto: Per Krogh Petersen

Han afløstes af et forrygende wild west nummer med lassoer, piske knivkastning m.m. Alle var med og klædt ud, også Bernhard og Isabella. Der var tempo og glæde over det.

Familien Lutzny med cowboyshow. Pressefotos fra Cirkus Trapez

Hele forestillingen afsluttedes med en præsentation af alle medvirkende, hvorefter de som altid stod ved indgangen og tog afsked med os alle. Alt i alt en fin forestilling på to gange 3 kvarter med 20 minutters pause imellem. Helstøbt og god i enhver henseende.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. februar 2022

Enochs Cirkus Show. Jørgen Lorenzen så forestillingen i Rosengårdcentret i Odense 16. feb. kl. 14 og skriver:

Jo, tænkte man. Du har da set flere af numrene før. Men det har man så alligevel ikke. Af to grunde: det er med cirkus som med et stykke klassisk musik. Det tåler eller kræver gentagelse. Og den anden grund: cirkusartisterne forstår at variere nummeret, så det er anderledes – og føles nyt.

Forestillingen begyndte, da Alexander Arli dirigerede publikum i klappeentreen. Han var i et helt nyt kostume, som klædte ham – ikke længere en ung, men en voksen mand.

Første egentlige nummer var Duo Drive. Et klassisk rulleskøjtenummer – tempofyldt, men ikke forjaget. Dernæst kom Jimmy Enoch og Alexander. De tryllede flasker frem og kommenterede med brandere, f.eks.: Her har vi en beholder. Svaret: Jamen, behold den selv!

Jimmy Enoch og Alexander Arli.

Valentino med kalvekrøs og høj hat havde 6 forskellige hunderace i et klassisk og afslappet hundenummer. Som rulleskøjtenummeret: tempofyldt, men ikke forjaget. Og børnene elsker det jo. De har hund derhjemme – eller kender nogen, der har.

5 af Valentinos hunde. Smartphonefoto, taget af Jørgen Lorenzen

Jimmy og Alexander ville nu vise publikum verdens største rundstykke – nej, undskyld: verdens største kunststykke. Og så blev der knaldet balloner, ledsaget af muntre kommentarer. Og børnene frydede sig!

Josefine Kaselowsky har et meget flot nummer i stof/vertikalsejl. I et smukt, hvidt kostume viste hun nummeret med høj sværhedsgrad. Hun roterede ned ad tovet, rullede piruetter og stod i spagat. Æstetisk, vanskeligt, udført med sikkerhed og overskud.

   

Josefine Kaselowsky. Foto hhv. smartphonefoto taget af Jørgen Lorenzen og foto fra Rosengårdcentrets Facebookside.

Og til sidst kom Eddy Carello i sit jonglør-og trommenummer. Anderledes end før set, skønt substansen er den samme. Og svært må det være at jonglere tre forskellige genstande, som ikke har den samme vægt. Men det kan han! Og det vækker jo altid jubel, når han sender en bordtennisbold fra mund til tromme – og den flyver tilbage i munden på ham, næsten som en film, det køres baglæns.

40 minutters gedigen cirkusunderholdning. Professionelt, alsidigt med både gys og grin eg med plads til undren og forundring. Sådan som cirkus skal være. Og stuvende fyldt omkring manegen og på det store, opbyggede gradin.

Fra finalen. Smartphonefoto, taget af Jørgen Lorenzen

klovn.gif (1460 bytes)

20. februar 2023

Fatime og Mr. Jumping. Mange danskere og svenskere husker Fatimas huskatte og hendes mand Mr. Jumpings komedie-trampolin-nummer fra danske Cirkus Baldoni og svenske Cirkus Olympia. I denne sæson er de begge med Jozsef Richters ungarske nationalcirkus.

Fatime Horwart og en af hendes katte. Danskerne oplevede senest nummeret i Enochs Cirkus Show i februar 2022. I sine yngre dage lavede Fatime sammen med partneren Peytchev Plamen Metodiev (Mr. Jumping) et flot nummer, som kombinerede hula hop med akrobatik. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

 klovn.gif (1460 bytes)

19. februar 2023

Ulsing-prisen til Cirkusmuseets Line Vittrup. SF Hvidovre har tildelt Cirkusmuseets husartist Line Vittrup Ulstrup-prisen. Den er opkaldt efter Niels Ulstrup, der i 40 år repræsenterede SF i kommunalbestyrelsen i Hvidovre og i adskillige år var formand for Cirkusmuseets bestyrelse. SF Hvidovre skriver:

Line modtager prisen for sit mangeårige engagement og arbejde med cirkus og artisteri for børn og unge på Cirkusmuseet.

Her yder Line en fantastisk indsats på blandt andet cirkusholdene, hvor hun lykkes med at få børn uanset forudsætninger, til at træde ind i manegen og fremvise sjove, finurlige og flotte numre gang på gang.

Line valgte til prisoverrækkelsen, at donere pengene til Cirkus Arcus. Det er så velfortjent!

Stort tillykke til både Line, Cirkusmuseet og Cirkus Arcus.

Tak for indsatsen, og fordi I tilsammen har sat Hvidovre på Danmarkskortet som en cirkusby.

Niels Ulsing og Line Vittrup

Siden 2007 har Line Vittrup været knyttet til Cirkusmuseet i Hvidovre, hvor hun blandt andet står for museets populære skoleforløb, teambuilding, fødselsdage, museets årlige cirkusskoler og Cirkusleg, hvor hun eller en af hendes assistenter står klar til at hjælpe børn med at mestre linen, trapezen eller holde boldene i luften.

Hun fik sin grunduddannelse som artist hos Irene Thierry i det lille jyske Cirkus Krone, hvor hun arbejdede et par år. Så spurgte Søren Østergård og Flemming Jensen hende, om hun ville være den oversavede dame i "Det store hundeshow " og samtidig fungere som backstage manager. Det sagde Line ja til, og hun var senere med Det store hundeshow på dets turne i Tyskland. I 1997 var Line Vittrup assistent for tryllekunstneren Kim Kenneth, som i den sæson arbejdede i Cirkus Arena. Efter sæsonslut fulgte hun med Kim Kenneth til Billy Smarts Cirkus i England. Der mødte hun den tjekkiske artisttrup Faltyny, som spurgte om hun ville i lære hos dem. Det blev til to år rundt i hele verden med den tjekkiske trup med tempojonglering, akrobatik på ethjulede cykler og et knivkastnummer.

Siden kom Line Vittrup til Cirkusteatret, hvor hun mødte kaskadøren Freddie Steckel, som hun arbejdede sammen med i 12 år.

De optrådte blandt andet i Cirkus Agora og Cirkus Merano i Norge og i Cirkus Maximum i Sverige. I Danmark optrådte de i Cirkus Dannebrog, ved events i Cirkus Benneweis, ved klovneshow på Bakken og på turne med Cirkus Arena på Færøerne. Syd for grænsen optrådte de et par gange på Hansa Teatret i Hamburg, i det kendte franske tv-program “Le Plus Grand cabaret Du Monde” og ved diverse vintergallaer i Frankrig m.v.

Line var også cirkusprinsesse i Søren Østergaards Zirkus Barnly i 2018 og 2019.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. februar 2023

Spændende cirkusrejse til Tyskland. Martin Lasson Berglund, som flere gange med succes har arrangeret cirkusrejser til Tyskland i minibus, skriver:

Vårens storslagna cirkusresa- 3 fantastiska cirkusar på 3 dagar i tre städer - Kiel-Hamburg-Bremen!

Nu finns möjligheterna att se två av Tysklands största cirkusar med internationella toppartister!

Cirkus Charles Knie reser för andra året med en toppmodern vattencirkus och häftiga effekter! 100 000 liter vatten och 15 meter höga vattenfontäner intar manegen! Jag såg dom ifjol och imponerades stort av denna vattenshow som dock endast innehåller hundar och papegojor i djurväg.

Cirkus Teater Roncalli brukar aldrig göra mig besviken! En toppmodern cirkus med en fantastisk inramning med en blandning av teater och cirkus! Här får alla sinnen sitt! Roncalli är sedan flera år utan djur men det gör inget enligt mig då Roncalli är en klass för sig!

Cirkus Paul Busch- en mellanstor familjecirkus där alla artisterna tillhör familjen! Detta är en mycket fin cirkus med allt som hör till en traditionell cirkus som hästar, kameler, luftakrobatik och rockringar!

Avfärd från Lund via Malmö och Kastrup fredag morgon den 19/5! Åter i DK/Sverige 21/5 söndag kväll.

Resan inkluderar färd i minibuss, färjeöverfart, broavgift, diesel, vägavgifter, cirkusbiljetter till Roncalli + Charles Knie (bilj till Paul Busch betalas i euro på plats av varje person-  ingår ej), två hotell övernattningar på enklare hotell med frukost.

Allting har tyvärr blivit dyrare, diesel som cirkusbiljetter och hyrbilar men unna er chansen att se något fantastiskt bra i cirkusväg!

Anmälan senast 15/4 på mail! Betalning ska ske via Swish el kontoöverföring inom en vecka efter anmälan.

För mer info, tveka inte att höra av er!

Cirkushälsningar

Martin LB

antilop80@hotmail.com

 klovn.gif (1460 bytes)

19. februar 2022

Dystopia. I forbindelse med at Jørgen Lorenzen så horrorshowet Circus of Torment besøgte han Dystopia i Vejle. Han skriver:

Der er mange, der har kørt med Spøgelsestoget, som findes på Bakken og i Tivoli Friheden. Man sidder i en vogn, som kører gennem det ene skrækscenarie efter det andet. Man reagerer med grin, gys og får overraskelser og flot underholdning. For det er jo kun for sjov, og det ved man.

I Dystopia er spøgelsestoget blevet til en fodtur gennem et rædselskabinet. Turen tager 30 min. og mere – alt efter hvor mange stop man gør og hvor meget man kan klare. Man møder rædsler i form af mennesker der er vansirede eller optræder afvigende eller truende. Der er blod, skrig, mørke, mærkelige lyde og man ved aldrig, hvad er venter om det næste hjørne - kun, at det er uhyggeligt, måske skræmmende eller udæskende.

Bag denne spøgelsestur, som kaldes for et haunt og foregår i kulisser, der hedder Haunted House, står Dystopia, som ligger i udkanten af Vejle. Foreningen holder til i et nedlagt fabrikskompleks og har flere hundrede medvirkende, alle frivillige. Folk, som deltager i rollespil - med diverse maskeringer og kostumer. Et totalteater, hvor de medvirkende sikkert får udlevet nogle drømme og en lyst til at træde ud af den trivielle hverdag og ind i et fiktivt univers, hvor tilbøjeligheder, lyster, og evner som skuespiller får liv til at udfolde sig. Og publikum lever med - parat til gys, overraskelser og det makabre – det, som ikke rigtig findes i hverdagen.

Der er ingen tvivl om, at Dystopia nyder godt af den tiltagende interesse for Halloween og den lange række af horror-film, som jo bliver mere og mere livagtige, fordi man kan tage filmtekniske virkemidler i brug og lave billeder på en måde, som man ikke kunne for generationer siden.

Dystopia kan levere oplevelser ud af huset og medvirke i events og til arrangementer, hvor der er behov for god underholdning i gyser- og horrorstil.

Et punkt, som blev nævnt, da undertegnede var på besøg, var begrebet scary clown,  altså den klovn, der – vist hentet ud af Stephen Kings univers – skræmmer. En klovnetype, der er helt modsat den traditionelle klovn, som godt nok kan virke skræmmende på små børn, men hvis hele væsen og formål jo er at skabe latter og grin. Dystopia havde selvfølgelig fulgt debatten og pointerede, at man selvfølgelig ikke kunne være ansvarlig for nogle, der løb rundt i gaderne og skræmte børn og godtfolk fra vid og sans. Dystopias klovne – når de forekommer – arbejder inden for bestemte rammer, og de er absolut ikke for børn, hvilket der informeres om ved indgangen. Og hele konceptet er jo ikke skabt til børn, men til voksne.

Dystopias hjemmeside www.dystopia.dk  fortæller mere om foreningen og stedet og om foreningens historie. Adressen er Mørkedalsvej 28, 7100 Vejle.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. februar 2023

Cirkus Mascot har trukket massevis af tilskuere til vinterferiens forestilling i HerningCentret. Tak til Daniel Deleuran for nedenstående fotos.

klovn.gif (1460 bytes)

17. februar 2023

Benny Schumann i VestsjællandsCentret i Slagelse. Danske Cirkusvenners formand Kim Thanning Olsen har sendt mig nedenstående fotos fra Benny Schumanns forestilling. Ganske som Mascot har gjort det i Herning, har Benny trukket tusindevis af tilskuere til centret. Klik her for at se et videoklip, som Benny har lagt på Facebook, med den svenske cykelekvilibrist Erik Ivarsson, som også er med i Benny Schumanns forestilling.

klovn.gif (1460 bytes)

16. februar 2023

Cirkusland – Vinterferien 2023. Jacob Boas Leitisstein besøgte Cirkusland og skriver:

I Cirkusland i Slagelse er der altid åbent i skolernes ferier. Og denne vinterferie var ingen undtagelse. Som sædvanligt bød parkens program – udover en række forlystelser - på forskellige shows. Denne vinterferie var Cirkuslands ”vært” den danske illusionist Kim Kenneth, der stod klar og guidede publikum gennem alle tre shows.

Dagens første show foregik på Cirkuslands store scene (det gamle søløvebassin), hvor Kim Kenneth var på hjemmebane. Her præsenterede Kim nemlig sit store trylleshow sammen med sin partner Jessica Caveagna. Showet bød på en lang række trylle- og illusionsnumre – bl.a. substitution trunk og den oversavede dame. Og som altid præsenterede Kim og Jessica det hele med humor og i et godt tempo.

Kim Kenneth og hans assistent Jessica. Alle fotos: Jacob Boas Leitisstein

I Cirkuslands legeland stod Kim Kenneth og klovnen Jimmy Folco klar med ”Sjov og ballade-showet”. Et show, der foregik i børnehøjde med små sjove tryllerier og komiske entreer.

Kim Kenneth på scenen i legelandet

I Cirkus Landino kunne publikum sætte sig til rette nyde en rigtig cirkusforestilling med både artister og dyr. Kim Kenneth kom ind igennem tæppet som dagens sprechstallmeister, og startede forestillingen med sit svævende bord.

Kim og hans svævende bord

Herefter tog Jimmy Folco over for at gå i en tur i det italienske køkken med flyvende pizzaer og kartofler. Antipodisten Adriana Wolf kom nu i manegen med for at jonglere med fødderne – med alt fra store fodbolde til hulahop-ringe.

Adriana Wolf

Jimmy Folco var derefter klar med dukken Jimmy Junior – en version af ”du må ikke spille her”-entreen.

Jimmy Folco og Jimmy Junior

Efter Jimmy Folco var blevet stoppet af sin partner Claudia, blev der placeret en stor stige midt i manegen. Ind kom forestillingens ”Wonder Woman”, Jessica Caveagna, der præsenterede sit flotte sabelbalancenummer.

Jessica med sabelbalance

Jimmy Folco inviterede nu en pige med i manegen for at lave en ægte vandkamp. Forestillingens dyrenummer bestod af en flok shetlandsponyer, der blev præsenteret af Karsten Berdino.

Karsten Berdino og ponyerne

Og som forestillingens afslutning viste Antonin Navratil sit flotte nummer i Washington Trapez, hvor der både blev vist tricks med og uden bind for øjnene.

Antonin Navratil, også kaldet Mad Tony. Klik her for at se flere af Jacobs fotos fra Cirkusland

klovn.gif (1460 bytes)

14. februar 2023

Circus of Torment. Jørgen Lorenzen var til premieren i Vejle den 11. februar. Han skriver:

Circus of Torment havde slået teltet op på Dystopias grund på Mørkedalsvej 28 i Vejle. Et smukt, rødt kegletelt med et gradin på 6 rækker og 2 stolerækker i logen. Og med en ophøjet manege, som man kender det fra Baldoni og Arli.

Straks man kommer ind i teltet, mærker man, at man er i et fremmed univers. Der er dunkelt, tåget og lidt uhyggeligt. Er det en fangekælder med torturkarle og ofre? Er det en underverden? Er det en spøgelsesverden med genfærd og ånder? Er vi i grev Draculas slot eller er det Frankensteins monstre, der venter på at kaste sig over os? Eller er vi i et helt andet univers end det, der hører jorden til, med aliens og besøg fra andre galakser?

De medvirkende går stille rundt, mange med masker, alle forklædt. Der er fangedragter, munkekutter, rokokodragter og forklædninger fra Harry Potters verden, uhyrer og gespenster. Alle tavse i den dunkle belysning.

Forestillingen begynder. En gammel artist er opstået fra de døde og minder os om, at cirkus aldrig kan dø – men at tilskuerne skal dø. Hvilket jo er en uomstridelig kendsgerning. Men heldigvis når vi at få forestillingen med!

Og så tager det fat og tager fart. Det ene nummer efter det andet. Og man mærker, at det er ægte cirkusartister, der står bag, nemlig David Sosman og Michael Betrian. For ud af uhyggen, den skumle belysning og den inciterende, stille musik træder artistnumrene frem – og får lov til at stråle. Ikke som i Arenas Halloweencirkus i 2022, hvor verdensartisterne blev brugt som illustration til en fortælling. Men her kom de som perler på en snor og forstærkede stemningen af det overnaturlige, utrolige og til tider uhyggelige.

Og der var meget at se. Og som det er skik og brug i dele af det moderne cirkus blev artisterne ikke præsenteret ved navn, hverken når de kom ind eller under præsentationen i finalen. Men de var der! Et flot håndstandsnummer, der blev kombineret med kontorsionistik. Der var en underfundig og hemmelighedsfuld tryllekunstner. Der var hula hoop. Der var en uhyggelig mand, der kunne vride knogler af led og vride kroppen ud af balance. Der var en artist, der løb rundt og ledte efter lyskeglen, som smuttede fra ham. Et af de øjeblikke, hvor latteren fik lov at rulle. Der var trylleri med en banan, der var en sabelsluger. Som også kunne skrue en spiral op gennem næsen og trække en trapez op med en krog hæftet i tungen. Eller var det næsen? Og for at det ikke skulle være for let, sad der en pige i trapezen.

Der var en knivkaster, som måtte have hjælp fra publikum – ikke til at kaste med knivene, men til at være målskive. Og der var et stilrent rulleskøjtenummer. Og der var en jonglør, som gamle cirkuskendere kunne identificere som David Sosman.

Og der var mere. Der var så meget, at man ved udgangen fik lyst til at gense det hele. Og som i en god teaterforestilling stillede forestillingen spørgsmål til publikum: hvad var det, vi så her? Hvordan skal vi fortolke det? Der var ikke blot, som i en god cirkusforestilling, et bombardement af sanserne, en frydefuld demonstration af cirkuskunstens mange facetter og dens skønhed. Der var efter oplevelsen hjemmearbejde, for publikum kunne ikke rumme det hele her og nu. Hvad var meningen? Hvad var det, vi oplevede?

Og to kommentarer. Først et spørgsmål eller en indvending: i begyndelsen af forestillingen hørte vi, at cirkus består, mens publikum forgår. Sandt nok! Men hvorfor skyder man så et par artister undervejs i forestillingen?  Er det publikum eller omverdenen, der – forgæves – forsøger at udrydde cirkuskunsten? Eller? Og hvorfor er den sidste scene en hængningsscene? Ganske vist og heldigvis genopstår artisten i finalen – men alligevel? Hvad skal han symbolisere? Scenen er vel ikke med blot for at vise, at det teatertrick kan man skam også!

Og det andet: forestillingen var til tider uhyggelig, men egentlig ikke makaber. Der var gru undervejs, men overalt mærkede man, at der var et engagement, en glæde og en stolthed over at vise cirkus, klæde sig ud og lave teater – nyt, anderledes, men dog alligevel cirkus som i gamle dage. Og blandt publikum sad mange, som ikke kendte det klassiske cirkus. Det kunne man både se og høre. De fik sig en ordentlig en på opleveren og gik forundrede derfra. Dem ser man i cirkus igen – helt sikkert!

Og ja, cirkus lever. Cirkus har altid overlevet og har altid været god til at finde udveje og nye måder at udtrykke sig på. Tænk på, hvorledes cirkus Roncalli i sin tid satte sit præg på hele cirkuskunsten, som stadigvæk suger til sig af det, der blev skabt dengang. For der er så megen kraft i Torment, at det vil sætte sig spor i cirkus af i morgen. Og Torment bygger bro til den dystopiske verden, som tårner sig op, i litteratur, i film – og sandelig også i den virkelige verden. Cirkus kan og skal jo ikke redde verden. Men det kan give os tilskuere – så længe vi lever – nogle redskaber, sådan som al god kunst gør det. Redskaber til at komme videre.

Forestillingen kan ses Vejle til og med 18. februar og i Aalborg 21. til 26. februar. Se nærmere i Cirkuskalenderen.

Jørgen Lorenzen omgivet af de optrædende. Øvrige fotos er pressefotos, stillet til rådighed af Circus of Torment

 klovn.gif (1460 bytes)

12. februar 2022

Gøglerkors til MF Anders Kronborg

Anders Kronborg har i forbindelse med markeringen af Danmarks Tivoliforenings 100 års jubilæum modtaget gøglerkorset. Få har det - blandt andet H.K.H. Kronprinsen og prinsesse (nu grevinde) Alexandra. Andre modtagere er bl.a. gøglerpræsten Anders Bork Hansen, Eli Benneweis, Benny Berdino, Kjeld Christensen (formand for Danmarks Tivoliforening) og en række andre indenfor tivoli- og markedsverdenen. Rygterne vil vide, at Prins Henrik (som også havde det) altid havde sit gøglerkors på, når han besøgte Folketingets åbning.

Anders Kronborg med sit gøglerkors

Sidste år modtog Anders Kronborg efter indstilling fra Cirkusdirektørforeningen Indsatsprisen fra Den Danske Cirkuspris. Det kommende nummer af Danske Cirkusvenners og Cirkusmuseets årsskrift Cirkusbladet indeholder et interview med Anders Kronborg.

klovn.gif (1460 bytes)

10. februar 2023

Cirkusmuseet i Hvidovres nye udstilling: ”Vi lever ikke af det, vi lever med det.”

Cirkus er ikke blot et job, men en livsstil, hvor du hele tiden er på farten og lever i din egen lille globale landsby. Men hvordan livet udfolder sig bag facaden, særligt set fra et børneperspektiv, er vinklen på museets nye udstilling, der åbnede 10. februar. Den er indrettet i de lokaler på 1.sal, hvor der tidligere var udstilling om vilde dyr og et panorama med heste i manegen.

Museumschef Mikkel Knudsen bød velkommen til den nye udstilling

Blandt de andre talere var Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli, der benyttede lejligheden til at nævne den unfair konkurrence de turnerende cirkus får fra børneteaterforestillingen Cirkus Summarum takket være DR’s omtale af Summarum

Den røde snor til udstillingen blev bidt over af bugtalerhunden Charlie, der sammen med sin herrer Peter Nørgaard er med på mange af hologrammerne i såvel den nye som den eksisterende udstilling 

I udstillingen ser du Nelly Janes fantastiske analoge planlægningsværktøj, hvor garn blev brugt til at planlægge ruten på et stort landkort

I samme lokale viser et digitalt kort Cirkus Arenas turne

I næste lokale findes bl.a. en skærm, hvor de besøgende kan vælge filmklip med Scarlet Berdino, Rudi og Kaya Janacek samt Alexander Arli, der fortæller om hvordan det er at vokse op i et cirkus. Bag væggen som skærmen hænger på er der en køjeseng – kravler du ind kan du se film på loftet.

Blandt gæsterne til udstillingsåbningen var malerparret Helle Abildgaard og Viggo Salting, der her ses i samtale med Martin Arli.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. februar 2023

Circus of Torment – en optakt. Jørgen Lorenzen skriver:

Cirkus er uløseligt forbundet med gys. Der er mange reaktioner i en cirkusforestilling: latter, undren, forbavselse, imponerethed. Men også gys. Publikum gyser helt sikkert en gang eller mange gange, når forestillingen er i gang. Man kan tænke på luftartisterne og de dristige springnumre, hvor publikum sidder med tilbageholdt åndedræt – i spænding. Og gyset går gennem alle, hvis artisten har indlagt et fingeret fald eller et kikset spring.

Og i Tivoli og på Bakken har gyset også plads. I Spøgelsestoget/Den blå vogn er der genfærd, raslende skeletter, knogler, blod, hvin og skrig – til den besøgendes morskab – og med gyset som en del af oplevelsen

Det outrerede og makabre findes i både cirkus og tivolier. I gamle dage var det almindeligt på Bakken og i omrejsende tivolivarieteer at udstille og fremvise mennesker og dyr med særlige karakteristika i udseende eller optræden. Det blev dengang kaldt for abnormiteter, og det er jo et ord, som er helt og aldeles bandlyst i dag. Kalve med to hoveder, behårede mennesker, farlige vildmænd fra Afrika, kvinder uden underkrop – osv. Der var fakirer, der kunne spise barberblade, ligge på glasskår og banke søm gennem armen eller sluge sabler og knive. Eller hvad med den oversavede dame – som i dag kan opleves i cirkus – sidste gang i cirkus Arena i 2022.

 

   

I Arenas 2022-forestilling savede Julie Berthelsen Bubber over. Fotos: Jacob Boas Leitisstein

Cirkus har også lagt manege til den form for underholdning, som vel hørte hjemme på markedspladserne og på Bakken. Jævnligt kan man i cirkus opleve slangemennesket, den artist, der kan vride leddene i unaturlige positioner eller bøje sig i stillinger, der ligger langt ud over det, andre kan. Og gyset er her en almindelig reaktion hos publikum – ved siden af undren. Nogle husker måske Hugo Zamorette (cirkus Benneweis 1991), som blev båret ind i manegen i en forvokset flaske, hvor han lå sammenkrøbet, inden han krøb ud af den, legemsdel for legemsdel. Gyseligt, gysende! På grænsen til det makabre.

   

Hugo Zamorette på vej ind i sin flaske. Foto fra Cirkus Brazil Jack 2005

Kaptajn Frodo blev den første modtager af prisen for årets bedste nummer, da Den Danske Cirkuspris i 2016 blev uddelt for første gang i nyere tid. Han afvikler sit nummer med afvæbnende humor, både hvor han kryber gennem en tennisketcher og hvor han sidder på en konservesdåse og holder ligevægten. Nummeret fremkaldte latter, undren og måske gys. Men der var nogle, der fandt det uæstetisk og ligefrem makabert.

Captain Frodo. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Men altså: det gruopvækkende, gyselige, særprægede og outrerede er ikke fremmed for cirkus. Og nu viser der sig en ny mulighed for cirkusartisten. Nemlig at bidrage til uhyggen i den Halloween-tradition der har bredt dig i den sidste generation og næsten er ved at fortrænge fastelavn som udklædningsfest. I Halloween er der uhygge, spøgelser, raslende skeletter, dødningemasker, genfærd, blod og pinsler, skrig, uhyggelige lyde og masser af lys- og røgeffekter. Genren har ganske givet et forbillede i gyserromaner og i horrorfilm, men den er nu sat i scene og sat på scene. Og cirkusartisten kan bruges her.

Tivoli i København søger netop nu efter optrædende til et planlagt Scary House. Dystopia Entertainment viste en forestilling i Tivoli Friheden forrige år, da der var Halloween-dage i parken.

Og nu er Circus of Torment nået til Danmark – i et samarbejde med Dystopia. Det er David Sosman, der kommer med cirkusbaggrund – og altså giver forestillingen en drejning mod cirkus, med ægte cirkusartister som medvirkende.

Der er premiere i Dystopias hovedkvarter på Mørkedalsvej 28 – sydvest for Vejle centrum. Premieren er lørdag den 11. februar, og efter en uge her fortsætter Torment til Ålborg.

Det bliver spændende at se og opleve. Cirkus har måske fundet vej til et nyt virkeområde - og måske også til et publikum, som ikke har den tradition i blodet, at man går i cirkus – det ”gamle” cirkus. 

Ved opdateringen 18. februar kan du læse Jørgen Lorenzens anmeldelse af forestillingen i Cirkus of Torment. Et par dage før kan den læses på sidste nyt-siden

 klovn.gif (1460 bytes)

7. februar 2023

Cirque du Soleil i Göteborg og Malmö. I maj måned kan du se Cirque du Soleils forestilling Ovo. Den spiller i Malmö Arena fra 11. til 14. maj og i Scandinavium i Göteborg fra 25. til 28. maj. Ovo havde premiere i Montreal i 2009, og instruktøren Deborah Colker hentede inspiration fra insekternes verden. Ideen til Ovo var at handle om bevægelse. Ovo er det portugisiske ord for æg. Klik her for at se en videotrailer for forestillingen

 klovn.gif (1460 bytes)

6. februar 2023

Torsdag 2. februar havde Danske Cirkusvenner lokket Marianne Deleuran til Odense, hvor hun i Cirkus Flik Flaks lokaler fortalte om sit liv fra kontordame til cirkusdirektør.

★★★★★★ Det blev en spændende aften, hvor Marianne fortalte om både medgang og modgang. Marianne Deleuran er en særdeles en veloplagt og underholdende foredragsholder. Det må være oplagt for foreninger og klubber mv. at booke hende som foredragsholder. De vil ikke blive skuffede! 6 velfortjente stjerner!

Som en cirkusforestilling var foredraget delt op i 2 x 45 minutter med en pause efter første afdeling.

”Gennemprofessionel foredragsholder. Dygtig, meget givende,” skrev Finn Stendevad på Facebook efter at have overværet foredraget.

Foredraget var ledsaget af billeder, som Mariannes søn Daniel havde hjulpet med at gøre klar til fremvisning på lærredet. Mor og søn havde lagt et stort arbejde i at forberede foredraget, og de mange billeder gjorde foredraget ekstra spændende. Fotos: Daniel Deleuran

klovn.gif (1460 bytes)

6. februar 2023 

Katja Schumann og Os der lever. Fredag 3. februar var der premiere på dokumentarfilmen OS DER LEVER i Musikkens Hus i Aalborg. Der var totalt udsolgt i salen, som kan rumme knap 1.300 tilskuere, og med 500 på venteliste.

Fra premieren. Foto: Victor Høeg Abrahamsen

OS DER LEVER er et filmisk digt om et nordjysk lokalsamfund, der lever tæt på naturen og langt fra det politiske centrum. Med poetiske tekster, et glimt i øjet og Niels Hausgaard som den gennemgående fortæller, møder publikum en række vendelboer i små fortællinger, der tilsammen tegner et portræt af livets gang i Vendsyssel.

Vi møder kvinderne, der planter marehalm i klitterne, minkavleren, der står tilbage i de tomme stalde, cirkusprinsessen Katja Schumann med sine heste, og drengene, der kører ræs på stranden. Vi er med til bal på kroen, og vi kommer heller ikke uden om ham, der blev verdensberømt, da han flyttede fyret ved Rubjerg Knude. Murer-Keld får anerkendende ord med på vejen af damerne over kniplebrættet, mens mændene nok mener, at Keld efterhånden har fået rigelig opmærksomhed.

De medvirkende i OS DER LEVER er almindelige mennesker med drømme og bekymringer, og som på hver sin måde kæmper en stille kamp mod ubetydeligheden.

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er filmen skabt og produceret af det nordjyske filmselskab, Dune Productions og instrueret af Anne Svejgård Lund.

Den internationalt anerkendte danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX, som de seneste år har udvidet festivalen til at dække hele Danmark under navnet DOX:DANMARK, har udvalgt filmen til festivalen i marts 2023. Festivalen afholdes i dagene 15. til 26. marts. Danmarks Radio har desuden valgt at købe filmen til senere visning på DR2 og til streaming på DRTV.

Musikken er komponeret af Astrid Fabrin og arrangeret af Martin Nygård Jørgensen og indspillet af Nordjyllands Symfoniorkester, der spillede live ved premieren.

Fra premieren med live musik. Foto: Victor Høeg Abrahamsen

” Vi som cirkusfolk kan kun være utrolig stolte og beæret over vores erhverv bliver vist så flot frem for det almindelige folk, Jeg tror ikke der var en i salen, der efter filmen var i tvivl om, at cirkus er kunst,” skriver Victor Høeg Abrahamsen, der arbejder på Katja Schumanns cirkusgård i Løkken og også er i manegen, når der er forestillinger.

Klik her for at se en trailer for filmen

klovn.gif (1460 bytes)

6. februar 2023

CirkusMania er Stockholms årlige nycirkusfestival, som vises på scener i hele Stockholmsregionen. I år vises der i dagene 10. til 19. februar 36 forskellige forestillinger på 32 scener i 13 af regionens kommuner. Se nærmere på www.cirkusmania.se

klovn.gif (1460 bytes)

5. februar 2023

Det svenske Cirkusakademi fylder 50 år. Det fejres 18. marts i Stocholm. De skriver:

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige (Cirkusakademien) är en intresseorganisation för kulturområdet Cirkus. Denna Cirkusakademi,

instiftades i Cirkusbyggnaden på Kgl. Djurgården (Stockholm) den 16 mars 1973.

Cirkusakademien skall verka för

1.    bevara cirkus som en i Sverige allmänt erkänd konstart

2.    sprida kännedom om cirkuskonsten

3.    främja intresset för denna konstart

Cirkusakademiens Direktion har beslutat att uppmärksamma vårt 50-årsjubileum

lördagen den 18 mars 2023. Detta kommer att ske i Djurgårdssalen på Elite Hotel

Marina Tower, Saltsjöqvarns kaj 25 i Stockholm med en gemensam lunch kl. 12.00.

Inbjudna är Cirkusakademiens Ledamöter och Hedersledamöter och svenska och

Nordiska cirkusdirektioner samt övriga cirkusvänner med sällskap.

Programmet bifogas och där framgår jubileumsdagens aktiviteter, som börjar kl. 12.00.

Hotellet erbjuder övernattning, enkelrum SEK 1.415:-, dubbelrum SEK 1.615:- inkl.

moms och frukost samt trådlöst internet. Boka gärna på https://bookings.elite.se/ibe/details.aspx?propertyid=16769&nights=1&checkin=18/3/2023&group=8676767&lang=en-gb

O.s.a. senast 5 mars till Hans Lindgren, Dalagatan 28E, 692 31 Kumla

tel. 070-6230166, e-post: hans.k.lindgren46@gmail.com, samt inbetalning av

kuvertavgift SEK 375:- till Cirkusakademiens Pg 158957-1 alt. Bg 5789-5674

klovn.gif (1460 bytes)

3. februar 2023

Vintercirkus 2023

Flere steder i landet kan du i uge 7 og 8 opleve cirkusforestillinger.

Cirkusland i Årslev ved Slagelse har åbent 11. til 19. februar, alle dage fra 10 til 17. De byder på trylleshow med Kim Kenneth og hans assistenter Jessica og Adriana. Forestillingerne i Cirkus Landino præsenteres af Kim Kenneth og byder på Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco, Jessica Caveagna med sabelbalance, Antonin ”Tony” Navratil i Washington trapez, Adriana Wolf med antipode (fodjonglering) og Karsten Berdino med heste i frihedsdressur.

Antonin ”Mad Tony” Navratil turnerede i 2014 med det jyske Cirkus Krone.

HerningCentret byder i uge 7 på Cirkus Mascots vintercirkus. I cirkusmanegen kan både børn og voksne glæde sig til at opleve Danmarks største hundeshow med cirkusdirektør Marianne og hendes 9 dejlige vovser. Akrobaten Tatyana tager sine mange hulahopringe med under armen og demonstrerer at man via mange års øvelse kan gå fra bare 1 hulahopring om livet til at holde over 20 stk. i gang på én gang! Klovnen Gulio behøver nok ikke den helt store introduktion. Enhver ved, at det kan være svært at gribe alle de bolde, man har i luften – man må derfor lade sig imponere over hvordan alt går op i en højere enhed, når musikken spiller og den mageløse jonglør Husik kaster om sig med de ringe, som han med imponerende præcision griber igen. Daniel Deleuran er sprechstallmeister. Forestillingen foregår på centertorvet og har en varighed på ca. 30 minutter. Gratis adgang.

Arkivfoto fra Cirkus Mascots forestilling i HerningCentret i 2019

Ishøj Bycenter byder 18. til 26. februar på Baldonis vintercirkus med to daglige forestillinger på Bibliotekstorvet. Programmet byder på klovnen Danilo, Katrina Markevich og Anton Tarbeev med fodjonglering og diabolo samt Michal Mudrak med håndstand. Gratis adgang.

Klovnen Danilo var fra 2009 til 2018 en gennemgående figur i Baldoni-forestillingerne. I vinterferien kan du igen opleve ham i manegen.

Rosengårdcentret i Odense byder i uge 7 på Enoch’s Cirkus Show med 3 daglige forestillinger. Blandt de optrædende er hollandske Mr. Valentino med hunde, Eddy Carello som trommejonglør og Alexander Arli som comedy/klovn. Forestillingen præsenteres af Jimmy Enoch. Gratis adgang.

Eddy Carello ved Enoch’s Cirkus Show februar 2020. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Vestsjællandcentret i Slagelse byder fra 13. til 18. februar på Benny Schumanns Mini Cirkus. Hver dag kl. 12 & 15. 20 minutter inden forestillingen holder Benny cirkusworkshop. I showet optræder han med sine klovnerier, stole balancenummeret, tryl, bugtalerdukkerne Hunni og Nina von Tutti og som den opblæste danser. Derudover møder publikum den svenske artist Erik Ivarsson, som begyndte at udvikle sit talent allerede som dreng i det svenske ungdomscirkus Ludvika Mini Cirkus. Erik Ivarsson hører til blandt de bedste cykelartister og er også dygtig i håndstand / hovedbalance og jonglering. Han har også en klovneentre sammen med Benny Schumann. Gratis adgang.

Cirkus Trapez vintercirkus har fra 10. til 26. februar forestillinger i en række jyske haller. De medvirkende er Franz Sulc med klovnerepriser, John og René Lutzny comedy, Sabrina Lutzny med geder og hunde, familien Lutzny med cowboyshow med knivkastning og drejende lassoer, Chantal Lutzny kautchuk og hulahop, Joel Lutzny jonglering, Samantha Lutzny på svævende kælk og René Lutzny stolebalance.

Link til billetbestilling.

Cirkus Paniks 10 års jubilæumsforestilling kan ses i deres Cirkusbygningen i Vanløse fra 12. til 19. februar. Adressen er Skjulhøj Allé 21, 2720 Vanløse. Forestillingen var nærmere omtalt her på siden den 15. januar. Billetter via billetto til 120 kr. (eks gebyr).

Circus of Torment (Horror cirkus) har 11. til 18. februar forestillinger i Vejle og 21. til 26. februar i Aalborg. Både i England, Tyskland og Holland har man i en del år kunne opleve horror cirkus, men det er første gang vi kan opleve et rigtigt horror cirkus i Danmark. Et horror cirkus blander horror med sort humor, rockmusik eller gyserfilmsinspireret elektronisk musik og artisteri.

Circus of Torment er produceret af Dark Thrills Entertainment med Michaël Betrian i spidsen. Danskerne kunne opleve hans diabolo nummer i Cirkus Dannebrog i 2014 og i Cirkus Trapez i 2021. David Sosman har rollen som Gustavo, den sindssyge jonglør.

David Sosman i rollen som Gustavo, den sindssyge jonglør

Du kan læse mere om showet og købe billetter på https://www.circusoftorment.com/

Cirkusmuseet i Hvidovre byder fra mandag til torsdag fra 13. til 16. februar alle dage kl. 11 på det gale trommefænomen Kalle Mathiesens World Tour. Bevæbnet med loopstation, trommesæt, bas, balloner, pivedyr, ridderhjelm, boremaskine samt en god portion selvironi, serverer han musikalsk underholdning i verdensklasse. Kalle Mathiesen uddannet trommeslager ved Rytmisk Musikkonservatorium og har skabt sit onemanshow ud fra devisen, at ”Der er musik i alt og alt er musik”.

Kalle Mathiesen

Fredag 17. februar overlader Kalle scenen til Øglegøgleren Mugge, der med fis i kasketten og masser af fornøjeligt artisteri vil underholde med gøgl for alle aldre.

Skulle du selv overveje cirkuslivet, er det en god idé at finde ud af, om du f.eks. skal være jonglør, linedanser, trapezartist eller noget helt fjerde. Det kan du når museet byder på Cirkusleg mandag til fredag i uge 7 fra kl. 12.30-14.30. I uge 8 er der Cirkusleg mandag-fredag kl. 12-14 og søndag kl.10.30-12.

Er familien mere til de stille aktiviteter, kan du både i uge 7 og uge 8 tage på museets Kreative Værksted, hvor du kan lave dit eget fine klovnekostume. Du kan også tage på skattejagt på museet og opleve udstillingen på en anderledes måde.

Forestilling i Cirkus Flik-Flak, Odense

Som en fast tradition laver børn og unge fra Cirkus Flik-Flak igen i år forestilling for hele familien fredag d. 17. februar kl. 14.00 i vinterferien.

Programmet er sammensat af de unge artister og byder på en spændende forestilling, hvor inspirationen er hentet fra cirkusverdenen. Her møder du en yderst veloplagt trup, der giver den fuld gas med alskens artisteri, underfundigt og grinagtigt klovneri, svimlende luftakrobatik, spektakulær udfordring af tyngdeloven og svært begribelig illusion.

Kom sur - gå glad! - Vi gør en kold tid varm for dig og dine nærmeste med vores cirkusforestilling der luner langt ind i sjælen. Giv dig selv, din institution, din familie, et barn eller kæreste denne vitaminindsprøjtning af livsglæde, gåpåmod og turbo humør!

Cirkuslokalerne er bare den perfekte rammer til en varm, nærværende og god oplevelse for hele familien.

"Mine damer og herrer! Cirkus Flik-Flak har nu fornøjelsen at byde Dem velkommen til en overraskende og underholdende forestilling for børn i alle aldre."

Efter forestillingen vil der som tidligere år også være mulighed for selv at prøve de forskellige cirkusdiscipliner.

Entré: Børn 30 kr voksne 50 kr

Link til billetbestilling https://cirkusflikflak.dk/forside/koeb-af-cirkusbilletter/

klovn.gif (1460 bytes)

1. februar 2023

Ny udstilling på Cirkusmuseet i Hvidovre. Alle er velkomne til åbning af museets nye udstilling "Vi lever ikke af det, vi lever med det" - en udstilling om cirkuskulturen, fredag d. 10/2 kl.14-16 på Cirkusmuseet. Hunden Charlie og bugtaleren Peter Nørgaard vil klippe snoren, og der vil være taler af Martin Arli, formand for cirkusdirektørforeningen, Kenneth Bak, formand for kultur- og fritidsudvalget Hvidovre Kommune og museumschef Mikkel Knudsen.

klovn.gif (1460 bytes)

1. februar 2023

Cirkusmuseets årsplakat er den 18. i rækken af årsplakater, og opgaven er i år lagt i hænderne på en kunstner for hvem, cirkusverdenen på ingen måde er fremmed. Kunstneren Anne Marie Johansen har nemlig i en periode selv rejst med Cirkus Arena for at lave studier til billedbogen ”Rundt og rundt sådan cirkus”. Årsplakaten kan købes i museets butik, måler 60 x 80 cm og koster 50 kr. Bor du ikke i nærheden, kan du bestille plakaten ved at sende en mail til info@cirkusmuseet.dk

klovn.gif (1460 bytes)

31. januar 2023

Cirkus Brazil Jack åbner den svenske Melodifestival 2023. Melodifestivalen 2023 bliver den 63. udgave af den svenske musikkonkurrence Melodifestivalen, som arrangeres af Sveriges Television og finder sted i forskellige byer over en seks ugers periode mellem 4. februar og 11. marts 2023. Vinderen repræsenterer Sverige i Eurovision Song Contest 2023, afholdes i Liverpool i maj 2023. Den første udsendelse sendes på fra Göteborg på SVT1 4. februar kl. 20. I åbningsnummeret bringer Cirkus Brazil Jack nogle af verdens førende cirkusartister fra Ukraine, Italien og Brasilien til sammen at byde på ild, luftakrobatik og dødsforagtet rulleskøjter. Den svenske tryllekunstner og entertainer Carl-Einar Häckner er også med i udsendelsen. Og så selvfølgelig de sangere, der kæmper om at vinde den svenske konkurrence og gå videre til Grand Melodi Prix-finalen i Liverpool.

klovn.gif (1460 bytes)

31. januar 2023

Årets første månedsmøde i det svenske Cirkusakademi. De skriver:

Vi träffas i ”Stallet” på Kaplansbacken 4 A-B bredvid Kungsholms kyrka på Kungsholmen i Stockholm Lördagen den 18 februari 2023 kl. 14.00.

Då gästas vi av Barbro Nordström, som kommer att berätta om livet som konstcyklisterna ”Ola & Barbro” samt utvecklingen av Ludvika Minicircus, mottagare av Cirkusakademiens utmärkelse Årets Charlie 1992!

Därefter får vi rapporter om årets 45:e Internationella Cirkusfestival i Monte Carlo.

Alla Cirkusintresserade är alltid välkomna till Cirkusakademiens månadsmöten, så tag gärna med vänner och bekanta! Vi bjuder på kaffe!

Anmälan till hans.k.lindgren46@gmail.com undertecknad senast den 16 februari 2023.

klovn.gif (1460 bytes)

23. januar 2023

Prisvindere ved 45e Festival International Du Cirque De Monte-Carlo & 10e New Generation.

Guldklovn

I år blev der kun uddelt en enkelt guldklovn. Den gik til jockeyrytterne René Casselly Junior, Merrylu Casselly og Quincy Azzario, som blandt andet viste ”pas de trois” på hesteryg.

Quincy Azzario, René Casselly Jr. og Merrylu Casselly. Quincy er datter af klovnen José Michel og hans kone Giulia. Sammen med sin søster optrådte hun som Azzario Sister i Zirkus Nemo i 2014. I 2012 var søstrene i svenske Cirkus Brazil Jack. René og Merrylu Casellys forældre er René og Alexia Casselly. Frem til 2010 optrådte forældrene og de to børn i adskillige sæsoner i Cirkus Arena. Merrylu Casselly blev senere gift med Joseph Richter Jr. og vandt sammen med ham en guldklovn i Monte Carlo i 2018. Ægteskabet er senere opløst.

Der var en sølvklovn til følgende:

Fleming Martini – flyvende trapez

Bruno Togni – tirgre. Han fik tillige publikumsprisen

Alex Giona – heste i frihedsdressur

Victoriia Dziuba - ekvilibrist

Mustafa Danguir Truppe – tårnline og dobbelt dødshjul

Secret of my Soul - ringtrapez

Årets bronzeklovne gik til

Mystery of Gentlemen - kuglebalance

Deadly Games - knivkastere

Elisa Cussadie - papegøjer

Truppe Bingo.

Bingo-truppen er en stor trup, som ofte deles op i mindre enheder. Den har også tidligere vundet priser i Monte Carlo. I 2014 optrådte en af truppens enheder i Cirkus Dannebrog. Billedet er fra 2018, hvor 8 af truppens kvindelige medlemmer optrådte i Cirkus Arena. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Junior Guld

Ameli Bilyk – slap line

Junior Sølv

Sofiia Hrechko - contorsion

Vladyslava Naraieva - ekvilibrist

Junior Bronze

Kimberly Zavatta - strapater

klovn.gif (1460 bytes)

21. januar 2023

Cirkus Cirkör på turne i Norge. De svenske nycirkus skriver:

Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace har sedan premiären i Marseille 2013 med framgång turnerat såväl i Sverige som internationellt. Förra veckan skapades en uppmärksammad site specific-version av föreställningen vid de nordiska ambassaderna i Berlin med anledning av invigningen av Sveriges ordförandeskap i EU. Knitting Peace är med sitt fredstema (tyvärr) i allra högsta grad aktuell och i mars 2023 väntar en större norgeturné med fyra stopp: Nøtterøy, Skien, Haugesund och Stavanger.

Se mere på https://cirkor.se/en/knitting-peace/

 klovn.gif (1460 bytes)

19. januar 2023

To spændende foredrag:

2. februar i Odense: Et liv i cirkus - Marianne Deleuran fortæller om et spændende liv

Marianne Deleuran har aldrig været nogen cirkusprinsesse. Hun er ophavskvinde, cirkusdirektør, mor med mere og magisk i manegen. Siden 1994 har Marianne drevet Cirkus Mascot – dengang sammen med Jess, som er far til Daniel og Andreas, og siden med den ældste af sønnerne, Daniel, som de seneste år har været Cirkus Mascots sprechstallmeister.

Hør hende fortælle om vejen fra et fast job i Jysk Telefon til tilværelsen som cirkusdirektør. Det foregår torsdag den 2. februar kl. 19 hos Cirkus Flik-Flak i Odense. Adressen er Herluf Trolles Vej 138, 5220 Odense.

Der er gratis adgang til foredraget, der er arrangeret af Danske Cirkusvenner i samarbejde med Cirkus Flik- Flak. Cirkus Flik-Flak sørger for salg af lidt vådt og tørt i forbindelse med arrangementet.

9. marts i Rold: En CirkusHistorie ! Film-foredrag med Benny Schumann.

Torsdag den 9. marts kl. 19 gæster Benny Schumann Cirkusmuseet i Rold med et foredrag, ledsaget af filmklip. I pressematerialet hedder det:

Et levende foredrag - om den legendariske cirkusfamilie Schumann og Rivel.

Benny Schumann 5. generation af Cirkus Schumann dynastiet og 4. generation af artist- og klovnefamilien Rivel, har sammensat et helt unikt visuelt foredrag, hvor han tager publikum med på en rejse gennem hele hans eventyrlige og sælsomme opvækst i et utroligt cirkusunivers.

Fortællingen, der også indeholder ekstraordinære dokumentariske filmoptagelser, giver en særlig indsigt i familiens historie og en meget anderledes barndom blandt klovne, heste og fantastiske verdensartister.

Bennys far Albert Schumann var med sin bror Max Schumann verdenskendte for deres hestenumre i det Cirkus Schumann, de havde videreført fra familien, som havde forestillinger i Danmark i mere end 50 år bl.a. i Cirkusbygningen i København og på turneer i Danmark og Sverige med telt og i haller.

Bennys mor Paulina Rivel Schumann (datter af Charlie Rivel) var multiartist i dans, akrobatik og musik og sidenhen efter hun blev gift med Albert Schumann også kunstrytterske, linedanser og en inspirator til at give Cirkus Schumann en særlig magi,  med sin sans for smukke kostumer og musik.

Begges familier havde det tilfælles, at deres forfædre i henholdsvis Schumann- og Rivelfamilien startede som artister 1850’erne, og havde i mange generationer før Paulina og Albert blev gift, samarbejdet og komplimenteret hinanden på fineste vis og udført deres cirkuskunst i mange lande rundt i verden.

klovn.gif (1460 bytes)

16. januar 2023

Cirkus Arena 2023 – Jimmy Saylon. En del af de medvirkende i årets forestilling var omtalt her på siden den 2. januar.

Cirkus Arena fortæller, at man ud over de nævnte kan møde den italienske tryllekunstner og illusionist Jimmy Saylon. Han indtager manegen med sin tidsmaskine, og lader eventyret begynde. Magien lever, og for øjnene af publikum tryller han, så man ikke tror sine egne øjne. Jimmy Saylon optrådte sidste sommer i Cirkusland i Slagelse

Jimmy Saylon. Klik her for at se videoklip fra hans nummer

klovn.gif (1460 bytes)

15. januar 2023

Cirkus Panik vintercirkus. Det lille cirkus skriver:

Højt ærede publikum velkommen til fejring af Cirkus Paniks 10 års jubilæumsforestilling, i vinterferien i Cirkusbygningen i Vanløse i uge 7, her vil vi opføre forestillingen "Den Glade Galla" for at markere dette 10-års jubilæum. Oplev Cirkus Panik i samarbejde med det unge cirkuskompagni Volantes, præsenterer en forrygende gallaforestilling for hele familien.

Oplev et gallashow fyldt med

Vanvittig flyvende Akrobatik

Forbløffende illusion

Tyngdekraft udfordrende jonglering

Latter krampende klovnerier

Musik og rytmer fra alle verdenshjørner

Signatur Ild og Fakir finale

Vi glæder os til at se jer!

Underholdning for hele familien. men vi anbefaler + 3 år.

Børn fra 0 til 3 år er gratis.

Billetter via billetto til 120 kr. (eks gebyr)

Spillested: Cirkus Panik - Skjulhøj Allé 21 2720 Vanløse. Cirkusbygning i Vanløse ligger 10 min gang fra Vanløse station. Dørene åbner en time før show start.

Der vil være mulighed for at købe popcorn lidt at drikke mm. i vores hyggelige cafe.

Vi er yderst taknemlige for den bevilliget støtte fra Vanløse Lokaludvalg, tak for støtten. 

Klik her for at læse mere om det lille cirkus

Klik her for at læse mere om nycirkuskompagniet Volantes. Den ene af ”bagmændene” Lars Panik er søn at Tatiana Steen og Poul Panik Steen, der er parret bag Cirkus Panik.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. januar 2023

Cirkusrejse til München med besøg i Cirkus Krone i deres bygning

 

Brian Behrendt fra Briano’s Cirkusrejser skriver:

 

Jeg har flere gange med succes hjulpet gæster, som gerne vil på cirkusrejser i Europa, med praktiske ting såsom hotelbooking, billetkøb m.v.

 

I marts 2023 er der igen en rejse til München med besøg i Cirkus Krones i deres cirkusbygning.

 

 

Der bliver afgang fra København torsdag den 23/3  kl. 19 med  Norwegian og hjemrejse lørdag den 25/3 kl. 21.30. med Norwegian. Du kan også vælge andre afgangstidspunkter, men så har du ikke Brian med som guide fra lufthavn til hotel. Du skal selv booke og betale fly. Har du brug for hjælp, så ring til Brian.

 

Det bliver en rejse med hotel inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbillet til Krones program Stars in der manege. Der ikke som tidligere nyt show hver måned i vinterperioden.           

                                                                             

Hotellet ligger centralt, og der er bad og toilet på værelserne og gratis internet. Morgenmadsbuffet er med i prisen.

 

Pris er pt. for enkeltværelse og de bedste pladser i cirkus 1.800 kr. I dobbeltværelse er prisen 2.600 kr. pr. par. inkl. skatter og afgifter.

 

Vi får de bedste pladser hvis du/I booker og betaler inden 10/2. Betaling skal i forbindelse med bestillingen overføres til konto reg.5356 konto nr.0000351620 (Husk at anføre dit navn)   

 

Transfer T/R fra lufthavnen i München er for egen regning med Lufthansa bus, da dette er hurtigst.       

 

Bemærk! hotel og cirkusbillet refunderes ikke hvis gæst aflyser.

 

Program udsendes medio uge 10 2023 på mail til deltagerne, så de kan printe det ud.

Har du spørgsmål eller vil med, så ring til Briano på tlf. 22 59 50 46. Eller send en mail til brianbehrendt@ymail.com

Klik her for at se et knapt 2 min langt videoklip fra forestillingen i Cirkus Krone

klovn.gif (1460 bytes)

13. januar 2023

Cirkus Trapez vintercirkus. Årets første cirkusforestilling er fredag 10. februar kl. 17, hvor Cirkus Trapez har premiere på deres vintercirkus i Thorhallen i Jels. De præsenterer forestillingen sådan her:

I skolernes vinterferie i uge 7 og 8 drager Cirkus Trapez traditionen tro ud i en række haller rundt om i Jylland, med en hyggelig VinterCirkus forestilling, der emmer af masser af hygge og cirkus nostalgi for hele familien.

Glæd jer til blandt andet at opleve en dygtig jonglør, et smukt slangemenneske, flotte luftnumre, vildt wild west show, masser af klovnerier, frække geder, søde hunde og meget mere. 

Tag plads omkring vores fortryllende manege, og glem hverdagens stress og jag, imens i lader jer tryllebinde af vores magiske show.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til VinterCirkus i Verdensklasse 2023

Isabella Enoch Sosman fortæller at de optrædende artister er:

Franz Sulc med klovnerepriser

John og René Lutzny comedy

Sabrina Lutzny med geder og hunde

Sabrina Lutzny kun med hunde

Hele familien Lutzny med cowboyshow med knivkastning og drejende lassoer.

Chantal Lutzny kautchuk og hulahop

Joel Lutzny jonglering

Samantha Lutzny på svævende kælk

René Lutzny stolebalance

Franz Sulc viste klovnerepricer i en række af sidste års efterårs- og juleforestillinger i Cirkus Trapez. Den alsidige Lutzny-familie, som de senere år i sommersæsonen har rejst med det østrigske Cirkus Picard, var også med i Trapez Vintercirkus 2022. I år dog med flere nye entreer. Familien består af René & Sabrina Lutzny med børnene Samanta, Chantal og Joel.

Familien Lutzny med cowboyshow. Alle fotos pressefotos fra Cirkus Trapez

Joel Lutzny

Samantha Lutzny på svævende kælk

 klovn.gif (1460 bytes)

13. januar 2023       

Philip Schumann, Lund (Horsens), fylder 70 år den 20. januar. Som søn af den legendariske cirkusdirektør Max Schumann og fru Vivi var det skrevet i stjernerne, at Philip ville få et liv i cirkus. Det holdt også stik de første 29 år af hans liv: som Schumann-familiens øvrige børn voksede han så at sige op i Cirkusbygningen i København, når han da ikke uden for cirkussæsonen i København var med på turneerne i Sverige og England m.v. Efter sæson 1969 valgte brødrene Albert og Max Schumann at stoppe i Cirkusbygningen. Albert trak sig helt tilbage fra artisttilværelsen, medens Max og hans to børn havde en drøm om at fortsætte det berømte Cirkus Schumann. Fra 1972 til 1975 arbejdede Philip i Cirkus Benneweis. Derefter var han i et par år steward hos SAS. I 1977 startede Max Schumann med hjælp af Philip og hans søster Katja Cirkus M. Schumann som et omkringrejsende teltcirkus. Programmet var flot. Det var antallet af tilskuere desværre ikke, og efter sæson 1982 var det slut med Cirkus M. Schumann. Max, Vivi og Katja fortsatte i andre cirkus, men for Philip betød lukningen af hans fars cirkus slutningen på 29 års artisttilværelse.

I nogle år var han salgskonsulent for et filmselskab. Så fulgte et par år, hvor han var knyttet til Tivoli Friheden i Århus og blandt andet var ansvarlig for optræden på friluftsscenen. Det job forlod han for at blive marketing- og arrangementschef, først for Vejle Centret og siden for Jysk Væddeløbsbane. Fra 1993 – 2011 var Philip Schumann salgs- og projektchef i udstillings- og arrangementsvirksomhed Forsorg og Hospital. De seneste 10 år har han arbejdet for Wellnes Nordic, som sælger terapeutiske og sansestimulerende produkter, der giver både raske og plejekrævende mennesker bedre livskvalitet gennem øget fysisk og psykisk aktivitet. Derudover driver han sammen med sin ægtefælle den landbrugsejendom i Lund, som de bor på.

Selv om det nu er mere end 40 år siden at Philip forlod cirkusverden, har han bevaret kærligheden til cirkus og til heste. Kærligheden er også gået i arv til hans børn: datteren Theresa er dyrlæge med speciale i heste. Datteren Laura er fysioterapeut, men har i et par sæsoner arbejdet i det amerikanske Big Apple Circus og har sammen med ægtefællen Luis en drøm om at bevare Schumann-navnet som det ypperste inden for hestedressur. Lejlighedsvis optræder parret optræder rundt omkring i landet med deres heste. Storesøsteren Katja, som i 2022 blev hædret med Den Danske Cirkuspris, driver Cirkusgården i Løkken, hvor der hver sommer er forestillinger med heste og andre dyr.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. januar 2023

Spritnyt forårsprogram på gaden nu! DYNAMO Workspace for circus and Performing arts i Odense skriver:

Godt nytår! Og velkommen til årets første nyhedsbrev, hvor de gode nyheder står i kø:

Forårsprogrammet, som er ude nu, byder i skrivende stund på 17 oplevelser – herunder adskillige urpremierer, publikumsbaskere og work in progress-visninger. Nedenfor kan du bl.a. læse mere om THE VESSEL, en spritny familieforestilling, som har urpremiere den 21. januar. Det fejrer vi med (børne)bobler efter den første forestilling kl. 13. Kom og skyd cirkusåret i gang med manér!

The Vessel - en opdagelsesrejse for hele familien

Hop med i fartøjet, når det utopiske cirkus-projekt, The Vessel, lægger fra kaj! Rejsen går til nye dimensioner og universer, hvor tyngdekraft ophæves, skabninger opstår og tid er en fleksibel størrelse. Gennem fysisk teater, akrobatik og cyr-wheel tager tre artister os med på en opdagelsesrejse – og sørger for, vi kommer forandrede og helskindede hjem igen.

Pressefoto fra Dynamo. Fotograf Badi Khwies

Forestillingen vises med støtte fra Statens Kunstfond og Odense Kommune.

Lør. 21. jan. kl. 13 & 17 samt søn. 22. jan. kl. 15

Varighed ca. 50 min. / fra 6 år / entré fra 40 kr. - gratis med DYNAMO-kort

Breast in peace af Mighty Performing Arts Collective (M.P.A.C.)

Så er den tilbage! Succesforestillingen af svenske M.P.A.C storhittede på DYNAMO i efteråret 2021, og siden har klovnene turneret Danmark og Europa rundt, med deres forestilling om bryster. Bryster, som kan være for store, for små, for hængende, for sexede, for tunge, for flade, for muskuløse. En guldmine for fire klovne med en punk-cirkus attitude!

Pressefoto fra Dynamo. Fotograf Alex Hinchcliffe

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum.

26. - 28. jan. kl. 20 / 70 min / fra 15 år

Billet fra kr. 40/120 – gratis med DYNAMO-kort og Momentum-årskort

Så kan vi endnu engang byde velkommen til DYNAMO Cirkus Festival! Den 14.-17. juni løber festivalen med ekstra-spektakulære oplevelser, brancheprogram og workshops af stablen igen. Sæt et KÆMPE KRYDS i kalenderen.

Derudover rummer dit hus for nycirkus også aktiviteter, hvor du selv kan komme på banen: Åben træning med Circus Playground fortsætter som altid om mandagen, Cirkus BØF er tilbage (!) – hvor børn og fædre kan dyrke cirkus sammen om søndagen, og et nyt initiativ i samarbejde med lokalmediet otwn om at hverve (cirkus)skribenter, er blot nogle af de tiltag, der skal holde samværet og samtalen om cirkus i gang.

Så skål for et nyt år med mere cirkus! Vi glæder os til at se jer igen.

Se mere på https://dynamoworkspace.dk/

 klovn.gif (1460 bytes)

7. januar 2023

I år er det 50 år siden det svenske Cirkusakademi blev stiftet. Det fejrer de 18. marts i Stockholm. Det nærmere program er endnu ikke offentliggjort.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. januar 2023

Cirkus på is Budapest. Har du lyst til en smuttur til Budapest for at se cirkus på is? Hvis der er den fornødne interesse, arrangerer Brianos Cirkusrejser i dagen 2. til 4. februar en tur til Budapest med to overnatninger. Cirkusbygningen i Budapest præsenterer forestillingen således (min oversættelse):

I de kommende måneder kan du opleve cirkus på is i Cirkusbygningen i Budapest. Det er et spektakulært showprogram med klovne, kæledyr, en isrevy og en spændende eventyrverden for hele familien! Fra januar optræder en ukrainsk trup i Cirkusbygningen i Budapest med deres show Ice King, hvor tilskuerne kommer ind i en magisk eventyrverden. I den to timer lange forestilling viser de optrædende ikke kun piruetter og andre skøjtetricks på isen i manegen, men også imponerende artistnumre og charmerende numre med dyr. Klik her for at læse mere.

De optrædende dyr er vist nok hunde og papegøjer.

Send en e-mail til Brian på brianbehrendt@ymail.com for nærmere info om turen.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. januar 2023

Cirkus Baldoni 2023. Cirkus Baldoni skriver:

Sæson 2023 starter 2. påskedag den 10. april. Det bliver denne gang med et helt nyt setup og med komiker/operasanger og skuespiller Amin Jensen som sprechstallmeister og ikke mindst ham, der har Leonardo på armen. Det bliver næppe noget problem idet Amin har lagt stemmer til over 1.500 tegnefilm gennem årerne.

Amin glæder sig til at præsentere et bredt udvalgt af superdygtige artister. I kommer bl.a. til at møde Martyne Chabry med sit formidable quickchange og musiknummer. Nandor Varadi og Diana Boiachin et ungarsk par med jonglering, akrobatik og airpole. Kaya Janacek vores supertalent indenfor rola rola når helt nye højder. Westerfamilien Buffalo Family får lassoer, knive og økser til at flyve gennem luften. Vi har også en helt ny klovn på programmet. Det er Tøffe som gør comeback efter nogle års pause. Kendere husker ham fra hans enestående komiske imitationer og han vil helt sikkert bringe smil og latter i hele teltet. I sæsonerne 20 og 21 var Peter Nørgaard sprechstallmeister. Han er stadig med på sidelinjen, idet det er ham der er instruktør på forestillingen. Alt i alt er der lagt op til endnu et brag af en oplevelse for hele familien.

Udover vores normale forestillinger har vi atter i 2023 børnekoncerter med Arne Alligator, det bliver på udvalgte dage typisk i weekender og på lokationer der dækker hele vores område på Sjælland og Øerne. Teltsæsonen varer indtil den 29. august, hvorefter vi rykker indendørs i sportshaller, hvor vi som altid besøger Færøerne.

Martyne Chabry er datter af klovnen Toto Chabri og fru Norah. Hun optrådte i Cirkus Benneweis i 1998, 2005 og 2014 og i Cirkus Baldoni i 2020. Martyne Chabri er hendes kunstnernavn – hun er døbt Martine Gombert.

   

Martyne Chabri

Jongløren Nandor Varadi var hos Cirkus Krone i 2007 og hos Baldoni i 2008 og 2010. I 2018 var han sammen med Diana Boiachin i det norske Cirkus Arnardo – han som jonglør, Diana med luftnumre.

Nandor Varadi.

Buffalo Family er også kendt som Janacek-familien, der har været knyttet til Baldoni i adskillige år. Sønnen Kaya viste senest sit formidable rola-rola-nummer i 2021. Nummeret blev enkelte gange vist i sæson 2022, når andre artister havde forfald.

Maria og Eddie Janacek med lasso i 2019

Komikeren Tøffe har publikum tidligere oplevet ved Benny Schumanns klovneshows på Bakken. Tøffe også har medvirket i et utal af reklamer, novellefilm og spillefilm i både indland og udland. Senest i “Journal 64” og “Lykke-Per”. I en årrække var han sammen med den svenske komiker Yan Swahn og sangerinden Gitte Johnson en del af showgruppen “Two tons of fun”. Tøffe havde også nogle gode sæsoner med Bakkens Andy, Kai Løvring og Bjarne Lisby i Restaurant “De fire Ege” på Bakken. Senest har du op mod jul kunnet opleve ham som julemand på H.C. Andersens julemarked i København.

Tøffe. Foto fra klovneshow på Bakken 2011. Fotograf: Per Krogh Petersen

 klovn.gif (1460 bytes)

2. januar 2023

Danske cirkus i 2023. Her er en oversigt i alfabetisk rækkefølge over de cirkus, som vi regner med at se på landevejene i 2023, samt de planlagte premieredatoer. Selvfølgelig med forbehold for ændringer.

Cirkus Arena: Landspremiere på Bellahøj den 3. april. Forestillingen præsenteres lige som i 2022 af Bubber og Julie Berthelsen.

Blandt de medvirkende artister er jongløren Michael Ferrari, hans bror linedanseren Steven Ferrari, tårnlinetruppen Ortiz, som også optræder i dødshjul, luftakrobaterne Duo Costache og Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco. Der kan ske ændringer.

Med et par enkelte undtagelser har Jimmy Folco været med i Arenas forestillinger siden 1997. Pressefoto fra Cirkus Arena

Cirkusland i Aarslev har næste gang åbent i vinterferien 11. til 19. februar. Til sommer har de planlagt række open-air koncerter: 23. juni Kandis. 30. juni Stig (Stig Rossen) og vennerne. 7. juli Lars Lilholt band. 28. juli Queen Machine. 6. august Hansi Hinterseer.

Cirkus Arli: landspremiere på Møllebakken i Fløng 2. april. Navnene på optrædende er ikke offentliggjort.

Martin Arli og sønnen Alexander er altid blandt hovedkræfterne i Cirkus Arli.

Cirkus Baldoni: landspremiere i Hillerød 10. april. Navne på medvirkende omtalt ovenfor.

Cirkus Mascot: endnu ingen oplysninger om sommerturneen. Som i 2022 turnerer de i haller og ikke med telt. I vinterferien i uge 7 kan du ganske gratis opleve dem med korte forestillinger i HerningCentret.

Marianne Deleuran og hendes legesyge vovser er en helt uundværlig del af en Mascot-forestilling. Pressefoto fra Cirkus Mascot

Zirkus Nemo: landspremiere 29. april i Horsens. Ud over Søren Østergaard er navnene på de medvirkende ikke offentliggjort.

Selv om Zirkus Nemo byder på fremragende artister, er det først og fremmest Søren Østergaard selv, publikum kommer for at se. Her som Smadremanden sammen med Sørens personlige assistent Laura Kvist Poulsen. Foto fra 2019. Fotograf: Rud Kofoed / Ajour Press.

Cirkus Trapez: Fra 10. til 26. februar vintercirkus i en række jyske haller. Endnu ingen oplysninger om sommerturneen.

klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2023

Runde dage i 2023. Flere inden for den danske cirkus- og artistverden kan fejre en rund dag i løbet af 2023:

3. januar 2023: Jørgen Lorenzen, forfatter og cirkushistoriker mv., 80 år

20. januar 2023: Philip Schumann, tidl. sprechstallmeister i Cirkus Benneweis og Cirkus M. Schumann, 70 år

3. april 2023: Camilla Frimann, Cirkus Baldoni, 50 år

16. april 2023: Sonja Solberg, tidl. luftartist, 80 år

7. september 2023: Charmaine, Stephanie og Oliver Berdino, artister, 30 år

13. september 2023: Bjoern Schult-Bjornlys, tidl. jockeyrytter og hestetræner, 75 år

1. november 2023: Marc Thierry, kapelmester m.v., 50 år

6. november 2023: Ole Bünger, Cirkus Pip, tidl. tryllekunstner og bugtaler, 80 år

18. december 2023: Jacki Steckel, tidl. cirkusdirektør og artist mv., 70 år

18. december 2023: Michael Frederiksen, tryllekunstner, 50 år

Jeg vil blive glad for en e-mail, hvis du er opmærksom på andre runde dage, som jeg burde have haft med i oversigten.

klovn.gif (1460 bytes)

1. januar 2023

Websiden Cirkus i Danmark har haft knapt 26.000 hits (besøg) i 2022. Tælleren kan ses øverst på den første side (den, hvor du vælger sprog). Tælleren registrerer ikke skift mellem de enkelte undersider eller deep-links til siden. Den får derfor ikke besøgende med, som fx via Google og smartphone går direkte ind på nyhedssiden.

Siden har mange læsere, som besøger den en eller flere gange om måneden. Adskillige hver weekend, fordi siden med nyheder normalt opdateres hver lørdag. Til de faste læsere kommer et stort antal, som i anden forbindelse falder over siden, herunder journalister, som foretager research. På nyhedssiden bringer vi nyt fra den danske cirkusverden. Vi omtaler også cirkus i nabolandene Sverige og Norge. En særlig sidste-nyt side opdateres, hvis der er særlige nyheder siden seneste ugeopdateringer. Kalendersiden opdateres dagligt, hvis der er ændringer.

Ud over nyhedssiden og kalendersiden indeholder Cirkus i Danmark sider med historiske fakta om de enkelt danske cirkus, om cirkussamlinger og museer, om cirkuslitteratur på de skandinaviske sprog, om danske cirkusfamilier og om foreninger for cirkusinteresserede. Derudover findes der en underside med lidt længere artikler om cirkus. Klik her for at finde links til de omtalte undersider (findes et stykke nede på den side, der kommer frem).

 klovn.gif (1460 bytes)

Tilbage til forsiden